- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rmihaly
tag
válasz
zsolt501 #66562 üzenetére
Belső hőmérséklet grafikont nem tudok rátenni, mert a rendszert frissítve más adatsorom lett, így a grafikonban nem tudom megjeleníteni.
Az ugrásoknál nincs hőmérséklet változás, inkább periodikus an nézi hogy kell e nagyobb teljesítmény és ha igen, akkor azon marad.
A beállított hőmérséklet ebben az időben 21C volt, és 22C - 21Cközött volt a klíma által mért helyiség hőmérséklet** nekem ki van vezetve az NTC kb 1,5m magasságba.
A grafikonon látszik mikor áll ki olvasztásra (kb 18órakor, 2órakor, 9orakor állt ki), ezen kívül nem olvasztott.
-
rmihaly
tag
válasz
zsolt501 #66559 üzenetére
Ez a gree inverteres vezérlése. Szerintem az összes gree és klónja inverterese így működik.
Egybenyitott helyiségeim vannak, de klimához viszonylag rossz elosztásban.
Az inverter működik, és követi is a hőmérséklet változtatásokat, de valóban nem egy kifinomult szabályzott működést mutat.A készülék nem nagy névleges 3,5kW-t tud, 800W-ra tud visszaszabályozni, ennyi kell is.
A klíma -6C-nál is ugyanilyen kiugrásokat csinál a (csak akkor 500-1100W között)
-
gerii
addikt
válasz
zsolt501 #59152 üzenetére
Köszi a válaszokat, igen ez is egy kérdés, hogy a 4,2-es lehet hogy csendesebben bírkózna meg a légtérrel, mint a 3,5kW-os.
Jövőre még egy 2-2,5kW-ost is feltennénk, abból viszont a Mitsu 400k, míg a Daikin 300k, vagyis ott is van 100k különbség. Két klímánál az már 200k difi. Ugye a wifis applikáció miatt kellene ugyanolyan márka/típus.
-
rígel
őstag
válasz
zsolt501 #58795 üzenetére
Elhelyezés sokat számít, ha ilyenkor tartósan direkt napfény éri a kültérit, akár 60 fokra is képes felmelegedni. lehetőség szerint árnyékos helyre, kell tenni, praktikusan északi oldal. Ott "csak" a 40 fokos levegővel kell megbirkózni, az 15-20 fok előny.
Mondjuk fűtésnél fordított a helyzet, de ott nincsenek ilyen szélsőségek. -
LazacX
tag
válasz
zsolt501 #51488 üzenetére
Na igen, ennek is eljött az ideje. A 3G-t lekapcsolták, a 4G meg instabil. Érdeklődtem a Telekomnál, sajnos nem tervezik a felszabadult kapacitás miatt emelni a 4G térerőt. Ha nem akarok havidíjat fizetni vezetékes internetre, mi lehet megoldás? Router csere, esetleg valami jelerősítő? Létezik valamilyen térerő térkép? ugyanis még arra gondoltam hogy kipróbálom a többi szolgáltató mobil térerejét.
-
-ZeeZee-
senior tag
-
mjani1172
addikt
válasz
zsolt501 #53956 üzenetére
Nem tudom milyen lesz, majd kiderül.
De a legtöbb gyári ajánló amit néztem így számol. 25-28 nm ig ajánják a 3.5 öst.
Amikor említettem a klímásnak ezt, azt mondta a gyári ajánló ezt írja, csak tudnak valamit.
-De fórumon azt mondták hogy.....
-Ok és ha nem válik be, jön valaki a fórumról és vállalja hogy miért van mondjuk -20 ban hideg a lakásban? Miért nem azt raktuk fel amit a gyár, és a számok mondanak.?
Így eldőlt.nem nagyon fog leszabályozni kis teljesítményre,
Bár nem ismerem a klímákat, nem vagyok bennük érdekelt de az élet más területén pont hogy nem így van. Egy nagyobb teljesítményű gép könnyebben szabályoz vissza, mint egy alulméretezett. -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #53959 üzenetére
2,5 és 3,5kW más tészta mert Daikin-ban ha jól tudom kb. azonos a kettő és azonos teljesítményre is szabályoznak le, annyi hogy a 3,5kW-os több hűtőközeget kap és a vezérlésben nincs limitálva 2,5kW-ra.
Ha lesz pár bolont 40+ fokos nyári nap és esetleg olyan helyen van a kültérid hogy telibe süti a Nap és ezáltal 50-60fokban kell fűtenie ott jól jön a nagyobb teljesítmény
Nekem dél-keleti az erkély és mivel felettünk is van erkély így kb. maximum 11-ig vagy délig kapja a kültéri a telibe napfényt utána már árnyékban van déltől meg a komplett panel tömb árnyékolja már -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #53956 üzenetére
Várj mert ha ő 18 fokban szeret lenni akkor tényleg kell a kakaó.
Nálam 60nm panel lakást a 3,5kW Sensira simán 25-26fokon tart igaz ahhoz a nagy szobában 20fokon kell tolni 4-es ventilátor fokozaton és ott tényleg hideg van nagyon.
24fokra állítva simán teljesen le szabályozza magát mert nem kell a teljesítmény, tehát 5kW-os klíma jól írod sok lehet hűtésben -
TeeJay
félisten
válasz
zsolt501 #53903 üzenetére
Minden második telepítés amiket panel telepen látok ergya módon lett csinálva és 1-2ezer spórolás miatt néz ki úgy ahogy.
Jellemző dolgok -->
- gumibak sehol még a sima alap gagyi sincs nemhogy a vastag rezgéscsillapítós
- sima gégecső 30centit kilóg a falon és lóg a levegőben, csepeg ahova akar
- rézcsövekre nem tekernek aluszalagot így 1-2nyár után rovarok/madarak leszedik
- ahol mégis van UV álló cső vagy ötrégető ott lóg össze vissza, sokszor tojnak rá hova csepeg ki pedig nem nehéz megoldani hogy lejtése legyen és szélirányt is nézzük
- konzol gagyi módon feltéve, klíma kültéri nem függőben van hanem dől kicsit kifelé
- cső rövidre van vágva, szinte feszül, tuti beviszi a rezgést
- sima MT kábel lóg a rézcsövek mellett, ezt az UV sugárzás 1 nyár alatt megeszi és leporlad majd róla a külső fehér szigetelés
- sok helyen gyorskötözővel van csak a konzolhoz rögzítve a cseppvízcső, azt is megeszi majd az UV ahelyett hogy két ilyen 16-os bilincset használnának
- ami nem látszik de sok helyen biztos van, a villamos kötéseken nincs villás saru csak simán leblankolja, megsodorra és mehet a csavar alá a rézvezeték
- láttam olyat is ahol nem ablak alá tették a klímát hanem oldalra így hosszú létra/alpinista cucc nélkül szinte alig lehet majd hozzáférni takarításkor esetleg javítás eseténÉs ezek mind filléres tételek meg 2perces odafigyelés/tervezés
Azt már meg sem említem ahol a vevő panel telepen kábelcsatorna fóbiában szenved és kiköti hogy nem látszódhat sehol ilyen a falon emiatt a panel falat a beltéri magasságában (220-230centi magasan) fúrják át majd kint az ablak alá rakott kültéri és eközött a lyuk között konkrétan lóg minden rézcső,gégecső,vezeték minden... gyönyörű megoldások
-
Jenne
őstag
válasz
zsolt501 #53898 üzenetére
Szia!
Igazad lehet. Nálunk a klímások a kültérinél, ami erkélyen kívülre lett felszerelve, az erkélyen kívüli ~ 1 méter hosszú csöveket, a hálózati és a vezérlőkábelt alufóliával is körbetekerték még, egészen a kültéri bemenetig ahol az a védőfedél van. Erkélyen belül a kábelek és a csövek természetesen csatornázva vannak.
Jó UV védelem lesz remélem.
Nem egyforma a munkaminőség meg a szerelők sem.
Ez a lakó amikor nálunk szereltek, lejött és felhívta a főnököt (Ő is itt volt éppen) egy árajánlatra, de aztán nem azt fogadta el hanem egy olcsóbbat. Mint kiderült utóbb, mert megkérdeztem, spórolt 12 ezret, de a falat azt szépen kiütötték nála az 50 es fúrószárral Kereshet majd valaki szakit aki befoltozza. Mondjuk nem is valami hozzáértően fúrtak, nem is kérdés, hogy amikor átért a fúrószár, a fal túloldalán kiütött egy tenyérnyi darabot. Hozzáértő és tapasztalt (fúrtam én is párszor már) úgy fúr át egy 12 centis panel falat, hogy ha kábé félig átfúrta, akkor fúrószárat kihúz, az 50-es lyuk közepén egy hatos szárral átfúr egy átmenőt, akkor már látszik a túl odalon a lyuk közép, mert ott a hatos átmenő lyuk, és onnan a fal másik oldaláról jön vissza az 50-es szárral átfúrásra.
Nálunk így csinálták. -
rocsaba
tag
válasz
zsolt501 #53252 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy van rengeteg „faék” felhasználó, a rendszer szerintem nem rosszabb, mint a többi hálózati alapon működő megoldás. Igen, volt, hogy az app egy frissítés után 3-4 napig nem ment, de másik appal ki lehetet váltani, persze csak annak aki valamennyire ért hozzá (a majdnem 2 év használat alatt nekem 2* 0,5 nap volt problémás). Az is igaz, hogy néhány nagyobb app frissítés után újra be kell jelentkezni, és sajnos ismerni kell a felhasználónevet/jelszót. Azonban az app egy rendkívül korlátozott, mondhatni „faék” tudású megoldás az általam ismert japánokhoz képest. Nem tud többet, mint a távszabályzó, és ez szerintem nagyon kevés manapság.
-
Tony21
tag
válasz
zsolt501 #51844 üzenetére
Mindegy, így döntött
Egy ismerős villannyal (nem hőszivattyú, hanem lényegében cekász, 1-es COP) fűtötte át a tavalyi telet (födémszigetelés még nem készült el, de közben szaunát azért csinált, hadd pörögjön az óra), az éves áramfogyasztását le sem írom, mert senki nem hinné el. Részletfizetést kért az éves elszámolásnál -
-
Tony21
tag
válasz
zsolt501 #51834 üzenetére
Vizes padlófűtésnél nem a "nagy tömegű" víz (mert abból túl sok azért nincsen a rendszerben, szemben a radiátoros fűtéssel) felmelegítése lassú, hanem a nagy tömegű beton és hidegburkolat (padló) felmelegedéséhez kell idő. Viszont utána cserébe jó darabig tartja a hőt. Jól kell belőni a rendszert, hogy a tehetetlensége minimalizálva legyen.
Elektromos padlófűtés (cekász) az jóval drágább mulatság, mint a vizes padlófűtés. Fürdőszobákba szokták alkalmazni, átmeneti időszakban jól jöhet, mikor a fő fűtést még nem indítod be, de a fürdésnél jól esne plusz néhány celsius. -
LazacX
tag
válasz
zsolt501 #50338 üzenetére
Már most 3 hete üzemel gond nélkül a beállítások után, folyamatosan ellenőrízve, online. Gindolom ha eddig nem dobta el, akkor most már nem fogja, pár napnál tovább folyamatosan még soha nem volt online. A routeren fix 3g lett még beállítva. A telepen a mobil térerő nem túl acélos, gondolom a 4g- t folyamatosan ledobta.
-
waveson
tag
válasz
zsolt501 #50958 üzenetére
Ez így van. Teljes egészében, jól látod a dolgot.
De ilyen mért eredményeket, amikre én is kíváncsi vagyok, nem találok sehol.
Egymás tapasztalatai talán segítenek valamennyivel közelebb kerülni a valósághoz, mint mindenkinek a saját egyéni mérése. De mondom, igazad van, a klímás fűtés nem egy teljesen egyszerű, magától értetődő dolog, a fogyasztás ezer millió dologtól függ klímánál. Hát ez van, legalább dumálunk egymással!
Értsd, ha 100 ember leírja hol lakik, mekkora lakásban, milyen kb a szigetelése, milyen klímával milyen eredményt ér el, az többet ér, mint ha 1 ember leírná hogy hát ő izé, 50nm, jól szigetelt, fuji ltca, ennyit evett, ennyire vált be. Ez így kevés információ "országos" szinten, ha csak 1 valaki írná le mit tapasztal. Én mielőtt klímákat vettem visszaolvastam csomó ember tapasztalatát, és örültem neki hogy voltak pontos adatok, még akkor is, ha mindenkinél más és más a szitu. -
sanzi89
addikt
válasz
zsolt501 #50864 üzenetére
Nem tudom, lehet sok lesz, de megint csak ismétlem önmagam, mit tudok csinálni, ha nincs kisebb? Kipróbálom, tapasztalatnak jó lesz.
@windy
Egyérelmű, hogy négy darab gumi nem ér 10k-t, ez vitán felül áll, ez a végső elkeseredésem, mielőtt a 250k-ért vásárolt klímát kihajítom az ablakon, vagy odaadom a klímásnak - ha egyáltalán kell neki - bármennyiért. -
sanzi89
addikt
válasz
zsolt501 #50861 üzenetére
Hát igen, ez egy jó kérdés. Természetesen megnéztem, hogy hány kiló a kültéri, Daikin gyári oldal szerint RXF35A 28 kiló. Megvettem az ehhez legközelebbi (rugós 55kg, gumi 100kg) bakokat, mert mi mást tudok csinálni, ha nincs kisebb?
Azt pedig csak érdekességként hagyom itt, hogy a legáltalánosabb két típusú gumibakra 120kg és 140kg terhelést írnak, kinek van otthon ilyen kültérije? Ezek biztosan egyféle anyagból vannak, a fent linkelt pedig - ha lehet hinni a marketingnek - több, különböző típusú gumiból.
Egyébként érdekességnek a Technosystemi katalógusa, ha valakit érdekel: LINK
Illetve a Vecamco bak katalógusa: LINK -
falabu88
aktív tag
válasz
zsolt501 #50640 üzenetére
Kipróbáltam, a helyén ha használom a távirányítót, veszi a klíma a gombokat, úgyhogy nem azzal lesz a gond, plusz azért gondolom annyi "esze" van a gépnek, hogy ha nem lát távirányítót ifeel-nél, akkor a saját hőmérőt használja,és nem áll egész este...Írok mindenesetre a forgalmazónak.
-
falabu88
aktív tag
válasz
zsolt501 #50630 üzenetére
Gyanús, hogy a távirányító rossz, klímával szembeni falon van, de most kipróbáltam, hogy eldugom másik szobába (23,5 fok volt ott). Fél óra távirányító "hűtés" után 26fokot jelzett ifeel bekapcsolása után..
Akinek Gree(klón) van, meg tudná nézni, hogy ifeel-t bekapcsolva/kikapcsolva temp gombbal egyezik a belső hőmérséklet amit kiír a beltéri?
Még arra tudok gondolni, hogy ha ki van kapcsolva az ifeel, akkor a beltéri által mért értéket mutatja a temp, nem a távirányítóét. -
LazacX
tag
válasz
zsolt501 #50330 üzenetére
A távolsággal nem lehet baj, direkt mellé van rakva, 50-60 centi lehet. Semmi más nincs a routerhez kötve, a klíma miatt lett véve. A csatorna beállításhoz haza kell hozni gépre kötni, vagy vigyek hozzá laptopot? Avagy gombokkal megoldható rajta? Kicsomagoláskor automatikusan beüzemeltem, nem állítottam rajta semmit.
-
Angel2014
addikt
válasz
zsolt501 #49112 üzenetére
Van mikor muszáj.
Anyu idős lebénult sztrókos beteg ..
Hiába indult geotermikus egyedi fűtésnek külön mérőórával, csövekkel és radiátorral leválva a távhőről, valami okos kitalálta mégsem jó így visszakötötték a távhő rendszerére, habár van mérőóránk.
Itt volt pl az idei május mínusz 2 fok volt reggel több mint egy hétig, amikor a távhő nem indította be a fűtést a közösképviselő sem hiába szóltunk neki.
De ilyen a téli átállás is.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
zsolt501 #48701 üzenetére
4méter. A könyve szerint 1,5m-től 10m-ig megfelelő a gyári töltet mennyisége (0,75kg). Utána 0,02kg/métert kell hozzáadni. Nálam vagy kispórolta a török, vagy útközben elszökött belőle (lehet a sarokszelep nem zárt tökéletesen). Mondjuk pontos értéket nem tudok, mert nem hozott lefejtőt a szaki, így 50grammonkét adott hozzá, amíg abbamaradt a csobogás (kb. +250gr) és fel tudott menni az áramfelvétel is 5A fölé.
-
waveson
tag
válasz
zsolt501 #48412 üzenetére
Atyaeg nekem a 20 eves noname multisplitemmel nem volt ennyi gond. Most is tuti meg lehetne javittatni es meg 10 evig elmenne, de megprobalom kihasznalni ezt a felujitasos tamogatast es venni japo gepeket(tobbnyire) whirlpool helyett...
vagy felujitani ezt a 20 eves energiazabalo csodat.
-
Directors
senior tag
válasz
zsolt501 #48338 üzenetére
Megpróbáltam most kiszedni. A bal oldalán tudtam is oldani a kötést, viszont a jobb oldalán motorostól tudnám kiszedni ha hozzá férnék a csavarokhoz. Jobb oldalt a csavarok előtt van az elektornika. Alul ki is tudom akasztani, de felül nem tudom mit kellene tennem hogy elengedje. Feszegetni meg nem akartam. Nem látom mi foghatja. Ha ezt az elktronikát letudnám fejteni akkor már egyszerű dolgom lenne. Ebbe a klímába szerencsére fém a venti. Szerintem az lesz hogy ezt a szűk 1 hónapot még használom így, aztán pedig kihívok egy karbantartó csapatot. Rájuk gondoltam első körben. Nem tudom hogy ők [link] kitudnák e úgy takarítani ahogyan kell. Leírás alapján valószínűleg igen. Talán eljönnek felénk is. Vagy őket találtam még felénk, de ez azért drágább. [link] (Klíma vegyszeres tiszítása) .Pesten meg nem tudom hogy ki az a csapat akik közel Ceglédig lejönnének. Te esetleg tudsz valakit Cegléd környékén ?
-
donbig
tag
válasz
zsolt501 #48224 üzenetére
Hosszas tájékozódás után esett a választásom erre a típusra - köszönet az itt olvasott információkért. Egyik munkahelyemen egy éve üzemel egy ilyen készülék, ahol egy kb. 20m2 helyiségben 8 nagy monitor és 7 számítógép ontja a hőt, volt időm tapasztalatot szerezni. Otthon két hónapja használom, csak hűtésre, szubjektív, de én nagyon csendesnek találom a beltérit, a kültéri a hálószoba ablaka mellett van, szintén csendes - zárt ablak mellett klímázom. A 3,5 -ös nálam kb. 40m2 helyiséget hűt hatékonyan. Ha a beállított hőmérséklet 26 fok, a beltéritől 4-5 méterre lévő hőmérő általában 25 fokot mutat, de van, hogy másfél fok az eltérés. Ki kell tapasztalni.... Wifi funkciót én ritkán szoktam használni, saját app nem megy, az EWPE is elég nehézkes.... A legfontosabb az volt, hogy megbízható cég telepítsen. Egyelőre elégedett vagyok. Hozzáteszem, engem egyik típusra sem akartak rábeszélni, sem lebeszélni, határozott elképzelésem volt, egyedül az LG-t nem ajánlották - nem mentünk bele részletekbe... Az alternatíva egy Fujitsu KPCA klíma lett volna, de mivel egy alapvetően jól szigetelt lakásban kell évente néhány héten át kb. 27 fokról 25-re hűteni, feleslegesnek láttam az egyébként nem túl nagy árkülönbözetet is kifizetni. Ami nekem hiányzik az a távirányító kijelző megvilágítása, vagy a beltérin az aktuális üzemmód kijelzése - le szoktam szárítani kikapcsolás előtt - de ezzel együtt tudok élni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest