- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
fudi2002 #104938 üzenetére
Gyanítom, nincs jelentősége a márkának. Úgy néz ki, hogy az Ali-n 10-11 kHUF-ért kapható switchek mind ugyanannak az OEM gyártónak a termékei. Itt a fórumon nyilatkozó olvtársak nem panaszkodtak a sebességre/stabilitásra. Az én "márkás" QNAP-ommal viszont van időnként gond
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #104932 üzenetére
Jaj, azt nem írtam. Nem a net miatt kell a 2.5g, hanem belső hálóhoz. Tehát ki lesz használva, ezért fontos a portok közötti tempó. Előreláthatólag 2-3 gép fogja használni, de szükséges hogy bármi-bármi irányban valóban tudja is a tempót még akkor is ha a 3 egyszerre tolja át az adatot max tempóval.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #72551 üzenetére
Még kis kiegészítés:
Ma volt időm tesztelni kicsit a hatótávot.
Nos meglepő eredmény lett (2,4ghz), 40mre a háztól kert végében Asus gyári antennákkal 400mw, 3,5-4 mbyte/s ftp.
Xiaomi r3p - 11 mbyte/s.
Nem találtam infót, hogy hány db-es antennák vannak utóbbiban, de az Asus 3x2db-esét simán lekörözi.
(ha vkinek a lefedettség fontos, gondoltam megosztom, off vége bocsi) -
-
ekkold
őstag
válasz
fudi2002 #72099 üzenetére
A 2011-et nyugodtan húzd le a listádról. Elavult tipus, gyenge a procija a mai igényekhez, de 2,4GHz-es wifi AP-nek, ill. switchnek még megteszi. Minden mikrotikhez jár gyári DDNS (IP cloud), és mindegyik tud VPN-t. Wifi szempontból viszont csak átlagosak, ami annyit jelent, hogy stabil, a hatótáv is jó, de nem túl gyors.
Mikrotikből a hAPac2 az egyik legjobb ár/érték arányú típus manapság, de vannak jobb típusok is - drágábban. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
fudi2002 #72099 üzenetére
Nézd még meg a Ubiquiti termékeket is.
Ill. nézz át a Mikrotik fórumba is, Mikin biztosan van VPN server többféle is.
2 szintet említettél, szinte biztos, hogy több AP kell a tökéletes wifi élményhez.Wifi AP ra még az Unifi termékeket is érdemes megnézni, ez talán a legjobb, bár az ára is ehhez mért.
Utobbi esetében szükséges egy kontroller szerver a beüzemeléshez, a műkődéshez nem kell 24 h ben futnia, vagy a Cloudkey.Mikrotik wifi AP ra kérdezz rá a Miki fórumon, azokat nem ismerem.
-
-
válasz
fudi2002 #47420 üzenetére
az n szabvány 5 GHz esetén is töredéke sebességre képes, mint az ac.
a kapcsolatok különböző pontokon mért sebessége több tényező függvénye, ellenoldala, környezeti tényezői, beállítások...stb., ezek alapján/miatt nem is lehet általánosítani ilyen tekintetben (sem), így szerintem csak egy konkrét és meghatározott hálózatban, adott típusú és beállítású eszközökkel lehet magyarázata, ami a tényezők változója függvényében módosulhat akár teljesen fordított eredményre is.
a négy említett típus közül rt-ac68u vagy rt-ac87u, egyrészt legyen ac, ha már adott lehet, másrészt az rt-ac66u gyengébb hardverű az rt-ac68u-tól is. -
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
fudi2002 #40699 üzenetére
én, amikor írtam, akkor a linkelt kép alapján a következőre gondoltam:
- R1, AP1 lenne nálad, fejlesztés miatt úgy is van két routered
- a másik fél meg használja tovább USB-n keresztül a netet.
Így a gigás hálózatod az antenna csere elhagyása miatt megfelelően fog működni. -
-
krealon
veterán
válasz
fudi2002 #40688 üzenetére
"a 3 antenna közül az egyik lecsavar és egy kültéri annenna rákonnektál, egy másik lakáshoz való átvitelhez. Ez most is így műxik egy kétantennás routerrel másik oldalon egy usb-s stickel."
A 3 antenna nem fuggetlen egymastol. Egy antennarendszer reszet kepezik.
Alapvetoen az eszkoz, kozel azonos, vagy kis faziskesessel erkezo jelet var.
Ha az egyik antennat iranyitottra csereled, akkor MIMO mukodes - a tervezett modon - nem tud vegbemenni, igy minimum lassulas, roszabb esetben teljes mukodeskeptelenseg az eredmeny.Magyarul: Ha szandekosan szabotalod az antennat, ne varj hibatlan mukodest!
-
válasz
fudi2002 #40685 üzenetére
Szia!
Mindkét általad említett router tudja LAN-on a gigabit-es kapcsolat valós sebességét (~940 mbps), nem csak az Asus.
Ez nyilván akkor jön jól, ha pl.: gigabites internetkapcsolatod van.
A 3 antennának pedig csak sávszélességbeli előnye van a 2 antennával szemben. Azaz ha szintén 3 antennával rendelkező klienssel csatlakozol egy 3 antennás router-re, akkor optimális esetben nagyobb sávszélesség érhető el, mint egy 2 antennás kliens vagy router esetében, mert egyszerre három csatornán képesek kommunikálni, nem csak kettőn. És az antennák semmilyen értelemben nem "piszkálják" egymást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- Új/Bontatlan/Garis Google Pixel 9 Peony
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest