- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #69469 üzenetére
Azt ne felejtsd el hogy a klímák teljesítményét sem 40fokra adják meg hűtésben hanem itt pl Daikin Sensira FTXF--E/D széria leírása
[kép]Ha jól értem 27fokos beltéri beszívott és 19fokos kifújt levegő mellett 35fokos kültéri beszívott esetén 5méter csővel 0 méter szintkülönbség mellett.
Na akkor számold ki ha nálad 28fokot szívna be és 8fokot szeretnél kifújatni kint meg a napon áll a gép és 50fokos levegőt szív be valamint 15méter csövön van a géped 3-4méter szintkülönbséggel akkor is elég a 2,5kW-os gép?Ma végre volt időm kimosni a két saját Daikin klímámat.
28fokra melegedett a klímás lakás mert tárva nyitva volt az erkély meg az ablak ugye mert a kültérit is mostam alaposan. Miután össze lett rakva, 18fok 4-es ventilátort toltam neki és megnéztem a kültérinél ontotta a meleget a patika tiszta kondenzátor belül meg 1óra alatt sikerült neki 28-ról 24-re vinni, 20-at lehet fél nap alatt érte volna el mert a falak is 24fokosak és kint is meleg volt. Szerintem inkább legyen kakaó a gépben ha meleg van és kell minthogy meglepődés legyen ha 2-3vendég jön és maxon kell járatni a gépet és úgy sem tud órákig 2-3fokot hűteni -
törölt tag
válasz
Real_Necro #69469 üzenetére
Nekem a szigetelés előtt is sok lett volna a 2,5 kW-os Mitsubishi hűtésre, így, körbeszigetelés (42 nm) után pedig többet áll, mint megy, igaz 130 watt alá nem tud leszabályozni, úgy látom. 7 óra alatt fél kWh fogyasztás, kinti 33 foknál, benti 23-ra nem sok, van tartalék bőven, hűtésre 120 nm-re [kép]
is elég lenne:
-
mjani1172
addikt
válasz
Real_Necro #65753 üzenetére
A Broadlink-et szinte mindennel össze tudod hangolni de melós....Én úgy gondolom amit kívánsz nem egyszerű, de szvsz megoldható. Nem minden klíma van az adatbázisban, azoknak sem minden funkciója. Bizonyos dolgok viszont taníthatóak.
Egymást is zavarhatják ha egy szobában vannak.
Töltsd le a szoftverét és nézd meg hogy van e olyan "jelenet" ami megfelelhet.
Vagy veszel egyet (nem egy összeg ) és próba. -
novi68
tag
válasz
Real_Necro #64352 üzenetére
Szia,köszönöm hogy válaszoltál! Nem tudom,mit csinálok rosszul,de nem tudom összekapcsolni továbbra sem a klíma egységét a WiFi modemmel,ami egy UPC- s modem és van rajta WPS gomb is. A leírtaknak megfelelően nyomom 2 mp-ig a mode gombot,aztán megyek,megnyomom a routeten a WPS gombot,semmi nem történik,csak a routeten kialszik a WiFi kapcsolatot mutató ikon,aztán megnyomom mégegyszer, visszajön az ikon,de továbbra sem történik semmi.... A 7 mp-es verziónál,ahol a letöltött Melcloud alkalmazásban vagyok beírom a kért számsorokat,aztán kiderül, nincs regisztrálva a készülék..de pont ezt szeretném!!!!! Biztos béna vagyok, segítséget elfogadok,kritikát,savazást nem szeretnék....Köszönöm, ha segítesz,vagy bárki ,akinek fuckin' Mitsubishi AP klíma van a birtokában.
-
bb71
őstag
válasz
Real_Necro #63405 üzenetére
+1Ott nincs semmikyen rezgescsillapitas, legalabbis ezen a videon. -
Tikakukac
titán
válasz
Real_Necro #63405 üzenetére
Nem, vagyis részben. Tonna videót csináltam, van amin van, van amin nincs, van amin erősen húzva van a csavar, van amin éppen érintőre.
Nem számít semmit, ugyanolyan ocsmány hangja van. Amúgy otthoni 2 Micu alatt nincs is, néma mind a kettő úgy is. -
fecke78
senior tag
válasz
Real_Necro #63336 üzenetére
Én még azt is hallottam , hogy szantál füstölővel kell havonta 1x mantrázni , az jót tesz a klímának , de kízárólag a szent Japánoknak , a Kinai vackok azok belehalnak a szégyenbe ....
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #62657 üzenetére
Mért nem jó a PU, max betekered alu szalaggal.
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #62655 üzenetére
A bondex nél próbáld, a Murány u 48 ban.
-
F.N.
tag
válasz
Real_Necro #62623 üzenetére
Semennyivel. Pontosan ugyanúgy kell betölteni.
Mehet gáz és folyadék állapotban.
Még a folyadék csövet sem kell elzárni közben. -
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #62623 üzenetére
Tök könnyű mivel az R32 nem keverék így tölthető gáz és folyadék állapotban is.
Simán levákuumoztam a rendszert, rányítom a palackot úgy húzza befele mint a huzat. Ha meg még tolnál bele de már a nyomás nem viszi akkor gépet benyomni hűtésre és a kompresszor beszív még amennyit akarsz persze zárt nyomócsonk mellett -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Real_Necro #62463 üzenetére
Hú, a mai klímák nem néznek ki ilyen jól, amit nemrégen telepítettek!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Real_Necro #62461 üzenetére
Nagyon jó kis gépek ezek. Sajnos nálam anno a telepítés nem volt igazán jó, sem a karbantartás, de ennek ellenére egy évtizede teszi a dolgát. Kis nyári időszakot leszámítva, pár hónap szünetekkel, szinte egyfolytában megy, fűt, nálam májusban és már szeptemberben is hideg van. Ha lenne ma is ilyen, elfogadható áron, de jó lenne. ;)
-
F.N.
tag
válasz
Real_Necro #62380 üzenetére
Az R32 is ki lesz vezetve egy idő után, ez természetes.
Az Isobután meg nem lesz bevezetve sosem klímagázként.
Arra nem alkalmas, maximum kis teljesítményű hűtőgépekben,
de arra meg már évek óta használják.
R134a-t is már használják vagy 20 éve, de abból sem lesz klímagáz,
mivel a paraméterei alapján, ( rejtett hő nagysága, elérhető COP ) nem alkalmas. -
F.N.
tag
válasz
Real_Necro #62376 üzenetére
Igen, így van.
De mondjál egy mai klímát, amiben nem R410A, vagy R32 van.
A 2 hűtőközeg teljesen azonos telítési nyomáson dolgozik ugyanazon
a hőmérsékleten, mivel az R410A 50%-ban R32-t tartalmaz, ( + 50%-ban R125-öt),
és nincs "csúszása". -
F.N.
tag
válasz
Real_Necro #62353 üzenetére
Teljesen jól tudod.
Egy peremezett hollandis csőkötésnél, a vákum egymásra húzza
a külső-belső kúpot. A nyomás pedig próbálja szétfeszíteni.
0 bar absolut nyomás ( -1 bar atmoszférikus ) nagyon komoly tud lenni.
[1 bar nyomáskülönbség van tartályon belül/kivül]
Nyomáspróba 40 barral illik azért, de nem csinálja szinte senki. -
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #62360 üzenetére
Alakul a molekula, rossz címre ment a csomagom... remélem sérülésmentesen érkezik majd hozzám... az ügyfélszolgálatos srác korrekt, bár értesíthettek volna, minthogy én hívogassam őket...
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #62363 üzenetére
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #62360 üzenetére
Melyik lett végül is?
-
RudY
addikt
válasz
Real_Necro #62356 üzenetére
Készletüktől és beszerzéstől függ, ha van, akkor pár nap, úgyhogy inkább kérdezz rá konkrétan. Amikor éppen brutális hiány volt Hensel szekrényből, a rendelés másnapján írták, hogy kb. mennyi a várható beérkezés.
-
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #62348 üzenetére
NKVH leírása alapján fél óra nitrogén nyomáspróba kellene, magyarul ha addig nem mozdul meg a mérő akkor elvileg oké. Közben meg nyáron süti a nap a gépet a tömlőket, simán lehet hogy lassan ereszt csak nem fogod látni a manométeren.
24órás nyomáspróbát meg spit klímánál senki sem fog csinálni mert akkora költség lenne hogy nincs aki megfizeti.
Ezért a legtöbben vákuumoznak aztán ha mégse lenne jó majd 2hónap múlva visszamegy és szivárgást vizsgál meg tölt bele hűtőközeget.teleahocipöm:
A szivárgástól elmegy a hűtőközeg és leáll a gép hibával vagy szimplán csak nem hűt nem fűt. Végülis nem olyan nagy gond
Amúgy mi is jártunk így öcsémmel Siófoki nyaralóba felraktuk a Daikin-t, nyomáspróba fasza volt 3hét múlva mégis kiállt a gép hűtőközeg hibára, megvizsgáltam és úgy néz ki a hollander elrepedt. Ez van abból is lehet hibás -
Al Brandy
tag
válasz
Real_Necro #62276 üzenetére
Érdekesek ezek az eurovent adatok. A gyakorlatban teljesen másképpen használja mindenki a klímáját,és a körülmények is mindenhol mások. Mo-n az a jellemző, hogy a klímák java része túl van méretezve,mert nagyon sok lakásban viszonylag kicsik,és tagoltak a helyiségek. Nálam is "sok" a 2,5-ös beltéri a 16 és 20 nm-es szobákba,és biztos vagyok benne, hogy -15 foknál is elég lenne max. 1kW fűtési teljesítmény is. Az sem mindegy,hogy hány fokra kell a helyiséget felfűteni. Szerintem nem általános, hogy valaki stabilan full teljesítményen használja a klímáját. Ez a típus inkább az árához képest teljesít jól,és ezt pedig úgy is tudja,hogy bárki tud mellette/alatta aludni. Emellett robusztus és jó minőségű, szoftvere is kulturált. Ilyen enyhe időben valóban nem mutatkozik semmi előnye, mert alig megy.
-
buca84
őstag
válasz
Real_Necro #62311 üzenetére
Hát, ahogy alakulnak a dolgok, nálunk valószínű Toshiba lesz, mert az van készleten a klímásnál.
Mitsu-t szerettem volna én is, de nagyon bizonytalan a beszerezhetősége. Valamelyik nagykerbe volt egy darab ezen a héten csütörtökön. Ha ez elment, oda is heteket, hónapokat mondtak a következőre. -
falabu88
aktív tag
válasz
Real_Necro #62289 üzenetére
Elvileg mindent (haverom amúgy, úgyhogy biztos elugrik majd megnézni), de fura, hogy ennyire elment, ráadásul mínuszba mér jelentősen..
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Real_Necro #62196 üzenetére
Ezt ertem, de nem vilagos szamomra, hogy erre miert kell kulon gomb, miert nem alapbol ilyen? Ugyanis igy kell legyen akkor valami teljesitmeny csokkenes is nem?
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #61932 üzenetére
Úgy legyen
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #61914 üzenetére
Végül is találtál valamit?
-
Al Brandy
tag
válasz
Real_Necro #61470 üzenetére
Amikor megéri kinyitni az ablakot, akkor azt tesszük mi is.
Erősen kétlem, hogy szeretnéd a teraszról beengedni a közel 40 fokot,amikor megy a sütő is,hogy bent még az is 45 fokra legyen melegítve. -
curbowka
csendes tag
válasz
Real_Necro #61371 üzenetére
E kettő közül max érmefeldobással tudsz dönteni, számok és logika alapján nem nagyon, mindkettő jó.
mjani1172: legalább van lehetőség lejjebb tenni a venti fokozatot, amikor szükség van a csendességre. Nálunk évekig egy 90 négyzetméteres szigeteletlen házat hűtött egy Mitsubishi HJ35 úgy, hogy 1-es, vagy 2-es fokozaton ment. A klíma praktikus használatához hozzátartozik, hogy egész nap járatod és nem akkor kapcsolod be, amikor már a falak jól átmelegedtek. Ha nem elég az 1, vagy 2-es fokozat ilyen használat mellett, akkor rosszul méretezted a klímád.
Nem mellesleg hallgasd meg a Mitsu kültérijét és a Gree klónét. -
Tony21
tag
válasz
AP35, újra ezt venném.
-
tsrt
csendes tag
válasz
Nekem Fujitsu ASYG12 és 09KMCC-k vannak. Fűtök is velük, nincs panaszom. Bár a távirányítóra egy háttérvilágítás jó lenne...
-
feco70
senior tag
válasz
Egyikkel se nyúlsz mellé, 12Kmcc van nekem, nem tudok rosszat mondani rá
-
embe
nagyúr
válasz
Real_Necro #61324 üzenetére
Van - lesz aki érti ezeket a számlákat?
-
mauimagic
senior tag
válasz
Real_Necro #61266 üzenetére
Szerintem erre válaszként meg az állja meg a helyét, hogy hagy őket a p.csába és keress egy valódi szakboltot.
Pannon klíma pl, Üllői út végén, lehet taperolni (a klimákat) és képben vannak. -
válasz
Real_Necro #61274 üzenetére
Ezeken a webes klímás oldalakon annyi hibás adatot ÉS képet lehet találni (pl. évekkel ezelőtti típusok képei az új modellek neve mellett, stb.), hogy inkább a gyártó honlapján kell informálódni.
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #61272 üzenetére
Az R 32 inkább csak a jegesmedvék szempontjából előnyös, hatásfokban nem.
-
bb71
őstag
válasz
Real_Necro #61272 üzenetére
R32
-
South Velen
addikt
válasz
Real_Necro #61268 üzenetére
Vicces helynek tűnik. Kíváncsi lennék melyik ez.
-
walter70
tag
válasz
Real_Necro #61266 üzenetére
Érdekes,nekem első körben pont azt ajánlották a japán vonalból,aztán szóltak,hogy mostanában nem lesz,így lett Panasonic.
-
kelna91
senior tag
válasz
Real_Necro #61202 üzenetére
Á, tehát ez nem az eurovent.eu. Köszi!
-
kelna91
senior tag
válasz
Real_Necro #61105 üzenetére
A családban van egy Gree, ami kb. 16 éve megy.
-
gerii
addikt
válasz
Real_Necro #60967 üzenetére
Pont ezen vacilláltam, de a nagyobb tér miatt bevállaltam a 42-est. Silent módban hallom a szervómotorat, olyan halk. Ha megy mondjuk a hűtőgép akkor nem hallani. A kültéri egységet pár méterről hallani hogy suhog, a szomszéd cree-je 20mről sokkal hangosabb mint ha az enyém alatt állnék.
Silent módban szoktuk használni, bőven elég hideget csinál a házban, a messzebb lévő szobába sem kell majd második klíma szerintem. A fűtésre kíváncsi leszek, ott sokkal többet ígér a 35-nél.
Szóval ha 40-50m2 feletti területre kéne akkor jó a 42, én utálom a kis zajokat is, a hűtő most a leghangosabb, idegesít is.
Ja és a motoros oldalra terelés baromi hasznos egy ekkora térben már. Befúj az oldalsó 2 szobába is, és a ház másik felébe is. Szóval jó gép, szép is, nincs gagyiműanyag hatása. -
Eagl3
veterán
válasz
Real_Necro #60967 üzenetére
Leszabályozva gyakorlatilag hangtalan nálam a nappaliban.
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #60948 üzenetére
Még ami jó lehet az a KGTA, ha nem lett volna ltca, azt vettem volna. Colombus klíma az importőr amúgy
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #60937 üzenetére
Egyszer Windy azt írta, a világ egyik legjobb klímája az ltca, én nagyon meg vagyok vele elégedve, amikor kellett akkor nagyon tolta a meleget télen.
Nem tudom lehet e még kapni -
törölt tag
válasz
Real_Necro #60937 üzenetére
1 szavazat a Mitsubishire, de fűtésre necces lehet, szigeteléstől és nyílászáróktól, felhasználástól függően.
-
válasz
Real_Necro #60823 üzenetére
Tik'hálót nekik!
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #60813 üzenetére
Igaz egy telet fűtöttem az említett Fujitsu 12ltca de meg vagyok vele max elégedve, -10 alatt is tud marhára fűteni, de így vagyok a KMCC vel is
-
hódmaci
senior tag
válasz
Real_Necro #60808 üzenetére
Na tessék.
De az is lehet hogy puorto rico.Vagyis ha jól értelmezem akkor te inkább a márkahűségre hajtasz?
Ezt a nézetet is helyesnek tartom. -
hódmaci
senior tag
válasz
Real_Necro #60805 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat.
Real_Necro
Igen pontosan ezt mondom én is, illetve így érzem.
Vagyis nem mondhatjuk ki tutira, hogy a japán a legjobb választás szigorúan hosszú távban és igényeket figyelembe véve.
Egyébként Midea Oasis plus felé hajlok jelen állapotom szerint.baloghgabor
A klímásokról sajnos nagyon rossz kép alakult ki bennem. Inkább azt veszem észre, hogy tutira azt akarják rád tukmálni ami nekik van készleten vagy kedvezményesen be tudnak szerezni. Félreértés ne essék nem akarok senki itteni vagy nem itteni klímást megsérteni. Sőt.
De sajnos jelenleg itthon ez a kialakult helyzet.
Ezért is kérdeztem "mindenkitől". Szerelőktől és felhasználóktól köztük tőled is.
Mert itt tuti akad mindkettő.Vagyis nem csak a szerelők véleménye érdekel.
Illetve nem az alja kínai közt nézelődtem.
Így ezt a vonalat nem is vinném tovább.elfelejtette
Kiváncsiságból kérdezem:
Na és 5 évvel ezelőtt felszerelt kínai helyett, ugyanolyan vagy hasonló tudású japánt rakatsz akkor az mennyibe került volna? -
süti5
őstag
válasz
Real_Necro #60793 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #60796 üzenetére
Mikor én tanultam még R12 volt a sima hűtő szekrényekben. Akkor még,elég nagy volt az abszorciós hűtőgép választék is.
-
süti5
őstag
válasz
Real_Necro #60790 üzenetére
Fűtésre is használod őket vagy nem tudnak fűteni?
Nálunk 5 db toshiba régi (kb. 15 éves) on/off-os klíma van, ebből kettő tud fűteni és használom is őket fűtésre. -
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #60788 üzenetére
Nem hiszem, hogy nem lesz megoldás, de nekem a 8 év alatt egyikbe se kellett gázt tölteni.
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #60785 üzenetére
Sok klímás szerint ar R 410 nek jobb a hatásfoka. Az R32 nek inkább a sötét zöldek örülnek.
-
poli27
veterán
válasz
Real_Necro #60354 üzenetére
klímához nem lehet 200 baros magasnyomásút használni... 15-20-30 bar bőven elég neki... különben tönkreteszi a mokuskereket...
-
mjani1172
addikt
válasz
Real_Necro #60284 üzenetére
Nem tudom, én már kicsit hitevesztett lettem ebben is. Ezt szemét tróger világot, ahol mindent saját magad oldjál meg, de közben fizess mindenért is......
Persze az ellenoldal meg látod hogy sz.rik mindenre.
Mi az hogy kicsit lelassult? Én viszont gondolom gyorsan kell majd fizetnem azt nagy számlát ami az ő lassú munkájuk miatt keletkezik hónapokig évekig?Mint cég ,ha egy napot kések a fizetéssel, megbüntetnek ! Tényleg! Akkor be kell tartani a határidőt, ilyenkor meg legyek türelmes.
Tényleg kezd elegem lenni. Látom, hogy máshol háború van és nekik sokkal rosszabb sajnálom is őket, rohadt dolog a háború mindig a kis ember szívja meg.
De erre hivatkozni itthon az elmünél meg az eonnál,meg minden állami, önkormányzati szervnél már rohadt dühítő. -
Atis45
aktív tag
válasz
Real_Necro #60193 üzenetére
Fűtésre nem használjuk, mert így is van télen 25-26 fok a lakásba. Szigetelt panel, távfűtés.
-
robag93
aktív tag
válasz
Real_Necro #60130 üzenetére
Ezt gondolom nem nekem akartad címezni. De ha mégis: nem is mondtam, hogy számlára írják. A vállakozói szerződésbe kell írniuk a megrendelő adóazonosítóját (legalábbis a mintába, amit a MÁK ad)
-
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #59748 üzenetére
Fontus csutka fokozaton 20bar-t tud nekem de közepes fokozaton használom mert az is elég mindenre. Ma olyan mocskos gépet mostam hogy a tulaj lepődött meg mikor lecsapattam a Bosch-al befújtam a tuti vegyszerrel és 10 perc múlva leöblítés után patika új állapota volt mindennek
-
mauimagic
senior tag
válasz
Real_Necro #59641 üzenetére
3 körüli EER-t találtam, ami nem túl combos. Tizenpár éves modell lehet. Mivel 2kW, gondolom kis helyiségben van, sokat nem spórolnál egy cserével, sosem térülne meg. Használd, amíg megy
-
mauimagic
senior tag
válasz
Real_Necro #59629 üzenetére
Valamiért nincs eurovent tanúsítványa...furcsa, mert a Fujitsuknak szokott lenni. Kültéri adattáblán lévő típusszámra keress rá az eurovent oldalon
-
mpo
veterán
válasz
Real_Necro #59595 üzenetére
Vagy vagy volt az első mondatban.
Utána pedig ez:
Viszont sokkal jobban kilóg (104->160mm). -
freeknight
őstag
válasz
Real_Necro #59569 üzenetére
Jól látod, nem értek hozzá, de az biztos, hogy az én rendszeremmel már 50 fokos előremenő vízzel is fázok, ehhez nem kell doktori, ezt érzi az ember. Nem is akarok okoskodni, de most nem erről volt szó. A legtöbb családi házba a hazai "gázrobbanás" idején, tehát nagyjából 20 éve vezették be a gázt. A legtöbben akkor építették ki a lapradiátorokat, és ezekhez a 20 éves radiátorokhoz kevés a 35 fokos előremenő. Elhiszem, hogy most már vannak ilyen radiátorok, én ezt nem tudtam, csak abból a merítésből tudtam kiindulni (ismerősök), amiket eddig láttam és beszélgettem velük a működésükről.
De azt még mindig tartom, hogy a kolléga jobban jár a split klímákkal, ha csak ennyi a kerete, mert azzal legalább hűteni is fog tudni, hiába vannak esetleg olyan modern radiátorjai, amelyek jól üzemelnek 35 fokos vízzel is, mert a hűtéshez fel kell rakatni beltériket, vagy ki kell építeni a légcsatornákat, ami jelentős plusz költség és még rámegy a másfél milliós hőszivattyú árára.
-
rígel
őstag
válasz
Real_Necro #59555 üzenetére
Engem is érdekelne, mint írtam , 4-5 M alsóhangon+munkadíj
-
rígel
őstag
válasz
Real_Necro #59546 üzenetére
Split
-
feco70
senior tag
válasz
Real_Necro #58526 üzenetére
Igen
-
mauimagic
senior tag
válasz
Real_Necro #58443 üzenetére
Az általad leírtakat látom én is a való életben, de én csak 20 éve kóklerkedek ebben a szakmában, a topikban hozzászólók zöme egy másik valóságban él, de ezzel én el is engedtem a témát
-
athomi
veterán
válasz
Real_Necro #58436 üzenetére
Tavaly óta épületfelújításban vagyok, gyűlt tapasztalat rendesen. De ha már klímás topikba vagyok, akkor annyit, hogy az évtizedes tapasztalattal rendelkező klímás úgy ajánlott gyorsan a helyszínen klímát, hogy nem értett az épületszerkezetekhez, nem tudta milyen hőszigeteléssel rendelkezik a ház és fingja nem volt a nappalim tájolásáról. De hőhídról sem hallott még. Viszont a szerelési díjon felül a klímán is be akart zsebelni egy 50-est.
Anyóséknál egy másik meg a könnyűszerkezetes házra nem vállalta a klímatelepítést, merthogy a klíma túl nehéz hozzá, hogy arra felszerelje. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Real_Necro #58436 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt a hirtelen felindulásból jött ötletet el is vetem...
-
PC4200
tag
válasz
Real_Necro #46284 üzenetére
Ugy tudom h 5 fok korül kell lenni.
De csak irtam egy számot. Nem mértem. De egy 5x5ös szobát nem tud le hűteni -
mrmft
senior tag
válasz
Real_Necro #46211 üzenetére
Linket a mosorol legyszives!
-
Mittu88
senior tag
válasz
Real_Necro #46211 üzenetére
Majd írd meg légy szíves, hogy mi a tapasztalatod vele.
-
edk-
őstag
válasz
Real_Necro #46199 üzenetére
Tapasztalatom szerint rendszeres tisztítás esetén nem rakódik ott le annyi kosz, hogy ez gondot okozzon.
-
mrmft
senior tag
válasz
Real_Necro #46120 üzenetére
Ebben az esetben, plane mutlisplitet raknek a gyerekek miatt, kisebb huzattal tobb levegot mozgatna. Friss elemenyeim vannak az LN-el ezert irtam azt, es arban is bele ferhet.
Probalj meg megnezni egy ilyen nagyobb gepet eloben, igy nehez, hogy nincs vele tapasztalatod. Engem leginkabb a Mistubishi erdekel, a tobbieket nem igazan nezegetem reszletesebben, itt a belteri merete megegyezik a kisebbekkel, a legszallitas viszont joval nagyobb - tehat zaj es szel is joval tobb van. Eloben enegem ez jobban meg is utott, mint ami a szamok alapjan latszik. Szep allat az elefant, de otthonra nem kene. -
mrmft
senior tag
válasz
Real_Necro #46102 üzenetére
A belterit ott is te hallod. Ekkora osszegbol, az adott alapteruletre multispliet tennek inkabb, ket kisebb belterivel. Tobb legszallitas, kisebb zaj. (lasd a Mitsubishi LN kombot amit par napja irtam, Fuji vonalat nem ismerem ilyen szinten).
Ha mindenkeppen egy kulteri egy belteri kell, ennyibol valoszinu kijon szinte barmi. Allj neki katalogusokat turni biztosan talasz kedvedre valot, a zajra figyelj, dB ertek egy dolog, maga a hanszin is lehet kellemetlen. Nehez ugy lesz. -
cdl
senior tag
válasz
Real_Necro #46094 üzenetére
Rendben, de akkor a csendes egy viszonylagos valami lesz.
Ha zavarni fog, bólogass, hogy ezt válaltam.
Ha nem lövöd be az ársávot, nem tudnak ajálatot adni. -
mrmft
senior tag
válasz
Real_Necro #46094 üzenetére
Azt, hogy egy 5kWos gep lakohazban csendes lesz, engedd el. Nem lesz az. Plane nem a jelenlegi gepeidhez kepest.
-
cdl
senior tag
válasz
Real_Necro #46057 üzenetére
Biztos hogy 2db 3.5-öst rakatnék be. Kérj 2-3 árajánlatot be, mit mondanak.
-
mrmft
senior tag
válasz
Real_Necro #46041 üzenetére
Maganhazabka 5kW-t sem szoktak mar tenni, olyan zajt es szelet csinal...
Inkabb tobb kisebb.@#46075 Borisz76
Konzolra soha nem huzatnam ra a szigetelest. Vagy tedd a foldre, vagy szamold bele, hogy le kell bontani a kulteriket amikor szigeteled a hazat.
Ha csak 10cm lesz a kulteri mogott, elemeny lesz takaritani, itt a nyarfa szoszetol hetente meg kell szabaditani, mintha paplant huztal volna ra ugy tele van a hatulja. -
cdl
senior tag
válasz
Real_Necro #46048 üzenetére
Egy 7.1-es beltéri már orkánt csinálhat, mennyire lehet ez csendes? Ez valami ipari felhasználásra lesz hogy ekkora teljesítményre van szükség?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #46041 üzenetére
Még annyi, legyen a kültéri és beltéri része is csendes. Előbbi szomszéd miatt, bár a 3 fent lévő Fuji sem zavarja, utóbbi meg mert nappaliba kerülne.
Wifi jó ha van és használható mobil appal rendelkezik. -
windy
tag
válasz
Real_Necro #40926 üzenetére
Igen, előfordul, hogy az On-off-os gépeknél a 3,5 kW-os berendezés szívóoldali csővezetéke egy mérettel nagyobb, de ez nem általános. Valószínű, hogy renben lesznek azok a csődimenziók, de azért érdemes előtte megnézni, és egyeztetni a szakival, aki telepíti.
-
Kátai
senior tag
válasz
Real_Necro #40816 üzenetére
Csak kisegítő fűtésre használom,ami napi 3-4 óra használatot jelent átmeneti és nagyon hideg időszakban.
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #40726 üzenetére
Lehet,hogy mégse.Az infrás fűtés 3-4 x annyiba kerül mint a klímás.
-
Miklósbácsi
tag
válasz
Real_Necro #40700 üzenetére
Köszönöm ! Igazad van.
-
edk-
őstag
válasz
Real_Necro #40671 üzenetére
Csak épp COP=1, szemben a klímával, ahol többszörös.
-
tibibi
őstag
válasz
Real_Necro #40662 üzenetére
Megvettem mindet
majd kapsz
-
windy
tag
válasz
Real_Necro #40651 üzenetére
Minden klímát lehet hivatalos úton telepíteni. A rendelet az új berendezések telepítését szabályozza, valamint a hűtőközegek kezelését. Arról nincs szó, hogy egyik helyről leszerelt gépet ne lehetne egy másik helyre felszerelni. Mindennek megvan a hivatalos útja. Meg az "elvileg" is.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Real_Necro #40586 üzenetére
De túl sincsen értelme. Hangosabb egy nagyobb klíma, nem szabályoz le annyira, míg a kisebb csöndben és folyamatosan teszi esetleg a dolgát. 😊
-
lowzor
veterán
válasz
Real_Necro #40576 üzenetére
Nekem 7,5kW-os van a földszinten, pillanatok alatt behűti/befűti az egészet.
Még a szomszéd lakrészbe, meg az emelet egy részén is hideget csinál, ha kinyitom az ajtót. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
Real_Necro #40578 üzenetére
Én látatlanban biztosan nem fogom tudni megmondani. De egy klímás kimegy, megnézi és tudni fogja mekkora kell oda, ami kellően hűti/fűti azt a helyet. (pár dologtól erősen függ, pl. attól is, a többi klíma mennyit tud esetleg besegíteni oda, ház szigetelése, elhelyezkedése). Én csak annyit tudok, hogy a Fujitsuk (is) valóban jók. 😊
-
canniball
nagyúr
válasz
Felesleges, nálunk 2db 3.5-es klíma hűti az egész házat (100+ nm) leszabályozva. Mármint önmagukat szabályozzák le, mert nem kell több teljesítmény. Ez alapján szvsz nektek az 50nm-re is bőven elég lesz egy ekkora. Feltéve hogy van valamiféle szigetelés és nem ezzel akartok egész télen fűteni, mert akkor passzolok.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Összesen biztosan nem lesz elég egy klíma az egész házra.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Real_Necro #40572 üzenetére
Még mindig az egyik legjobb: https://www.fujitsuklima.hu/klimak/oldalfali-klima/design-sorozat-ltlu/asyg12ltca-aoyg12ltc ,
Vagy az eggyel kisebbik, a 09. -
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #40572 üzenetére
Nekem nincs,de mikor az én klímáimat telepítették,igaz 5-6 éve,beszélgettünk a szerelővel.Ö mondta,hogy jó klímák.
-
pjen
félisten
válasz
Real_Necro #40570 üzenetére
Szerintem a Fujitsu most is nagyon jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest