- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
A TRIM csak had fusson. Hamarabb lesz "elavult" (kicsi, lassú tehát csereérett) egy SSD mint hogy aggódj az élettartama miatt.
De összességében inkább hasznos a TRIM. Az SSD-m (128GB-os Samsung EVO) lassan 10 éves 72%-on áll a SMART szerint és 65TB az összes írás amit kapott eddig.
Rendszer alá még bőven jó. -
félisten
Ahogy hotkar is írta, ha működik a TRIM (ennek működnie illik), akkor törléskor egyből $00-val tölti ki az érintett cellákat.
Ritkább meghajtók, amelyek gyártó specifikus byte-l töltik ki, $00-$ff között bármi lehet, és van még egy ritka (szerencsére, mint a fehér holló, de régebben voltak ilyen ssd-k), amik TRIM-kor visszaírták ugyanazt az adatot a cellákba(na ezekről simán visszanyerhető minden))"Mert HDD-re van ilyenem, csak ugye ott 0/1-ekkel írkálja felül az adatokat, ami SSD-nél nem jó."
Ha az üres/szabad területet iratod felül(mert nem ment korábban a TRIM), akkor teljesen mindegy mivel lesz felülírva.
(Ha az egész meghajtót kell letakarítani, akkor meg a beépített Secure Erase ill. NVME ssd-knél Sanitize funkció. Mostani modern alaplapok BIOS-ába integrálva van ezen 2 funkció, nem kell külön progi sem.)Trimcheck
rámásolod a tesztelni kívánt ssd-re (mindegy hova), elindítod(enter), kilépsz belőle(enter), vársz 10-20 sec-t, megint elindítod és láthatod, hogy milyen adatokkal tartott karban a TRIM, ha műxik. Ha minden OK, akkor nem kell semmilyen wipe/schredder stb progi)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
DiskGenius | Help (persze csak saját felelősségre használni!
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cs1csó
félisten
sajnos nagyon hektikus. Úgy tudom a "csúcsot" az Abbyy Fine Reader és az Adobe Acrobat PRO jelenti. Ezeknél nincs "jobb"
Persze ezek fizetősek, az ingyenesekkel lehet próbálkozni, aztán talán az egyik jó lesz végül.Bízom benne, hogy előbb utóbb ezen a "fronton" idővel áttörés lesz az MI-nek köszönhetően és bárki könnyedén digitalizálhat akár egy könyvet is ingyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
BitRider
senior tag
Sajnos zsír tök vagyok a codec-ekhez amúgy, örülök, hogy a madVR-t sikerült belőnöm úgy, hogy valóban hozott javulást, és a FreeSync-es monitornak köszönhetően az állandó akadozás sincs már, ott is a madVR-rel machináltam (60 Hz-en nézhetetlen bármi a 24 meg a hasonló elbaszott fps számok miatt, ha a lejátszó nem próbálja valahogy kihúzni).
Nálam olyan jelenség lépett fel egy ideje, hogy ha teljes képernyőre váltok, akkor megáll másodpercekre, de csak a képernyő szélességénél kisebb videóknál. Meg ugyanez a játékokra visszaváltás esetén. Ezt valamelyik AMD driver óta csinálja – már lemondtam róla, hogy ez megjavulna (esetleg majd a Win 11 alatt... vagy más konfiggal). -
VGYke
addikt
-
-
BitRider
senior tag
Folyamatos fejlesztés alatt áll a K-Lite Codec Pack részeként. Changelog
Szerintem a legjobb pakk és lejátszó, a telepítő szépen összekonfigurálja a dolgokat, majd a fast update funkció instant tudja frissíteni a komponenseket egy-egy újabb telepítővel. Valójában erre való a csomag, nyilván nem a plusz codek-ek miatt. Én ráadásul MadVR-rel használom (ez a Full variáns része), láthatóan szebb képe van, mint defaulton.
Cserébe én a BE verzióban csalódtam - és sokáig inkább abból nem volt új verzió. Látom, ez azóta változott és egy 2023 júliusi a legújabb stabil. Igazából mindkettő teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nálunk a munkahelyen, egyik telephelyen sem, egyetlen gépen sem működik, megfelelően a gyorskeresés, és az elmúlt 8 évben ez csak egy kicsit javult. A sima keresője már használható.
Ezzel szemben, felraktam az eM Client levelezőt, és lásd csodát, egy keresés max 3 másodperc alatt lefutott a Thunderbird végtelen homokórája helyett.
De sajnos az eM Client ingyenesen csak 2 címet kezel, de nekem a munkahelyen 5 címet kell kezelnem."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
-
gergo5991
őstag
túl sok AI-os videókat nézgettem utóbbi időben, aztán azt hittem egy ilyen dolog könnyen kivitelezhető már..
van 1 ember aki nézi kijelzőn az előadást és úgy mondja rá a leforditott szöveget, meg van 1 ember aki a feliratokat kattingatja, de az is 1-2 sec delayel..de néha olyan gyorsan elmegy a szöveg nem érkezik a nézők végig olvasni se..na de igen lehetne a hangfájlokat manuálisan iditani is, de ha van 10+ szinész, akkor az ott már azért bonyolultabb.. automatizálva lenne a legjobb10 + szereplős 2-3 órás előadásokat meg csak úgy érné meg feljátszani idegen nyelven ha az tényleg 9/10 es minőségben vissza adható lenne, mert sok munka lenne vele, meg sok költség is..
arról nem is beszélve ha a szinész kihagy a szövegből valamit akkor meg csúszhat az egész..
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
értem, gondolkodtam hogyan lehetne javitani az user experiencen ezáltal több nézőt becsalogatni a szinházakba, mivel egy ilyen programmal jelentősen lehetne a látogatók ezáltal a bevételt is növelni, de ezekszerint eléggé nehéz a megvalósitás..vagy ha még menne is, nem lenne az igazi, de a mostani megoldástól csak jobb lehet (1 ember mondja a fülesbe a szöveget.., amiből semmi érzelem, hangsúly ,semmi nem jön át, mondhatni egy robot beszél hozzád végig női hangon miközben a szinpadon egy férfi beszél..)
na igen a felirat, sajnos annak a kivitelezése sem a legjobb nálunk, kb katasztrófa.. ha egy külföldi még ha nagy nehezen is betévedne, mind a forditás minősége, a feliratozás technikai megoldása és a füleses experince elveszi a kedvét és soha többet nem jön vissza
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Hát a szögegyszerű szövegszerkesztő azonnal indul és szinte semmit nem lehet formázni benne, de ugye nem vagyunk egyformák szóval nem tudom a notepad-ra milyen jelzőt is használnál, ha a LO szövegszerkesztője szerinted szögegyszerű
De ezen nem fogunk összeveszni, csak TELJESEN más a nézőpont részedről
read-only mode on the forum
-
-
lanszelot
addikt
Kérlek olvasd el mihez írsz.
A #50467 linkelt módszerrel nincs auto contrast.
A rossz auto kontraszt -ot nem a PS -hez írtam.
Fogalmam sincs hogy írok action-t.
A te általad linkelt módszertől van sokkal jobb /camera raw-al/, az sose hibázik.
Egyesével nincs gondom egyikkel se, a gond a multi -val van. -
félisten
BUGBEAR - Blender
Blender SCNE Importer kell hozzá.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Satyricon
addikt
-
milu
aktív tag
Vesa, köszönöm a javaslatodat, a digiét meg is találtam, vagy a MindigTV GO szolgáltatását neten keresztül. Szerintem a műholdas amiatt lehet jó(bb) mert nem fogyasztja a netet a TV műsorok nézésekor.
-
HDR Procject 6 akció.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
veterán
-
Parallaxis
addikt
Nem vitatom amit írsz
De számomra a grafikus az a 2D-s világ (DTP, művészeti grafikus).
Itt teljesen igaz, az amit írtam. Ezek többszáz éves múltra, hagyományokra épülő szakmák.
Pl.: bármelyik festőművésztől, nyomdaipari, vagy művészeti iskolát kijárt embertől megkérdezheted, hogy mi az az aranymetszés, az bizony tudni fogja miről van szóA 3D és a WEB már más történet, más gondolkodásmód és más szemlélet.
Itt már az informatikai standard a mérvadó, új fogalmak és angol szakmai környezet az alap.
Itt neked van igazad--
Kissé eltértünk a topiktól, ha gondolod privátban beszélgethetünk tovább erről, de itt már hagyjuk, mert az orrunkra koppint egy modi
-
Parallaxis
addikt
20+ éve dolgozom grafikusként. Akkor úgy írom, hogy sázmodra is érthető legyen: MA MÁR jellemzően nem használjuk ezeket a kifejezéseket, itthon sem!
Fogalmazzunk helyesen, 20+ éve dolgozol Photoshoppal és grafikai szoftverekkel.
Ha valóban grafikus lennél (nem sértésként írom, hanem, hogy ez lenne a tanult szakmád), akkor tudnád, hogy 20 éve és még most is ezeket a kifejezéseket használják a szakmában és ezt is tanítják.--
Egyébként kissé félre értetted a hozzászólásom.
Az alap véleményeddel, mármint, hogy adott szoftvert angolul kellene használni (az általad is felsorolt okok miatt) teljesen egyet értek én is.Az ellenérzést és a hozzászólásomat az váltotta ki, hogy a szoftver menüpontjait a szakmai kifejezések felülírásának gondolod és konkrétan kinevettél egy olyan szót, ami egy képzett grafikusnak teljesen hétköznapi.
Ettől te még egészen biztosan kiváló szakember vagy, de bizonyos alapok amiket az ember az iskolából és a régi szakiktól hoz magával, nálad hiányoznak (és ezt tényleg nem bántásból, vagy sértegetésből írom). -
Parallaxis
addikt
Irreleváns, hogy mióta része a nyalvünknek, mert a szakmában nem használjuk. Angol kifejezéseket használunk!
A magyar nyomdaipar már akkor létezett, amikor a számítógépek még ötlet szintjén sem. A szakma nyelve itthon a MAGYAR és a több száz éves szakmai kifejezéseket leszólni egy szoftver miatt enyhén vicces! A grafika, tipográfia, nyomdaipar nem egyenlő sem a Photoshoppal, sem az Adobe bármely programelemével, sem bármelyik szoftvertermékkel, mint ahogy ezen szoftverek ismeretétől sem leszel sem grafikus, sem nyomdász.
Légyszi ne égesd magad tovább ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk az egyik legnagyobb hiba a magyar informatikában az volt, amikor a 90-es években elkezdték lefordítani a szoftvereket magyarra. Előtte minden angol nyelvű volt, és épp ezért meg is értettél mindent. Aztán jött a fájl meg hasonlók, én meg fogtam a fejem a hülyeségek láttán. Az angol azért is előny lenne, mert rákényszerítene egy csomó mindenkit, hogy megtanuljon egy kicsit angolul. Ne jöjjön senki azzal, hogy de Magyarországon vagyunk... Ja, de az angolul tudok átlagkeresete jóval magasabb, és nem véletlenül.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MostaPista
tag
"Minden szakmai anyag az angol felülettel dolgozik, és az eredeti angol szakszavak, szakkifejezések mentén magyarázza el az adott funkciót."
Merthogy nem kepesek magyarul gondolkodni es a magyarra forditast hasznalni.
Ha a te szemleleted lenne az uralkodo, meg mindig allna a F1-F2, stb. haboru - erdekes modon mi, magyarok kenyszeritettuk ki, hogy legyen egyseges megoldas.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Mondom ezt grafikusként.
"Aranymetszés"...basszus! Te jó ég!
Ilyet írni egy grafikusnak!!!Ne zavarjon, hogy ez a szó több mint 400 éve része a nyelvünknek. Ha kicsit több közöd lenne a nyomdászathoz, tipográfiához, akkor eszedbe nem jutott volna ilyen sületlenséget leírni.
-
SpaceJam
aktív tag
Amúgy pont az aranymetszés szó nem annyira gáz, bár az alkalmazásához való ragaszkodás annál inkább. De az igaz, hogy még ha jól is sikerül egy program magyarítása, egy másik, szintén magyar nyelvű programmal már nincs meg az összhang úgy, mint az angol programok közt. Mindenképpen több idő ezek használatába beletanulni, és akkor tudjuk jól, hogy a jó fordítások eleve ritkák. Egy magyar Audacity-ben pl. azt sem tudom, hogy mi történik.
neszetools.hu ● pc360.hu
-
mezis
félisten
Aranymetszés: kb. 60 évvel ezelőtt is ilyen néven tanították nekem. Arra már nem emlékszem, hogy rajzórán vagy matematika órán.
Ha volt számítógép kis országunkban, az biztosan elektroncsövekkel működött. Illetve bizonytalanul működött.
Grafika program? Talán ég ötlet szinten sem létezett!mezis
-
tonyrulez
őstag
-
Ettől függetlenül végzi a feladatát. Ugyanakkor használhatja a 2.x-es verziót amiben még nincsenek kíváncsi szemek, de már forkolták is, valamint ott a cikk utolsó mondata: Működik internet kapcsolat nélkül is. Vagyis letiltod az internet elérését, és meg is van oldva. Az ingyenes programok jó részéért fizetni kell, csak nem pénzben.
Ugyanakkor a legtöbb multitrack videó szerkesztő is képes hangot exportálni.Pl. a ShotCut is.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
őstag
Érdekes... Nem rossz! Kipróbálom megnézem, hogy mennyire szórja meg reklámmal a felületet.
De ha csak' blogot akar írni, azaz rendszeresen cikkeket posztolni, akkor továbbra is erre való weboldalak kellenek... nemzetközibe, vagy blog.hu stb... amit írtam. Ha egy saját weboldalt szeretne, ahol egyéb (statikus) tartalmak mellett cikkeket is közölne... akkor viszont olyasmi kellhet neki amit ajánlottál.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
lanszelot
addikt
JD2 se tudja, ott van fentebb.
Hiába nyomtam a letöltésre, se jobb klikk, se semmi.SpaceJam
Ha le tudom tölteni akkor fix linkje van.
Volt 2 progi ami elkezdte leszedni, csak azok meg nem indították el maguktól, illetve ha megszakadt, akkor kuka.
Tehát csak a javasolt progik nem jók. -
SpaceJam
aktív tag
A Simple Sticky Notes amúgy állat - már annak, aki szereti a cetlizést.
Modernebb és szebb, mint ami a weboldalon látszik belőle.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
C. s.
addikt
Szia!
Arra tudnál javasolni valamit, hogy az inaktív ablakok fejléce és menüsora megkülönböztethető legyen egymástól? (Láthatóan más színű vagy legalább árnyalatú egy ablakon belül.) A mostani W10-es alapértelmezés teljesen egyforma színű, ami számomra megnehezíti a felület használatát, mert néha csak tippelek, hová kell kattintanom, hegy ne nyomjam meg egy gomb szélét. Ja igen, az is egybeolvad az egész katyvasszal, jó volna valahogy orvosolni. Ingyenes megoldásnak örülnék legjobban, de ha nem drága, belefér.
Általában több ablak van megnyitva, de csak 1 lehet aktív, a többi egy nagy egybefolyó fehér folt, az én szememnek az ablakok körüli halvány kis árnyék is kevés, látom, de a gyors munkához nem eléggé, ezért jobban oda kell néznem. Tényleg egybeolvad minden... Köszönjük, MS!
-
Hibagyűjtő: 2278274269109423592, típus: 4
Esemény neve: APPCRASH
Válasz: Nem érhető el
CAB-azonosító: 0Probléma aláírása:
P1: qbittorrent.exe
P2: 4.3.2.0
P3: 5fe8c05b
P4: qbittorrent.exe
P5: 4.3.2.0
P6: 5fe8c05b
P7: c0000005
P8: 00000000003f81a8
P9:
P10:A hibát okozó alkalmazás neve: qbittorrent.exe, verzió: 4.3.2.0, időbélyeg: 0x5fe8c05b
A hibát okozó modul neve: qbittorrent.exe, verzió: 4.3.2.0, időbélyeg: 0x5fe8c05b
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00000000003f81a8
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x3038
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d6e44c9fdb4010
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\qBittorrent\qbittorrent.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Program Files\qBittorrent\qbittorrent.exe
Jelentés azonosítója: fa3fdcc8-8a21-4f7d-b755-715dcb046607
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:semmi érdekeset nem találtam
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
qwertly
addikt
-
Mint láthatod mindenki másra esküszik, mindenkinek más vált be. Én pl. az imént említett AOMEI Backuper-t ajánlom, de érdemes egy pillantást vetni a "live" mentő eszközökre is. pl. RescueZilla
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest