- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Négy telefon a Galaxy Unpacked előzetesén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretném egy kép (JPG) fizikai méretét csökkenteni, mert továbbítani szeretném, de a lehető legjobb minőségben. Mivel tudnám ezt megtenni?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Inkább arra tippelek, hogy össze volt fűzve a belső memóriával, nem önálló tárhelyként volt kezelve.
Próbáld meg lefuttatni a TestDisk-et, hátha talál amit a kártyán...Ha pedig nagyon fontos családi képek lettek volna, nem csak a telefonon lett volna eltárolva. Gondolom a felhő szinkronizációs is ki volt kapcsolva, mert az az ördög játékszere.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
AtHoS
nagyúr
válasz N.Szil #47888 üzenetére
Külső memória kártyákra be lehetett kapcsolni kódolást, bár sosem használtam ilyen funkciót így nem tudom, milyen módon történik maga az eljárás (pl. a kártyán lévő mapparendszer, fájlok más eszközön láthatóak maradnak-e miközben a tartalmukhoz csak az eredeti készüléken lehet hozzáférni)
szerk.
Ha a zárójeles rész igaz, akkor a szervizben egy véletlenül elkövetett Factory Reset okozhat ilyen jelenséget[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Boogie33
senior tag
Üdv Tudnátok olyan programot ajánlani ami olyan mint a video inspector de "minden létező" videó formátumot ismer ?? Köszi
"Gyerekek,ne legyetek már ilyen közönyösek"
-
N.Szil
tag
Sziasztok,
SD kártya ügyben lenne egy olyan kérdésem, hogy Androidos telefonban lévő 16 GB-os sd kártyán a jpg és mp4 fájlok tökéletesen működtek, viszont egy repedés végett, kijelző cserére szorult a mobil. Kivettem az sd kártyát, szervizbe a kijelző cseréje megtörtént, az sd kártyát vissza tettem, utána már nem lehetett megnyitni a jpg és mp4 fájlokat. A fájlok ott vannak az sd kártyán, a fájl kezelőben látom az összes fájlt, viszont nem tudom megnyitni. JPG kép fájl megnyitásakor egy háromszögben egy felkiáltó jel jelenik meg, az mp4 videó fájl megnyitásakor meg azt írja "Nem lehet lejátszani. Ez a fájl típus nem támogatott". Számítógépen is próbáltam de ott sem nyitja meg. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket, mivel nagyon fontos családi képek, videók vannak az sd kártyán.
Előre is köszönöm a választ. -
SunMount3r
nagyúr
válasz _DiEGO_ #47885 üzenetére
Igen, de ehhez az az egész Aida-nak is futnia kell, ami 73MB-ot eszik közben (4GB-os a gép, így spórolok, ahol csak lehet ), míg pl. az a kis program 17MB csak. És még mindig maradnék az ingyenes megoldásnál, másra tényleg nem kell csak a hőfokokat jelezze ki, még a HDD-ket sem kell, arra ott a Sentinel.
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
AIDA64-ben sok mindent kilehet rakatni és személyre szabni átnevezve, szinekkel játszani, sorrend.... [link]
-
milu
aktív tag
Olyan (lehetőleg free) programot keresek, ami, ha pl. letöltök egy dokumentumot és abban
1, Már benne van egy adott szó (vagy pl.: regex kifejezés lehet a rendező elv)
2, Mentés másként módon mentem és beírok egy konkrét szót a fájl nevébe, konkrét kiterjesztés a redező szempont....
abban az esetben egy előre beállított mappába másolja át a fájlt/a fájl másolatát helyezze el.Ki mit ajánl?
-
Cs1csó
félisten
válasz SunMount3r #47882 üzenetére
Passz, lehet a beállításokban kell valamit még beállítani, nem tudom.
-
Cs1csó
félisten
válasz SunMount3r #47880 üzenetére
A tálcaikonra dupla klikkel jön fel ez a felület ami nálad is van és ott kell lennie a GPU-nak is - nála le kellett görgteni -
A tálcán való megjelenéshez pedig a fogaskerék ikonkra kell kattintani a jobb alsó sarokban
ekkor bejön egy felület és ott kell megkeresni és a NO-t YES-re állítani és alatta bejelölni, hogy látszódjon a system tray-en -
Cs1csó
félisten
válasz SunMount3r #47878 üzenetére
HWiNFO
Most ezt használom indul a rendszerrel tálcaikon formában nálam a CPU és a RAM használat van kitéve de hőmérsékleti értékeket is ki lehet tenni. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
DualCore E5200 proci és 775-ös lap, 9800GT videokártya és ezekhez keresek egy "all in one", de ha lehet minél pontosabb hőfok kijelző programot Win10 alá. A proci-hoz van külön a Realtemp (Intel special), azt tudom, csak a másik kettőhöz nem. (Az Aida-t nem akarom külön csak ezért telepíteni/beaktiválni, pedig az kijelzi mindet). Létezik ilyen? Portable és ingyenes verziók előnyben!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Shadowguard #47876 üzenetére
Arra is figyelj hogy az mkv filmek általában h.264 tömörítésűek ac3 hangal, az avi-s lejátszók pedig csak xvid tömörítést ismernek csakis mp3 hangal. És csak SD felbontásban. Sőt a méretarányal is lehet gondod. Az mkv konténerben ez állítható, de avi ban az x/y képpont aránynak kell megeggyeznie a képaránnyal, különben torz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Shadowguard
senior tag
Jó kérdés, a konkrét helyzet röviden ez: ismerős okos tv-je nyugdíjazta magát. Az előző készülék még szerencsére megvolt, de az viszont még hagyományos tv, jelen helyzetben pedig új nem jöhet szóba. Házimozival összekötve azért használható, az viszont szintén idős darab és csak avi-t ismer fel. Én viszont csak mkv-t tudok... "beszerezni"
Jelenleg régebbi filmeket tud nézni lemezesen, illetve asztalin keresztül netflix és HBO GO is van, de a gép egy másik emeleten.
Mindenesetre megpróbálom, mit tudok ezzel összehozni, hátha... -
dargelot
senior tag
Egy sima összejövetelre szerettem volna zenét és hangokat összevágni, de pár zeneszerkesztő telepítése és használata után rájöttem, hogy maradok a videószerkesztőnél. Ott megvágom a hangokat effektek nélkül, de legalább értem mit csinálok.
Mindazonáltal köszönöm a segítségeket. -
válasz Shadowguard #47871 üzenetére
avidemux-al tudsz konténert váltani, de biztosan nem kell a képet/hangot átkódolni?
-
titán
-
spacelab
tag
válasz Shadowguard #47871 üzenetére
-
Shadowguard
senior tag
Üdv!
Tudtok ajánlani egyszerű, könnyen kezelhető konvertáló progit, ami .mkv-ból tud avit csinálni? Nem igazán informatika beállítottságú ismerősnek van rá szüksége, szóval tényleg olyan kellene, ahol pár kattintással meg lehet oldani Már ha van ilyen.
Előre is köszönöm (köszönjük)! -
-
Vesa
veterán
válasz dargelot #47867 üzenetére
Jobban jársz az angollal! Az összes oktató videó angol felülettel dolgozik, még akkor is, ha az oktató videó magyar nyelvű! Vagyis tanulni sokkal könnyebb, mivel csak néhány angol szót kell megjegyezni, de a program használatát irtózatos kín úgy tanulni, hogy minenhol az angol felületre hivatkoznak, neked meg fogalmad nem lesz, hogy az most mi akar lenni a magyar verzióban.
Egyébként az Audacity-n kívül nem nagyon van más, ami tud magyarul. Ugyanakkor az nem a legprofibb program. Ingyenes és profi pl. a Cakewalk Sonar (újabban Cakewalk by Bandlab). De ez sem tud magyarul, viszont rengeteg tutorial elérhető hozzá.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
akaido
addikt
válasz dargelot #47867 üzenetére
[link] Képernyőképek a magyarul is tudó Audacityről.
A Cubase5 oktató videókat próbáld levadászni, sokan dicsérik.(lehet még többen nem, nem vagyok zen_ész)
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Létezik olyan zeneszerkesztő program ami magyar nyelvű? Nem kell hűde részletes, de ha az alaptól egy lépéssel többet tudna már jó lenne számomra.
Előre is köszönöm!
-
mezis
félisten
-
gabe_
őstag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a HP laptopokhoz, vagy általánosan van-e esetleg olyan szoftver, ami az akkumulátor kímélése érdekében, állandó töltőn használva 60% körüli szinten tartja az akksit?
(azért kérdezem, mert pl. a lenovónak van ilyenje, a lenovo vantage)Sovány szakácsban sose bízz!
-
titán
válasz _DiEGO_ #47855 üzenetére
A nevezett program hogy tud ilyet csinálni? Én próbáltam korábban, de nem lehet állítani azon, hogy egy konténerből az összes hangsávot tömörítse, vagy kiemelje. Ahhoz a konténerből ki kell szedni a hangsávokat először és úgy tömöríteni ezzel a progival.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Olyan opció szokott lenni a szinkronizálókban, hogy a 0 byte hosszú fájlokat kihagyja, de ez nem mindig járható út, mert ez attól függ, hogy az adott progi milyen módon hozza létre a fájlt.
A legegyszerűbb, amikor másoláskor létrehozza a fájlt, 0 byte hosszúságú méretbejegyzéssel megjelenik a célmappában, a fájl lezárásáig 0 byte hosszú is marad, csak azt követően jelenik meg a mérete. Ez esetben a fenti módszer működik, viszont az olyan elvű copy-nál, amikor ún. buffered olvasás-írás van, ekkor a másolás alatt a fájl mérete folyamatosan változik a lezárásig, egy progi sem tudhatja ily módon, hogy mikor is kész a másolás.
Ettől függetlenül kipróbálhatsz pár progit, mert amíg a videófájl épp készül (amíg nincs lezárva), addig a sync progik nem férhetnek hozzá a fájlhoz.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
_DiEGO_
őstag
válasz pruzsi #47847 üzenetére
Szerintem nézz rá erre: EZ CD Audio Converter 9Ez egy könnyen kezelhető audio konvertáló, rippelő és még író szoftver is ami magyarul is tud kommunikálni. [link]Ilyet pont én is csináltam vele egy havernak, akinek egy fájlba volt vagy 30 szám és csak pár kellett volna neki MP3-ba.szerk.
Keresnék egy média konvertert ami alapból az összes hangsávot kijelöli konvertálásra
Jah, hogy nem erre kell, sorry[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Olyan webes képkeresők felől szeretnék érdeklődni, mint amelyeket jelenleg is szoktam használni.
Pl.: https://yandex.com/images és https://images.google.huMindkettőnek van egy fényképezőgép ikonja, amire kattintva hasonló képeket lehet betallózni a PC-ről vagy a weben lévő kép címét lehet megadni neki, és az megkeresi más oldalakon azt a képet vagy ahhoz hasonlókat.
Tudnátok ilyen képkereső oldalakat vagy programokat ajánlani?
Köszi! -
válasz pruzsi #47847 üzenetére
A clever, egy olyan ffmpeg GUI, amiben kijelölheted, hogy az összes forrás hangsávot dolgozza fel.
janos1988
Az openshot-ban rengeteg szöveg animációs minta van, és a képekből zenékből is képes videót generálni.[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Létezik olyan egyszerű videó készítő program amivel könnyen létre lehet hozni olyan videókat, aminek az alapja egy kép, alá zene és néhány felirat rá, ami pulzál, forog stb.?
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Keresnék egy média konvertert ami alapból az összes hangsávot kijelöli konvertálásra nem csak az alapértelmezettet, mivel több mint 400db 1gb os fileról lenne szó kézzel egyesével rengeteg idő lenne,nyilván egy alap egykattintós program megfelel 1080pból lenne 720p ami kb 250-300mb fájlra konvertálna. -
C. s.
addikt
válasz energomatt #47845 üzenetére
Ezek szerint figyelmetlen voltam. Köszi a választ.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz energomatt #47843 üzenetére
És mi volt a megoldás? Hátha másnak is szüksége lenne rá.
-
spacelab
tag
válasz energomatt #47838 üzenetére
Véletlenül nem egy másik asztalon fut? Több monitor?
-
bobalazs
nagyúr
válasz energomatt #47838 üzenetére
jobb gomb az előnézeten és teljes méretre állítás opcio esetleg.
-
energomatt
senior tag
Elnézést, ha nem pont ebbe a topikba illő a kérdésem:
Egy program installáló ami WIN10-re is dedikált, amit én is használok, futtatásakor nem nyílik meg az ablakában, a tálcára helyeződik, de fut és működik is. Ha az egérrel ráállok akkor miniatür nézetben látom, ha ALT-TAB-al nézem az ablakokat akkor valamivel nagyobb méretben is látható, de csak addig, amíg el nem engedem az ALT-ot. Szükség lenne rá, hogy változtassak benne meghajtót, ahova telepíteni szeretnék, de azt így nem tudom megoldani. Kilépés és leállítás, folytatás gombokra hatásosan tudok kattintani. Erre tudtok valami megoldást, trükköt? -
válasz tpeter77 #47834 üzenetére
Ott az összefoglalóban a link, hogy van külön Android alkalmazások topik.
-
félisten
-
Vesa
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz BUZZLGHTYR #47826 üzenetére
ez vagy ez vagy ha nem online, akkor ez
szabacsik:
digitálisan nem látható azért /pl kamerával nem beolvasható, nem tudsz rákeresni stb/[ Szerkesztve ]
-
szabacsik
őstag
Helló! Keresek programot, weboldalt vagy valamit ahol tudnék ilyen betűket kreálni. Tud rá valaki megoldást?
d̷̓̓̾͑ͭ͆ͣ͊ u̒̾ͪ́̉͌a̧ͪͨ͛ͤ̈r̡ͧͬ͋̈́ͦd̒ͭ̈́ǒ̐̉́͠ ͤ͛ͦ̅͊̈͐̕͝͞s̑ͮ̑̏̈́̿͐̋͠à̧̊ͭ̂͆̎͡l̛͋ͭa̵͒̿ͫ̑z̷̽͌́̓ͦaͧͯ̇̂͒̓̓ͫͪ͏̵͘r̨̒̈̐̆́[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hello. képszerkesztő programot keresek! szöveget kellene törölni és átírni!
jpeg formátumban van a kép! ötletek? -
kkgabor
csendes tag
Sziasztok!
Képernyőről videót szeretnék rögzíteni hanggal. Milyen egyszerű free program van a célra? Nem 5 perces periódusokat rögzítenék (sajnos ilyeneket találtam eddig), hanem azért kb. fél órát bírjon egyszerre. (Asztali gép, Windows7 kompatibilitással.) VLC valamiért lefagy, ha vele próbálkozom. Másik program gördülékenyebb lehet. -
Vesa
veterán
válasz HunVideo90 #47813 üzenetére
Az az ügyes srác nem Te vagy véltlenül? Csak mert friss reg, 7 hsz.-el, tán csak nem direkt reklámozási céllal regeltél ide...??
A tudomány a valóság költészete!
-
akaido
addikt
http://wiki.luxcorerender.org/File:Luxmark03.jpg
A LuxMarkban emléxem szoba belsőre, dehogy zene volt-e....Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-
sztanozs
veterán
Amúgy meg ezt írod, a discord-on, ide meg (magyarország egyik? legnagyobb IT fórumába) kiteszed a meghívót:
HunVideoMan 06/24/2020
A meghívót viszont körültekintően használjátok, csak az érdeklődők körében, nehogy "kémek" is megjelenjenek.Nóóórmális?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
kilencezer pénzért a hülyének is megéri
Asszem az RTLKlub gyorsan a végére jár (de előbb feljelenti és már ugrik is a TEK a nyakába):BTK
424. § (1) * Aki a 375. §-ban, a 422. § (1) bekezdés d) pontjában vagy a 423. §-ban meghatározott bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő
a) jelszót vagy számítástechnikai programot készít, átad, hozzáférhetővé tesz, megszerez, vagy forgalomba hoz, illetve
b) jelszó vagy számítástechnikai program készítésére vonatkozó gazdasági, műszaki, szervezési ismereteit más rendelkezésére bocsátja,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
HunVideo90
újonc
Úgy néz ki, megvan az RTL MOST letöltési módszer!
Egy ügyes srác klassz programot írt rá!
Discord szerveren infók:
https://discord.gg/ZcUdxp8 -
janos1988
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #47809 üzenetére
Sajnos nem ez az. Nem volt az valami nagyon elterjedt teszt progi. Nem is tudom, de olyan németes együttes zenélt/énekelt alatta. Kb. olyasmi, ami beillett volna a csajok a csúcson filmbe.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
félisten
válasz janos1988 #47808 üzenetére
Egyre emléxem, amiben egy szoba forgott, tele műszaki kütyükkel, meg minden tárgy repkedett a levegőben és ilyen "x-aktás fuvolaszerű" zene ment a bench alatt...
Na az ez: Unigine Superposition
Arra viszont ügyelj, hogy arra is emléxem, hogy elég sok hír röppent fel a progi kapcsán, nevezetesen, hogy taccsra tett jó pár VGA karit.
Lehet, hogy csak kamuhírek voltak, de az is lehet, hogy nem mind volt kamu, szóval csak saját felelősségre próbáld ki, nehogy elfüstöljön a zsugád...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
janos1988
addikt
Régebben - talán úgy 10 éve - volt egy grafikai benchmark program jó kis aláfestős zenével, valami szobát mutatott be. Valaki tudja mi a neve?
-
iguana
őstag
válasz acsati #47800 üzenetére
advanced renamer.
évek óta használom, mindenfajta tömeges átnevezéshez a legeslegjobb app. levágni/hozzáadni minta alapján, sorszámozni, cserélni...és még rengeteg módot tud. elképesztően sokoldalú. el is menthető az egyedi preset stb.
szégyellem is, hogy még nem vettem meg. [link]tesztként csináltam 4 db könyvtárat (100,101,102,103), mindegyikbe 1 db fájlt másoltam.
a linken lévő kép alapján megcsinálta, amit szeretnél.
[link]14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
C. s.
addikt
válasz acsati #47800 üzenetére
Szia!
Már írták a Total Commandert, azzal meg is tudod csinálni egyszerűen.
Aztán kijelölöd az átnevezni kívántakat.
Ha más könyvtárak is lennének ott, azok tartalmát is megjeleníti. Ebben az esetben talán egyszerűbb átmenetileg áthelyezni egy külön mappába, amivel dolgozni akarsz. Miután végeztél, visszahelyezheted őket az eredeti helyükre.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz bhonti #47801 üzenetére
De az csak a kijelölt file-okra vonatkozik.
Esetleg csinál vele egy keresést a file-okra (ALT+F7), a keresési eredményt ablakba rakja (Feed to listbox), kijelöli az egészet (CTRL+A) és CTRL+M (csoportos átnevezés ablak nyitása).
De ez nem fogja a könyvtárneveket vizsgálni. Így elég kicsi az esély a kívánt eredmény elérésére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest