- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- (kiemelt téma)
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Kreatív előzetesen az Xperia 1 VIII
- Magisk
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android Auto és Carplay utólag? A Carpodgo Mini kicsi és olcsóbb, mint a nagyok
- Apple Watch
-
800 - 701
55168 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 02:14 Téma összefoglaló
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
Thx, már az 1. javaslatodban ott van a megoldás, scripttel együtt

Örülök,hogy segíthettem

-
SimonMágus
senior tag
Nemá, nem tudsz rákleresni egy ilyen programra?
Az autorun.inf-et kell szerkeszteni, ami a CD gyökerébe kerül.
[link]
Egyébként gyanítom, hogy nem elég az index.htm filenevet megadni, mint indítandó file, valszeg egy batch file-al, vagy esetleg script-el kell elindítani az IE-t, paraméterként a filenévvel.De rá tudok keresni, találtam is, csak az általad is említett script írást nem találtam egyikben sem, magamtól meg láma vagyok hozzá, ezért is tettem fel a kérdést itt

Azért köszi, hidd el, a gugli az én barátom is...
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
-
ollie
MODERÁTOR
Megpróbálom pontosabban megfogalmazni a problémát: A CD-n egy html formátumban összeállított prezentáció lesz, kép és hanganyagot egyaránt tartalmaz, amit én szeretnék, hogy berakás után indítsa el a kiválasztott html oldalt. (mintha egy telepítő cd-t helyeznél be, ami aut. elindítja magát)
Mert ugye ha berakom a cd-t, akkor csak annyit ír ki, hogy képek, hang, stb. található rajta, és jön a szokásos általad leírt formula...Nemá, nem tudsz rákleresni egy ilyen programra?
Az autorun.inf-et kell szerkeszteni, ami a CD gyökerébe kerül.
[link]
Egyébként gyanítom, hogy nem elég az index.htm filenevet megadni, mint indítandó file, valszeg egy batch file-al, vagy esetleg script-el kell elindítani az IE-t, paraméterként a filenévvel. -
Sátán44
addikt
Igen, próbáltam saját magam inf fájlt készíteni, azonban így nem óhajtja elindítani. (ellenben a szokásos XP-s programválasztós funkció sem jön fel)...
[link] itt néz szét

Ennek hatására a CD-t behelyezve a meghajtóba elindul a CD főkönyvtárában található program.exe. De mi van akkor, ha nem egy futtatható fájlt akarok elindítani, hanem pl. egy HTML oldalt akarok megjeleníteni. Egyesek gondolhatnak egy ilyen verzióra:
[autorun]
OPEN=iexplore.exe oldal.html -
SimonMágus
senior tag
-
Sátán44
addikt
Megpróbálom pontosabban megfogalmazni a problémát: A CD-n egy html formátumban összeállított prezentáció lesz, kép és hanganyagot egyaránt tartalmaz, amit én szeretnék, hogy berakás után indítsa el a kiválasztott html oldalt. (mintha egy telepítő cd-t helyeznél be, ami aut. elindítja magát)
Mert ugye ha berakom a cd-t, akkor csak annyit ír ki, hogy képek, hang, stb. található rajta, és jön a szokásos általad leírt formula...Vmi olyan kellene,mint pl az autorun?
-
SimonMágus
senior tag
Mert ugye ha berakom a cd-t, akkor csak annyit ír ki, hogy képek, hang, stb. található rajta, és jön a szokásos általad leírt formula... -
Sátán44
addikt
Ha ki akarod írni vagy bemountolni, arra a legegyszerűbb megoldás az Alcohol 120% nevű progi, neten találsz trial verziót.
szerk: látom már van jobb megoldás
Nekem is lenne kérdésem: milyen progival lehet begcsinálni azt, hogy ha beteszek egy cd-t a meghajtóab, automatikusan elindítsa az általam kiválasztott fájlt/alkalmazást?
Előre is köszi a segítséget
[Szerkesztve]A windows Xp automatikusan felismeri,hogy a cd/dvd-n milyen anyag található és azt a programot rendeli hozzá,ami tudja kezelni.
-
SimonMágus
senior tag
...amivel mdf-mds kiterjesztesbol tudok bin-cue kiterjesztesut csinalni... gondolom ez egy atkonvertalas lehet vagy vmi ilyesmi... a daemon-nal tudom hasznalni, de pl a nero nem ismeri ezt a filetipust... esetleg vmi plugin vagy konvertalo progi? nekem van winiso-m, de azzal nem probaltam meg, hogy mukodik-e?
Ha ki akarod írni vagy bemountolni, arra a legegyszerűbb megoldás az Alcohol 120% nevű progi, neten találsz trial verziót.
szerk: látom már van jobb megoldás
Nekem is lenne kérdésem: milyen progival lehet begcsinálni azt, hogy ha beteszek egy cd-t a meghajtóab, automatikusan elindítsa az általam kiválasztott fájlt/alkalmazást?
Előre is köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
...amivel mdf-mds kiterjesztesbol tudok bin-cue kiterjesztesut csinalni... gondolom ez egy atkonvertalas lehet vagy vmi ilyesmi... a daemon-nal tudom hasznalni, de pl a nero nem ismeri ezt a filetipust... esetleg vmi plugin vagy konvertalo progi? nekem van winiso-m, de azzal nem probaltam meg, hogy mukodik-e?
Ultraiso [link]
Sokoldalú szoftver, mellyel ISO-fájlt készíthetünk, szerkeszthetünk, illetve átkonvertálhatjuk. Támogatott formátumok: ISO, BIN, IMG, CIF, NRG, BWI - ISO 9660 Level1/2/3 és Joliet. A szoftver extra lehetősége: bootolható ISO készítése, Nero burning ROM, Easy CD Creator, CDRWin, CloneCD, BlindWrite szoftverek támogatása. -
törölt tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
Hali!
Olyan programra lenne szükség, amely windows Xp alatt letiltja (jelszóval) az asztalt, a tálcát, a gyorsbillentyűket, az Alt+Ctrl+Del-t, és egy beállított lista alapján engedélyezi bizonyos programok teljes funkcionalitását és használatát, az összes többi tiltása mellett... Valami olyasmi, mint linux alá a screen lock.
Valaki tud segíteni?ezt windowsban group policy-nek hivják.

-
Bumbi
tag
Hali!
Olyan programra lenne szükség, amely windows Xp alatt letiltja (jelszóval) az asztalt, a tálcát, a gyorsbillentyűket, az Alt+Ctrl+Del-t, és egy beállított lista alapján engedélyezi bizonyos programok teljes funkcionalitását és használatát, az összes többi tiltása mellett... Valami olyasmi, mint linux alá a screen lock.
Valaki tud segíteni? -
PrinczA
őstag
-
doc
nagyúr
vazzeg, anno 2évig használtam Linuxot (SUSE) ugy 3-4 éve, majd vettem egy uj gépet, hozzá egy XP-t, majd egy laptopot, ahoz is adtak oridzsi XP-t.
Azóta XP-t használok, igaz mindig van egy Linux a gepemen.
De már nagyon töröm a kobakom, hogy visszatáncolok.
Csak a levelezésem tart vissza, de vhogy megoldom.
[Szerkesztve]a levelezés nem jelenthet problémát, ma már akár Exchange serveren keresztül is levelezhetsz Linux alól

-
PrinczA
őstag
szintén Linux alatt tudok megoldást:
find -exec echo ''<A HREF={}>{}</A><BR>'' \;
ide már csak egy fejléc kell elé meg egy lezárás mögé (vagyis pl. <HTML><BODY> és </BODY></HTML>)
vindoz alatt valamiert nem mukodik ugyanez a parancs a find-dal, valoszinuleg a rettenetesen korlatolt shell miattvazzeg, anno 2évig használtam Linuxot (SUSE) ugy 3-4 éve, majd vettem egy uj gépet, hozzá egy XP-t, majd egy laptopot, ahoz is adtak oridzsi XP-t.
Azóta XP-t használok, igaz mindig van egy Linux a gepemen.
De már nagyon töröm a kobakom, hogy visszatáncolok.
Csak a levelezésem tart vissza, de vhogy megoldom.
[Szerkesztve] -
hbbalint
aktív tag
Sziasztok!
Kéne egy olyan progi, amivel tudnék úgy vcd-t, vagy svcd-t csinálni, hogy a feliratot is lehessen nézni rajta. Most van egy avi-m, (divx) s egy felirat. Ezt kéne vmire (egyáltalán mire?
) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy?
Ha igen, mivel? 
Előre is köszi: AteszA [link]-on nézz körül a howto-k körül. Én az onnan merített információ segítségével (amit azóta már elfeledtem) hegesztettem már bele feliratfilet videóba.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Kéne egy olyan progi, amivel tudnék úgy vcd-t, vagy svcd-t csinálni, hogy a feliratot is lehessen nézni rajta. Most van egy avi-m, (divx) s egy felirat. Ezt kéne vmire (egyáltalán mire?
) átkonvertálni, hogy utána notin (mivel az asztalimban nem jó az író) ki tudjam írni. Megoldható vhogy?
Ha igen, mivel? 
Előre is köszi: Atesz -
Korcsii
őstag
-
hbbalint
aktív tag
Total Commander
File / Compare By Content...
Nem free, de magánhasználatra korlátlan ideig...
Ez a svájcibicska tutira ott van mindenkinek a zsebében, de a legtutibb pengéket sokan nem használják...
-
Korcsii
őstag
... összehasonlít két szöveget, és jelzi hogy mi a különbség?
Létezik ilyen free program?
thx -
hroleez
tag
Sziasztok!
Régebben egyik IT-s újságban (nevét már nem tudom
) láttam egy programot, amelyik azt tette, hogy egy beszkennelt diagramra ráillesztett egy görbét. Kifejezetten régi-régi könyvekből kiszedett ábrák fv. felírásához készítették.
Valaki hallott erről? Mi a program neve?
Köszönöm,
Roland -
hbbalint
aktív tag
-
hbbalint
aktív tag
-
doc
nagyúr
szintén Linux alatt tudok megoldást:
find -exec echo ''<A HREF={}>{}</A><BR>'' \;
ide már csak egy fejléc kell elé meg egy lezárás mögé (vagyis pl. <HTML><BODY> és </BODY></HTML>)
vindoz alatt valamiert nem mukodik ugyanez a parancs a find-dal, valoszinuleg a rettenetesen korlatolt shell miatt -
PrinczA
őstag
-
PrinczA
őstag
Olyan programot keresek ami egy könyvtárszerkezet összes elemét kilistázza, és a listát el lehet menteni html-ként.
-
ollie
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
Hello!
Köszi a segítséget.
Úgy gondolom, hogy kicsit pongyolán fogalmaztam meg a kérdésemet #709-es hozzászólásomban.
Tehát, ahhoz, hogy adatokat tudjak feldolgozni egy adott programmal, nekem egy meghatározott rekordszerkezetet kell előállítani. (Pl. cikkszám: 1-3. karakterpozíció, üres hely: 4-6. karakterpozíció, darab: 7-13. karakterpozíció stb.)
Erre keresek egy programot, amivel ezeket a pozíciókat meg tudom határozni. -
PazsitZ
addikt
Hello!
Köszi a segítséget.
Úgy gondolom, hogy kicsit pongyolán fogalmaztam meg a kérdésemet #709-es hozzászólásomban.
Tehát, ahhoz, hogy adatokat tudjak feldolgozni egy adott programmal, nekem egy meghatározott rekordszerkezetet kell előállítani. (Pl. cikkszám: 1-3. karakterpozíció, üres hely: 4-6. karakterpozíció, darab: 7-13. karakterpozíció stb.)
Erre keresek egy programot, amivel ezeket a pozíciókat meg tudom határozni.Szerintem keress egy programozáshoz értő ismerőst és kérd meg, hogy írja meg neked, avagy próbálkozz a programozás fórumba.
Szvsz nem akkora nagy meló egy ilyet összehozzni. -
mikoljan
tag
Hello!
Köszi a segítséget.
Erre keresek egy programot, amivel ezeket a pozíciókat meg tudom határozni. -
SimonMágus
senior tag
És annyit kell megadni, hogy melyik filet indítsa el? (tudom hogy láma kérdés, de nem csináltam még ilyet)
A html-t szívesen megtanulnám, de sajnos kevés az idő hozzá, a Macromedia pedig van annyira egyszerű, hogy még a hozzám hasonló nulltudású user is tud kezdeni valamit vele... -
ollie
MODERÁTOR
Köszi
, én is hasonlóra gondoltam (sajnos a html-ben nem (sem
) vagyok igazán jártas. Bár egyszer már csináltam egy honlap-próbálkozást Macromedia-val, ezek szerint most is valami hasonlót kellene alkotni. Ebben az esetben hogy lehet megoldani, hogy a CD berakásakor magától elindítsa a kezdő-lapot?Bármelyik író progival tudsz autórunos cd-t csinálni.
Egyébként meg a html olyan egyszerű, hogy még a nagymama is megtanulhatja. Nem programozás (mint ahogy sokan gondolják), egyszerűen formázó parancsokat tartalmaz. -
ollie
MODERÁTOR
Hi!
Légyszi ajánljatok valamit a következő problémákra:
1. A windows ne induljon el akkor ha vki nem tudj a jelszót. Mert ez a fiókos megoldás jó, csak ha valaki a mégsére megy, amikor kéri a jelszót, a gép akkor is elindul.
2. Hallgatok valamilyen netrádiót, a gépet hagyom nyugodtan. Azt akarom, hogy csak az tudja újra használni a gépet, aki tudja a jelszót, amit én adok meg.
Remélem érthető voltam, segítségeteket előre is köszönöm!Hogy, hogy mégésre? Win98-at használsz? Arra ténlyeg max a bios password a jó.
-
SimonMágus
senior tag
Köszi
, én is hasonlóra gondoltam (sajnos a html-ben nem (sem
) vagyok igazán jártas. Bár egyszer már csináltam egy honlap-próbálkozást Macromedia-val, ezek szerint most is valami hasonlót kellene alkotni. Ebben az esetben hogy lehet megoldani, hogy a CD berakásakor magától elindítsa a kezdő-lapot? -
PrinczA
őstag
szia!
bocsi hogy csak most, de teljesen kiment a felembol, meg jo hogy rampriviztel...
szoval osszecsaptam egy nagyon barbar, de mukodo megoldast
elso lepesben kell csinalni egy futtathato file-t a kovetkezo tartalommal:
#!/bin/sh
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep JPEG`'' ]; then echo ''JPEG: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.jpg''; fi
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep MP3`'' ]; then echo ''MP3: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.mp3''; fi
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep PDF`'' ]; then echo ''PDF: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.pdf''; fi
(ha ez mondjuk a /home/neved/ize nevu file lesz, akkor chmod a+rx /home/neved/ize hogy futtatni lehessen)
utana bemesz a konyvtarba ahol az atnevezendo file-ok vannak, es kiadod a kovetkezo parancsot:
find -type f -exec /home/neved/ize ''{}'' \;
persze gondolom neked nem masolni, hanem atnevezni kell inkabb, akkor a ''cp''-ket csereld ki ''mv''-re
ja es persze a neked kello formatumokkal a lista egyszeruen bovitheto, csak siman masold le a sorokat es a formatumra utalo reszeket csereld ki (pl. JPEG->gif, .jpg->.gif)
[Szerkesztve]köszi este kiprobalom!
-
doc
nagyúr
szia!
bocsi hogy csak most, de teljesen kiment a felembol, meg jo hogy rampriviztel...
szoval osszecsaptam egy nagyon barbar, de mukodo megoldast
elso lepesben kell csinalni egy futtathato file-t a kovetkezo tartalommal:
#!/bin/sh
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep JPEG`'' ]; then echo ''JPEG: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.jpg''; fi
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep MP3`'' ]; then echo ''MP3: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.mp3''; fi
if [ -n ''`file \''$1\'' |grep PDF`'' ]; then echo ''PDF: $1'' ; cp ''$1'' ''$1.pdf''; fi
(ha ez mondjuk a /home/neved/ize nevu file lesz, akkor chmod a+rx /home/neved/ize hogy futtatni lehessen)
utana bemesz a konyvtarba ahol az atnevezendo file-ok vannak, es kiadod a kovetkezo parancsot:
find -type f -exec /home/neved/ize ''{}'' \;
persze gondolom neked nem masolni, hanem atnevezni kell inkabb, akkor a ''cp''-ket csereld ki ''mv''-re
ja es persze a neked kello formatumokkal a lista egyszeruen bovitheto, csak siman masold le a sorokat es a formatumra utalo reszeket csereld ki (pl. JPEG->gif, .jpg->.gif)
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
Üdv mindenkinek, én a következő projektet szeretném megvalósítani:
Egy olyan prezentációs CD készítése a cél, ami a következőket tartalmazza: CD a berakását követően automatikusan indul, az indítóképernyőn - valami háttér, 3 zászló-ikonnal - a megfelelőre kattintva választani lehessen (mármint nyelvet
), ezt követően pedig részben dokumentumokat (mondjuk PDF formátumban), részben képeket (ezeket jó lenne slide show jellegűen lejátszatni), részben pedig hangfelvételt tartalmazna, a cél, hogy ezeket a megfelelő ikonra, vagy szövegrészre kattintva automatikusan lejátssza egy WinXP-vel telepített gép.
Előre is köszi a segítséget: SMén sima html-ben csinálnám meg.
-
PrinczA
őstag
Olyan progit keresek ami logolja a proci terhelést (dátum, idő, %, esetleg grafikon).
-
SimonMágus
senior tag
Üdv mindenkinek, én a következő projektet szeretném megvalósítani:
Egy olyan prezentációs CD készítése a cél, ami a következőket tartalmazza: CD a berakását követően automatikusan indul, az indítóképernyőn - valami háttér, 3 zászló-ikonnal - a megfelelőre kattintva választani lehessen (mármint nyelvet
), ezt követően pedig részben dokumentumokat (mondjuk PDF formátumban), részben képeket (ezeket jó lenne slide show jellegűen lejátszatni), részben pedig hangfelvételt tartalmazna, a cél, hogy ezeket a megfelelő ikonra, vagy szövegrészre kattintva automatikusan lejátssza egy WinXP-vel telepített gép.
Előre is köszi a segítséget: SM -
sbazsi
veterán
-
hbbalint
aktív tag
-
PrinczA
őstag
-
doc
nagyúr
-
PrinczA
őstag
-
doc
nagyúr
Nagy az én gondom!
Sikerölt egy csomó (~10-15e) filet TotalCommanderrel ugy atnevezni, hogy kitoroltem a kiterjesztéseket
akarmi.doc -ból lett lett akarmi
barmi.txt -ből let barmi
Sajna van köztük doc, txt, html, html, gif, tft, jpg.
Van olyan progi ami benezéz a fileba és pótolja a kiterjesztéseket?ha van Linuxod, ezt egy egyszerű scripttel meg lehet oldani (a file parancs megmondja egy file-ról hogy mi van benne)
vindoz alatt nincs otletem... -
PrinczA
őstag
Nagy az én gondom!
Sikerölt egy csomó (~10-15e) filet TotalCommanderrel ugy atnevezni, hogy kitoroltem a kiterjesztéseket
akarmi.doc -ból lett lett akarmi
barmi.txt -ből let barmi
Sajna van köztük doc, txt, html, html, gif, tft, jpg.
Van olyan progi ami benezéz a fileba és pótolja a kiterjesztéseket? -
sbazsi
veterán
-
hbbalint
aktív tag
... tab-os böngésző, amihez tabonként adható meg külön proxy.
+ opcionális igényeim:
nem bánnám, ha firefox-szal lenne megoldható valami extensionnel
jó lenne, ha az új tabon megnyitott lapok örökölnék a beállítást
jó lenne, ha pl a toolbaron egy gomb megnyomásával válthatnék proxik között.up
-
föccer
nagyúr
Hi!
1. A windows ne induljon el akkor ha vki nem tudj a jelszót. Mert ez a fiókos megoldás jó, csak ha valaki a mégsére megy, amikor kéri a jelszót, a gép akkor is elindul.
2. Hallgatok valamilyen netrádiót, a gépet hagyom nyugodtan. Azt akarom, hogy csak az tudja újra használni a gépet, aki tudja a jelszót, amit én adok meg.
Remélem érthető voltam, segítségeteket előre is köszönöm!1: Bios password.
2: Képernyővédőt állítsd be jelszavas védelemre.
mod:
RE: (#745) Deathmaster: Értem,d e sajna nem tudok ilyet.
[Szerkesztve] -
JustMusicFm
csendes tag
Hi!
Remélem érthető voltam, segítségeteket előre is köszönöm! -
Deathmaster
csendes tag
-
föccer
nagyúr
Helló. Valaki tudna nekem olyan programot ajánlani, amivel meg tudom nézni a hálózatra kapcsolt gépek paramétereit. Pl.: memória, proci, háttértár. Szoftver és hardver téren egyaránt. Egy rendszergizda
Távoli asztal nem segít?
-
Deathmaster
csendes tag
Helló. Valaki tudna nekem olyan programot ajánlani, amivel meg tudom nézni a hálózatra kapcsolt gépek paramétereit. Pl.: memória, proci, háttértár. Szoftver és hardver téren egyaránt. Egy rendszergizda
-
PazsitZ
addikt
Nekem olyan progi kéne amivel tesóm gépén korlátozhatom a letöltési sebességet/sávszélt, (úgy hogy azt ő nem veszi észre hogy fut a progi) és minden xp inditásnál automatikusan elindul.
Ugye routerrel van megosztva a net, és a routerben sajna nincs sávszél managment, ő meg persze állandóan tölt, nekem meg egy óra mire megjelenik egy oldal, nem is beszélve az állandó ping problémákról játék alatt...Nekem is külön harc volt, mire rávettem lakótársam, hogy ''hidd el neked is jobb és gyorsabb lenne a böngésződ tőle, nem fog zavarni semmiben az a kis ikon az óra mellett''.
De megérte a harcot
Van töltés és mellette nem kell fél perc egy oldalhoz -
fasyrt
őstag
De az mpeg2-őt mibe akarod tömöríteni? avi-ba? Vagy hogy maradjon a mpeg2, de kisebb legyen a mérete? Mert az meg lehet csinálni csak akkor a video képe csúnyább lesz.
Áá, megtaláltam, ami kell nekem!

Xilisoft video conventer 3
mp4-be tömörít, alig romlik a videó, és kb. ez eredeti méret 25%-a! -
sbazsi
veterán
Nekem olyan progi kéne amivel tesóm gépén korlátozhatom a letöltési sebességet/sávszélt, (úgy hogy azt ő nem veszi észre hogy fut a progi) és minden xp inditásnál automatikusan elindul.
Ugye routerrel van megosztva a net, és a routerben sajna nincs sávszél managment, ő meg persze állandóan tölt, nekem meg egy óra mire megjelenik egy oldal, nem is beszélve az állandó ping problémákról játék alatt...és ha megbeszéled vele, hogy tegyen fel egy netlimitert, és állítsa be a teljes sebesség 70%-ra?
Ha pedig nem, bosszúból kezdjél Te is letöltögetni. (Hogy mit, az mindegy, utána rögtön törölheted.) Az övé még jobban lelassul, és akkor ő fogja mondani, hogy inkább felteszi, csak ne töltögess le!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
WOW27
tag
Ugye routerrel van megosztva a net, és a routerben sajna nincs sávszél managment, ő meg persze állandóan tölt, nekem meg egy óra mire megjelenik egy oldal, nem is beszélve az állandó ping problémákról játék alatt...Szerinted ő nem fogja észrevenni,hogy alig csordogál a letőltése?
DC vagy torrent? -
LeC
addikt
Ugye routerrel van megosztva a net, és a routerben sajna nincs sávszél managment, ő meg persze állandóan tölt, nekem meg egy óra mire megjelenik egy oldal, nem is beszélve az állandó ping problémákról játék alatt... -
kisgyerek85
senior tag
De az mpeg2-őt mibe akarod tömöríteni? avi-ba? Vagy hogy maradjon a mpeg2, de kisebb legyen a mérete? Mert az meg lehet csinálni csak akkor a video képe csúnyább lesz.
-
Füleske
addikt
-
fasyrt
őstag
-
Oly
őstag
Hi! Melyik az a progi ami...
*.flv -ből asztali divx-es lejátszón lejátszható fotmátumot csinál?
Próbálkoztam a SUPER nevűvel, de azon mindig elcsúszik a hang!
-
törölt tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
ollie
MODERÁTOR
Ingyen nincs. De mit értesz az alatt, hogy átkonvertálgatás nélkül? Mindenképpen kell de- és enkódolni a videót, ha a bitrátát akarod változtatni.
Ja most jut eszembe, van egy ffmeg nevű inygenes progi, de nem könnyű hozzájutni lefordítva (magyarul csak a forráskódot lehet megtalálni), rűáadásul csak command line. Na az tud szinte bármit, bármire kódolni. -
fasyrt
őstag
Hali!
Olyan videótömörító progit keresek, ami kezel mpeg2-es videót, és ide-oda konverálgatás nélkül tud tömöríteni egy adott méretre. Tehát beírom a proginak, hogy ez a vidó bizony max. 3 gigás lehet, akkor a progi áttömöríti a videót max 3 giga méretűre.
Van ilyen? -
Füleske
addikt
Olyan programot keresek ami az egérmutató alatt levő ablakot teszi automatikusan aktívvá , nem kell rákattintani.
-
róland
veterán
kétlem h lenne ilyen progi, de hátha ismeri valaki:
olyan progit kerek ami hangvezérléssel indít el egyes filéket. eltárol egy hangmintát, és ha ugyanazt a hangmintát visszakapja akkor elindítja azt a progit. vagy ha hozzá nagyon hasonlít akkor azt. mint pl olyan mint mint pl a mobiloknál, h hangtárcsázás.IBM ViaVoice és társai. Szerintem jelenleg a kisérleti fázisban tartanak, de érdekes projektek. Amúgy ezek hangfelismerő szoftverek. Gúgli: Sound/Voice recognition az első érdemes keresőszó.
-
Hujikolp
őstag
kétlem h lenne ilyen progi, de hátha ismeri valaki:
olyan progit kerek ami hangvezérléssel indít el egyes filéket. eltárol egy hangmintát, és ha ugyanazt a hangmintát visszakapja akkor elindítja azt a progit. vagy ha hozzá nagyon hasonlít akkor azt. mint pl olyan mint mint pl a mobiloknál, h hangtárcsázás. -
sbazsi
veterán
Hát ez jó kérdés. nem használtam a progit.
De gondolom valahogy hozzá kell csatlakoztatni a telót a progihoz, az nem elég, ha mellé rakod az asztalon
-
kutga
félisten
-
CWorm
aktív tag
-
ollie
MODERÁTOR
-
ollie
MODERÁTOR
Nincs rá program, csak a registryben való buherálással oldható meg. Nézd meg moonma oldalát (winportal.net) bővebb infoért.
-
CWorm
aktív tag
Hali!
XP Home alá érdekelne olyan alternatív megoldás, mint a Pro-ban a házirend. Tehát szeretnék jogosultságokat beállítgatni Home alatt. Valami ingyenes progi érdekelne, amivel meg lehet ezt tenni. A segítséget előre is köszönöm. -
sbazsi
veterán
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel egyszerűen lehet számítógépről sms-t küldeni. Vodafone-os Nokia telefont használok, de a PC Suite nem igazán jött be.Legtöbbször három darabban küldte el az üzeneteimet. Úgy tudom ICQ-ban van ilyen funkció, de nem sikerült beállítanom.
Nem ingyen sms küldőt keresek, hanem egy progit, mivel megírhatom az üzenetet, majd miután kézbesítette, a telómra kapom a jelentést. Lehet rosszul tudom, de talán a The Bat ismerte ezt.
Aki tud segíteni kérem jelezze! 
Ezeket nézted?
[link] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Olyan programot keresek, amivel egyszerűen lehet számítógépről sms-t küldeni. Vodafone-os Nokia telefont használok, de a PC Suite nem igazán jött be.Legtöbbször három darabban küldte el az üzeneteimet. Úgy tudom ICQ-ban van ilyen funkció, de nem sikerült beállítanom.
Nem ingyen sms küldőt keresek, hanem egy progit, mivel megírhatom az üzenetet, majd miután kézbesítette, a telómra kapom a jelentést. Lehet rosszul tudom, de talán a The Bat ismerte ezt.
UP!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
-
Processzor
tag
-
swoody
senior tag
-
doc
nagyúr
-
swoody
senior tag
Hi tudnátok olyan progit mondani vagy valalami beállitást amivel gyorsabban áll le a XP
-
mikoljan
tag
-
szasza_1
senior tag
-
mikoljan
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy létezik olyan program, amivel sorok vagy oszlopok adatait különböző karakterpoziciókba lehet helyezni és .txt-ként elmenteni?
A válaszokat előre is köszönöm! -
szasza_1
senior tag
Ja, hogy ez ilyent is tud
. Nem volt megtalálni a hunyót. 30GB olvasott adatmennyisége volt. Méghozzá az F-Secure egyik exe-jének. Leszedtem, most úgy tűnik, hogy jó lesz. Lehet, hogy a frissítésben volt benne valami. De ahogy láttam, nem csak nekem volt ilyen. Pedig azt hittem, hogy megtaláltam a számomra legjobb vírusirtót, meg tűzfalat. Lehet, hogy marad a Windowsos tűzfal, meg az F-Prot.
Vagy valaki tudja, hogy miért csinálta ezt az F-Secure? Ja, és a legérdekesebb a dologban, hogy amig futott az az exe (most sajnos nem tudom melyik, mert már ledaráltam), addig a procit sem lehetett kihasználni rendessen. Érdekes... -
hbbalint
aktív tag
... tab-os böngésző, amihez tabonként adható meg külön proxy.
+ opcionális igényeim:
nem bánnám, ha firefox-szal lenne megoldható valami extensionnel
jó lenne, ha az új tabon megnyitott lapok örökölnék a beállítást
jó lenne, ha pl a toolbaron egy gomb megnyomásával válthatnék proxik között.Ide meg up
-
hbbalint
aktív tag
-
szasza_1
senior tag
Én inkább a Task Managerben nézném meg, hogy melyik processz fogja a CPU-t...
Az a dúrva, hogy 1-2% az össz procihasználat ilyenkor...
-
törölt tag
-
akasp
senior tag
UP ide
-
akasp
senior tag
Hi. Mivel lehet egy teljes weblapot letölteni? ponosan ugyanazt, ami a szerveren vannak file-ok. Ebbe beleértem a css fileokat is. Köszi szépen.
-
T. Almeida
senior tag
Én inkább a Task Managerben nézném meg, hogy melyik processz fogja a CPU-t...
Új hozzászólás Aktív témák
-
800 - 701
55168 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Milyen program, ami...?
- (kiemelt téma)
- Házimozi belépő szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Okos lesz a következő szemüveged
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardcore café
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Orvosi kérdések
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Forza Horizon 6 Premium / Standard Pre-Order kódok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27% - Kingston FURY Renegade 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz KF436C18RBK2/64
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(
Ha igen, mivel?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)