- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyarc
tag
válasz
Jolida #86989 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos információ! Kicsit most megnyugodtam, hogy objektív szabályozása van. Kalkulátorok szerint, ha a kültéri hangteljesítménye 58dB, akkor 1 méterre a hangnyomás 47dB, a szomszéd falánál pedig már csak max 33dB. Ha éjjel nem maxon megy a kültéri, még nyitott ablaknál is bőven 30dB alatt kell lennie a hangnyomásnak a szobákban. Hangosabb gépek viszont nem biztos, hogy átmennének egy teszten.
-
válasz
Jolida #86841 üzenetére
"Én már most számolnék a másik szobába szerelendő légkondival."
Számolok én vele, csak az a szoba várhatóan még évekig nem lesz használvaAddig meg teljesen feleslegesnek tartom, hogy rakjunk oda klímát, hiszen a garancia is lejárna, ráadásul használva sem lenne. Alapvetően az alsó szint lesz az életterünk.
A hálószobába ezek szerint elég lenne egy 2.5-es Daikin Sensira. Nem vagyunk túlságosan érzékenyek a fehér zajra, a 20 éves Hajdu klíma mellett is tudunk aludni.
Viszont a nappaliban lévő ki tudja hány éves Panasonic klímát akkor lehet érdemesebb lenne lecserélni valami komolyabbra, erősebbre, ha felszabadul az emeleten lévő klíma miatt egy kis budget.
-
KerryVTR
tag
válasz
Jolida #86418 üzenetére
Én éves szinten kb. 100kWh-t írtam (nem 200-at), ami eleve a duplája annak, mint amit az energia cimkéken látok. Így ha 70,1kWh/ft-tal számolok, mint amit írtál, akkor az 7.000Ft.
De egy klímával lehet beleférnék a kedvezményesbe is, ami még kevesebb akkor.
Az 50-70.000Ft a klímák árkülönbségére vonatkozik. Tehát kb. ennyivel kerül többe egy A+++ energia osztályú klíma.
Nyilván nem néztem meg az összes létező típust, de vannak ekkora árkülönbségek márkán belül. -
asdf_
veterán
válasz
Jolida #85574 üzenetére
Oké, de reggel 8-kor 1 kWh-t evett, du 1-kor 0,85-0,9 kWh-t) az ott folyamatosan, 5 órán keresztül alig csökkenő teljesítménnyel megy, az ott nekem nem felfűtésnek tűnik, hanem sima fűtésnek, ha a mai kb. 5-7 fokban 5 óra lenne, míg visszafűt 6 foknyit egy 15 m2-es szoba (beleszámolva azt is, hogy ha nézed, hajnali négykor már elindul), az már régen rossz lenne.
-
Máté94
addikt
válasz
Jolida #84164 üzenetére
Én is hasonlót veszek észre.
25°C-ra állítva a távirányítón (ez ugye 25.5°C-t kér a géptől), és 26.3-26.5°-ot mér a külső hőmérőm 70-80 cm magasságban, 3 méterrel a klíma előtt.
Ellenben érdekes, és nem tudom hova tenni, hogy amíg az Oasis Plus-szal megvoltam külső hőmérővel mért 23.5-24°C-ban, addig ugyanez az FTXF-el sokkal hűvösebbnek érződik.
Talán a ventilátor sebességgel, és a kifújt levegő miatt a hőérzet más ugyanazon a hőfokon, de meg nem mondanám, hogy a Sensira nagyobb légáramot csinálna.
-
vtechun
veterán
válasz
Jolida #83630 üzenetére
Meglehetősen jól szigetelt. 12 cm grafitos. Egy 800W-os fűtőpanel is elég a 20 nm-es szobára (az van éjjel az LG klíma pedig nappal). Emiatt lenne jó egy max 5 kW-os kültéri, meg 2 minimális beltéri. Nem is értem a logikát, hogy miért kerül sokszor többe 1 kültéri 2 beltéri multi, mint 2 kültéri 2 beltéri mono split.
-
-
-
-
válasz
Jolida #79325 üzenetére
De ez LEHETETLEN!
7KWh al nem lehet lehűteni egy 150nm házat, főleg úgy hogy ez 5.db klímával van, és még mellette megy az egész ház többi energia igénye!
hiszen én 2x2,5KW+3,5KW.al 125nm hűtök 22-23.fokra szintén napi ~7KWh(csak a 3.db klíma), és 2.napja ezen megy a vita hogy ez lehetetlen!
Tehát neked is sikerült kb ugyan az ami nekem, de hát ilyen nincs szóval ez hazugság!
-
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz
Jolida #77739 üzenetére
Ez szuper, hogy így tudod monitorozni! Ez is szépen igazolja, hogy ilyen időben a szellőztetés olyan 80% páratartalmú levegőt fog bent eredményezni. Nem is értem, miért erőltetik a mennyezethűtést a legtöbb modern épületben. Illetve értem, de én biztos nem csináltatnék, inkább egy jó levegőztető rendszer.
-
PROTRON
addikt
válasz
Jolida #74781 üzenetére
Érdekes hogy nem merted az egész mondatot bemásolni, természetesen irónia volt és a lényeg az évezredek óta álló vasbeton panel házak votlak.
Bár kétségtelen hogy egyesek a panel házakban élést úgy élik meg, mint ha 1 évezredet leéltek volna a közel keleti sivatagban.Az hogy évezredeken át bevett szokás volt, egyáltalán nem jelenti azt hogy tényleg kellő hatékonyságú volt.
Attól még felforrt az agyuk, csak mivel nem volt sok teendő, nem érdekelte őket. Ma már azért ennél jóval nagyobb az elvárás.Anno aki először kereket csinált is hülyének nézhették, hiszen "évezredeken át kézben elhordtuk amit el kellett, minek ilyen urizálás"
Amikor a "gyárilag beépített kéz és láb munkával meg lehet oldani" teljesen bevett eszköz volt hogy 300x fordultak 1 kör helyett, vagy hogy ha 10 ember nem tudta felhúzni a hegyre, hívtak még 10-et, nem voltak ilyen kétségek. Minek kellene nekik kereket használni? Vagy kereket felszerelni egy tégelyre?És nem kellene lekezelőnek lenni, pláne hogy nem tudhatod pontosan hány éves a monitor másik végén ülő ember, vagy hogy merre járt.
Ugyan nem jártam be a földgolyót a '90-es években, sem előtte a '80-as, sem előtte a '70-es években, sem a '60-as években, sem előtte évezredeken át amikor szintén kuriózum volt a légkondi, attól még tapasztalhatott az ember. '90-es években csak dél európában jártam, ahol szintén kikészített a tűző napon a meleg.De manapság attól még mert elérhető a légkondi, ha épp nem rakják fel ugyanaz az alapállapot mint a '90-es években, csak egy pöppet zsákrohasztóbb a meleg.
Szal nem kell lekezelő lenni, ma is át lehet élni amit az "Ősbölcsek" a 80-as években.
Ki is lehet kapcsolni a klímát ha valaki tesztelni akar, hogy 50 fokos kánikulában mennyire hatékonyan tud integrál számításokat, meg műszaki tervezést végezni...meg határidőket betartani.De beszéltem már beduinokkal is hogy mi a technikájuk a forróság ellen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Jolida #74781 üzenetére
Sose felejtem el az álmatlan éjszakákat a tetőtérben
Tízen x évvel ezelőtt még a "hideg" kőpadlón is aludtam. Ventilátor, vizes lepedő. Halál.Első Tescos diák fizetésemből vettem az első klímámat a szobába. Életem legjobb döntése volt. Egy Panasonic klíma volt, bemutató darab, úgyhogy anno drágának se mondtam volna.
-
-
-
zsolosz
tag
válasz
Jolida #72835 üzenetére
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Köszönöm a tanácsodat és az olvasnivalót!
Átolvasom.Egy hét óta tökéletesen működött a rendszer különféle időjárási viszonyok között (eső, hó, pára, leolvasztás hegyek)...
Ma hajnalban újra jött a hiba (viszonylag alacsony páratartalom, hajnal 2, alacsony teljesítményen üzemelt -kb. 300 Wattal ketyegett a klíma), újra kioldott a Fi-relé.
Ma megpróbálom egy hoszabbítóról megtáplálni a klímát (a pincéből, ami nincs rákötve a lakás rendszerére, egy "mobil" Fi-relére kötve).
Meglátom mi történik.
Ezzel talán ki tudom szűrni, hogy biztosan a klímával van-e a gond... -
dbius
veterán
válasz
Jolida #72234 üzenetére
De jó, hogy felhoztad a kifolyót. Ezzel kapcsolatban már korábban akartam írni, de elfelejtettem és ezen apropó alapján gondoltam megosztom veletek az alábbiakat.
Nekem egy Mitsubishi AP35 van felrakva tavaly október óta. Ennek a gyári csepptálca kivezetője ilyen:
Vagyis durván 11mm a belső átmérője, amin keresztül ki tud folyni télen a keletkező kondenzvíz, ami valljuk be könnyen elfagyhat és megakadályozhatja a kondenzvíz szabad elfolyását. Az előző télen ugyan nem fagyott be teljesen soha (nekem déli falon van a kültéri, ahol télen is éri a nap), de valami jobbat, biztosabbat szerettem volna, főleg azért, mert mint látható jóval nagyobb átmérőre is lehetett volna tervezni. Egyszerűen nem is értem, miért ilyen kicsire tervezték, na mind1...
Éppen ezért itt a fórumon a 3d nyomtatás topikban kértem segítséget és kriszpontaz kolléga önzetlenül segített is ebben. A lemért, lefényképezett adatok, valamint az eredeti gyári példány alapján tervezett egyet, kinyomtatta, ami végül ilyen lett:
Felrakva pedig:
Szerelvényezve pedig ilyen lett:
Szabvány 32mm átmérőjű pvc cső illeszthető a tervezett és nyomtatott csonkra. 45 fokos idomot csatlakoztattam rá, valamint egy egyenes pvc csövet vágtam meg.Nem utolsó szempont az sem, hogy eltávolítható, cserélhető. Ősszel felrakom, tavasszal leveszem a pvc idomokat.
Eddig teljesen jól teszi a dolgát és nyugodtabb vagyok a kondenzvíz elvezetés miatt.
Ezúton is köszönöm kriszpontaz kolléga segítségét! Az információkat az Ő beleegyezésével osztottam meg. Tekintettel arra, hogy a tervezett és nyomtatott darab az Ő szellemi terméke, ezért akit esetleg érdekelne, az kérem a kollégát keresse. Köszönöm a megértést
-
Quetz
őstag
válasz
Jolida #72187 üzenetére
Köszönöm, nem akarok tartósan fűteni, de most is kinéz egy rövidebb kazán karbantartás és innen jött az ötlet, hogy ha elromlik és teszem fel 3 napig nem megy, akkor legyen helyette valami. 21-22 fok nekünk elég.
Ezek szerint a comfora ezt tudja kb 200k-val többért:
- 3d Airflow
- Antiallergén levegő szűrőHát, ez nem tűnik túl soknak.
-
anrab
addikt
válasz
Jolida #69074 üzenetére
Megnéztem, ismerem, láttam de a kommenteket csak most olvastam.
Két évvel ezelőtt nekem is ment. Tavaly se tudtam beállítani. Idén megpróbáltam újra. Ugyan ott vagyok. Az utolsó pár hozzászólónak sikerült mobil hotspot-tal de én hiába csinálok (kapcsolom be) az nem jelenik meg. Ez a quest vagy mi
nekem nincs a routerben.
Erről ennyit. Köszi a segítséget.
Jövőre megint megpróbálom! -
anrab
addikt
válasz
Jolida #69056 üzenetére
Be lehet menni a speciális beállításba és ott kell dhpc-ről váltani fixre. Adok neki másikat, elmentem de mikor újra megnézem vissza állt 1.2 dhpc-re.
Egy 2.8-as syen bora plus 2019-es.
Semmi leírás nincs csak hogy kell csatlakozni.
Lefényképeztem:
Leválasztottam minden eszközt a routerről de akkor meg a teló lesz 1.2
Ezt még nem próbáltam másik ip-re állítani fixen. Ugyanis tele a ....
Szóval nem így kellene működnie.
Hogy lehetne resetelni? Hiába áramtalanítom vagy nyomok neki egy mod-wifi gombot. -
PROTRON
addikt
válasz
Jolida #67136 üzenetére
Elektromos főzőlapotok feltételezem nincs, mert csak sütőről írsz.
Igen, ez teljesen átlagos 25A-re méretezett háztartás.Sokan viszont főfűtéshez használják a klímát, ott azért kicsit erősebb, ott már ajánlott a 32A sütő mellé. Ha nincs külön "H" tarifán.
Ha meg van elektr. főzőlap, akkor megint más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest