- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Nem röhög házi p*rnót mivel érdemes titkosítani?
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
Sickboy25
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #47487 üzenetére
nem veszi be itt sem, próbáltam.
Bár lehet érthetetlenül fogalmaztam, olyan progit keresek, ami kilistázza, hogy melyik program használ gyorsbillentyűt és hogy melyiket... Mert az a baj nem találom, hogy melyik települt rá az AlrGr + C- re...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Kempetlen
tag
válasz Fire/SOUL/CD #47490 üzenetére
Ha te tudsz akár egy jó beépített progit is, aminél nincs hatszor jobb 3rd party, legyen az bármilyn kategória, akkor hajrá... Itt van velünk a win 10 egy ideje, de én még nem fedeztem ilyet fel. De ezt már megszokhattuk az MS-től. A Visual Studio Code top kategóriás, de az is csak azért, mert valószínűleg külön team műve. Úgyhogy nem, nem kell nekünk semmiféle bill-kpmbináció, köszke.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kempetlen #47489 üzenetére
Hát a Varjakat és Hollókat (mert tudorok szerint nem ugyanaz), tesztelték...
Szóval az egyik okos, a másik meg nem (nem annyira)
Szóval inkább kussolj...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Kempetlen
tag
válasz Fire/SOUL/CD #47487 üzenetére
Én kipróbáltam, és soha többet nem használom. :) Teljesen érthetetlen és értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Sickboy25 #47486 üzenetére
A beépített képernyő-billentyűzet nem jó? [kép] | [kép]
Kempetlen
Igen, igazad van, de ki tudja, lehet, hogy mégis jó lesz...
Sokan nem is tudnak a Screen Sketch létezéséről, most legalább kipróbálhatják...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Múlt héten a win10 megadta magát és újra kellett telepítenem. Viszont a jelszavamat, amit használok és van benne & jel azt nem tudom beütni, csak ascii kóddal, mert valamelyik program használja gyorsbillentyűként...
Kérdésem létezik-e olyan program, ami kilistázná a billentyűket és egyszerűen megtalálnám. a Hotkey commandert, de lehet valami kétes oldalról, mert össze-vissza tölteni akart le mindent.
Köszi a segítséget!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Kempetlen
tag
-
félisten
válasz daninet #47482 üzenetére
Ha esetleg Windows 10-t használsz, akkor a beépített Screen Sketch (WIN+SHIFT+S) nem felelne meg?
(Tudom, nem úgy működik, ahogy szeretnéd, de kb. 3-4 kattintás megnyitni/firkálni/bezárni)[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz daninet #47482 üzenetére
Alapból a
Ctrl
+2
-re rajzol az aktuális képernyőre ésEsc
-el kilép. AShift
,Ctrl
,Tab
gombok kombinációival különféle formákat, nyilakat is rajzol. AzR
,G
,B
,O
,Y
,P
gombokkal változtatod a színt. Indítható automatikusan a rendszerrel a system tray-ben.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami a következőt tudja:
Megnyomok egy billentyű kombót és anélkül hogy másik programba váltana vagy új ablakot nyitna stb tudok rajzolni a képernyőre.
Nyomok egy escapet és eltűnik. Nem akarom menteni. Nem kell screenshot. Nem kell új ablak. Csak rá akarok firkálni az aktuális nézetre és kilépni.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Lajkó
őstag
Üdv. Motorkerékpár színválasztó programot keresek.
Olyasmire gondoltam, mint az autós játékokban amikor színeket lehet váltani, meg winileket felpakolni.
Köszi előre is a válaszokat! -
Kempetlen
tag
válasz atoszmester #47478 üzenetére
Korrektül hangzik. A HandBrake-nél egyszerűbbnek tűnik a felülete (bár az sem vészes), úgyhogy esélyes egy Nesze felvételre így, a magyar nyelvvel együtt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kempetlen
tag
válasz atoszmester #47476 üzenetére
Köszi! Nem magamnak kerestem, költeni meg biztos nem fogunk rá, illetve annyira komoly nem kell, amit ne tudna a foobar2000 megcsinálni. De jó tudni róla.
-
atoszmester
tag
válasz Kempetlen #47465 üzenetére
Szeva,
Én megvettem a licencet, nagyon jó program. Ha jól emlékszem, 15 dolcsi volt, annyit bőven megér. Nagyon sok extra van benne, pl. 5.1-es hangból akarsz 2.0-át, akkor be tudod állítani hogy melyik 2 csatornát használja. Szinte minden audio formátumot ismer, mondjuk ez egy jó audio konvertáló programnál alap. Amivel a többi fölé nő, hogy DTS-CD-ről is leszedi a hanganyagot, valamint a DVD-Audio formátumról is (nem összekeverve az Audio DVD-vel).
Valamint nagyon jól konfigurálható, tudsz hozzáadni egyedi kodeket, mint ahogy a képen látható, be lehet állítani AAC-nél hogy melyik kodeket szeretnéd használni.Ha van egyéb kérdésed, csak bátran tedd fel, ha tudok akkor válaszolok
-
Vesa
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #47468 üzenetére
Köszönöm! A PrintScreen valamiért nagyon csúnya képeket készít, ezért szeretnék egy rendes programot. Megnéztem amit ajánlottál, sajnos egyik sem jó. W7 alá kell, a játék nem Steam-es, AMD nem játszik, nVidia GE pedig nincs telepítve, mert telemetriázik vadul. Akkor maradok a ShareX-nél.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Kempetlen
tag
Tudtok mondani egyszerű videokonvertáló és videovágó programot? Fizetős is lehet - amennyiben megtalálom a megfelelő helyeken.
A Handbrake és a VSDC ugranak a magyar nyelv hiánya miatt valakinél (persze, a kényszer nagy úr lesz). A Freemake Converter-t próbáltam, de még mindig szar; félig angol, tele van reklámmal, vízjelezi a videókat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ja, meg a sima/mezei PrintScreen gomb is megfelelhet (képernyő tartalmát a vágólapra teszi, csak be kell illesztened egy mezei képszerkesztőbe, pl az MSPaint-be (Windows része))
-
félisten
How to Take Screenshots of PC Games [6 Methods]
Valamelyik módszer csak jó lesz...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vesa
veterán
Játékból mivel tudok jó minőségben screenshot-ot készíteni? "Összefoglalós" ShareX az egyetlen?
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Kempetlen
tag
Az XRECODE3-ról vannak tapasztalaitok? Jóféle konverter?
-
nagyúr
válasz Cheesy #47461 üzenetére
Nem próbáltam, de talán segít:
PDFsam Basic-kel egyesíted egy fájlba, és azt nyomtatod ki.
De talán egyszerűbb a nyomtató ikonját kirakni az asztalra, és tizenötösével ráhúzni az ikonra a fájlokat.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
félisten
válasz #75501312 #47446 üzenetére
Sajnos bizonyos oldalakról nem lehet ilyen WebCopy alkalmazásokkal sem menteni.
Abban tudok neked segíteni, hogy megadod, annak az említett másik oldalnak a címét és meglátom mit tehetek. (A most linkelt oldalról már csokorba szedtem az összes kép linkjét (a nagyfelbontású direktlinkeket))
Az lenne jó, ha használnál olyan letöltésvezérlőt, amibe be lehet illeszteni csoportosan linkeket vagy ha úgy tetszik importálni tudna szöveges állományból URL címeket...
Van ilyen böngészőkiegészítő is pl. Firefox-hoz, Download All Sources néven, ami nagyon egyszerűen működik, pl text fájlból (amit majd küldök) kijelölöd az összes direktlinket és copy/paste-el meg beilleszted az addon-ba és már szedi is le az összes linkről a képeket ezerrel...
Szóval ha gondolod, várom a másik oldal linkjét privátba, szívesen segítek.
[ Szerkesztve ]
-
Ronyman
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre gondolkodom még a megfelelő verzión, de lehet a flash alapú dolog járható lehet.
Kempetlen: Nem egyszerű a feladat,. Youtube tud olyat, hogy feltöltök (akár pénzért) egy videót és akinek engedem az megnézi és lehetőleg valamilyen naplófájlt is mutat, hogy megnézte? -
Kempetlen
tag
válasz Ronyman #47448 üzenetére
Úgysem fogják végignézni. A YouTube-on legalább látod, hogy hányan és meddig nézték a videót. Itt, ha beletekerni se tudnak, max újrakezdeni, akkor összességében még kevesebb lesz a videók nézettsége. Egy ilyen Flash alapú, beletekerősdi-mentes EXE csak a kukában landolna (vannak tanár ismerőseim, azért tudom, hogy mi a helyzet).
Egyébként olyat tudsz csinálni, hogy streameled a videót, tehát szépen összegyűjtöd a csoportot egy időzített, privát YouTube link alá, és szépen levetítet nekik az anyagot.
-
Cheesy
őstag
Több alkalommal 40-50 pdf filet kell nyomtatnom.
Van-e olyan (lehetőség szerint portable) progi ami esetleg tud 15-nél többet batch nyomtatni?www.vakbelmutet.hu
-
Ronyman
aktív tag
Sziasztok!
Online oktatással kapcsolatban kérnék egy kis segítséget.
Megoldható az, hogy egy videó fájlba ne lehessen beletekerni?
Feltételek:
- Letölthetőnek kell lenni a fájlnak, hogy bárki, bármikor megnézhesse otthon, akár internetelérés nélkül is.
- Ne lehessen benne tekerni, tehát végig kelljen nézni a tanulónak a videót!
- Amennyiben lehetséges, megállíthassa a videót (ez csak másodlagos)Ha igen, akkor milyen kódolóval/programmal?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdv:
Ronyman[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Milyen progival tudok lementeni oldalról képeket úgy, hogy azok furán vannak linkelve, illetve kattintásra nyílnak meg külön oldalon?
Erről lenne szó.Van még egy másik oldal is, kb. 4-500 képről lenne szó, amit nem szeretnék egyesével lementeni, de a sima böngésző addonok nem képesek követni a linkeket.
-
Kempetlen
tag
válasz #53667584 #47442 üzenetére
Aki csak 3 hónapot képes kihúzni egy Win 10-zel...
A csak szócska kimaradt. Így talán érthetőbb, amit írni akartam. Szóval az gáz, ha valaki csak annyira képes, ahhoz nagyon gyalázni kell a rendszert. Nem is értem, az hogyan lehetséges. A 3 év sokkal reálisabb, és akkor is inkább csak a jóérzés miatt rakom újra nulláról, nem azért, mert muszáj. Ilyenkor összekötöm nagyobb HW-cserékkel is a reinstallt. A Win 10 a 7-nél is jobban bírja a hosszútávú nyúzást, nem érezhető az a kevés lassulás sem, mint a Win 7-en (nagyszámú app-teszt mellett).
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz KROK640 #47439 üzenetére
Vannak emberek akiknél egy-egy rendszer messze nem bír ki 3 évet (legalábbis ezt tapasztalom) sőt néha 3 hónapot is alig.
Aki 3 hónapot képes kihúzni egy Win 10-zel, annak szerintem oly mindegy. Nem neki való az IT témakör, és akkor finoman fogalmaztam.
Amit pedig az ember megvesz, azt pláne csak addig érdemes frissítgetni míg a licensz tart.
Mindezt így sikerült egy darab program alapján levonni?
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz KROK640 #47439 üzenetére
Én a NeszeTools alapján tudok ítélni. Az ott fent lévő 246 appból alig pár darab az, amiből kifejezetten a régi verziókat hagytam meg:
• Free Download Manager, mert az még tud többszálú letöltést,
• XYplorer Free, mert az még ingyenes volt,
• illetve a foobar2000-ből és a Notepad++-ból van fent 1-1 régebbi verzió az újak mellett, de ezt most nem részletezem, hogy miért.De így ezzel kifújt. Nem jellemző, hogy nőne az erőforrásigényük, és kevésszer fordul elő, hogy valami félremenjen az újabb verziókkal. Ha mégis, akkor valószínűleg annak a programnak van korrektebb alternatívája. Nincs olyan, hogy érezhetően lassulna valami 4 GB RAM, SSD és 4 magos proci mellett. Ezt pedig ma már a legalapabb irodai gép is hozza.
A frissítések mellőzése nem indokolt sem a programok, sem a win terén. Fontos biztonsági frissítéseket kapnak főleg a netes alapú programok, illteve az újabb Win 10 buildekhez igazítják őket. Ugyanez elmondható a driverekről is. Nagyon hülye hozzáálás a frissítések kerülése, de jól összeválogatott programokkal változhat ez a szemléleted. Én csak tudom javasolni, hogy nézegess körbe a Neszén, ha még nem tetted volna. Természetesen átlagfelhasználásról és az ahhoz való eszközökről beszéltem, a speciális dolgok más kategóriába esnek.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Kempetlen #47419 üzenetére
Vannak emberek akiknél egy-egy rendszer messze nem bír ki 3 évet (legalábbis ezt tapasztalom) sőt néha 3 hónapot is alig.
Ami a "poros használt" programokat illeti, én a funkcionalitást helyezem előtérbe. Sok programnak sajnos az újabb és újabb verziói sokszor csak sokkal nagyobb erőforrásigényt hoznak magukkal, esetleg felesleges funkciókat, sok-sok reklámot, újabb, de nem jobb kezelőfelületet, és még sorolhatnám.Amit pedig az ember megvesz, azt pláne csak addig érdemes frissítgetni míg a licensz tart. Van olyan programom amiért 15 éve fizettem, van már újabb fő verziója, arra nem szól a serialom (akkor még serialt kaptunk) viszont hibátlanul teszi a dolgát, így fölöslegesnek tartom egy újabb verzió megvételét.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
dqdb
nagyúr
válasz King Unique #47434 üzenetére
Félreérthető voltam: adatok alatt a %APPDATA%\Roaming egyes mappáit értettem, nem a dokumentumokat és képeket, azokat evidens, hogy menteni kell másképpen. De ezt munka beállítani és frissen tartani, hogy értelmesen és célirányosan mentsen (nekem a saját gépeimen megérte, másén nekem sem érné meg), szóval egyetértek veled, hogy a Macrium Reflect a felhasználóbarát és inkább ajánlandó megoldás.
Az előző Windows telepítésem Windows 7-ként indult HDD-n AMD konfigurációval és fél évvel ezelőtt Windows 10-ként mondta be az unalmast SSD-n Intel konfigurációban, közben OS upgrade volt, egy partícióklónozás és egy komplett platformváltás, szóval saját tapasztalatból is egyetértek, csak akkor kell újratelepíteni, ha tényleg muszáj.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
King Unique
titán
válasz King Unique #47434 üzenetére
-
Zix
friss újonc
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amelyen be tudok állítani egy folyamatot és ha nem vagyok gépnél akkor is csinálja. Korábban használtam egy ideig, de elfelejtettem mi a neve.
A választ köszi előre is! -
King Unique
titán
Itt most az OS biztonsági mentéséről volt szó, a fontos, nehezen pótolható adatfájlok mentése és több helyen tárolása amúgy is elég alap. De akár kombinálni is lehet a kettőt, a Macrium szoftverével sem kizárólag csak az OS-t és annak partícióit lehet lementeni, hanem belefoglalható az adatpartíció is a mentésbe, ha van olyan külön a forráslemezen. Meg ha pl. egy zsarolóvírust szed össze a user, akkor jól jöhet, ha nemcsak az adatokról, hanem az OS-ről is van komplett mentés, amiből 1:1-ben visszaállítható a korábbi, tiszta állapot és nem kell teljesen a 0-ról újratelepíteni.
A standard clean install akkor szükséges és akkor indokolt, ha pl. egy vadonatúj gépre kell OS-t telepíteni, amin még előtte egyáltalán nem volt, korábbi mentés sincsen róla amit rá lehetne tolni, stb. Meg akkor, ha végképp nincsen más megoldás, pl. szét lett cseszve a rendszer és nem lehet helyreállítani, nincsen mentés, amiből vissza lehessen állítani a jól működő állapotot, stb. Ellenkező esetben viszont szvsz totál felesleges... Meg a W10-nél egy-egy nagyobb (tavaszi) build upgrade amúgy is felér kb. egy újratelepítéssel, csak nem a 0-ról, hanem a beállítások, programok stb. megtartása mellett. Meg az újratelepítéshez a hagyományos módszer, a pendrive-ról történő újratelepítés sem feltétlen szükséges, amikor eleve ott van a gépházban és a helyreállítási környezetben (WinRE) az alaphelyzetbe állítás lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz King Unique #47432 üzenetére
Kétféle megközelítés van biztonsági mentésre: csak az adatot (és újratelepítés után az adatok visszaállítását scriptek segítik) vagy mindent (és a visszaállítás teljesen automatizálható). Mindkettőnek van előnye és hátránya, itt a topikban sosem fogtok tudni megegyezni, hogy melyik jobb, mert az attól függ
Saját gépre Kempetlen megoldásához hasonlót használok, mert 4-5 évente telepítem újra, és akkor jobb egy teljesen friss alapból indulni. Szülői gépre a kettő kombinációját, mert ha én telepítem újra előre tervezetten, akkor egyszerűbb a jól megszokott megoldásom, de ha valami megreccsenne és nem tudok fizikailag odamenni vagy gyorsan kell, akkor egy relatíve friss állapotot ők is vissza tudnak állítani.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
King Unique
titán
válasz Gergello #47426 üzenetére
Használható és működőképes a W10 beépített eszköze is, mentettem és állítottam már vissza vele. Viszont általánosan itt is igaz az, hogy az egyes 3rd party programok általában többet tudnak, jobban konfigurálhatók, stb. Vagyis a Macrium Reflect összességében jobb választás lehet és ráadásul van ingyenes változata is, vagyis fizetni sem kell érte. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a programnak mindig lehetőleg az aktuális verzióját javasolt használni, mivel a régebbieknél bizonyos esetekben lehetnek gondok, mint pl. emiatt ez.
(#47423) bobalazs:
Az már csak részletkérdés, de manapság azért nem akkora extra egy pendrive-ot tartani a WinPE/WinRE változat bootolásához. Meg arra sem minden esetben van szükség, mert akár a program telepített változatával is megoldható a visszaállítás Windows alól. Már ha bebootol, meg nem ment tönkre a rendszermeghajtó, mert ellenkező esetben nyilván nem.(#47424) Kempetlen:
Neked szintén, mert egyrészt le volt írva, hogy nem feltétlen kell elavultnak lennie a mentésnek, lehet az akár naprakész is. Másrészt előfordulhat olyan helyzet, amikor szükség lehet a mentésre és abból a visszaállításra, nem abból kell kiindulni, hogy magad nem szoktál menteni és visszaállítani, meg ilyen alapon akkor úgysem lesz rá szükség másnál sem. Harmadrészt egy belakott rendszer reprodukálásánál nyilván nem gyorsabb az újratelepítés a 0-ról, mint a naprakész mentésből történő visszaállítás. Negyedrészt nem nagyon van miről beszélni, mert manapság pont hogy elég nagy divatja van a rendszermentésnek-visszaállításnak és a közvetlen klónozásnak, pl. ezen a fórumon is rendszeresen érdeklődnek többen ezen megoldások felől és pláne belakott rendszereknél nyilván inkább választják ezen lehetőségeket a 0-ról történő újratelepítés helyett. Meg pl. egyes SSD-khez is mellékelnek a gyártók saját célprogramot a klónozáshoz, hogy a usernek ne kelljen már mindent a 0-ról kezdeni csak azért, mert kicseréli a Windows alatt a HDD-t SSD-re, vagy a régi SDD-t egy újra, másikra.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz DrojDtroll #47412 üzenetére
Ott a lehetőség, hogy futtass bármilyen programot. Pl. ami üzenetet küld egy másik gépre. Nem próbáltam ki, de a leírás szerint W10 alatt is működik.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
bobalazs
nagyúr
válasz Kempetlen #47429 üzenetére
Én azt nem értem, logikailag hibás a mondásod hogy könnyebb nulláról.
Miért lenne? Hogyan?Mivel jobb végigülni egy windows telepítést majd programokat meg istennyilát másolgatni telepitgetni, mint egy automatizált rendszerképvisszaállitást 3 kattintásból elindítani? Vagy miért kéne 3 évente csinálni rendszermentést? Akkor csinálsz amikor akarsz vagy automatizálhatod is. Tényleg nem értem a pro kontrát.
De még ha egy sima windows refresht nyomsz az is 5x annyi ideig tart mint egy macrium mentés visszaállítás.
Átlag 20-30 gb-os image fájljaim vannak, kb 4-5 perc hdd-ről visszatenni az ssdre.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gergello #47426 üzenetére
Windows beépítettjével utoljára Vista esetén próbálkoztam, aztán azóta sem.
A helyreállító média létrehozásánál is padlót fogott, a telepítőlemezről kellett zsonglőrködni, hogy egyáltalán létrehozza. Ezt követően készítettem egy teljes rendszermentést, majd kicseréltem a HDD-t (vettem egy nagyobbat), de az új HDD-re már nem engedte visszaállítani a korábbi mentést... Adtam a xarnak egy pofont...Nem tudom, hogy W10 esetén ez a helyreállító meghajtó készítés mizéria még jelen van-e (W8.1-nél még megvan) ill. hogy másik meghajtóra enged-e visszaállítani, nem csak arra, amiről a mentés készült, nézz utána, de az viszont biztos, hogy pl. a Macrium Reflect Free nagyságrendekkel jobb progi, mint a Windows beépítettje, és a fizetős backup/restore progikat is megeszi reggelire a mai napig.
-
Gergello
addikt
válasz King Unique #47418 üzenetére
Végigolvastam a linkelt beépített Win mentési módszert. Nem hangzik rosszul.
Használható ez biztonságosan vagy érdemesebb akár a Macriumot használni ? -
Kempetlen
tag
válasz King Unique #47422 üzenetére
3 évente az nem egyenlő az egy hónappal. És igen, valóban gyorsabb nulláról, és ennyi időközönként arról van értelme, nem egy elavult mentésből. A backup készítésnek lehet értelme, de én arról beszéltem, hogy úgyse fog egyszer sem ahhoz nyúlni normál esetben. Érdemes lenne neked felfognod, hogy miről beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz King Unique #47422 üzenetére
+1 igy van ez,nalam is es meg sokaknál. én a macrium reflect freenel egyszerűbb rendszer mentés, visszatöltést még nem láttam. Csak az az egy, hogy egy pendriveot kell tartani inditónak.
-
King Unique
titán
válasz Kempetlen #47421 üzenetére
Ha nem sikerült volna értelmezni az eddig leírtakat, akkor arról volt szó, hogy szükség esetére legyen komplett rendszermentés, vagyis ha valami miatt nem bootolna a Windows és nem lehet helyrehozni, vagy épp a rendszermeghajtó (HDD/SSD) száll el alóla, vagy akár hardvercsere történik, akkor legyen hova nyúlni és ne kelljen mindent a 0-ról újrakezdeni, újratelepíteni, ami egy belakott rendszernél macerás és időigényes lehet. Meg az is le volt írva, hogy nem feltétlen kell a mentésnek réginek lennie, lehet gyakrabban menteni, lehet az kb. naprakész is. Vagyis felesleges most azzal jönni, hogy minek mentés, ha egyszer eleve annak kivitelezése volt a kérdés, meg lehet olyan reális helyzet, amikor szükség lehet rá... + Azt a mesét sem kell előadni, hogy a tiszta telepítés egy belakott rendszer reprodukálásánál gyorsabb és egyszerűbb, mint a naprakész mentésből visszaállítani, mert nyilván ez sem igaz. Sőt, még ha nem is feltétlen naprakész a mentés, akkor is egyszerűbb és gyorsabb lehet azt lefrissíteni, mint mindent teljesen a 0-ról kezdeni... + Az előző válaszban le volt írva még pár eset, hogy azoknál sem feltétlen létszükséglet a clean install, megoldhatók anélkül is. Persze te maradhatsz nyugodtan a tiszta telepítésnél, azt is lehetőleg havonta ismételve, meg a leírtak alapján az ilyen usereknek úgyis az való...
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz King Unique #47420 üzenetére
De minek? Új driverek, új frissítések, új programok (nem csak verziók, hanem maga a környezet is). Nyilván felhasználófüggő is, de egy Win 10-en nincs minek legyalázódnia. Ha valahogy azt mégis sikerül összeszedni, ott meg jobb a 0-ról újrakezdés. A köztes megoldás mégis minek? A kérdés költői volt, nekem nem szülséges megmagyarázni, hogy a múlt században mi volt a szokás egy 3 hónap alatt használhatatlanra döglő XP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kempetlen #47419 üzenetére
Mi hányszor? Az előbb volt világosan leírva, hogy lehet időnként újabb és újabb mentéseket készíteni, akár automatizálni a folyamatot, stb. Vagyis nem, nem 3 évente... Meg a W10-nél a féléves funkciófrissítéseket is lehet tolni, illetve újabban némelyiket csak opcionálisan ajánlja fel a WU, meg használható az adott verzió akár az életciklusa végéig. Vagyis nem, emiatt sem kell félévente újratelepíteni... Meg a funkciófrissítés lényege pont az, hogy egy in-place upgrade-et csinál a programok, személyes fájlok, beállítások megtartásával, nem balga módon teljesen a 0-ról, mint a standard clean install. Aztán ha hardvercsere történik, akár azután is működhet a W10 gond nélkül (példa), max. előtte pár beállítást célszerű eszközölni, lecsekkolni. Vagyis nem, amiatt sem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról... Legyen már esze az embernek!
[ Szerkesztve ]
-
Kempetlen
tag
válasz King Unique #47418 üzenetére
Nade ez hányszor történik meg? 3 évente egyszer? Akkor nyilván újrahúzza az ember a Win 10-et, nem egy poros, rég nem használt programokkal teli rendszert húz elő a fiók mélyéről... legyen már ízlése az embernek.
Zola007 #47415: A kitanulást úgy értem, hogy minden program különböző, ezért egyesével kell kitapasztanod, hogy melyik hol tárolja a beállításait, vagy melyek azok a fájlok, amik viszont kihagyhatók a mentésből. A kiforrott praktika részemről az, hogy ezekre én beállítottam a SyncBackFree-t, programonként 1-1 profilt, így ha nincsenek elindítva, gyakorlatilag 2 klikkből lefut az összes mentése fölöslegek nélkül (Opera, foobar2000, qBittorrent, Net Meter statisztikák, WinSCP). Visszafele is jól működik, a profilokat a helyükre rakva fél óra alatt belakom a rendszert. Kezdők szórakoznak csak rendszer-mentéssel.
-
King Unique
titán
válasz Gergello #47410 üzenetére
Lemented egy lemezképfájlba a rendszert a szükséges partíciókkal együtt, amihez a Windows 10-ben is adott a beépített eszköz, + számos külső program (példák) is rendelkezésre áll ehhez Windowson, amelyek közül népszerű és többeknél bevált pl. a Macrium Reflect. Azt pedig ahogyan a másik válaszban is írták, a mentést másik fizikai meghajtón (pl. másik belső/külső HDD/SSD) javasolt tárolni, mivel ha az eredeti rendszermeghajtó meghibásodik, akkor megy a mentés is a levesbe.
Az meg evidens, hogy szükség esetén nyilván lehet újabb és újabb rendszermentéseket készíteni, nem a fél évvel korábbit kell őrizgetni a végtelenségig... + Például a Marium Reflect esetében is lehet ütemezni a mentést, valamint akár különbségi és növekményes mentéseket készíteni, bár a Macrium ingyenes verziója csak az előbbit támogatja. De pl. az AOMEI Backupper free verziója (standard) elvileg tudja mindkettőt.
A vesződség és az időigényes meg inkább az, amikor egy belakott rendszert, Windowst kell a 0-ról újratelepíteni és mindent kezdeni elölről. Sokkal praktikusabb, kényelmesebb és gyorsabb a mentésből visszaállítani a rendszert és ott folytatni a használatát, ahol abba lett hagyva. + Attól, hogy a W10-nél félévente kijön egy-egy újabb verzió, nem muszáj egyből átállni rá, 18/30 hónapos életciklusa van az egyes verzióknak kiadástól függően. Persze ha valakinek az állandó clean install a mániája a 0-ról, akkor csak csinálja, hajrá...[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Kempetlen #47413 üzenetére
" inkább a programok beállításainak mentését tanuld ki"
Erre én is kíváncsi lennék, ha lenne időd kicsit kifejteni.
Programdata, roaming könyvtárak, ini és konfig fájlok mentése oké, de nekem is jól jönne néha valami kiforrott praktika.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Kempetlen #47406 üzenetére
Nem csúsztam át, de én csak php alapú megoldásokat ismertem.
Online megoldásokból sajnos nem tudom melyik, ami megbízható, évek múlva is létezni fog és jó áron adják (korona miatt most nem igazán van keret ilyesmikre)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
DrojDtroll
veterán
szerintem írok rá gyorsan egy alkalmazást, bármikor jól jöhet a jövőben
-
Kempetlen
tag
válasz DrojDtroll #47412 üzenetére
Először is azt tudom javasolni, hogy válts WinSCP-re, sokkal megbízhatóbb FTP kliens. Automaizálással küldhető email a befejezett munkáról. A másik megoldás az, hogy a
Preferences
>Logging
részen beállítod a logolást egy fájlba, amit akár Google Drive vagy Dropbox klienssel szinkronizálhatsz egy másik gépre, ahol el is tudod olvasni azt.Gergello: Egyértelműen Macrium Reflect. Lenyomod a win mentés funkciót a telepített verzióból, és utána uninstallálhatod is a programot.
Viszont nem érdemes úgy hozzánőni ám egy telepítéshez, inkább a programok beállításainak mentését tanuld ki! Fél év múlva már semmit se fogsz érni a mentéssel, hisz addigra valószínűleg már 2 generációval újabb lesz a Windows 10 [most, májusban érkezik a H1 (2004-es verziószám), ősszel meg a H2]. Sokkal több meló felfrissítgetni a wint és minden segédprogramot, mint egyszerűen újrarakni az egészet. Ráadásul ezidő alatt változik annyit a környezet és a használt programok listája, hogy totál idegen lesz visszatérni egy elavult mentéshez. Átlagfelhasználás esetén ez így szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gergello #47410 üzenetére
"Ha valami képfájlba menti a rendszert majd ez a program, akkor hol érdemes azt a képfájlt tárolni ? Ugyanabban a gépben másik partíción vagy külső merevlemezen ?"
Másik merevlemezen, hogy ez külső/belső HDD az mindegy, de semmiképp sem a rendszermeghajtó másik partícióján, hisz ha a rendszermeghajtó bekrepál, akkor a mentés is megy a levesbe...
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Van egy tökéletesre feltelepített Windows 10 rendszerem egy külön partíción. Driverek, nyomtatók fent, minden beállítva.
Hogy lehet ezt legjobban elmenteni, hogy ne kelljen többé mindent újra feltelepítenem, hanem Win újratelepítés helyet visszatölthessem ezt az állapotot ?
Ha valami képfájlba menti a rendszert majd ez a program, akkor hol érdemes azt a képfájlt tárolni ? Ugyanabban a gépben másik partíción vagy külső merevlemezen ?
Köszi.
-
Kempetlen
tag
válasz DrojDtroll #47408 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyen dolgokat valami 3rd party program el tudna kapni.
Pontosabban miről van szó? Lehet, hogy létezik egyéb jó megoldás gép-managelésre.
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek amivel win 10 értesítéseket tudok email-ben elküldeni vagy olyat amivel egy másik win 10-es gépen is megjelennek az adott gép értesítései.
-
tpeter77
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #47389 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
-
olivera88
veterán
Van valamilyen 3D szöveg illetve logo készitő ingyenes program? Az se baj ha fizetős, csak ne kerüljön vmi sokba.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Zola007
veterán
válasz kraftxld #47402 üzenetére
mert saját cèges felhőbe dolgozom
mindenestre a kritèriumknak megfelelő szoftvert keresek, nem fordítva[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kraftxld
félisten
válasz Zola007 #47401 üzenetére
Ha nem jó a felhős meg nem akarsz virtuálgépet se futtani, akkor papir meg ceruza?
A legtöbbhöz kell adatbázis meg egy nagycsomó más, mindenképp VM-be érdemes pakolni.
De az internet alapú miért nem jó?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Zola007
veterán
válasz Kempetlen #47400 üzenetére
excel nem jó sajnos, mert fajlokat is kell csatolnom
onenote szintén nem vált be
virtualgepet srm akarok ezért futtatniMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Revolut
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Pc játékok (Captain calw , Gyűrűk ura, Small soldiers , Godfather....)
- Assassin's Creed Shadows + 6 hónap Ubisoft+ Classics előfizetés
- Grand Theft Auto - The Classics Collection
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector's Edition
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest