- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Papa-Georgo #53943 üzenetére
Ahogy előttem is írták, az 5kW-osak már elég hangosak, 4,2-es klímák még halkak. Arany középút mellett döntenék a helyedben. Nálam a Daikin FTXF42C cserélve lett, mert csobogott hűtés üzemmódban. Amúgy jól hűtött és fűtött. A héten hozták és cserélték FTXF42D-re. Pont kifogtam egy hibás darabot, mert a telepítés ugyanaz. Nagyon szuper halk gép. Szóval ezt a két versenyzőt fontold meg szerintem:
Mitsubishi MSZ/MUZ-AP42VGK 430 076 Ft wifi beépítve
Daikin FTXF42C / RXF42C Sensira 354 800 Ft + WiFi adapter BRP069B45 20 000 Ft
Amennyivel drágább a Mitsubishi, érzésem szerint annyival jobb is. -
Tony21
tag
válasz
Sok dologtól függ, nagyon sokat számít, mennyire szigetelt a ház/lakás, meg mennyire tagolt.
Hideg biztosan jobban terjed szét, mint a meleg.
Nálam egyben 60nm légtér van (konyha, étkező, nappali, szélfogó), másik 60nm eléggé nehezen elérhető a melegnek (folyosó, ht, fürdő, szobák). A 3,5-es klíma az egybe teret lazán kifűtötte télen, tartva a 23 fokot, a maradék 60nm-en annyiban lehetett érezni a hatását, hogy lasabban csökkent a hőfok.
Hűtéssel szerintem nem lesz gond, szobák déli oldal, nyáron nem süt be a nap, szigetelés is rendben. Tavaly összesen kb. 2-3 nap kellett volna klíma, az első komolyabb kánikula végén. Csak ekkor az éjszakai szellőztetés már nem volt opció, éjfélkor még 30 fok volt kint :D
A benti hőfok meg szépen elmászott 25-ről 27-re, az nekem már sok(k).Mondjuk mivel gondolom nem hálószobában lesz a beltéri, így akár rakathatsz 5kW-ost is és akkor nem fenyeget az a veszély, hogy kicsi lenne egy 3,5-es.
-
TeeJay
félisten
válasz
Csak akkor ne a szobába tedd ahol alszol majd mert 60nm hűtés hez nem éjszakai módban fog menni hanem kell neki ventilátort adni azért
-
Tony21
tag
válasz
Papa-Georgo #53936 üzenetére
Hova kell az 5kW? Az azért már nem a csendes kategória.
Egyébként a kettő közül mindenképpen a Daikin. -
rmihaly
tag
válasz
Papa-Georgo #53936 üzenetére
Hideg sokkal jobban terül, így nem kell nagyon terelgetni. Sima vízszintes kifújással legtöbb helyen tökéletes komfort érhető el.
Ha sokkal olcsóbb nem is gondolkodnék (ha tényleg nincs más előnye a drágabb gépnek).
Wifi nem rossz ha van, de alapból ha a klima jól müködik nem kell.
A jó klímát bekapcsolod és havonta, kéthavonta tisztítod a szűrőt. Ezen kívül nem kell nyomkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest