Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
-
memorix
senior tag
válasz
kutga
üzenetére
TUF AX3000 V2 37eFt és erősebb mint az TP Link. AX50 -s . Több eszközt tudd lekezelni ha nő majd az eszközeid száma.
TUF AX4200 44eft és még nagyobb hatótávval rendelkezik, ha több fal van, akkor a szobában erősebb a jel...
a felsorolt routereknél van gigabites lan/wan port....
számos szolgáltatás a TPLinknél fizetős az Asusnál meg benne van. -
Dr.NX
Topikgazda
Best buy topikból:
ASUS RT-AX59U AX4200
38 700ft
máshol 46ezertől mennekÚgy látszik, ez a design most az új hullám, lásd TP-Link AX80.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
6 lakásos társasház első emeleti 60 négyzetméteres tégla lakásba keresnék valami megbízható routert, általános felhasználásra (NAS, okostévé, 5-6 okos eszköz, okostelefonok, tabletek, laptopok, ezek közül 1-2 telefon ismeri az AX szabványt).
Az internet sebessége 250 mega, Telekom a szolgáltató.
Az összefoglalóból hirtelen a TP-Link AX50-et néztem kiindulásként, ez 30k körül lenne. Egyéb igény esetleg annyi, hogy jó lenne minél több gigabites wan/lan port, jelenleg Xiaomi R3G-t használunk, azon csak kettő lan port van. Mi a véleményetek erről a routerről?
-
xDiESEL92
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget.
Végül vettem egy ASUS AX82U-t.
Érdekes, hogy az elején gyengébb volt WiFi sebességben, mint az előző AX10-es TP-Linkem.
Játszottam a csatornákkal, frekvenciákkal és nem sikerült sehogy beállítani rendesen 400-500-nál gyorsabbat mérjek, aztán egyik pillanatról a másikra megtáltosodott.Ötlet, hogy mi miatt lehetett?
Firmware frissítés is volt előtte de az sem oldotta még meg akkor. -
totomusic
tag
TUF AX4200 +1
-
Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak. Ez elég jó áron van, kifejezetten jók a paraméterei is.
Olvastam a téma összefoglalót, ott viszont nem szerepel az ajánlott eszközök között. A kérdésem, hogy ennek van-e valami különös oka, hogy ez a típus nem ajánlott kategória?
Ha egy router nincs az ajánlott routerek között, az NEM azt jelenti, hogy nem érdemes/ajánlott megvenni, hanem hogy nincsen vele tapasztalat, így a beszerzése némileg kétesélyesebb mint a kipróbált/tesztelt eszközöknek.
Ha olyan routert néztél ki, ami nincs a listán, akkor kérdezd meg a topikban, hogy érdemes-e azt a modellt megvásárolni. -
-
Petee87
tag
Ha esetleg valaki pont most keres komoly routert egész jó áron van
ASUS ROG RAPTURE GT-AX6000 EVA EDITION DUAL-BAND WIFI 6 GAMING ROUTER (90IG0780-MO3B10)
Árukereső -
xDiESEL92
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy új routert a gigabites vodafone-s csomaghoz (1000/40)■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
2 fal 50nm-es újépítésű lakás, alattunk, felettünk szomszédok.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
1db Wifi6 laptop
1db Wifi5 laptop
1db tv (kábelen)
1db GoogleTV (Chromecast) (kábelen)
1db 2,4GHz-s ledes fényfüzér.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Voda 1000/40 (modem bridge módban)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
max 40-50
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Szeretném elérni WiFi-n is a 940 megabitet, valamint kábelen is.
Egyszerre nagy terhelést nem szokott kapni. max egy VPN-es távoliasztalos távmunka + játékMost jelenleg egy AX10-es routerem van, amivel 450-600 között ugrál, néha beleüt a 700ba.
Érdekes módon kábelen nem löki ki a TP-link a 940-et csak 700 körül és az is ugrál., pedig tuti az a bemeneti sebesség.
-
válasz
dudika10
üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
A NYÁK-képek nekem nem sokat mondanak, de a netet túrva nem találtam arra utaló jelet, hogy mellőzni lehessen a közvetlen vezetékezés megszakítását, mivel, ahogy a szabványra hivatkozással írtad is, ez inherens része a harvermegvalósításnak.
Egy laza konzultációs kapcsolatom ezt írta: "It is impossibe that any NIC or such device would lack the Galvanic isolation. The bit flow would fail under many conditions and fatal hardware damage would occur."
Köszönettel: MaCS
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha valaki hasonló cipőben járna egyszer a jövőben leírom mi lett. Az egyszerűség kedvéért vettem végül egy ilyen LTE modemet: [link]
Mikrotik gond nélkül felismerte lte eszközként, tökéletesen működik. Így legalább csípőből lesz Wireguard és a stabilitástól sem félek. -
tikshow
addikt
Sziasztok! SQM képes - akár OpenWRT akár AsusWRT-Merlin - Mesh wifi routert vagy AP keresek. Tudnátok ajánlani valamit?
Nagy házról lenne szó, jelenlegi rendszer:
Internet: Vodafone Net L (500/20), valószínűleg bővítem majd a nagyobbra, más szolgáltató nem játszik az utcában.
Router: Asus RT-AX58U
AP: 3db Deco M4(Ethernet Backhaul) és 2db Deco E4(Wifi Backhaul - ezeket sógórtól örököltem, a 3db M4 is lefedi a házat, viszont ezzel a kettővel a kültéri kameráknál és a pincébe jobb a jel)
Néhanapján megvadul a komplett rendszer és bufferbloat jelentkezik, komplett újraindítás szokott rajta segíteni. A router hetente magától újraindul, AP-knál ez az opció sajnos nincs, így "lustaságból" csak akkor indítom újra, amikor baj van, de örülnék neki, ha tudnám az AP-ket is időzíteni legalább heti 1 újraindítással.
Amin gondolkoztam:
Router: Asus Zenfi XT-12
AP: Asus Zenfi XT-12 és a mostani RT-AX58U -
Dr.NX
Topikgazda
Olvasd el az összefoglalót.
Ilyen beépített lemezes routert nem fogsz találni, de nem is kell, mert már a 20 ezres kategóriában is van ASUS USB porttal, amire tudsz torrentezni is akár.
A lefedettséget senki nem fogja neked garantálni, azt a helyszíni próba fogja megmutatni.
Webshopból vedd és akkor lesz 14 napod visszaküldeni, ha nem válna be.
Ha nagy a ház, akkor érdemes két eszközben gondolkodni (mesh hálózat). -
Keki
csendes tag
Hello Urak, egy kis tanácsot szeretnék kérni router választással kapcsolatban hátha tudtok segíteni.. Jelenleg van egy Xiaomi R1D routerem ami tökéletesen kiszolgálja az igényeimet, beépített SSD (torrent letöltési lehetőséggel) ami NAS-ként funkcionál az eszközeimnek, külön vendég wifi a 2,4 és 5GHz-es csatorna mellett.. Csak az a problémám vele hogy nem annyira combos a jelerőssége és a hatósugarát is keveslem mert néhány messzebb lévő eszköz nem tud mindíg csatlakozni.... esetleg tudtok valami hasonló paraméterekkel rendelkező routert ajánlani csak jobb lefedetséggel és sebességgel? Nézegetem a neten de nem igazán találok hasonló cuccot mint az R1D...
-
Spec
őstag
válasz
Dr.NX
üzenetére
Nagyon nem zavar, de mondjuk ha lenne az se lenne baj. Amúgy ha lenne USB port, és rádugok egy külső merevlemezt, akkor kvázi tudna úgy működni a dolog, mintha egy NAS lenne? Tehát elérhető lenne rajta keresztül a hálózati eszközök számára a HDD tartalma? Tudnék mondjuk videót streamelni is akár? Egy sima külső táp nélküli 2,5"-es HDD-t el tud látni a porton keresztül árammal? Bocs az amatőr kérdésekért, csak ilyet még nem próbáltam eddig

-
Spec
őstag
Sziasztok! Új router vétele előtt állok, mert a szolgáltató eszköze kezd kevés lenni. Nem tudja akadás-mentesen lekezelni a sok wifis eszközt, így átállítanám bridge módba, és tennék mögé egy saját routert inkább.
Olyan routert szeretnék, ami megbízható, gyors, és a szoftvere jól konfigurálható, sok funkcióval, szolgáltatással rendelkezik. Ha már újat veszek, akkor legyen kicsit jövőálló is. Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak. Ez elég jó áron van, kifejezetten jók a paraméterei is.
Olvastam a téma összefoglalót, ott viszont nem szerepel az ajánlott eszközök között. A kérdésem, hogy ennek van-e valami különös oka, hogy ez a típus nem ajánlott kategória? Ha van jobb ajánlásotok, olyan 20-25k ártartományban, akkor azt is szívesen fogadom. Köszi! -
totomusic
tag
-
Multibit
nagyúr
válasz
memorix
üzenetére
Köszönöm, de... Ahogy Te is láthattad, a Dare2Live kollégának írt posztomban én is linkeltem annak a két routernek a specifikációját, amelyekről ő érdeklődött (csak azokat
). Így én is tudom, hogy milyen típusú SoC-ra épülnek. Viszont ettől még nem ismerem magukat a processzorokat, nem tudom, hogy hogyan teljesítenek a gyakorlati életben. Ezt most sem tudtam meg. De nem is fontos számomra, mert nem én vagyok az érdeklődő, nem akarok ilyen eszközöket vásárolni. Nekem ezek visszalépést jelentenének
-
memorix
senior tag
válasz
Multibit
üzenetére
Technikai specifikáció, milyen chipekkel van szerelve az adott model, néhány érdekes adat
ASUS TUF AX4200
ASUS TUF AX6000
ASUS ROG GT AX6000
ASUS AX88U (AX6000) -
dudika10
veterán
válasz
totomusic
üzenetére
802.3 szerint 1500VRMS isolation barrier kell es erre sokfele megoldas van, csak az egyik a kulon erre a celra gyartott feluletszerelt IC amit a 2.5Gbps port mogott latsz. A masik amikor konkretan a csatlakozo aljaba integralva van minden, hogy helyet takarithass meg a PCB-n. Es van harmadik megoldas is.
-
-conrad-
addikt
Sziasztok!
Segítsetek nekem plíz. Kellene egy jó router vagy egy mesh, nem tudom melyik. Telekomos Smartboxot kellene IMGP snooping mode-ban üzemeltetni úgy, hogy nem hal le a hálózat.
Az eredeti Telekomos routerrel nem megy (nincs is benne IMGP), ahogy felcsatlakozik lehal a teljes wifi hálózat - a vezetékes megy - és nem is indul újra resetig.
Egy régi, ASUS RT-AC1200G+ routerrel megpróbáltam ami szintén belehal, de ha csak a Smartbox van rácsatlakoztatva és AP módba kapcsolom akkor már percekig bírja és akkor összeomlik a wifi majd újraindul.
Szóval egy olyan megoldás kellene, hogy:
1. router amibe lanon belekötve a telekomos routert képes kiszolgálni ~12 eszközt meg a smartboxot (telefonok, 2 wifis kamera, 1 tévé -streamingszolgáltatással, de ugyanaz a tv használja a smartboxot is, tehát a 2 nem megy egyszerre- okosdugaljak, okosporszívó, klíma, kb alig van nagy adatforgalom)
2. mesh rendszer, aminél esetleg az egyik kliens-mesh eszközt a tv mellé teszem és a Smartbox kap egy LAN-t a mesh-ből ha lehet olyat.... -
blakey
titán
-
-
blakey
titán
válasz
Pocok256
üzenetére
Tegyük fel, hogy veszek egy Wifi7-es routert, ami nem olcsó, majd beállítom, elkezdem használni és rádöbbenek, hogy semmilyen Wifi7-es eszközöm nincs, hiába veszek egy drága OLED TV-t vagy MacBook-ot, jó esetben Wifi6E van benne. Számomra akkor érné meg, ha az eszközeim 20%-ka stabilan Wifi7-tel lennének szerelve. A gyártók is lassan követik a szabványokat, Wifi6E router sem annyira elterjedt, nem, hogy a Wifi7-es.
-
válasz
totomusic
üzenetére
én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nekem is az a benyomásom, hogy majdnem minden mai router úgy néz ki, mint a halálcsillag... régen azért volt olyan, ami esztétikus, az antennások között is. Korábban pl. Archer C8-am volt, az szinte szép volt.
Amúgy nyilván azon is múlik, hogy stratégiailag hova lehet rakni, hogy mindenhol legyen jel, mennyire van szem előtt, nálunk pl. eléggé.
#102053 blakey
nálunk már két olyan telefon is van a lakásban, amit tudja a wifi7-et... de persze ennek sok jelentősége nincs.
-
Pocok256
veterán
-
Pocok256
veterán
válasz
totomusic
üzenetére
AX6000 ren vacillálok én is a wifi 6e és a wifi 7 hiánya nálam is egyelőre visszatartó erő viszont lassan oda jutok, hogyha a wifi 7 hiányozni fog max veszek egy asus routert ami tudja és beilelsztem az ai meshbe and done... lesz wifi 7 olcsón. Vagy csak mögé kötöm mint ap.
-
totomusic
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Teljesen megfelelőek a műszaki paraméterei is. Eredetileg ASUS RT-AX1800U-t akartam venni, de nem a kinézete miatt, hanem mert az olcsóbb, aztán funkciói és kinézete miatt jobban tetszett a TUF AX4200. Fogyasztása ugye körülbelül 5 Watt, és jól kezeli a wifis eszközöket
Viszont, ami nem tetszik rajta, és utólag jöttem rá... A 4 darab LAN porton nincs izolátor trafó? Ahogy a TUF AX6000-nél sem? Miközben szokás rá tenni ilyeneket, számomra érthetetlen, hogy itt miért hagyták ki... TUF LANGuard sincs, mert minek? Ugye ez főleg villámvédelem miatt lenne fontos.
-
válasz
totomusic
üzenetére
Persze, mindenkinek mások a szempontjai.
Nekem a polc teteén van a GT-AX6000, és egyszerűen nem látszik belőle annyi, hogy lássam, hogy hogyan néz ki -- mivel fekszik. Egy alig látható eszköz esztétikumát alávetni a műszaki paramétereknek nekem legalábbis furcsa.
A Wifi7 miatt én is vacilláltam a beszerzésen, de visszaidézve az eddigi történeteimet, arra jutottam, hogy a megjelenés után legalább egy-két évig én nem szoktam ráállni az új megoldásokra. Ezek az elején kiforratlanok, de legalább rettenetesen drágák -- és nincsenek partnereik itthon.
MaCS
-
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
Patice
üzenetére
Szia!
Ahogy láttam szoktad ajánlgatni a ER7212PC -t.
Szemezgettem vele mivel AIO, de vannak negatív vélemények vele kapcsolatban.
Állítólag lass, vagyis az OC200-nál mindenképpen, illetve ami nekem is zavaró lenne hogy az Omada nem switchként kezeli, vagyis jeleníti meg hanem GateWay-ként. Így bizonyos statisztikákat nem jelenít meg, illetve nem tujda DPI-t sem. -
totomusic
tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Nem így gondolom. Polc tetején van a router, mégpedig azért, hogy az egész lakást lefedje megfelelően. TUF AX4200 szubjektíven, és műszakilag jól mutat a polc tetején, míg szintén szubjektíven GT-AX6000 már nem mutatna jól. Ennek a szerkezetnek is megvan a helye! Cyberpunk 2077-ben például! De nem a polc tetején! Saját vélemény.
Ráadásul ha már 100 ezret fizetnénk egy routerért, alapelvárás, hogy tudja a Wifi 7-et. De változóak az igények... általánosságban szerintem bőven elég most az AX4200, amíg nem lesz kifejlesztett Wifi 7.
-
válasz
totomusic
üzenetére
Ha a router szem előtt van, akkor rossz helyen működik.
Ezt a rondasági problémát egyébként nem értem. Kevés kivétellel egyik sem szép, de nem is egy tolakodóan ocsmány szerkezet. Eleve fekete, kicsi és lapos. Dem domináns elem a lakótérben. Ha valakit egy hét után is zavar, akkor az szerintem direkt ezzel stresszeli magát.
MaCS
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Családi ház gardróbja, kinti falon az inverter.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6)szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Egyetlen inverter a falon, sima b/g/n.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
LTE modemmel rendelkező eszközt keresek, sebesség gyakorlatilag nem számít. Havi 30MB forgalmazásról van szó.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Tekintve a felhasználási módot, szeretném minél olcsóbban megúszni. Legyen mondjuk 20-30k a keret.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
A lehető legstabilabb megoldást keresem, nem fogok tudni foglalkozni vele a távolból. A lakók is maximum ki tudják húzni és bedugni. Van egy fölösleges Mikrotik haP ac2-m, legrosszabb esetben ebbe tudok valami USB modemet dugni. Van valakinek esetleg ilyen irányú tapasztalata? -
totomusic
tag
Szerintem bőven elég egy TUF AX4200 is. Ráadásul nem olyan ronda, mint a többi.
Magam részéről biztosan nem költenék többet routerre, később meg ott lesz a WIFI7, ha valamelyiket cserélni kell... -
Multibit
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
ASUS GT-AX6000 v2
ASUS TUF-AX6000Az előbbi kétszeres memória mérete mindenképpen előny. Azt nem tudom, hogy a Broadcom és Mediatek CPU közül melyik a jobb, erősebb, hatékonyabb.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Petee87
üzenetére
Van akinek overkill, másoknak kevés. A router is egy számítógép. Egy PC-t is aszerint konfigurálsz, hogy mit akarsz rajta futtatni. FB-hez, YT-hoz, netezéshez, irodai munkához nem kell erőmű. 4K video rendereléshez, adatbázis kezeléshez (Oracle) már kell az izmosabb vas. A routerben jól implementált IT securitynek durva hw igénye van. Más kérdés, hogy ehhez megfelelő alap sw is dukál. Persze az otthoni felhasználók többsége ezt nem igényli.
-
memorix
senior tag
válasz
Petee87
üzenetére
Ha picit sebességben alatta keresel akkor a TUF AX6000 modelt érdemes nézegetni 65eFT környékén.
Ha pedig picivel többet tudjon akkor az Asus AX88u modelt érdemes nézegetni 104Eft környékén az amazon.de -n. -
válasz
Petee87
üzenetére
Egyre többünknek van.
Itt is, de valamivel többet írtam róla az Asus routeres topicban.
Röviden: erős router, erős wifi.
A játékos szolgáltatások nem érintenek, én kifejezetten a VLAN-képessége miatt vettem meg, de az még nem kiforrot. Ugyanis a mesh node-okra wifi sávonként csak 1-1 VLAN-t enged kiterjeszteni.
Merlin van rá, de az még a 3.0.0.4-es AsusWRT-re épül, amelyben még nincsenek VLAN-ok.
Ezzel a funkcionalitással én még nem találtam olcsódd routert, és mivel a wifije impozáns, megtartottam -- és várom a frissítéseket.

MaCS
-
Petee87
tag
ASUS GT-AX6000
Ez nagyon overkill otthonra, ha nem gamingelek? Esetleg van olcsóbban is, ami ugyanezt a minőséget tudja? -
-
VTom
veterán
válasz
Bobby81
üzenetére
Nekem ASUS ZenWifi mesh rendszerem van (AP módban használom), de én is a vezetékes backhaul híve vagyok.
Kompromisszumos megoldás lehet powerline adapterrel összekötni a node-okat, az mégsem a wi-fi-t használja.
Nálam az irodával így van összekötve a router, és kifogástalanul működik. Persze sebességben a közelében sincs a natív CAT5E kábelnek, de ha nem akarsz vésni, akkor megoldás lehet. -
kpityu2
addikt
válasz
Essejó
üzenetére
Itt nézelődjél, mostanában tesztelt pár mesh rendszert: Kernel Pánik YT
Azért szoktuk a kábelezést erősen javasolni, mert a mai igényeket gyakorlatilag csak mesh hálózattal lehet kielégíteni és arra, hogy wifi backhaullal jól működik, nincs garancia. A teljesítmények korlátozva vannak, a legcsodálatosabb, legdrágább eszköz se lépheti át a törvényileg előírt határokat. Tehát marad a sok kis teljesítményű wifi. Régen kábé senkit se érdekelt, ha a fürdőszobában egyvonalas volt a térerő, ma meg mindenki ott akar HD videókat nézni. -
Essejó
veterán
válasz
Bobby81
üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült megérteni a segítő szándékot. A Wifi - hiába tartunk a 21 században nagyon jó lehet kábeles backhaul mellett, anélkül viszont csak helyben próbálkozással fog kiderülni, hogy hány eszközre van szükséged. Az a fogalom, hogy stabil és gyors, na pláne az egész lakásban, kábeles összeköttetés nélkül az pont nem jellemző a wifire.
Talán a TpLink vonalon kellene keresgélned az tud wifi backhault, talán 3 félét is, viszont egyik sem kompatibilis a másikkal. Aztán hogy nálad melyik válik be, az szintén csak helyben próbálva fog kiferülni. -
Bobby81
tag
Sajnálom hogy nem sikerült megérteni miben kértem segítséget.
Amennyiben a kábelezés opció lenne azt írtam volna és nem a "Milyen routert?" topikot választom.
Kérem csak az szóljon hozzá a témához aki érdemben tud és akar segíteni.
Köszönöm. -
válasz
dudika10
üzenetére
dudika, Dr.NX, Multibit +1
A minősíthetetlen stílust én sem bírom nem szóbá tenni.
De csatlakozom Hozzátok: mindenkinek az egyéni igényei döntenek, de ha az igények úgy kezdődnek, hogy "Nem seretek várakozni, amig az egyik gépről áthúzom az adatokat a másikra. ", akkor a kábelezésnek van prioritása. Mert sebességben, biztonságban és megbízhatóságban a dedikált fizikai közeg verhetetlen.
A kábel elvezetését meg általában meg lehet oldani kulturáltan.
MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
Bobby81
üzenetére
Nem veletlen az ajanlas. A wifi nem a kabel helyett van hanem mellett.
Sajat tortenet: panelfalat atutni egy UTP kabelhez egy megfelelo geppel 5 perc volt lyukankent (3-ra volt szukseg) es abban mar a porszivozas is benne van. Egy 8mm-es lyukrol beszelunk, nincs se vakolas, se veses, se festes. Kabellel, csatlakozokkal, krimpelo fogoval es furoszarral egyutt az egesz nem volt 15k, cserebe idealis helyre kerult az AP, es minden szobaban ahol PC van, lett vezetek.
Termeszetesen ezt az egeszet az tette lehetove, hogy elore eltervezetten a parketta szegelylecek kabelcsatornasok, de a legtobb helyen teljesen esztetikusan, szinte lathatatlanul meg lehet oldani a szegely felett is a kabel elvezeteset. -
Multibit
nagyúr
-
Bobby81
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Földszintes, nem nagy, téglafalas épület, de tele van szórva okosotthonos kütyükkel amik a 2.4 Ghz vonalt használják. kb 15-20 db. TV, 4 mobil, 3 tablet, 2 számítógép, 2-3 laptok. A net sebesség nem releváns, mert a gépek közötti adatkapcsolatnak is jónak kell lennie. Nem seretek várakozni, amig az egyik gépről áthúzom az adatokat a másikra. A pénz nehéz kérdés mert ha van egy jó ajánlás akkor lehet megveszem de ha nem nyeri el a tetszésemet akkor lehet bármilyen olcsó vagy drága nem veszem meg. Az ASUS felé kacsingattam eddig, de csak azért mert az volt. Xiaomit nem akarok mert szoftveresen egy hulladék. Mostanában a mesh felé kacsingatok, de lehet nem sok értelme lenne. Nem tudom mi lenne a jó választás ami a következő 4-8 évet kiszolgálná
-
Essejó
veterán
válasz
memorix
üzenetére
Erről a routerről nem tudom van-e tapasztalat de pl a Xiaomi AX3600 AIOT-nak topikja is van
Ráadásul a Xiaominál megkülönböztetjük a Kínai belpiacos és az Európai modelleket. Az előbbinél nincs az EU által előírt maximum 100 mW-os wifi adó teljesítmény korlátozás, ergo erősebb a wifije. -
-
b_alazs
tag
Sziasztok!
Erről a Xiaomi eszközről vannak tapasztalatok, vélemények?
A gyári digi routert szeretném cserélni, de nagyon kevés felhasználói tapasztalatot találok.Xiaomi Router 7000 5G 4K
Köszi,
B -
Bobby81
tag
Sziasztok,
Teljesen elvesztem ebben a WIFI-s rengetegben és szeretném a segítségeteket kérni. Van egy ASUS RT-AC68U routerem, ami eddig tette a dolgát teljes megelégedettségemre, de sajnos úgy néz ki eljárt felette az idő. Mostanában szarakodik a WIFI kapcsolat.
E helyett kellene valami hasonló ami esetleg mesh képes bár nem tudom hogy van e értelme, azonban van 2 szoba ahova kellne utp kicsatolás 1-1 gépnek és arra gondoltam ez jó lenne erre a célra (falat nem szívesen bontanék, vésnék). Milyen eszközöket tudnátok ajánlani. 2.4 Ghz és 5 Ghz is kellne, és a 2.4 Ghz részen lenne pár okos eszköz rácsatolva (kb. 15-20 db). -
Én is kíváncsi lennék ennek a betonkoszorúnak a fizikájára. Azt, hogy egy véletlenül pont jó hosszúságú fém elem antennaként működjön, akár el is tudom képzelni. A kicsatolás már más tészta...
De ahhoz nagyon tartom magam, hogy beltéri, botantennás, pláne wifis kombi eszközt használni durva kompromisszumot jelent.
MaCS
-
A rádiós jeltovábbítás tud ilyen anomáliákat produkálni. Nálam például az ablakrácson belül megy jobban az antenna, mint azon kívül. Ez a betonkoszorú speciel nekem is már egy kicsit sok, de ha a kolléga valamiért így tudja, annak biztosan van valami oka.
Az Erzsébet-kilátón gellert kapó osztrák tévéadás óta én már semmin nem csodálkozom.
MaCS
-
lasz10
junior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
És miért jó nekem, ha a beltéren kb. 100/30 Mbps-t tudó routert kieszem a teraszra, ahol kb. 48/8-at tud? Van egy pár Yagi LTE antennám, azzal se gyorsabb, mint magában beltéren, a tornyot látom, a ház a hegytetőn van, közötte semmi...
A 100/30 eddig mindenre elég, van 4 kamera, 5 hőmérő, 3 firetv stick, 1 apple tv+ (ezek értelemszerűen nem egyszerre mennek, csak az, amelyiket nézem). Laptopban és iphone-ban van külön mobilnet.
Ha valaki arra nem tudja a választ, amit kérdeztem, miszerint ugyanott 4G+ jelnél jobb-e az MC801A, mint az MF297D, inkább ne ajánljon kétszázezres kültérit, optikai netet (ami nincs a környéken), vagy költözést.
Felesleges volt megkérdezni, egyszerűbb (és hatékonyabb) ha kihozok a Yetteltől egyet, 3 hónapig lemondható Otthonnettel, és kipróbálom.
-
memate
csendes újonc
Sziasztok!
Korlátlan mobilnet előfizetéshez (Vodafone Mobilnet XXL) milyen routert érdemes beszerezni?
Jelenleg egy TP-Link MR6400 üzemel, de vannak vele problémák és elég régi. Többször lecsatlakozik a mobiltoronyról, azt írja, hogy nincs szolgáltató, viszont amint újraindítom, azonnal megy minden a régi rend szerint. -
lasz10
junior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nincs 5G jel, ami 3,4 km-ről nem is csoda. Bent azért jobb a jelerősség, mert a vas a betonkoszorúban összegyűjti, és a sarokban van a router éppen.
-
válasz
lasz10
üzenetére
kültéren lényegesen rosszabb
Az meg hogy?Van egy Yettel mobilnetem, ZTE MF297D routerrel
Szerintetek van értelme a routert lecserélni egy ZTE MC801A-ra?
Ha van megfelelő 5G-s jel akkor jelenthet előrelépést de igazi megoldás egy kültéri mobilnetes eszköz irányba állítása és egy sima beltéri router használata lenne. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ könyv: Walter Isaacson Elos Musk - keménykötésű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Firmware frissítés is volt előtte de az sem oldotta még meg akkor.

). Így én is tudom, hogy milyen típusú SoC-ra épülnek. Viszont ettől még nem ismerem magukat a processzorokat, nem tudom, hogy hogyan teljesítenek a gyakorlati életben. Ezt most sem tudtam meg. De nem is fontos számomra, mert nem én vagyok az érdeklődő, nem akarok ilyen eszközöket vásárolni. Nekem ezek visszalépést jelentenének