- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- MIUI / HyperOS topik
- Fényképen a Poco F7
- Windows CE fórum
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajtót becsuktam és klímát on és jobb is a helyzet. 😃
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TeeJay
félisten
0,9-1kw körülre mennek le a 3,5kW gépek, Mitsu AY25 tud lemenni talán 0,6kW-ra.
Lényeg hogy ha 26fokra akarsz hűteni az összes gép lekapcsol majd mert oda annyira kevés hűtőteljesítmény kell hogy unatkozni fog mindegyik.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
250-be lazán belefér a Polar Optimum 3,5kW és az Ultimate is
Gree Pulse, Syen Charm,
MDV Next-et én offolnámEgyes webshop-ban Daikin FTXC35 meg Mitsu HR35 is kijön, annyi hogy abba a wifi még plusz 20-45ezer körül míg a kínai gépekbe van gyárilag
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
PROTRON
addikt
Az én véleményem, hogy nem írtad meg mennyi a szigetelés vastagsága, de a Te eseted az eléggé kirívóan a nagy teljesítmény igényű kategória, mert azért a panel ház akkor is felmelegszik...szal amit tapasztalt az szerintem teljesen természetes.
Nálam hiába tégla ház, déli fekvés, nincs nagy árnyékoló fa és rögtön felettem a padlástér, ami már reggel 8-ra felmelegszik...egész nap, de még éjjel is rendesen mennie kell a kompresszornak hogy a 23-24 fokot tartani tudjam tűrhető hangerő mellett....
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BBéci
legenda
Amennyiben csak a lamellákat tisztogattad, adtál a kakinak egy pofont, ugyanis a mókuskerék az, ami leginkább mocskos szokott lenni.
Ráadásul azok a habos izék nem sokat érnek, többet kipróbáltam. Normális, erős hatású vegszer kell oda, például az itt sokszor emlegetett DeepClean.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
celf
őstag
-
Khaosz55
addikt
Igen néztem a kiegyensúlyozozást. Szerencsére masszívan rá van rakva. Viszont kizárólag a magasnyomású takarította le totálisan, meg befújtam penész ölővel. Trükkös volt kivenni a járókereket totális szétszerelés nélkül. 4 csavart kivettem a csapágykengyelből. Bal oldali csapágy könnyen kijött. Jobb oldalon meg a tengely rögzítve van a motor tengelyhez csavarral. Megemeltem a hőcserélőt és akkor fértem hozzá a mokuskerék tengely rogzítőcsavarhoz. Nem tudom a zsákos mosás mennyire hatásosan takarítja a járókereket.
[ Szerkesztve ]
-
hódmaci
senior tag
14,9eFt pontosan. És még nekem rájön erre 2500ft. Ja, ez a zuhanyrózsás verzió.
Már ha beengedem a fürdőbe. Miért is kellene beengednem? Ennyi pénzért már hozzon magával. Vegyszereket ne vegyem meg külön? És még "nem" is ér semmitA mosás már 24500Ft
Én is megértem ha valaki a "kis" takarítást maga akarja végezni.
A nagyra meg ki kell hívni a szerelőt. Ennyi
"Az a pár ezer forint higgyék el, megéri."Tikakukac #61692
Ez mind szép és jó. De tudod bizonyítani?
Én mint gyártó miért higgyem el neked, hogy te értessz hozzá? Azért mert azt mondtad?
Ezért még nem fogok bízni benned.
Nem arról van szó, hogy én nem hiszek neked, sőt én is festek falazok, stb.
De ez karcsú így. Papírral is bizonyítani kell. Annak ellenére, hogy az iskola csak papírt ad.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
poli27
veterán
Egy 65x50 es csatornában ha felül elindítod a cseppvízcsövet, és szépen úgy teszed bele hogy fokozatosan lejtsen lefelé a csatornában, akkor kb 6-8m hosszan se kell ferdére tenni a kábelcsatornát... méterenként 2mm lejtés elég neki... és persze merev cső, nem a flexibilis, azzal nem tudod normálisan megcsinálni.. Szóval aki azt mondta ferdére kell tenni a csatornát nem nagyon értett hozzá...
-
st6969
őstag
Biztos, hogy nem, mert nincs előtte semmi, sőt, alig van berendezés úgy egyáltalán a nappaliban. A helység 6,6x4,5m-es (33m2-t írtam, valamiért az rémlett, de ez még 30 sincs), a beltéri a 6,6m-es fal közepén van fent. Legfeljebb a szemközti falról kavarodhat vissza, de szerintem az ahhoz túl messze van.
-
pjen
félisten
Azért a napelemet ugyanúgy megfizetjük az adóból. A szaldó csak sötét zöld szempontból előnyös a nagy egésznek . Amit te nyáron megtermelsz pont akkor mikpr a legkisebb szükség van rá nem tudják tárolni, eladni, hiszen mindenhol egyszerre termel.+ gyors reagálású erőműveket kell fenntartani mert mi van ha esik az eső. Télen mikor igazán használod megint csak + erőművet kell járatni, hogy Neked olcsó legyen. Nem véletlen, hogy 2023 ban ki kell vezetni a szaldót, és egyre több a sziget üzem. Az összes aksival amit egyszer majd környezet kímélő módon szét kell szedni.
-
-
félisten
Én úgy tudom E z a csökkentett teljesítményű mód. A max energiafelvételt korlátozza, ha jól emlékszem akár 30 % kal.
Az általad linkelt Daikin app régebben split klímát nem támogatott csak központi fali vezérléssel, Hőszivattyúhoz és bojlerhez volt elsősorban.
A split klímához távirányítóval /Wifivel a Dakin Controller applikáció van.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha a keresőben rákeresel, sokszor volt róla szó. YT-n is találni összehasonlítást.
Egyébként összességében az FTXF a jobb. Ezt fogod a keresőben is megtalálni csak kifejtve.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
valakky
aktív tag
Tedd még mellé közhelynek légyszíves a minimálbérrel bejelentett munkást is, aki kapja a zsebébe mellé pluszba a többit, meg a tulajdonost, aki igazából csak azért tudja fenntartani a vállalkozását, mert szombat-vasárnap már nem dolgoznak, különben, ha még akkor is melóznának, az már tényleg veszteséges lenne (sarcasm)
Annyi, hogy rég nincs tisztességes piaci verseny többek között itt sem, csak egy rakat ártorzító hatás, rengeteg okból.
Értem én, persze, hogy 10 perc autózás, 2 ember, 6 mozdulat, néhány csavar összességében így fél óra, és ebben már benne van helyileg kb. a következő állomásig fele, az 20e rezsiórabér kell legyen per kopf, mert különben összedől a GDP.
Felesleges a körítés, akinek nem tetszik a 20 ropi le, 20 ropi fel, az megoldja magának, az első fele nem nagy cucc, na, a 2. kockázatos. Aki meg nem mer belevágni, az vagy kiköhögi, vagy nem. De azt én nem várnám el tőle, hogy tapsolva mosolyogjon hozzá.
Azért érdekes módon, lehetett találni még pár éve is céget/embert, ahol ez a fel/le 20-ból megvolt.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nem egészen annak függvénye az ( : a páratartalom a lényeg, ha kinn van 60-80% és sűrűn szellőztetsz, alakásban is lesz, meg víz is - és akkor nem beszéltünk főzésről, fürdésről, esetleges benn száradó ruháról -
tudom mennyit mértem le, annyit, de "szemre" is elég termelős néha a kondenz kivezetés, mivel flexi cső köt bele egy fixbe, ha akarom lehúzom, belelógatom egy vödörbe, nézek egy időt, aztán megnézem pár óra múlva milyen jelölésnél van a víz, szóval nem egy űrtechnika, ha lesz emberesebb páratartalom mérek egy 8 órás intervallumotszerk:
Bile Demon
nálunk erkély peremén túl még kb 1m-t megy a cső, ha rövidebb lenne az alattunk levő erkély "napellenzőjére" esne, az a csodálatos sűrga üvegszálas cucc, na azon kopog az eső
esztétikában nem a lgszeb, de nem zavar senkit, és lenn anövénykék is biztos örülnek neki
nem értem ha ennyit kellene tenni a szomszédodnak mért nem megy neki[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
( :
Berci77
mondom továbbra sem értem ezt, nemrég felmerült h kiveszünk egy lakást, nem volt klíma, azzal kezdtem a tulajnak anélkül biztos nem kell, erősen 2019 van, durva nyarak vannak és durva bérleti árak, nem is tilltakozott, de az meglepett h semmiképp nem akart noname klímát - terészetesen az ő pénzén -, valami jó középkategóriásat mert növeli is a lakás értékét, nem tudom volt-e diplomája, de sztem nem kell hozzá ezt megérteni
mi is valszeg kiadjuk v eladjuk a mostani lakást, ha kiadom elmondhatom egy nagyon korrekt halk klíma van benn, utána nézhet, ha eladom akkor is...
mai lakás és bérleti árak mellett eltörpül egy ftxf ára
én két éve sem kaptam meg szereléssel 200-ért az akkori daikint, idei talán 10e-rel volt több kompletten, az első még 3,5kw, idei 2,5kw...evvan', pont mivel elég hosszútávú dolog, nem érdekes
de nyilván te tudod, az említettekből talán a j3 rémlik, h biztos jóNarancskoma
mellettünk levő szomszéd kljmája pl traktor csak nappalra szokták bekapcsolni, akkor se mindig, becsukott nyílászáróval nem hallom, de az erkélyen bőven lehet hallani, akiknél nyitva van az ablak biztos díjazzák ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Narancskoma
tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy nincs nagy difi a klímák kültéri hangjai között. Nyilván van néhány dB eltérés, de a használat módja sokkal jobban befolyásolja a hangerőt. Nekem az MDV nem megy folyamatosan, kb délután 3-ra melegszik fel annyira, hogy bekapcsoljam, időzítve bekapcsol 4-kor. Mire én hazaérek már kb semmi hangja nincs neki, mert addigra durván leszabályoz. Az alattam lévő gangonvan egy Daikin sensira és valami régebbi nagyon noname klíma, a sensirát szoktam hallani, gondolom ő akkor kapcsolja be amikor én kb hazaérek, de kb 1.5 órán keresztül viszonylag hangosan hallom. A noname klíma az 0-24 megy, csak akkor hallom meg az enyém mellett ha odafigyelek. A gangon a tőlem karnyújtásnyira lévő MDV kültéri csak az első 20-30percben hangos, utána már engem sem zavar 1,5 m távolságból úgy, hogy mellette ülök kint. (ez akkor történt, amikor kint 34 fok volt)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
a monszunnak? szóltam neki ( :
LXI-skorpio
nem ismerem, valahol biztos leírja a gyártói oldal, távoli hozzáférést keress, alapesetben csak wifiről kommnikál a modul a routerrel, amikor kilépsz a hálózatból, akkor jön a távoli hozzáférés, daikinnál azt külön engedélyezni kellett, akkor már a routerrel kommunikál csak a modul, a telefon meg rajtuk keresztül a serverrelszerk:
vagy a serveren keresztül a modullal ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
arcitec
addikt
Ezt a 4 évenkénti cserét gondolom jó kis lehúzós szervizbe adták el neked. Mivel zárt és nem szivárog(tehát jó), ezért a kenőanyag is a helyén a gázzal egyben. Nincs e szempontból különbség a split klímával szemben, azt sem kell 4 évente cserélni ..Szóval nem tudom mennyi egy autó klíma feltöltés, sőt a csere, de akkor 4 évente fizeted a semmit. Pl ma már egy sebességváltóban sem kell olajat cserélni, max. ha szétszedik sok sok év után, a szervó szintén ..
Chaser OK, köszi... Egyébként ha a Daikin úgy gyárt ahogy írod,attól még egész jól szedi össze bele az alkatrészeket, hogy még mindig az egyik legjobb készülékeket állítja elő...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
golfvariant
aktív tag
Megint csak egy oldalú választ adtál, tudnál válaszolni arra, hogy az alábbiak minek számítanak?
- Kaspókból csepegő víz
- Szétrohadt ereszekből csepeg, eső esetén patakokban folyó víz
- Erkély felmosásakor a lecseppenő vízTipikusan azok szoktak panaszkodni a klímákra (hangjára vagy a kondenzvízre), akiknek nincs, mert nem telik rá/bérlik a lakást és nem engedi a tulajdonos/egyszerűen allergiásak rá.
Ha valakinek a kib****ott kondenzvíz a legnagyobb problémája, akkor könyörgöm nézzen már szét. Full retardált, igénytelen mindenki. Mindenhol szemét, cigicsikk és kőműves "actimel" hever az utcán.
Meg lehet nézni, mennyi lusta ember közlekedik feleslegesen autóval, mert 2 km-t kellene megtennie tömegközlekedéssel a munkahelyére. Ezért napi 1 órát ül az autóban a hungárián, ami koptatja a gumit, a féket, égeti az üzemanyagot. Az egészségre gyakorolt hatását már kb ismerjük, az épületek is feketék lesznek tőle, de ez senkit nem érdekel, mert "mivel vigyem a gyereket az iskolába, nem vagyok proli, hogy BKV-val járjak"
Félreértés ne essék, nekem is van autóm, de csak vidékre járok vele, Pestre max nagy bevásárláshoz veszem elő.
Tehát ha valakinek az aránylag tiszta kondenzvízzel van baja, ami az utcára csöpög, azt nagyon tudom sajnálni -
Pharaoh
aktív tag
Direct-Klíma Új cég, épp ezért nincs még elszállva az árával, szerintem megbízható.
-
arcitec
addikt
Nem értem én direkt wifi nélkül kértem,miért nem jó egy klímához a távja egy táv 2 klíma megy vele. Be van kapcsolva és megy ennyi. Még időzítő is van rajta (ki-be). Más nem jó játék... Főleg,ahogy megdobja az árát ..Jó döntés volt, hogy nem kell.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Danex
addikt
Ajánlásaitok alapján sikerült lecsökkentenem 2 játékosra a történetet.
MITSUBISHI MSZ-DM35VA / MUZ-DM35VA - 216e
DAIKIN FTX35KN/RX35KM - 220eNéztem mindkettőhöz wifi modult, a mithusibshi-hez elvileg közel 30e lenne, a daikinhez meg kb fele annyi. Viszont konktrétan ehhez a tipushoz nem találtam meg a wifi modult, a hozzá tartozó leirásokban sem, pedig a hivatalos oldal is irja. Vagy jobban járok valami multifunkciós xiaomi, broadlink IR vezérlővel?
-----
Másik kérdés, hogy ti hova helyeznétek el?
A nagyobbik szobában lenne a beltéri, és jó lenne ha valamennyit hűtene a kisebbik szobán is. Én talán kicsit balrább tenném a közepétől, de nektek több tapasztalatotok van igy inkább megkérdezem.
-
Elektrosokk
veterán
én a középső 3 közül választanék, a Mitsu nagyon jó, halk, megbízható modell, gyakorlatilag meghibásodás nélkül.
Az FTX35KN hivatalosan nem is volt itthon forgalomban, viszont Daikin úgyhogy biztosan jó, de a Pana is jó lehet!
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Segway ninebot Kickscooter Max G2 roller
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave