- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadguy
aktív tag
Szükségem lenne egy olyan progira, ami tálcán óra mellett kiírja a CPU, az alaplap, és a GPU hőmérsékletét (és lehetőleg kis erőforrás igényű legyen) és ha tudja, akkor a frame per second értéket is. Eddig 2 külön progival értem ezt el, de hát ha egybe is meglehetne valahogy
-
törölt tag
A Video -> Compression... menüpontra feljön egy ablak, ahol kiválaszthatod a kedvenc codec-edet, és be is állíthatod igényeid szerint (amennyire engedi).
Maga a VDub(Mod) négyféle üzemmódban tud videot menteni:
Direct Stream Copy: Nincs újratömörítés. Gyakorlatilag csak vágásra alkalmazható mód, filterezni nem lehet.
Fast Recompress: Filterezni itt sem lehet, viszont az eredeti színtérben újrakódolható a video tetszőleges codec-kel.
Normal Recompress: Itt már a színtér is változtatható, továbbra sem lehet filterezni.
Full Processing Mode: Szabad a pálya, ami a csövön kifér.
Nálad az utolsó a nyerő, mivel filterezni akarsz. -
bubu18
csendes tag
Milyen programmal tudok avi videót világosítani? Ugyanis a digiális fényképezőmmel készített videó elég sötét és hogyan mivel lehetne azon alakítani hogy magasabb legyen a fényerő?
Azt tudom hogy a lejátszáskor lehet állítani.. de nem akarom minden egyes alkalommal... -
j.bravo
addikt
válasz
_Petya_ #1182 üzenetére
Jó a szkenner driver...?
Mondjuk ahogy írtam, sose próbáltam szkennelni vele... szkenner nélkül nehéz
De kezel TWAIN-t kedvenc képnézegetőm, az XnView is ([link]), és valószínűleg az IrfanView ([link]) is, bár ez utóbbira nem teszem a nyakam.
Vsz jó lenne a gimp is, ahogy fent linkelte róland, bár az talán ''verébre ágyúval'' kategória. Nemtom
Windowsos paint-ben, vagy fax and inage viewer-ben nincs szkenner kezelés? Lehet hogy az lenne a legbiztosabb. Vagy akármi is a bevált képnézegetőtök, azzal is meg lehetne próbálni, hátha (acdsee pl. meg lennék lepve ha nem tudná)
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Keresek egy olyan programot, amivel a monitor fényerejét, kontrasztját, hasonlókat állítani lehet. Egy Samsung 173P+-ról lenne szó, amin ugye nincsenek kezelőszervek. A MagicTune jó lenne, ha különböző profilokat lehetne benne definiálni, de sajnos csak egy felhasználó által definiált profilt képes elmenteni.
-
jhos910
senior tag
helló
szeretném segítségeteket kérni abban hogy van e konkrét progi ami lehetőleg ingyenes (alapelvek miatt)
és jól tudok vele képeket vektorizálni, vagy színeket összevonni, vagy ehez egy teknikát a photoshop-ban. fontos lenne nagyon ...
thx
[Szerkesztve] -
Blaise
veterán
Üdv !
Olyan programot keresek, amely a hangot tud rögzíteni....konkréten számítógéppel való telefonálást szeretném rögzíteni wav-ba, vagy valami ismertebb formátumba -
j.bravo
addikt
Kérdezek is...
Olyan progit keresek, ami alkalmas adott típusú állományok (mondjuk mp3 formátumú zenei archívum, avagy megfelelő fájlnévvel ellátott fotók) ''katalogizálására'':
- beadagolhassam neki egymás után a CD-ket, DVD-ket, amik már ugye kismillió mp3-at tartalmaznak, legtöbbször könyvtárakba rendezve.
- a program felépítene (akár emberi segítséggel) valami adatbázist,
- amiben később ha rákeresek mondjuk dalcímre, akkor megmondja hogy melyik cd-n/dvd-n van.
- az adatbázis nem túl nagy, azaz lementhető; oprendszer reinstallkor visszaállítható
- ja és persze ingyenes.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
_Petya_ #1177 üzenetére
_Petya_ :
PhotoFiltre [link]
Ingyenes, van hozzá magyarítás, nem túl terjedelmes, TWAIN felülete van (bár sose próbáltam, nincs scanner-em). Szerintem egyszerű kezelni is. Tudásra se gimp vagy ''fényképbolt'', de a legtöbb képszerkesztő funkcióhoz elegendő.
akasp:
Manapság már ingyenes az AudioGrabber is [link], és ingyenes a lame codec [link], ami a közmegegyezés szerint amúgyis a legjobb
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Egyszerűen használható, magyar nyelvű, ingyenes képszerkesztő programot keresek. Jó lenne, ha közvetlenül lehetne belőle a scannert elérni. Idősebb, informatikához egyáltalán nem értő embernek lesz...
Mit tudtok ajánlani?
Petya -
akasp
senior tag
nagyongyorsan kell a válasz: waw-ból mp3-at kellene konvertálni. free legyen. köszi
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
válasz
Tibicsucsu #1170 üzenetére
Nekem a speedfan tökéletesen megfelelt hasonló célra, bár nem tom, a gpu-t mutatja e. Viszont előnye, h a tálcán lévő kis ikonja a cpu hőmérsékletét mutatja.
-
Tibicsucsu
aktív tag
Hali!
Egy olyan progit keresek ami képes monitorozni a CPU, GPU hőmérsékletet és a ventik fordulatszámát és erről képes idődiagrammot készíteni adott időintervallumra.
Az Everest megvan de nem találtam benne ilyen opciót.
Köszi -
zsommi
senior tag
Tud valaki olyan progit, amivel könnyen lehet egy dvd-filmböl isot csinálni?
Mert a Nero-val először átkonvertálja, vagy nem tom mit csinál, és csak utána irja rá a gépre?
Nekem vmi olyan kéne, hogy berakom a dvd-t, és mintha felmásolnám, csak nem másolom, hanem csinál belőle egy isot..
És ha lehet, akkor olyan gyorsan, mint ha csak felmásolnám...
Remélem érthető nagyjábol.. -
t1
veterán
Hali!
Mien programmal a legegyszerőbb videókat vágni? -
-
Grandi
aktív tag
Tudtok olyan programot, vagy kiegészítést az office-hoz, pontosabban a worldhöz ami számlálja a leütött betüket és karaktereket.
12000 karaketerből álló beadandóm van, elég nyers téma, ígyis örülok, ha egyátalán meglesz, nem hogy még túl is szárnyalni.
Előre is köszi ! -
törölt tag
csak a divx, xvid, quicktime codec van fent, nem hiszem, hogy ezek osszeakadnanak
de azert vegignezem a beallitasokat -
tkazmer
addikt
válasz
#54715584 #1150 üzenetére
Igen, ahogy elnézem a konfigodat, nem azzal van a baj
. Szerintem azt is nézd meg, h van e esetleg felesleges codec, én egy thinkpad r51-el jártam úgy, h a túl sok codec miatt szaggattak a filmek. Szal sztem egy írtással is sokmindent elérhetsz, mert ezek a codecet hajlamosak ''összeakadni''.
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
tkazmer
addikt
válasz
#54715584 #1148 üzenetére
Szerintem, ha nem lehet állítani a felbontást a konvertáló progban, akkor vagy meghagyja az eredeti felbontást, vagy pedig egy előre beállítottat alkalmaz, viszont ha az utóbbi eset áll fenn, akkor arról már biztos tudnál.
Egyébként sztem a legegyszerűbb, ha kipróbálod -
törölt tag
sziasztok,
bizonyara sokaknak ismeros az mkv kiterjesztes...
feltettem a kodeket is a biztonsag kedveert, bar a mediaplayer classic elotte is vitte a filet
viszont beszaggat a film elejen, es ha beletekerek, akkor is utana meg vagy fel percig kockas a kep...
ha atkonvertalom ezt a filet dvd formatumba a winavi-val, akkor az eredeti felbontas megmarad, ugye? a progiban tudtommal nem lehet allitani a felbontast, bar az uj verzioban a divx fulon mar vannak ilyen lehetosegek, de en mindent auto/default-on hagytam -
tkazmer
addikt
Az én notimhoz(dell inspiron) adtak ilyen progot, meg az ibm thinkpadekhez is szoktak adni, a dellemben Intel PROSet/Wireless szoftver 10.1.1.4 van. Nem tom, szabadpn letölthető e, de ez alkalmas wlan profilok létrehozására, és tárolására, sőt, ki se kell választanod, h épp melyik profilt akarod használni, ha megtalálja az adott hálózatot, aut csatlakozik hozzá a megadott profillal.
-
zsommi
senior tag
Hi!
Tud valaki olyan progit, amivel lehet csinálni többféle tcp/ip beállítási, és wlan-os SSID-ból különböző profilokat?
Lényege az lenne, hogy több helyen is tudjak netezni, csak városszerte más-más ipket használunk a hálózaton, és emiatt kéne, hogy ne kelljen mindig állítgatni az ipket, hanem csak benyomom hogy pl. Wesselényi utca profil..
előre is köszi, várom a válaszokat -
GustyX
csendes tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy egy 5 perces videot, ami több 20másodperces részre(önálló file-ra) van feldarabolva egy filelá csináljuk, ami kiadja a teljes jelenetet?Mert egy jelenet, több részre van bontva, és szeretném egyetlen filellá tenni.
Köszi a segítséget! -
Dictator^
veterán
válasz
(Bundás) #1131 üzenetére
A quake első része sztem megy XP-alatt, és a DOSos játékokat simán le tudod játszani a DOSBOX-val tökéletesen, akadás nélkül, söt ha tul gyors, tudod csökkenteni (nem jut eszembe a neve) szóval a játék sebességét és igy be tudod állitani mi a jó neked. Én spec Mortal Kombat 1-et nyomtam picit gyors volt, ctrl+f12vel tudod gyorsitani (framerate
et) ctrl+f11el meg lassitani. probáld ki ha nem megy vmi szólj
-
róland
veterán
InstallShield-del becsomagolt telepítő fájljait mivel lehet kibontani?
Telepítenem kellene egy tv-tunert, de az új verzió teljes telepítése tönkrevágja a rendszerem. Van egy olyan változata, ami WinXP Media Center Edition-höz (MCE) készült és szeretném tudni, hogy az miket tartalmaz. Ha tudom a fájlokat, akkor talán sikerülne telepíteni az új verzióból csak a megfelelő fájlokat és így működne a tv-tunerem XP alatt.
Előre is kösz a segítséget! -
zetorg
senior tag
milyen program, ami kiteszi a 6600gt-m vivo bemeneti jelét teljes képernyőre, felvétel nélkül?
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet egy WIN98-as progit XP alatt megfuttatni?
A progi: ''The War of the Wolds'' nagysikerű regény, majd film játékadaptációja.
XP alatt a ''kompatibilitás varázsló''által felkínált lehetőségek nem segítettek.
Tudtok-e segíteni?
Előre is köszi. -
alitak
senior tag
Melyik programmal lehet marha egyszerűen kivágni filmből részletet?
-
Eastman
addikt
válasz
dr_strange #1118 üzenetére
Köszi, megvan!
...ment a privi... -
Eastman
addikt
válasz
dr_strange #1118 üzenetére
Köszi! Kipróbálom... -
Eastman
addikt
Sziasztok!
.mov fájl-t mivel tudok megnyitni? -
balco
aktív tag
Paraszt módra elfelejtettem, hogy van ez a topik, tehát csináltam egy ilyet:
[link]
Ha van ötlet, akkor jöhet! -
törölt tag
...ami bizonyos idokozonkent valtogatja a hatterkepet egy konyvtarban levo kepek kozott?
-
_Gudella
senior tag
Üdv!
Nekem egy FTP kliens kéne egy adott célra.
Legyen egyszrű, kicsi, semmi felesleg, kevés erőforrás, ne írja be magát mindenhova stb...
Lényegében azt a feladatott kéne minél egyszerűbben ellátnia, hiogy adott, kb 8db FTP tárhely, ezeknek a címét, felhasználónevét, jelszavát tárolja el, és időnként egy mappában lévő 10-20 file-t tegye fel mindegyik tárhelyre, ezt lehetőleg pár kattintással el lehessen érni. A legjobb az lenne, ha a fájlok jobb-klikkes menüjében elhelyezne valami ''send to all my FTPs'' vagy ilyesmi menüpontot.
Előny lenne, de nem feltétlen fontots, hogy tudjon több helyre párhuzamosan tölteni, mert gyakran ezek a tárhelyek lassabban fogadják az adatokat, mint a ferltöltési sebességem, így egyesével töltésnél nincs kihasználva a sávszélesség.
Jó lenne akár egy parancssoros kliens is, amihez írnék egy batch file-t az adott feladat végrehjtására. -
Kona
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy Raid 1, illetve Raid 5 mentés/visszaállítás Ghost-tal lehetséges, ha igen, akkor melyik Ghost verzióval?
Köszönöm a segítséget!!
norbi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest