- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dkess
őstag
Szia,
Az AX3600 mellé ilyen célra az AX1800 -at szokták ajánlani. Érdekes módon sokat értekeznek ez utóbbiról is a pH AX3600 -as topikjában ...
Ennek oka persze a költséghatékonyság (olcsóbb, mint az AX3600), de amennyiben a pénz nem akadály, akkor persze lehet további AX3600(-ak) ...
-
kushwavez
senior tag
Én is belefutottam többször is, az ISP adott a gigabites eszköz mellé egy CAT5 kábelt (lol), sosem használtam de elővettem 2 PC összekapcsolására másoláshoz, és csodálkoztam miért csak 20-30 MB/s a sebesség, hát a kábel volt az oka. CAT5e-re váltva már ment szépen 115 MB/s-al
-
-
Soma01
veterán
Jaa, tényleg! Csak volt valami olyan is, hogy van neki beépített Wi-Fi is, de az gyenge. De jobb így, ahogy írtad, Lan-on.
De ettől még stimmel minden amit írtam a #83497-es hozzászásban.
Aki tud ilyet ajánlani az írjon ajánlást. Én csak 2-3 ilyet találtam de azokkal itt nincs tapasztalat, csak amit a neten olvastam róluk az alapján nem rosszak. De mivel a feladat nem nehéz, rengeteg olcsó router is megfelelő lehet.
EDIMAX BR-6428nC: 9 dBi-s gyári antennák, WiFi módok: AP, Client, AP bridge PtP + PtMP, WDS, Universal Repeater, 802.11n N300 (5 GHz nincs)
Tenda F9: 6 dBi-s antennák, WiFi módok : Router, WISP, Universal Repeater, AP, 802.11n (256QAM): 600Mbps (5 GHz nincs)
Tenda AC8:: 6 dBi-s antennák, WiFi módok : Router, WISP, Universal Repeater, AP, AC1200 (tud 5 GHz-et is)
Az olcsóbb fajta, plafonra vagy falra szerelhető AP-k is jók lehetnek még, amelyeknek jobb antennái/adói vannak. -
Soma01
veterán
Aha. Felfogtam szerintem.
Ezek szerint a jelenlegi "router" nincs összekötve kábellel a keverővel. De ott van közel hozzá, mert a keverő beépített Wi-Fi modulja nem tud nagy hatótávot. Most a "router" egy központi AP szerepet tölt be. Azon megy keresztül minden forgalom.
Ezt a központi "router" AP-t jobb lenne kábellel összekötni a keverővel ha lehet.
Tehát neked egy olyan router kell ami stabil, jó lefedettséget tud biztosítani, ezért pl. nem gond ha nagy méretű az antennája (5-7-9 dBi) és elég ha 2,4 GHz-en tud csak kommunikálni. Jó ha tud AP kliens módot is, esetleg jelismétlő módot is a későbbiekben esetleg felmerülő igények miatt. Hagyományos körsugárzó antennák kellenek rá, de nagy nyereségűek. (dBi) Árban max. kb. 10-13.000 Ft-ig, de inkább ez alatt.
Így van? -
Soma01
veterán
Így már jobban értem. De mivel moat egy 741ND-vel oldja meg most, ezért viszont, kicsit mégis összezavarodtam. Az csak egy sima router, alapesetben nem tud AP kliens módot. Ezek szerint nem is kell ezt tudnia? Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az AP mód jó ha ott lesz a routerben. Olyan eszközöket néztem, amiknek az antennái gyárilag viszonylag nagy nyereségűek és kijönnek 10.000 Ft környékén. Ahogy láttam, (akcióssan ~9.000-től) ~10-13.000 forintért már van ilyen eszköz.
Leírnád, hogy hogyan működik az a rendszer? Mi kapcsolódik mihez? A keverőHÖZ kapcsolódnak más eszközök? Vagy a keverőNEK kell kapcsolódnia pl. a netre vagy ez csak 2 spéci eszköz kapcsolata? -
Nem tudod. Mivel az eszközben van recovery mód, azt használva szinte lehetetlen elrontani. Ha elakadsz, a Padavan firmware topikjában kapsz segítséget.
-
-
-
-
TriX2010
tag
Nézz utána a vonatkozó törvénynek, mert kétlem, hogy ha az euronics nem tudja teljesíteni a garanciát, akkor téged kötelezhetne rá, hogy ott vásárold le. Szerintem a vételárat vissza kell adniuk. Hacsak nem kapható még most is a 1043-as.. mert akkor érthető a helyzet...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest