Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• S0m30n3

aktív tag

Sziasztok!

Egyik ismerősöm szeretne légkondit vásárolni, de ahány embert kérdez, annyi eltérő infót kap, hogy melyik termék az ajánlott. Én átfutottam a fórumot, de így sem lettünk sokkal okosabbak.

A klímát egyedüli fűtő eszközként használná egy vontatható tiny house-ban, szóval plusz szempont, hogy az EU nagy részében lehessen szervizelni a klímát.

A keret 500k körüli maximum, a fűtendő/hűtendő terület 17 négyzetméter, átlagosan 3,1 méteres belmagassággal. A szigetelés 10 cm kőzetgyapot + 2 cm grafit EPS. A nyílászárók műanyagok, két rétegűek. Az előbbiek alapján 2,5kW teljesítményű klímákat keresünk.

Extraként még jó lenne, ha lenne benne wifi, hogy távolról lehessen vezérelni.

Az eddig látókörünkbe került klímák:

Panasonic Nordic Etherea NZ25-VKE - rosszat nem olvastam még róla, viszont ha jól látom a SCOP és SEER értékei elmaradnak az alábbi Fisherhez képest.

Fisher Nordic 93AE3 - Erről eltérő infókat kaptam. A klímás boltban Fisher pólóban ülő eladók dicsérték. Azt mondták, hogy amíg a Panasonic nem fordított az elmúlt pár évben sok figyelmet a klímáik fejlesztésére a kínaiak utolérték őket és le is előzték, így a SCOP és SEER értékek jobbak is a Panasonic-hoz képest. Valamint azt mondták, hogy már nagyon sok Fishert adtak el és még nem érkezett rá panasz. Egy másik klímás boltban pedig lehordták a földig, hogy szar kínai, névtelen semmi és nem megbízható, helyette a Gree Comfort X éri meg. (Nem tudom, hogy ez az eladó Gree-s pólóban volt-e esetleg. :) ) Itt a fórumon úgy látom jók a vélemények Fisherről. Ez a konkrét kódú még mindig a Midea klíma átcímkézve? Kicsit furcsállom, hogy évente változik a kódja.

Gree Comfort X - Az előbb említett klímás nagyon dicsérte, itt a fórumon úgy látom megoszló vélemények vannak róla. Konkrét kódot nem is tudok hozzá. SCOP/SEER a Panasonic-éval vetekszik, ha jól látom.

Az árak úgy látom elég nagy réteget lefednek, Gree majdnem hogy túl olcsónak tűnik. Panasonic pedig még elviselhető mértékben drágább a Fishertől, de ott a SCOP/SEER értékek megkavarnak.

A fenti három közül melyik éri meg legjobban szerintetek? Van más ajánlott klíma ebben az árkategóriában a megadott feltételekkel? Mitsubishi márkát láttam többször feltűnni a fórumban, de ott konkrétan melyik kódúak ajánlottak? Mitsubishi annyival jobb, mint egy Panasonic?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák