Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
válasz Kolondrum #67078 üzenetére
Ez elkerülte a figyelmem, de ezeket a szegélyköveket is meg lehet vágni a megfelelő szögben egy nagy flexel, hogy a teteje már vízben legyen.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor a betonba lehet fúrni egy-egy betonvasat, amit vegyi dübellel beleragasztasz a szegélykőbe is.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
válasz Kolondrum #67064 üzenetére
Szerintem ez a legjobb megoldás, miden oldalra két darab egymással összeragasztva:
Süllyesztett szegélykő -
RexpecT
addikt
válasz arnyekxxx #66808 üzenetére
+1
A konvektor nagyon minimálisan fűti csak a falat.Plusz ha hozzávesszük azt, hogy azt a felterületet amit felmelgegít, az előtt van amúgy is konvektor, így még ez sem fog érvényesülni igazán.
Hőérzetet sokkal jobban növeli a szigetelés, de az meg fűtési módtól függetlenül amúgy is kell(ene). -
RexpecT
addikt
válasz BITBOYS #65412 üzenetére
Az se teljesen világos, hogy a H tarifás árammal hogy jött ki a 3350Ft vs 13000Ft-os ár.
4,5-ös COP-al számolt, ami azt jelenti, hogy a sima elektromos fogyasztást kellene elosztani 4,5-el és úgy jönne ki a klímás fogyasztás, majd még utána abból lejön a H-tarifa árelőnye.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Egy korrekt karbantartás klíma esetén mit takar?
A klíma egész télen megy, mert fűtésre van használva, nyáron összesen ha megy 100 órát hűtés üzemmódban.
A beltéri egység porszűrőjét rendszeresen takarítjuk. -
RexpecT
addikt
Pedig az most is így van. Van a családban, aki most kapott 200k körüli összeget, mert kevés volt a gáz általánya, és túlfogyasztott.
Kérdés még, hogy H tarifával hogy kombózzák ezt össze...[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Kérdés, hogy minden egyes hónapban 210kWh felett már piaci árat kell fizetni, vagy az egész éves fogyasztásnál a 2523 kWh fölötti részre kell csak piaci árat fizetni?
Anyum télen 250kWh körül használ, mivel klímával, illetve elektromos fűtőszőnyeggel, meg egy 750W-os Noboval fűti a nettó 35nm-es házát.
Nyáron viszont 150kWh körül elvan. -
RexpecT
addikt
válasz sanzi89 #53001 üzenetére
Anyumnak egy ilyen mix lesz egy új építésű garzon méretű házban:
- 29m2 nappalli/konyha/ebédlő folyosó egybe nyitott tér: Gree Comfort X 3.5KW
- 5m2 fürdő: elektromos fűtőszőnyeg 150W/m2
- 8.5 m2 háló: 750W -os NoboÚj mérőhely kialakítással, 1×32A + 10A H tarifáva bővítéssel az alábbi számok jöttek ki:
- Villanyszerelő munkadíj az egész házban, kapcsolókkal, dugaljakkal, kábelekkel, mérőhellyel, 4nm fűtőszőnyeggel(csak lámpákat meg égőket kellett venni): 850k
- H tarifa Amper díj: elvileg 50k lesz
- Gree Comfort X szereléssel együtt: 290k
- Nobo Fjord 750W 60kA gáz minndennel együtt lett volna legalább 1,5 milla(komfortban biztos jobb egy padlófűtés, cserébe még egy klímát a nyárra érdemes ekkor is feltenni).
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Gree Comfort X 3.5KW nettó 37 négyzetmétert 18 fokra állítva(19-20-at tart inkább), napi átlag hőmérséklet -2fok. Fogyasztás 24 óra alatt 9kWh.
Új építésű könnyűszerkezet, padlóban 10cm lépésálló, fődémen 20cm ásványgyapot, falakban 15cm ásványgyapot, kívül pedig 10cm EPS. A beltéri ajtón még nincsenek bent, szóval a klíma fűti az egész házat.[ Szerkesztve ]
-
-
RexpecT
addikt
Klímával fűtő cimbora állítja, hogy a fűtési üzemmódban is szárítja a levegőt a klíma(páramentesít).
Amennyire ismerem a klíma működését, fűtési üzemmódban semmit nem páramentesít a klíma, hiszen a kültéri egység hűt, így azon csapódik le a pára, és belülről ilyenkor kondezvíz nem is távozik.
Most én vagyok a helikopáter? -
RexpecT
addikt
Üdv!
Az SCOP-t hogy kell értelmezni? Milyen külső és belső hőmérséklettel számolnak itt magyarországon?
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Egy kis ház, illetve új mérőhely kialakításánál , ha a fűtést egy 3.5kW-os H-tarifás klíma oldaná meg, ami ilyen 7A körül fogyaszthat max, az a meglévő 1×32A-ből jön le, vagy azért már kell hálózatfejlesztési díjat fizetni
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Valószínűleg majd írok egyet a WhirlPoolnak is, hátha foglalkoznak vele valamilyen szinten.
A kábelcsatornából is 6×6 centis méretet használtak, én ezt is nagynak találtam.
Azt megkérdezhetem, hogy árban mondjuk Ti, akik minőségibb klímákkal foglalkoztok milyen beépítési árakkal dolgoztok? -
RexpecT
addikt
Pedig 55-ről indult a móka +7k volt minden méter 3méter felett. Az annyira nem olcsó, de akkor úgy fest, hogy tényleg ez a helyzet.
A vicc az, hogy láttam Whirlpool klímát az utcában, amit 2-3 éve szerelhettek fel, de ugyanúgy a falon van, ahogy én is gondoltam, és a többi kínait is oda rakták. De azt akkor lehet más szerelte.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Itt vannak a képek.
Igazából így 1-1,5 méterrel lett hosszabb a vezeték, mint a falon, plusz megspórolták az állványt mivel a földre lett téve a klíma.
Simán lett volna annyi hely, pláne függőlegesen vezetve a csöveket, hogy a tokot megfúrva(illetve a tok mellet van vagy 3 centi purhab is) kimenjenek a csövek az erkélyre, ehelyett ahogy látszik is a gázcső mellett hozták le a vezetékeket ami kevésbé esztétikus, ráadásul a klíma fogja a helyet az erkélyen, a falon kevésbé lett volna zavaró.
Kép1
Kép2
Kép3[ Szerkesztve ]
-
-
RexpecT
addikt
Nem tudom, ezt nem vágom, de kezd a pöcsöm kilenni, hogy a mai világban bármit csináltatsz több órás vagy napos utánajárás kell, mert különbön átbasznak.
Whirlpool SPIW412L klímáról van szó.
Ugyanebben a blokkban lakunk mi is, itt egy kép, hogy mindkét falra, mindkét oldalon ott vannak a klímák felszerelve.
-
RexpecT
addikt
Most szerelik a Whirlpool klímát nálunk a panelban. Legalább 5-6 helyen láttam, hogy az erkély felső sarkába rakják a kültérit, és úgy használják. Ezt mondtam is a szerelőnek de azt mondja nem tudja megcsinálni, mert ott fut a gázcső, meg a külső fal vastagabb mint a belső fal, meg hogy a kültérinek lentebb kell lennie mint a beltérinek(hungarocell szigetelés van rajta azért vastagabb a külső fal).
Így nem tudja felrakni a falra, csak le a földre a kültérit. Mondani sem kell, hogy ez egy jó 2,5 méter plusz csövezést jelent.
Most vagy elküldöm a francba, és bukok rajta egy 10-est, mert annyit utaltam át neki, hogy ő szereli be a klímát, vagy kifizetem. Maradtam az utóbbi megoldásnál.
Mindenki tudja, hogy ezeknél a házaknál egyforma minden, szóval másnál is ott van a szigetelés, meg a gázcső is.
Sajnos ebből a helyzetből nem tudom, hogy lehetett volna kijönni jobban, de ígyis-úgyis én bukok rajta.
Ti mit tennétek, tettetek volna?
Whirlpool Magyarországnak valószínűleg írok majd egy panaszlevelet, mert a hivatalos szervíz építi be.[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Beszerelési árakban szokott szezon elején, illetve a végén valami kedvezmény lenni, illetve a készülékek árában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest