- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
kromatika #90490 üzenetére
Én nem tölteném le manuálisan, hanem a router menüjében: Advanced -> System -> Firmware Update -> Online Update -> CHECK FOR UPDATES.
Lehet több lépcsőben kell frissíteni és nem azonnal a legújabbat rátenni...Itt is tudsz kérdezni: TP-LINK routerek
-
dkess
őstag
válasz
kromatika #88205 üzenetére
Igen, ebbe én is belefutottam amikor egy hónapig tesztelgettem az AX50 -et.
Röviden és egyszerűen: ez egy félrefordítás. Szerencsére ilyenből egyébként nem nagyon van. Meg is tudsz róla győződni:
- átváltasz angol vagy bármilyen nyelvre és jól ki fogja írni, hogy a legfrissebb fw -d van fent,
- Tether mobil app -ban magyarul is jól írja ki, hogy a legfrissebb fw -d van fent,
- ahogy írod is - nincs újabb fw, a TP-Link honlapja szerint sem (meg az eszköz sem talál ugye) ... -
osonte
őstag
válasz
kromatika #87901 üzenetére
Nekem volt Asus RT-AC65P másfél szobás panelban, mindenhol szuper volt 5GHz-en a Wifi jel. Családi házba költöztem és itt már a TP-Link AX20 nagyobb lefedettséget ad. Előtte a panelban a TP-Link AX10 gyengébb volt mint az Asus. Sajnos mindíg az adott helyen derül ki biztosra, hogy milyen lesz a router Wifi lefedettsége.
Mindenesetre baromi jó ára van az Edigitálnál az AX20-nak, én nem bántam meg a cserét.
-
dkess
őstag
válasz
kromatika #87898 üzenetére
Egyfelől az AC 9560 bár támogatja a 160 MHz sávszélt - ugyanakkor csak 2x2 rádióval rendelkezik. Másfelől a HT160 -at a mobiltelók/tabletek nem támogatják, de ami még érdekesebb, hogy az említett D-link, a TP-Link de még az a 17K HUF -os Asus router (feltételezem Soma01 a AC57U v3 -ra gondolt) sem.
Továbbá aránylag kevés AC -s router van ami HT160 -at támogat és azok nagyon nem ebben az árkategóriában vannak (értsd - a többszörösébe kerülnek). Arról nem is beszélve, hogy a HT160 -nak társasházi környezetben (szomszéd zavaró WiFi -k) azért olyan sok "eleje" sincsen ...
HT160 tekintetében adná magát az ezt támogató AX -s routerek és bár sok-sok egyéb előnyük is van, de azért ezek is márkától függően 40-50K HUF -tól kezdődnek ...
Azaz kiindulhatunk abból, hogy az eszközeid 5 GHz -en AC 2x2 -t tudnak majd - 867 Mbps linksebességgel (gyakorlatban leginkább a fele vagy kevesebb). Ezzel együtt is a két router közül a TP-Link a jobb választás. Amennyiben később igény merülhet fel mesh -re, kábeles backhaul -t alkalmazva, akkor AC57U v3 16K HUF -ért (újonnan) ...
-
dkess
őstag
válasz
kromatika #87894 üzenetére
Szia,
Akkor ez egy társasház? Hogy néz ki - hány szoba, nagyjából merrefelé lenne a helye a routernek, arrafelé lenne a WiFi részleg is a leginkább igénybevéve (kliensek száma és azok milyensége). Mennyi zavaró szomszéd WiFi lenne?
Igazából a TP-Link -nek jobb a lefedettsége és különösen, ha pl. van 5 GHz -en 3x3 MU-MIMO -t támogató laptop is és/vagy van kliens bőven, akkor sebességben is lesz előnye. Erősebb is a vas és ennek van esélye 85 nm -et lefedni, de persze látatlanban 100% -os garancia nincs. A másik router sajnos gyengébb lefedettségben ...
Szerk.: persze amit lehetsz - pl. főleg "virágboltozó" PC/laptop -ot - lehetőleg tegyünk kábelvégre - annál jobb lesz a WiFi -nk is ...
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest