Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
válasz
ALgore2
üzenetére
MaCS véleményével maximálisan egyetértve, és tiszteletben tartva, - csak azért, mivel felvetetted a B525-ös lehetőségét - hadd osszam meg veled a Hw B525-ről tapasztalataimat.
Szintén Telenoros SIM kártyám van, és a szolgáltatónál vettem egy B525-öt (így volt a legolcsóbb). Részben azért, hogy a kábeles netet kiváltsam (egyeduralkodó szolgáltató, magas árak), részben azért, amit korábban MaCS is leírt, meguntam az USB stickkel való kisérletezést.
Amikor megvettem, pár hétig teljes értékű routerként használtam (a másik meghibásodása miatt), kihasználva a 4 db LAN csatlakozót és a 2.4-5 GHz-es rádiót. Kétszintes családi házban mindenhol volt jel, ha 5-ön már nem, akkor 2.4-en biztosan. Könnyű beüzemelni, alapvető beállítások benne vannak.
Ami sokaknak hiányzik belőle az a NAT kikapcsolásának lehetősége.
Nálunk is jó a lefedettség, 600m-re van a torony, vettem hozzá egy MIMO-s panelantennát, de még nem szereltem fel. Így a belső antennáiról megy, maximálisa térerő van, és a jelminőség is jó. A jelminőség és jelerősség állandó szinten tartása miatt fogom felszerelni az antennát, ha jó idő lesz (szobában kipróbáltam, sokat dob rajta).
Míg fő eszközként használtam, az alábbiak mentek róla:Tv kábellel, másik két Tv két Chromecast-al, 3-4 laptop, 4-5 telefon.
Október óta használom, sem újraindítani nem kellett, sem magától nem indult újra, nem fagyott le, hiba nélkül működik. Akinek nem gond a NAT, bátran ajánlom.
-
nullpoint
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Azon már túl vagyok. Lehet veszek egy másik gyártótól, aztán ha azzal is hiba van akkor feladom. Nagyon piszkálja a csőrömet hogy mi lehet az oka.
-
válasz
ALgore2
üzenetére
Hasonló cipőben járok én is, és nagyon sok variánst végigpróbáltam.
Így jött ki az, hogy kell egy kültéri "modem". Mivel a ház helyzete fix, és az adótoronyé ismert, mindenképpen irányított antennás kell. Erre a Mikrotik SXT-LTE-nél én nem találtam jobbat. Valamivel 40e Ft alatt van, 9 dBi-s antennája van, 150/50 Mbps LTE-sebességre alkalmas, ismeri a B20-at, ráadásul PoE-s táplálása is van, amihez adják is a kábelt, tehát elég egyetlen drótot kivinni hozzá.
Ez elvben egy wireless router is, de modemként érdemes beállítani, és akkor a saját routered úgy fog viselkedni, mintha a szolgáltatói kábelt dugnád bele.
MaCS
-
nullpoint
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Beállítottam már az ONT-ban fix Ip-t adjon a repeaternek, de mégsem azt kapja.
Tudom hogy vannak jobb megoldások. Sajnos bizonyos okok miatt most csak azt tudom hogy repeaterrel osztom a wifit. Ritkán használom és nem is igénylem a nagy sebességet, de az ONT újraindulás idegesítő. Létezhet hogy hibás a repeater? Összevissza nem akarok vásárolgatni, de ha tudnám hogy egy másik eszköz nem okozza ezt a problémát akkor vennék.
-
nullpoint
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Igen, csak az ONT-ban. A repeaterben kikapcsoltam.
Így a loginhez meg kell keresnem hogy épp milyen ip-t osztott a repeaternek az ONT és úgy tudok bejelentkezni
. -
ALgore2
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
MaCS_70 Core2duo6600
Nyaralóba lenne, nagyvároshoz közel, jó lefedettség mellett.
Külső antennát szeretnék hozzá, hogy ne legyen gond az épület "árnyékolása"!
Flottás korlátlan telenoros kártya lenne hozzá, sim-es!
Több telefon, laptop, tv, okos otthonos kütyük,kamerák mennének róla!
50 körül szánnék rá!
Vezetékes net nincs, csak mikros!A Huawei b525+külső erősítő antenna elég lehet?
Köszi a válaszokat!

-
nullpoint
őstag
Sajnos továbbra is újraindulgat véletlenszerűen a HG8247H, hogyha az rp-n12 működik. Aki használ ilyet esetleg megnézné hogy nála is jelentkezik-e ez a hiba?
Esetleg bárki aki repeatert használ megnézné hogy jellemző-e a router újraindulgatás repeater mellett?
Illetve kérdés még az hogy ez így természetes ?
-
Kicsikatona7
tag
Köszönöm mindenkinek a választ, megrendeltem a Xiaomit.
Jövök majd tapasztalattal, ha megérkezett.
-
j_szilard
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem csak annyi lenne,hogy most van egy TP-Link Archer C60 v2 routerem...ezt érdemes lenne lecserélnem egy Tp-Link Archer C5 v4-re?
Ha jól néztem a gigabites csatlakozás és az usb port a különbség.
Sajnos a környéken az optikás net nem elérhető...fél-1éven belülre mondják.Addig DigiNet 100.
Érdemes lenne cserélnem vagy egyenlőre hagyjam?Válaszokat előre is köszönöm!
-
woodworm
veterán
válasz
Kicsikatona7
üzenetére
Én 2,4 GHz-en 200Mbit, 5GHz-en 430Mbit sebességeket mértem maximumként.
-
válasz
Kicsikatona7
üzenetére
nálam 5 ghz-en openwrt-vel közvetlen rálátással olyan 300 mbps körül tetőzik. viszont a xiaomi csak 2x2 mimo (ami nekem nem gond, mert 3x3-at a többi cuccom se tud), lehet hogy a sagem ezt 3x3-mal éri el, ezt nem tudom. a 2,4-et passzolom, nem használom olyanra, amihez nagy forgalom kell

tp-link 4300-zal tudom összehasonlítani, mindkettő stabil, de jelerősségben a mi3g jobb (bár nem drasztikus a különbség)
mostani asusszal nem volt dolgom, de errefelé sokan szeretik.
-
troly
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm, és bocsánat!

-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok marka kozul melyik a jobb TP-Link vagy Asus?
-
válasz
Kicsikatona7
üzenetére
Nagyon felületes tapasztalataim alapján a Xiaomi 3G wifis lefedettségben jobban teljesít, mint a TP-Link C5 v4, de elmarad az Asusoktól.
Ha elég a két Ethernet LAN-port, és számít az ár, akkor a Xiaomit venném, mert nagyon jó eszköz. Ha viszont belefér a büdzsébe, akkor az AC66-ost.
MaCS
-
Kicsikatona7
tag
Sziasztok!
Használ valaki Xiaomi Mi Router 3G eszközt? Gondolkodom egy ilyen vásárlásán (Telekom 1000 nethez), de szeretnék néhány kérdést feltenni:
1. 2,4GHz, illeteve 5GHz-en külön-külön mennyi a maximális sebesség, amit tud biztosítani?
A kapott Sagemcom 500mbps-t hoz vezeték nélkül, de szeretnék mögé rakni egy routert. (A miértre most nem térek inkább ki. Erről a sebességről ne is álmodjak ettől az eszköztől?
2. Mennyire stabil a jel egy Asus, TP-Link eszközhöz képest?
3. Mennyire erős a jel egy Asus, TP-Link eszközhöz képest?
4. Mennyivel jobb választás egy Asus RT-AC66U, TP-Link Archer C7, ha az árat nem vesszük figyelembe?Köszönöm!
-
troly
tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy Linksys AE6350 es routert. Lereszetektem hosszan és röviden is már legalább 10 szer. Sok videót és oldalt megnéztem és az alapjelszó az admin. Mégse enged be a router? Van esetleg valakinek ötlete?
Előre is köszönöm!
-
nullpoint
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítőkészséget, Core2nek is.
Sok utánaolvasás után próbaképpen letiltottam a DHCP-t a repeateren, az elmúlt 21 órában nem volt router újraindulás.
Remélem ez megoldja a problémát. Ha igen akkor ez volt a probléma, ha nem akkor megyünk tovább az általad felvetett kérdések mentén.
-
válasz
hugeboy
üzenetére
Szia,
A 300 Mbps elvárt átvitelhez AC kapcsolat kell, de még ott sem mindegy, hogy milyen MIMO, mert ha valamelyik oldalon csak 1*1:1 van, aminek a kapcsolati sebessége 433 Mbps, akkor az bő 200 Mbps környéki hasznos (mérhető) sebesség környékén korlátos lehet, a 300 Mbps eléréséhez minden oldalra 2*2:2 MIMO 867 Mbps képes kellhet.
-
hugeboy
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Mellette mérve 80 körül van.
Olyan eszközeim vannak, amik az n-es, illetve az ac szabványt ismerik. -
hugeboy
tag
Sziasztok!
Digi-s 1000-es netem van egy Huawei HG8247H routerrel.
A jelnek egy falon kell átmennie, és az 1000 Mbitből lesz 20-40, és ezáltal 3-4 MB letöltési sebesség.1. Lehet ezekhez a digis routerekhez másik routert kötni, hogy az utóbbi ossza meg a netet nagyobb sebességgel?
2. Ha azt szeretném, hogy legalább 2-300 Mbit átjöjjön, milyen paraméterekkel rendelkező routert érdemes keresni?Köszi.
-
válasz
humigabi
üzenetére
A Mikrotik jónak tűnik, de még nem biztos, hogy nálam is az lesz. Ehhez sajnos utaznom kell.
Azt már látom, hogy az R11e-LTE egység nem rossz, márpedig a wAP és az SXT LTE lülső eszközök gyakorlatilag ebből állnak valamilyen antennával kiegészítve. Nálam meg a "valamilyen" antenna kulcskérdés.
Az említett M33G router is kellemes darabnak tűnik, néhány fontos megállapítással:
1. Mikrotik. Ennek megfelelően rettenetesen sokat tud, de nem next-next-finish stílusban állítható be. Nem tragikusan nehéz a rendszere, csak az a gond, hogy a leírások is magasabb szintű felhasználóknak készültek.
2. Mikrotik. Ennek megfelelően az UDP-OpenVPN-t jó 10 éve csak ígérik. TCP-s természetesen van.
3. Csak 3 Ethernet port van rajta.
MaCS
-
válasz
ALgore2
üzenetére
Írd le, hogy pontosan mik az igényeid! Az esetek többségében nem a 4G router, hanem külön eszköz a jó megoldás -- nekem aztán van mostanában tapasztalatom ezzel.
Egyébként, ha nagyon egybe akarod, akkor:
Zyxel LTE3301 (kb. 43e Ft)
Mikrotik RBM33G lap + ház + táp és bele egy R11e-LTE mPCIe modul + antennák. (kb. 50e Ft)
MaCS
-
Core2duo6600
veterán
válasz
ALgore2
üzenetére
Olvass vissza egy oldalt linkeltem az Asusnak a legerősebb ilyen routerét, drága de talán megállja a helyét.
Eléggé speciális az igényed abból a szempontból, hogy normál felhasználókhoz képest elenyésző azok száma akik mobilnettet használnak otthoni szolgáltatásként, bár nálam is így lenne, ha nem jött volna a Digi be az utcába, már épp majdnem intéztem az adatkártyát,mikor becsengetett az üzeltkötő.
Így tapasztalat is kevés van vele.
-
válasz
ALgore2
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
SIM kártyás vagy USB stick-es megoldással lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
Srácok Asus RT-AC66U B1-re nincs valami jó kis akció?

-
ALgore2
tag
Sziasztok!
4g routert szeretnék venni!
Erős kell, külföldi beszerzés is lehetséges!
Tudtok ajánlani?
Köszi! -
benike123
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
bocsi, kicsit félreérthető lehetett: külső tárhelyen lévő fájlokat szeretnék megosztani TV-vel, laptoppal
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Gondolom háttértárnak használná.
-
válasz
benike123
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT1900ac/RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik) -
benike123
tag
Sziasztok!
Egy 3 szintes házba szeretnénk wifis routert amit pendrive-al is lehetne használni.
A szintek miatt 1-et gondoltam az 1. és 1et a 3. szintre.
Milyen routert ajánlanátok? (Digi 1000 Net csomag lenne hozzá)

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nincsen, emiatt kellene egy másodlagos eszköz ami bridge/modem módban futva adná át a mobilnetet.
MikroTik-ből viszont van de ott is inkább kültéri vagy board-os megoldás. -
válasz
nullpoint
üzenetére
Jobb megoldás lenne ha a szolgáltatói eszköz menne PPPoE Passthrough módban és egy saját router-t beüzemelni elsődleges eszköznek.
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
gyuri091
csendes tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szia. Kösz a választ. (Deviot vagyok csak nem birok visszalépni arra az accountomra eröl a gépről)
TP-Link Archer C9 AC1900 Router hasonlo árfekvésben van mint ez. Szerinted az assus még így is jobb választás lenne ? Most egy ASUS RT-AC1200G+ Routerem van. de ez 2 hónapja elkezdte dobálni a net jelet. most frissitetem a szofvert rajta. Most jobbnak tűnik. De gyorsabb routere lenne szükségem. És ebben már elvesztetem a bizalmamat. Nincs meg a garipapirja sajnos :SEz lenne a TP-Link https://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c9-ac1900-p263359141/
MODOSITOM: PC World test győztes is volt az ASUS RT-AC66U. A TP-Link Archer C9 el szembe. szóval tényleg maradok a te ajánlatodnál. Köszönöm még 1x !!
-
Ötlet, aztán a szakértők megerősítenek vagy megcáfolnak:
Az Asusok jelentős részére tehető CFW és EntWare. Ezzel már lesz egy egészen használható és elérhető Linux-környezeted egy érdemi repository-val. Kizártnak tartom, hogy egy linuxos-routeres profi ne tudnálazán megoldani ezt az értesítési feladatot.
MaCS
-
Deviot
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni hogy 4 termék között gondolkodom. Te mit ajánlanál leginkább ? ASUS RT-AC66U AC1750 , TP-Link Archer C9 AC1900
D-Link DIR-882 AC2600, TP-Link Archer C60 AC1350 Router A fö szempont a stabilitás 300MB/S es internethez. és nagy wifi jel hatótáv. téglafalakon keresztül. -
e-newsee
addikt
Én akkor kapásból olyan net csomagot választanék, ami tuti elég. Ha a vezetékes net 90%-ban elérhető (márpedig ha csak annyi lenne, már az is gáz), akkor biztos, hogy egy 4+ gigás mobilnet lefedi a maradékot. A lényeg, hogy amikor mobilnet van, akkor más ne használja, csak azok az eszközök, amiknek kell.
Amúgy meg szakember nélkül ezt a dolgot úgysem fogod szerintem megoldani, onnantól meg megcsinálják neked nulláról a végéig, ha elmondod az igényeket. Persze, elkérik az árát, de akkor legalább lesz mellé karbantartás, rendelkezésre állás, garancia, stb. Vállalkozásban ilyenen nem spórolnék. -
Kriza
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Egész jónak tűnik. Gondolom a 4G átállást max. naplózza de nem küldi. Sajna nem találtam hozzá szimulátort. Switch nem probléma, most is van.

-
-
e-newsee
addikt
Megcsinálni nem tudnám, de ha a router log-ját tudod íratni egy külső helyre, akkor onnan csak egy macro kérdése, hogy rákeresve a megfelelő kulcsszavakra (amikor a router "bemenetet" vált) küldjön egy emailt valamilyen címre.
Vagy másik megoldás, ha csinál az illető egy próba hónapot (de lehet, hogy elég egy hét is), ahol a raktározási rendszer csak mobilnetről megy, és más nem használja, és megnézi, mennyit adatot eszik, majd akkora csomagot választ, hogy biztosan lefedjen akár egy egész hónapnyi vezetékes net kiesést is. Tekintve, hogy manapság egy órán belül lehet mobilnetet csinálni, ha bármi gebasz van, nem hiszem, hogy nagy esély lenne rá, hogy a net hiánya miatt megy csődbe a vállalkozás.
Amúgy szerintem, ha a telefonokból indulok ki, akkor a 3G-s routereken vannak különböző opciók a költségcsökkentésre. Pl, ha a kártyáról megy a net, akkor letilt bizonyos SSID-t, vagy akár IP címeket, vagy a fene tudja.
De persze nem tudom biztosan, csak filózok.

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nem ajánlanám a powerline-t így ezen eszközök összekötésére (Router + AP). A Powerline tényleg szükség megoldás.
Nagyon-nagyon függ az áramköri helyzettől! Akár közel nulla is lehet a végeredmény. A legtöbb amit én láttam ebben a témában az is 100 mbit alatt volt, de a gyakorlatban inkább 30-50 Mbit-el lehet számolni. Ezek annyira alacsony értékek, hogy még felezett linksebesség mellett sem jó alternatívák egy jól elhelyezett normális Router + AP, de talán még egy Router + Konnektoros repeater ellenében sem.
Nincs baj a powerline-al, de szerintem más felhasználásra ideális. Router + AP kombót nem nagyon kötnék össze ezzel a megoldással, de leginkább nem merném másnak ajánlani. "esetleg" sem
-
-
Kriza
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez egy kiskereskedelmi üzlet, a terhelés nem kritikus, a gigás drót és az AC WiFi a tulaj kérése. Csatlakozó eszközök száma se nagy (dróton talán 6, de nem nagy forgalommal, WiFi meg 5-6-7, plusz a guest, de területileg nem nagy az egész). Itt a hangsúly azon van, hogy legyen egy tartalék netes elérés (erre lenne a 3G/4G), ami leginkább a számlázó/raktárprogram miatt fontos. A jelzés meg azért fontos, hogy tudja követni, ha esetleg lemerül a kártya, vagy napok óta nincs vezetékes net, mivel ha nincs netes elérés, akkor megáll az üzlet, nincs $.
-
Kriza
őstag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Sima guest network. A TPlink a C5-ös v4 vagy v5 Archereknél Guest networknek hívja azt is, ha külön SSID-t tudsz csinálni (nyilván külön jelszóval), de egy hálózatba kerül a belső forgalommal, tehát a belső eszközök IP címeit is eléri. Ezzel szemben a rendes vendéghálózat lényege - szerintem - az lenne, hogy a WAN kapcsolatot használhatod, de izolálva vagy a belső hálózattól, tehát nem látod a belső hálózat IP címeit és azok forgalmát. Normálisan ez így működött régebben tudtommal.
-
Kriza
őstag
Sziasztok!
Az alábbi feltételeket kielégítő router kellene:
1. 10/100/1000 portok
2. AC WiFi
3. Vendéghálózat kezelés (szeparáltan a LAN oldaltól, nem külön SSID ahogy az új TPlinkek!)
4. 3G/4G failover támogatás
5. Jelzés a 3G/4G használatáról (email az elején és végén, vagy akár hardveres kimenettel)Tudom, hogy az első 4 pont egyszerű, az 5. az, ami komplikálttá teszi az egészet.
Egy üzletbe kell, a tulaj kérése volt, nem firtatom a egyik pontot sem.
-
nullpoint
őstag
Jó napokat!
Van egy Asus RP-N12, falba dugható wifi repeaterem.
Működik rendesen, cserébe az ONT naponta több alkalommal újraindul (HG8247H). Rettenetesen bosszantó. Persze ha nincs bekapcsolva a repeater akkor normálisan működik az ONT.
Van olyan ajánlott repeater, vagy olyan router ami tud repeater módot, amivel ez nem történik meg?
-
N.otorious
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
-
-
Joker88
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
máris válaszolok :
egy előtérből nyílik minden ajtó , tehát csak egy-egy téglafalat kellene átvinnie a jelnek. nagyközség, szóval azért a családi házak közt vannak távolságok, nem panel..
net sebesség : [kép]kliensek : 1 notebook, 1 PC , 2-3 telefon és alkalomadtán 1 tablet.
beszerzési összeg 20-30.000 ft körüli
más igény nincs.
-
-
-
-
Joker88
őstag
otthoni hálózat / router témában kérnék segítséget tőletek..
adott egy ZTE ZXHN-108L típusú modem ( a router része nem használatos ) és egy Asus RT-AC51U router. Erre a routerre van rákötve egy alap,otthoni felhasználásra tervezett Zyxel NAS 326 cucc hálózati kábelen keresztül.
A NAS elméletileg úgy van beállítva, hogy csak este 10 és reggel hat közt legyen aktív, nappal "aludjon" .
A gondom az lenne , amióta a NAS be van kötve a routerre , a net eléggé hektikus . Van hogy órákig semmi gond, aztán egyszer csak eltűnik a WiFI jel és a router is a hálózatból.
Ha a NAS-t kikapcsolom, semmi gond ... De akkor értelmét vesztené a dolog..
Sajnos az ASUS mindenképp kell a hálózatba,mert a NAS által megkövetelt protokollt a ZTE modem(router) nem tudja,ergo akkor a NAS-t nem tudom használni...A jelenlegi felállást szeretném megtartani , és gondolkozom a router más routerre történő lecserélését . Melyik routert ajánlanátok a NAS elé ?
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
Egyemeletes sorházban lenne szükségem routerre, ac wi-fi-vel az elülső falnál elhelyezett virgin hub 3.0 is egész jól lefedi az emeleti hátsó lakót is, de sajnos az n-t is muszáj engedélyeznem egy eszköz miatt, és nem állítható be külön SSID, így az eszközök arra mennek és nem olyan jó a kapcsolat, mint csak ac-vel. 350/20-as netet amúgy sem szolgálta ki rendesen a router, ezért egyébként is szerettem volna újat. Maximális kihasználtsága 5 telefon, 1 TV, 4 laptop, 1 vezetékes PC lenne.
Magamtól az Archer C7-et (67 font), meg az Asus RT-AC66U B1-et (95 font) néztem, és most itt többször láttam az Archer C5 V4-et (45 font).
A kérdésem az lenne, hogy ezek közül melyiket érné meg leginkább megvenni, vagy esetleg inkább valami mást ajánlanátok?Előre is köszönöm!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
a födém átvitelében csak azért bíztam, mert a csumpi speedport is megoldotta, és gondoltam hogy annál azért akadnak jobb eszközök a piacon

fejben közben odáig jutottam, hogy a dlink maradna routernek fent, és arra kellene lógatni egy izmosabb 2,4-es ap-t.
a felsoroltakból csak az archerre van owrt, annak milyen a wifije? wdr3600-zal és 4300-zal volt már dolgom, azok alapján kicsit félek tőle. -
-
válasz
N.otorious
üzenetére
Egyértelműen az Asus a jobb választás.
-
-
-
sziasztok,
adott barátnőm szüleinek a háza, két szint, közötte vasbeton födém. eddig a telekom eszköze szórt internetet, és nagyjából rendben is volt a lefedettsége, viszont jött a gigabites internet
tehát leemeltem a polcról egy dlink dir-860l-t, ami kisebb helyen teljesen jó volt, ott viszont a 2,4 giga is határeset, időnként szakad, 5 gigán meg csak a felső szinten volt használható, lent nem (ráadásul 2,4-en stabilitási bajok is vannak az aktuális openwrt-vel, de ez megoldhatónak tűnik, mert korábbi snapshottal viszont hibátlan volt).a lefedettség fontosabb, mint a sebesség, gyakorlatilag csak webre kell a net, de azért nem lenne rossz, ha vezetéken közelíteni lehetne a névleges sebességet, plusz a két szinten 1-1 tévének talán 100 megabitnyi sáv elég lenne. ebből az egyik biztosan elérhető vezetékkel, de lehet hogy a másik is. viszont tök jó lenne, ha a szintek között közlekedve nem kellene ap-k között váltogatni, egy tisztességes unifi rendszer viszont lehet hogy túlzás
szóval jó lenne egy eszközzel lefedni az egészet... ami nem reménytelen, a telekom routerének is sikerült.
igények: semmi extra, nem kell torrenteznie, nast se helyettesít, de jó lenne, ha openwrt lenne.
a környezet: 5 ghz-en üres az éter, de gyakorlatilag 2,4-en sincs zavarás.
a lehetőségek: kipróbálom a helyszínen az itthoni mi3g-met, de nem hiszem hogy sokkal jobb lesz, mert itthon is kb ugyanakkora térerőt tud, mint a dlink. vagy veszek valami mást a dlink helyett... de mit? mondjuk 20e alatt. vagy marad a dlink routernek, és kap egy jobban sikerült ap-t, ha olyan van olcsón. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Deviot
üzenetére
Össze lehet 2 routert kötni a következő szerint
A DHCP szerver csak azon legyen bekapcsolva, ami a modemmel van összekötve, és a kiosztható címeknél legyen tartalék a fix címeknek is, tehát osszon pl 192.168.0.10-199 ig
A második routernek adj fix címet, az első hálózatába, de a dhcp hatókörén kivül.
A fenti példát nézve mondjuk 192.168.0.2-öt
A második routernek csak a lan csatlakozóit használd.
Ha ez megvan akkor mind a 2 öt tudod wifi nek használni.
Érdemes külön ssid et adni, és a csatornát is úgy megválasztani, hogy ne fedjék egymást.(#72106) krt-823
Bármely Mikrotik tudja. -
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Router vásárlás előtt állok, szerintetek archer c7 v4 vagy rt-ac66u b1 lenne a jobb választás?
-
Deviot
csendes tag
Még 1 kérdés. Azt meg lehet csinálni valahogy ha van 1 nagy házad. 1 modemed és 2 wifis Routered? A modem mellet van 1 router. Abból 20m kábellal elviszed a ház másik végébe. És öt teszel rá még 1 routert? És mind a 2 sugározná a jelet. Vagy 2 routert nem lehet összekötni?!. Köszi elöre is a választ.
-
ekkold
őstag
válasz
fudi2002
üzenetére
A 2011-et nyugodtan húzd le a listádról. Elavult tipus, gyenge a procija a mai igényekhez, de 2,4GHz-es wifi AP-nek, ill. switchnek még megteszi. Minden mikrotikhez jár gyári DDNS (IP cloud), és mindegyik tud VPN-t. Wifi szempontból viszont csak átlagosak, ami annyit jelent, hogy stabil, a hatótáv is jó, de nem túl gyors.
Mikrotikből a hAPac2 az egyik legjobb ár/érték arányú típus manapság, de vannak jobb típusok is - drágábban. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Dr.NX