- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vinczepeter2 #83822 üzenetére
Már megjavult.
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #83822 üzenetére
Nálam jó, fel dobott valami bejelentkezési problémát, de ki nyomtam azt annyi
-
dbius
veterán
válasz
vinczepeter2 #82124 üzenetére
Ez egy fórum, nem stream csatorna. Itt írni és olvasni szoktak tapasztalatokról, nem pedig arra kérni, hogy akit érdekelnek okok, tapasztalatok az nézzen végig egy streamet. Persze, van helye videóknak bizonyos esetekben.
A hozzászólásból semmit nem lehet megtudni az adott klíma tulajdonosainak, ha mégis okulni szeretnének kényszerítve vannak a stream megtekintésére, ami ha le lett volna írva 1-2 perc alatt elolvasható lett volna, és visszakereshető lenne.
-
nggabi
félisten
válasz
vinczepeter2 #82114 üzenetére
a pana kis ferdeszemű mérnöke még arra is gondolt h nem legalsó állásba rakja a lapátot, hanem eggyel fölé, így mivel falon van a klíma kb a szoba közepére tolja a meleget. amikor nem fűt akkor se teljesen fel, hanem eggyel alá, így nem a plafon hőmérsékletét méri. még az lenne jó ha néha azért leállítaná a mókust, de mindent nem lehet
hűtés módban teljesen megáll azt hiszem.
-
isti732712
aktív tag
válasz
Kb 20 m2 hűtök/fűtök,nekem az ágyam úgy van,hogy szinte mellettem van a klíma,és hűtésben sem érzek semmilyen huzathatást, vagy éppen,hogy rám,ránk dobná a hideget,ebben viszont nagyon jó az SDU, már csak azért is,hogy ne csak azt szajkózzam,hogy túlhűt és túlfűt.
Ott hiába vezeti el a levegőt a plafonon, az a falról visszapattan és zavaró. Ez az ágyamnál gond főleg, mert az van a klímával szembeni falon. Bár azt megértem, hogy 10 négyzetméteren ne várjak csodát
Itt ismét meg kell jegyeznem, a hideg levegő,sokkal nehezebb, ezért is érzed hűtésben ezt a hatást,mivel a hideg levegő eleve lefele száll, szinte leesik.....
-
seolwon
tag
válasz
Az olcsóbb klímák leolvasztanak 40 percenként, ha kell, ha nem, még a márkásak is kb. 6 fok alatt. Hogy a polar ilyen téren hogy működik, az érdekelne.
-
turho
addikt
válasz
vinczepeter2 #80749 üzenetére
Ezt örülnék, ha a Syen Bora -m is tudná....
(Mármint hogy teljesen leállítja a mókust ha kint leáll). Bár, akkor meg elkezd növekedni a hő a falakról, és viszlát egyenletesség -
MaxxDamage
félisten
válasz
vinczepeter2 #80749 üzenetére
Nem tudok róla hogy lehetne úgy.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #80705 üzenetére
Igen.
-
zsolosz
tag
válasz
vinczepeter2 #77485 üzenetére
Szuper vagy!
Köszönöm szépen!
Csak beírom, hogy később is megtalálható legyen:
Daikin Perfera szárazon tartás bekapcsolása, állandó ventilátor forgás. FTXM-R 35.
77485, 77486 hozzászólás. -
vinczepeter2
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #77485 üzenetére
Kiegészítés és pontosítás:
Az elején nem kell hosszan nyomni, csak egyszerre a mode és a hőmérséklet plusz gombot.
A mode gomb felel meg az “enternek”. Ha sikerült átállítani, akkor kilépni úgy tudsz ha hosszan nyomod a mode gombot. -
zsolosz
tag
válasz
vinczepeter2 #77159 üzenetére
Szia, hogyan tudták a Perfera-dat rábírni a folyamatos ventilátorozásra?
Nagyon megköszönném, ha el tudnád mondani, vagy megkérdezni a szereplőket...
Mert sajnos nekem eddig nem sikerült összehozni, pedig már itt a fórumon is kérdeztem. -
pjen
félisten
válasz
Szia. Leírnád milyen kivitelezési hibák voltak?Hogy tudjuk mire kell figyelni.
-
válasz
vinczepeter2 #77161 üzenetére
Szerintem is jobb, ha nem kapcsol le. A páratartalomnak ehhez amúgy nem tudom mi köze. Azért is jó, ha forog a mókuskerék, mert a beltéri azért pontosabban tudja érzékelni a hőmérsékletet. Például ismerősöm rcool solo beltérije sem kapcsolja le a keringetést, lassan mindig forognak a lapátok.
-
válasz
Bekapcsolták, hogy a ventillátor hűtésben akkor is menjen, ha a kültéri kikapcsol.
Nálam például a Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF alapból ilyen. Ha például manuálisan van beállítva a 3-as fokozat és lekapcsol a kültéri, kicsit lejjebb veszi a fordulatot (kb 2-es fokozatra), mikor újra dolgozik a kültéri, visszaáll a korábban beállított fordulat.
-
Csabroncka
addikt
válasz
vinczepeter2 #76313 üzenetére
Nem tudsz és nem is egészséges állandó hőfok télen, nyáron. Ez a 24-25 fok 35 körüli kánikulában jó, de volt olyan hogy felvettük 26 ra amikor jó pár éve volt egy 40 + os pár nap. Ezt érzi az ember mi a kellemes. A lakásban úgy is másképp öltözöl télen és nyáron.
-
Reggie0
félisten
válasz
vinczepeter2 #76326 üzenetére
Akkor vagy rossz a klimad hofokszabalyozoja, vagy a lakasban rossz valami, sok para jut be, rossz szigeteles stb.. Ha a paratartalom ugyanaz es nincs a feluleteken/nyilaszarokon hoaramlas, akkor adott homerseklet minden evszakban ugyanolyan, azt sem kene tudnod mi van kint.
-
Reggie0
félisten
válasz
vinczepeter2 #76311 üzenetére
Ugy ertem, hogy telen jo a 24, mert nem kell levenni a pulovert se, mivel rajtam sincs
-
Reggie0
félisten
válasz
vinczepeter2 #76309 üzenetére
Ezzel en is igy vagyok, nekem ilyen puloverem nincs is. Polo+kabat boven eleg a magyar telben. Kabatnak is altalaban sikabatot hordok, mert azt ki lehet cipzarazni a honaljanal, meg nem sulok bele, ha mozgok is.
-
Reggie0
félisten
válasz
vinczepeter2 #76307 üzenetére
Nalunk telen-nyaron 24 fok, azzal nem lehet hibazni.
-
válasz
vinczepeter2 #76210 üzenetére
Panasonic klímánál találtam doksit, ahol látni a fűtési teljesítményt bizonyos hőmérsékleteken, illetve, hogy azt milyen cop értékkel teszi. Azért elég durva, hogy a 35-ös típusszámú például -15-ben is leadja a 4,23kw-ot, ehhez társul 2,42 cop, tehát 1,74kwh-t fog fogyasztani.
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #76207 üzenetére
Én meg úgy tudom hogy az
FTXTP és FTXTM abban különbözik az FTXP és FTXM-től hogy hosszabb a bekötési rézcső a skandináv vastagabb falszigetelések miatt, bár ez nem tudom mit számít nálunk. A másik nagyon lényeges eltérés pedig hogy a duplasoros kondenzátor alatt végig ki van vágva a kültéri tálcája így a cseppvíz egyből csurog lefelé, nem a tálcára majd ott 1-2 lyukon le.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #76195 üzenetére
Szerintem nem vonatkozik rám. En csak a villamcsapás kivédésének valós megoldását próbálltam leírni.
-
flash-
veterán
válasz
vinczepeter2 #76191 üzenetére
Csukott ablaknal is csinalja
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #75811 üzenetére
Tedd 20fokra vagy teregess ki és egyből lesz cseppvíz.
Nem kell egyből dugulásra meg más rémségre gondolni, meleg van és ha olyan területen laksz ahol nem volt eső az utóbbi pár napban akkor nincs elég pára ahhoz hogy 24fokon ki kelljen termelni a gépnek.A teregetés a legjobb teszt, ott biztosan megindul majd vagy tényleg tedd 20fokra
-
Sumi
aktív tag
válasz
vinczepeter2 #75291 üzenetére
egyébként a hallás az igen szubjektív dolog. Jó persze vannak dB-ek, de mindenkinek mást "jelent" adott dB. Akváriumos csoportokban pl. a szivattyú hangja hasonlóan "fontos" téma, és adott szivattyúra a fele társaság (több ezer ember) rámondja, hogy semmit nem hall belőle, míg a másik idegrángást kap a hangjától. Persze minden szivattyú "hangtalannak", "némának" stb van marketingelve. Valahol a klíma is ilyen téma lesz..
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #75287 üzenetére
Ti, hogy mértek. Előbb próbáltam. Samsung A72 hangmerő app, kertes ház. Alapjaraton 30db átlagosan. Klima fűtesre kapcsolva a belteritől 3méterre 42 db??
-
lala666
őstag
válasz
vinczepeter2 #75287 üzenetére
Csak mert azt írtad kamu. Fűtésbe is mértem egyszer ott is majdnem ugyanaz 19,7db volt akkor tehát nem kamu ott sem hallom jobban és nincs morajlás.
-
lala666
őstag
válasz
vinczepeter2 #75284 üzenetére
Ezt nem is veszed észre, valóban olyan alacsony csak ha közel megyek. Amúgy nem szoktak annyit írni soha fűtésben, de hozzá teszem nem sok különbség van ott sem ehhez képest. Nyilván nem fütésbe mértem, mit lehetne ilyenkor fűteni mikor hűtök.
-
lala666
őstag
válasz
vinczepeter2 #75276 üzenetére
Nos, most mértem a mitsubishi ap25vgk csendesbe 19db pont és annyit is írtak a japók. Automatán 20db amit mértem az előbb....Akkor most, hogy is van???
-
Reggie0
félisten
válasz
vinczepeter2 #75278 üzenetére
Ahh ismeros. Raadasul nalunk pont a kotekedo szomszednak nincs klimaja, viszont tudtam mutatni, hogy a mellettem levo szomszednak is ugyan igy van felszerelve es nincsen gondunk vele, ugyhogy most nyugi van.
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #75236 üzenetére
Én fűtöttem vele -10 alatt is semmi gond nincs vele, az anyósomnál az egyik szobát csak a sensira fűti évek óta, ott se volt gond, persze a nagy hidegbe többszőr olvaszt, és olyan meleget nem is tud nyomni mint a Fujim 12ltca de ez egy alap gép
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #73438 üzenetére
Én ilyenkor is felfele írányítom a légáramlatot mind három gépen, így alig érzek belőle valamit, nekem így komfortos. Automata fan on van, éjjel éjszakaira teszem, 23 fok ra teszem, annyi is van mindenhol. 600kwh megy el egy hónapba kb
-
arnyekxxx
veterán
válasz
nekem kb folyamatosan megy a gyerekszobában P0-on 1es ventifokozattal egy royal, (olyan 150W) a nagyszobában meg P4 (250W) vagy P3 (500W) attól függően, hogy milyen hideg van kint.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
Ez a kérdés teljesen személyes preferencia - pont ezért érdekel.
Ilyesmi válaszra gondolok:
Pl Télen fűtés mód automata ventillátorral 23 fokra. Komfort mód bekapcsolva így a levegő teljesen lefele megy tőlem ellentétes sarokba.
Nyáron szeretem a légmozgást ezért 3d légterelés aktív. A meleget pedig jobban bírom, ezért 25 fokra hűtök. -
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #73320 üzenetére
Ilyen száraz hideg időbe nem is jegesedik, majd a párás nulla fok körül igen. Igen sok gépnél le olvassza a semmit, mindegy van rajta jegesedés vagy nincs, sajna ez ilyen
-
válasz
vinczepeter2 #73299 üzenetére
Akartam is írni, hogy ez biztosan nem egy nappali, mert ahhoz nagyon kevés lenne....
-
Lorden
őstag
válasz
vinczepeter2 #73033 üzenetére
Komfortfüggő, ha folyamatosan jön a meleg valahonnan legyen radiátor, padlófűtés vagy klíma akkor a 19,5 is tud komfortos lenni. Bár padlófűtésnél a 19,5 kb olyan, mint klímánál a 21.
Ha meg ül valaki egy hideg radiátor/konvektor vagy álló klíma mellett a szobában,mert épp nem megy a fűtés a hiszterézis, miatt akkor a 21 is kellemetlen lehet.
Viszont akinél 10-20p alatt esik 0,5-1 fokot és nincs kint -10, az szitát fűt. -
vinczepeter2
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #72583 üzenetére
Jobban belegondolva olyan szaga van, mint az autós légfrissítőnek. Az a felakaszthatós fajta
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72581 üzenetére
Semmilyen szag nem normális, csak maga a szoba szaga.
-
PROTRON
addikt
válasz
vinczepeter2 #72552 üzenetére
1 ember eseten, ahol nincs sza.rszag, tehat nem gond ha eesznapnkuldi be a levegot, ott csak siman bekerulesi koltseg alapon annyira felaras hogy nem eri meg, de akinek van penze lovera, nem kotozkodom ha szereti a nultifunkciot. Ha tenyleg elengedhetetlen az allandobszelloztetes es vanbpenz, En ott inkabb 1 olcsobb gepet vennek + 1 db hovisszanyeros szelloztetot beraknek a klima belteri kozelebe.
Ahol meg 2-3 szemelynek kell a friss levego, ott a szelloztetos splitek kevesek, nen tudnak elegendo friss levegot szallitani, tehat megint csak a kulon szellozteto a nyero, akkor mar parosaval, hogy kvazi brutto keresztil haladjon a levego.
3 rmber felett meg mar terveztetni erdemes rendes legtechnikat....
Tehat a kiepeitesi es a karbantartasi koltsegen felul inkabb az a gondom vele hogy ar-ertekben keves a legszallitas, keves a teljesitmeny.
-
PROTRON
addikt
válasz
vinczepeter2 #72547 üzenetére
Szóval nem tudom mennyire mentek bele a többiek:
1 nyugalomban ülő felnőtt emberrel számolva, óránként 30 m3 levegő cseréjére lenne szükség a "friss levegő" érzethez. Ez a homeofficeban teljesen nyugodtan (nem halálra stresszelve) dolgozó embert jelenti, ami ennél több mozgás, az már 40-50 m3/h.A legdrágább klímákat lehet hővisszanyerős szellőztetővel rendelni, na most képzeld, a vékony csövön éppen csak 1 embernek elegendő friss levegő cserét tudnak megvalósítani a kb 2-3x-os bekerülési költséggel. Persze ebben benne van az is hogy azért vékony a cső, hogy csak kis mennyiségű "hideg" levegő mennyiség esetén kelljen a klíma beltérinek "visszapótolni" az elveszett hőt, mert hiába hővisszanyerős, akkor is hidegebb lesz a beérkező levegő mint ami a szobában van.
Elvileg ezeken van plusz szűrő filter, hogy a szennyeződéseket kiszűrje, de a szénszagot szerintem beengedné neked. És nyilván a filtert is időről időre cserélni kell...
Ezeknél a szellőztetés állandóan megy, mert annyira kicsi a cső átmérő hogy nem tud csak 2-3 percekig menni, mert akkor túl kevés a kicserélt levegő mennyiség...mondjuk 5 m3-t kicseréltél 4 óránként, az semmi.Vannak a falátfúrással járó, állandó üzemű, hővisszanyerős szellőztetők, ebből 1 db kerül kb 90-120k hufba, ajánlott párban felszerelni.
De 1-2 személy számára 1 db is elegendő, a legegyszerűbbek cserélgetik az irányt 15 percenként...15 percig befúj, 15 percig ki, amikor kifele fúj, felfűt egy hőtároló egységet és azon keresztül szívja be a hideg levegőt ami így felmelegszik.Ezek esetén teljesen megoldódna a szellőztetés gondod, de valszeg bejön az emlegetett szagod.
Valamivel növekszik az energia fogyasztás, mert ugye a beérkező valamivel hidegebb levegőt akkor is vissza kell fűteni. Érdemes a klíma közelében elhelyezni a befelé fúvót a párosból és akkor nem érzel hideget.
Ami még kérdés ebben a scenárióban, hogy eltudod-e helyezni a befelé fúvót úgy, hogy ne a szénszag felől hozza be a levegőt.
Valamint karbantartási és levegő homogenitási okokból egyébként alap beállításban a párosok váltogatni szokták a 2 egység irányát... -
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72543 üzenetére
Tudod valamit valamiért, a friss levegőt be kell engedni és nem csak napi 3 percben, mert előbb-utóbb jön a penész. Viszont ahol bejön a friss levegő ott kimegy a meleg. Mindegy, hogy a klíma fúj be hideget vagy az ablakon ingyen jön.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
vinczepeter2 #72543 üzenetére
most képzeld el milyen szag lenne nálad, ha 0-24ben menne a hővisszanyerős szellőztető....
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72536 üzenetére
Ennyi erővel bukóra nyitva hagyhatod az ablakot és nem kell méreg drága klímat venni. Nálam például a velux szellőzők mindíg nyitva vannak+ naponta legalább1/2 órát szellőztetek is. Ezért írtam mindegy hol jön a friss levegő, csak jöjjön.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72530 üzenetére
Nem mindegy, hogy hol jön be a friss levegő?
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72530 üzenetére
Nem egy gép van ami friss levegőt tól be
-
curbowka
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #72457 üzenetére
Miért kezdődne előlről a felfűtés? 10 négyzetméteres szoba, de még ha nagyobbal is számolunk, nem annyira sok légköbméter, te esetedben olyan max 30 légköbméter. Kis gép, legkisebb fokozaton is valszeg 2-3szor annyi levegőt forgat meg óránként, és 35-50 fokos levegőt fúj ki. A levegőn keresztül a falakat, tárgyakat melegíted, ha a teljes térfogatát is átszellőzteted a szobának, akkor is minimális lesz a ház hővesztesége.
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72514 üzenetére
Akkor nem lehet gáz hiányos szerintem, de amikor csak tartja a kívánt hőfokot akkor langyosnak érezzük bizony. De nálam mindegyik gép felfele van állítva a lamella, nekem így komfortosabb
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72512 üzenetére
Tedd fel 30 fokra, akkor meleget fúj? Mondjuk a 30 fokos levegőt is langyosnak érezzük
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72510 üzenetére
Gázhiányos lehet,akkor szokta ezt produkálni
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #72461 üzenetére
Még pár infóval kiegészíteném a kérdésem, hogy teljesebb legyen a kép. A ház egy 10 lakásos sorház. Elöl-hátul 5 centis nikecell szigetelés van. A szoba utca frontra néz 3 dupla szárnyú ablak, alumínium profillal szigetelve. Bal oldalt már szomszéd, jobb oldalt nappali. Felült tetőtéri fűtetlen szoba. A háztetőn új cserép. Szerintem olyan sok hőveszteség nem lehetne.
Bár ha jobban belegondolok 8 óra alatt 1,2 kw. Az 24 óra alatt akár reális is lehet.
-
F-ECT$
titán
válasz
vinczepeter2 #72150 üzenetére
Ha a régit nem is mondod, a jó tapasztalat jöhet szerintem.
-
F-ECT$
titán
válasz
vinczepeter2 #72140 üzenetére
Ki rakta fel, és ki volt a hibákat feltárni?
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #72139 üzenetére
Most nézem, hogy ez a mondatom javítandó: "a szigetelésbe volt befeszítve a kültéri, tartókonzol helyett."
Volt tartókonzol, de valami hiányzott. Távtartó konzol van olyan? Nem emlékszem.
Ezeket is csak onnan tudom, hogy voltak felmérni és kapásból felsoroltak 8 kivitelezési hibát, köztük valamit a fali konzolról is.
-
mjani1172
addikt
válasz
vinczepeter2 #71676 üzenetére
Nekem aki legtöbbször szerel, sosem használ gégecsövet.
Megállhat a redőkben a víz, és a lejtés beállítása is sokkal nehezebb.
De ez logikus is..... -
curbowka
csendes tag
válasz
Megvan annak is az esélye, hogy nem a kondenzcső, hanem a szoba büdös, viszont azért érzitek csak akkor amikor megy a klíma, mert az megmozgatja a levegőt és az kijön az ágy alól, szekrény mögül, stb, valamint fel is melegíti a levegőt, akár 55 fokosra, ami még intenzívebbé teheti a szagokat. Amellett, hogy a kondenzcsövet érdemes lenne fertőtleníteni, meg kellene nézni a szoba páratartalmát is, pont olyan időszakok vannak, hogy 65-75%-ra is felmehet a benti pára, ami szintén kellemetlenné teszi a benti levegőt és a penésznek is táptalajt ad. Napi egy szellőztetés sajnos édeskevés, 2 óránként kellene 3-5 percre legalább.
Ha még a PS is büdös, nagyobb eséllyel van a szobával gond, mint a kondenzcsővel, de persze azt sem szabad kizárni. Páramérőt minden helyiségbe érdemes tenni, itt napi 2-3 órát járatom a páramentesítőt, meg pár óránként szellőztetek, még sem tud 61% alá menni a pára. -
BlackJack21
tag
válasz
Ózonos tisztítást a szobában, ezzel elég jól el lehet tüntetni a szagokat, penészspórákat. A klímára meg már kaptál javaslatot. Átmenetileg hypos, Domestosos vízzel át lehet mosni a kondenzvíz csövét.
-
Lorden
őstag
válasz
Ki kellett volna cserélni az egész csövezést ott helyben merevre (de legalább új gégecsőre) nem nyújtogatni a régit meg igazgatni.
Leírás alapján dekorcsatornában van, én már biztos kicseréltem volna egyedül.
Idomokat, toldókat be lehet szerezni klímás üzletekből, aztán csak össze kell illeszteni. -
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #71583 üzenetére
Jó az, ha tényleg nem fűtesz vele, ha hideg van. Egyéb esetben egy fűtő kábel hasznos lehet.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #71582 üzenetére
Nálam végig gégecső van. (A kültéri aljából is)
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #71580 üzenetére
Szerintem félre érted, a gége csövön a beltéri kondenz vize szokott fólyni mikor hűtesz. Fűtésnél a csepp tálca aljából folyik a víz.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #71578 üzenetére
Igen, de attól még a tálca felfagyhat.
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #71128 üzenetére
Fűtésre Gree SmartR még ami jó de az már majdnem Daikin Sensira ár. Fisher Nordic belül Midea Oasis az tényleg frankó fűtős gép
-
Lorden
őstag
válasz
vinczepeter2 #71128 üzenetére
Fisher akciózta le ezekben a hetekben a Nordicot, ez kifejezetten fűtős gép, 290e+felrakásért adják sok helyen.
Nem tudom mekkora felújítást tervez, de ekkora magasságnál ha nincs galériázva és megoldható erősen ajánlott az álmennyezet. -
Lorden
őstag
válasz
vinczepeter2 #71120 üzenetére
Infrával a gatyáját rá fogja fizetni a számlára, csak kiegészítő "hangulat" melegítésnek való, vagy olyan házba, amit egy gyertyával is ki lehet fűteni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
vinczepeter2 #71120 üzenetére
az infra nem zúg, nem kell karbantartani, tud több kicsit tenni minden helyiségbe, cserébe kb 4x annyi áramot fogyaszt ami 70forinttal számolva egész szép összeg lehet. Klímára változó költséggel (villanyszerelés, mérőhelyátalakítás) tud kérni H tarifát amivel a fűtési szezonban 24Ft-al tudja etetni a klímát valamint nyáron külön óráról tud hűteni. Ha ezt megcsinálja akkor az infrás fütés 70forintja helyett átlag 6Ft-ból tud egységnyi meleget csinálni.
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #70934 üzenetére
Citromos lötyis mosás az nulla. Sajnos pár hónaposan is lehet büdös a gép mivel a pangó víz a tálcában a gomba melegágya. Nekem első 2 évben takarítva se volt a klíma mert ugye már jártam a klímás suliba és tudtam hogy majd én magamnak fogom takarítani de a hűtés után FAN mód trükk, tökéletes volt és sosem volt büdös a klíma
Évente 1x mosom csak a saját két klímát pedig májustól mennek még most is mert a kívülről szigetelt panel alig akar kihűlni plusz még napközben most is 32-33fok van.
DeepClean vegyszert is azért szeretem mert az tényleg leold mindent de persze érdemes lenne nálad meglesni hogy a csepptálcában megáll-e a víz vagy ki tud teljesen folyni hogy száraz legyen ha FAN mód megy 1órán át -
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #70908 üzenetére
Van az elpárologtató, arról a lamellákon lefolyik a víz a csepptálcába, annak bal vagy jobb oldalán van a kivezető cső lefelé és arra kötik a cseppvízcsövet.
Na most ha hasa van valahol a csőnek (gégecsövet vittek a vízszintes szakaszon nem egyenes csövet) akkor nem vagy csak lassan folyik ki a csepptálcából a víz, de láttam már olyat is hogy nem folyt ki a víz teljesen hanem a tálcában maradt mindig 2centi magasan kb.Nálad az lehet hogy már a tálca alja gombás penészes és amikor hűtesz ezt ellepi a víz, azért nem érzel semmit de ahogy leáll a hűtés és szárad ki az egész már a jó fincsi gombás penészes tálcáról is fújja a levegőt.
Nem tudom mivel volt mosva eddig de a Deep Clean-es koktéllal én még minden mocskos gépet úgy kimostam hogy patika állapotú lett.Lekapnám nálad a burkolatot és tesztelném hogy a csepptálca mennyire tud kiürülni ha beleöntök 2liter vizet
-
mrmft
senior tag
válasz
Ha mar bebudososott, akkor mindegy. Ki kell takaritani a csovezest, eligazitani mert eselyesen igazad van, es van pango viz a rendszerben, es ugy lesz majd jo.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Nálam szintén zenész. Néha büdös az egy hetes klíma. És egyébként nem is hűt olyan jól, 20 fokra nem tudom lenyomatni vele a hőfokot. 16 fokra állítva tud 22-re hűteni.
-
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #70737 üzenetére
Én csak normális takarítást csinálok, nem égetem magam befújós 5 perces "mosással"... Igen egy normális szaki kültéri és beltérit is mossa. Szárítani minden hűtés után érdemes hiszen ha száraz elpárologtatót kalcsolsz le nem rakódik rá mocsok és következő induláskor nem lesz állott esővíz szaga
-
BlackJack21
tag
válasz
vinczepeter2 #70735 üzenetére
Nedves felületen kb. 2-3 nap alatt megjelenhet a penész. Ezért is fontos télen a rendszeres szellőztetés és a (hőhidas) falak kifűtése harmatpontnál magasabb hőmérsékletre.
-
lekorszke
tag
válasz
Szia
Simán lehet durván poros, akár penészes is egy év alatt, nemrég jártam mosni 1 éve általam telepített 2 gépet mosni, elég durva állapotban voltak.
Elég nagyban használat függő, ez a két gép ment szinte non stop
A fujkálós megoldással én biztos nem elégednék meg a helyedben a leírtak alapján. -
PROTRON
addikt
válasz
Én a helyedben előre hozatnám, most szeptemberre már csökkenni szokott a klímások leterheltsége, aztán ez lehetne az "új évforduló".
BTW télen a kültérin sok víz keletkezik(ugye levegő párásabb mint nyáron, kicsapódik rajta a pára), így sokszor lemossa saját magát, de nem jól, tehát pont hogy évszak váltáskor kellene takaríttatni, nem az számít hogy mikor telik le az teljes év az előző takarítás óta, hanem a felhasználási mód a döntő. Így a téli takarításkor más tapasztal a takarító, mint a szeptemberi vagy májusi takarítás során. (Amúgy gázkonvektort is fűtés szezon előtt illik takaríttatni, pont ezért.)
A jelen esetben, így hogy tartós, erős büdöset éreztél, feltétlenül kérjél teljes mosózsákos tisztítást, ha erre vonogatják a fejüket (telefonon keresztül is hallani) akkor mond meg hogy mástól rendeled be a tisztítást, mert egész évben használod, így kell a minőségi takarítás.
A gari papírod egyébként mit ír, a gyártói kiterjesztett garanciához évente hány takarítás kell? Mert sok gyártó az utóbbi időben, a fűtéshez is használt gépek esetén a 3 év helyett 10 éves garanciához előírja a szakszerű évente 2 takarítás / karbantartást, lepcsetételt papírral. Azt nem írhatják elő hogy feltétlen a telepítőnek kell végeznie, de igazolni kell hogy nem csak te magad befújkáltad...
(A normál 3 év jótállással kapcsolatban már csípős viták szoktak itt forumon zajlani jogi oldal miatt, ezt most tényleg hagyjuk.)
De nem sokat árultál el magáról a beltéri, sem a kültéri elvezető csőveiről. Ott is megtud rekedni kevéske víz és pangani, mert ugye amikor pisil, egyszerre nagyon kevéske jön ki, így nincs neki svungja.
De lehet erre is rá tudsz kérdezni a klímástól amikor jönnek takarítani. -
feco70
senior tag
válasz
Az a befújás semmit nem ér, teljes körü tisztítást kell kérni, sokan elkérik a 25 ezret ezért. Hütésnél mikor lekapcsolnád, fan módra teszed és járatod egy órát. Ha bevilágítasz látod ,hogy milyen, lehet csak poros. Te nem tudod kitakarítani? A burkolatot kell csak le venni, meg kipattintani a műanyagokat, nem nagy dolog
-
feco70
senior tag
válasz
Egy év alatt is simán lehet gomba rajta, amikor hűtés után nincs rendesen kiszárítva a hőcserélő, mindig csak rakódik rá dzsuva
-
Lorden
őstag
válasz
vinczepeter2 #70723 üzenetére
Lehajtod az alját és bevilágítasz valami lámpával/telefonnal, látod egyből, hogy mi a helyzet a mókuskeréken és környékén.
-
PROTRON
addikt
válasz
vinczepeter2 #70720 üzenetére
Lehet hogy a kondenzvíz elvezetőben van beszáradva a gecsma?
Csak a szűrőket mosod? Van ugye benne egy ventilátor mokuskerék... -
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #69925 üzenetére
Kibontod a dobozból a gépet, sok helyen el vannak hajólva, nem lesz tőle semmi baja
-
arnyekxxx
veterán
válasz
vinczepeter2 #69925 üzenetére
ha nagyon meggyűrődött az nem előny, de nem is tragédia, van olyan cucc, hogy lamellafésű, pont ennek a porblémának a megoldására.
-
Imafett
aktív tag
válasz
vinczepeter2 #66974 üzenetére
Igen. En is teszteltem auto modban. Ott ki is kapcsol a belteri ventillatora is / minimalasra veszi magat. Es szinten +1 fokot mutat csak az auto modos +2+3 hoz kepest.
ezekszerint auto modban kell hasznalni, hoerzerte beallitani es kesz. -
törölt tag
válasz
vinczepeter2 #66974 üzenetére
-
törölt tag
válasz
vinczepeter2 #66960 üzenetére
-
Al Brandy
tag
válasz
Ez elég pontos,és nagy kijelzője van : Home HC 13 Hő- és páratartalom-mérő, ébresztőórával . eMAG-ról vettem 3.7k Ft-ért.
-
TeeJay
félisten
válasz
Aliexpress-ről van vagy 8darab digitális hőmérőm, páramérőm
annyit jó ha tudsz hogy a hőmérők 1fokon belül mérnek de sok tized eltérés van mind között, ezt átlagolva szoktam nézni a páratartalomban viszon 10-20% eltérés lazán van más más fajta között. Ja van és szaunás hőfok és páratartalom mérőm is a falon az is mást mutat
Ezek az olcsó szenzorok mind ilyenek, ami pontos annak meg nem akarod az árát megfizetni meg nem is kell otthonra. +-1 fok meg 10-20% páratartalom eltérés tökmindegy igazából
A klímákban sem század pontos hőmérő van nyugi -
szimcsi
senior tag
válasz
Mi pár hónapja vettünk, lidl-ben volt akciós, páratartalom mérőt, ami mutatja még a szobahőmérsékletet. Pár ezer ft volt. Egyébként én pont évek óta halogattam ilyen "műszer" vásárlását, mert láttam, hogy pár ezer és több tízezer között mozognak az árak, ezért nem volt sok bizodalmam, de ez jó vásár volt, mert pontos szerintem.
Nem pont ez a típus, de így néz ki (a kijelzője legalább is) [link] -
pjen
félisten
válasz
A páratartalom mérő még rosszabb.
Ha hűtesz pont a nedves szoba levegő fog lecsapódni és a kiálló csövön fog folyni.
Végül is hűt és párátlanít. -
TeeJay
félisten
válasz
vinczepeter2 #66956 üzenetére
Enyhe idő van kint és nem volt utóbbi napokban eső így a kültérin nem fog lecsapódni kondenzvíz. Éjszaka ha lenne 2-3fok megint és párásabb idő akkor látni fogod újra majd
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #66956 üzenetére
Fűtésnél nem azon a csövön folyik a víz ami bentről jön. A kültériről pedig valahogy biztos lefolyna. Száraz a levegő nem csapódik le a pára.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
vinczepeter2 #66917 üzenetére
Ágy fölé tuti nem rakattam volna a klímát, de ez saját vélemény, mert nem tudjuk a hely egyéb adottságait, de ott tényleg zavaró tud lenni szerintem egy klíma.
-
Nagya21
addikt
válasz
vinczepeter2 #66918 üzenetére
Szerintem meg nem vagy elégge fáradt az alváshoz, hogy minde kis zajra felébredsz.......
Én a szárítógép mellett is simán.....
Üdv Nagya -
rmihaly
tag
válasz
vinczepeter2 #66918 üzenetére
Szia!
Purhabbal, szerelőhabbal, szilikonnal tömítette a cső bevezetést a klímás?
Lehet csak a kültéri hallatszik be az átvezetésen keresztül.Ezek a decibelek érdekesek.
Nekem kb 1 m távolságra, kb 70cm magasan a padlótól, klíma 2,5m magasan, klíma alatti kanapén mérve hozza a 26dB-t (kínai), de a lapátnál simán 34-36dB-t is mérek (átlagban).
Ha nincs profi hangnyomásmérőd és konkrét mérési eljárás hozzá akkor ezek a telefonos alkalmazások max iránymutatónak jók. Simán lehet benne 5-12db eltérés, ami nem kevés!
Ha a légáramban mérsz 26dB-t az nagyon is rendben lehet. -
Rommel6600
őstag
válasz
vinczepeter2 #66917 üzenetére
Mivel mérsz hangnyomást, és hol? Ha tényleg 35dB, az nagyon sok, hacsak nem valami nagy fokozaton csapatod vele a fűtést ☝️
Quiet, Q-low vagy silent (vagy valami hasonló, nem tudom a Daikin hogy hívja, én Panasonic-os vagyok...) mód nincs rajta? Azon kellene a leghalkabb módon dolgoznia, próbáld ki azzal!
-
PROTRON
addikt
válasz
vinczepeter2 #66915 üzenetére
Hát annak a típusnak amennyire tudom pont hogy elég csendesnek kéne lennie ahhoz, hogy észre se szabadna venned hogy ki-be kapcsolgat, max a túlméretezés miatti hőingadozást.
A beltéri legalacsonyabb fordulatra téve kifejezetten halknak kéne lennie, nem 25 dBA-nak.
Auto-n van a ventilátor? Tedd fix legalacsonyabbra.A búgó hang lehet a lapát állító motor hangja, azt éjszakára én is kiszoktam kapcsolni, de én olcsóbb típust választottam.
Ha nem ez, akkor lehet a kültériből a csövezés hozza be a hangot...a kültérinek mennyire hallod a hangját amikor mellette állsz?
A zizzenés viszont lehet valamilyen apró anyag feszültség miatt is lehet, lehet a rögzítő csavarokból az egyiket kicsit túlhúzták, a másikat nem eléggé miközben a faladat a kőmíves anno nem is síkra vakolta... -
zsolt501
nagyúr
válasz
vinczepeter2 #66909 üzenetére
12 négyzetméterre nem hogy kicsi, még az a 2,5-es is nagy lett és ezért fűti túl illetve ezért kapcsol ki és be állandóan, az a baj, hogy 2,5-ös klímánál kisebbet nem nagyon szerelnek, nem is találkoztam kissebbel.
-
Tamás9x
őstag
válasz
vinczepeter2 #66909 üzenetére
Energiatakarékos, és éjszakai módban próbáltad már?
Új hozzászólás Aktív témák
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest