- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz
schawo #39683 üzenetére
Csak halkan figyeltem eddig, de maximálisan egyetértek veled.
Igazából nem értem, hogy akinek nincs múltja ebben a témában, miért akar ilyen szinten belevágni. Lehet, hogy meg se tudná különböztetni egy 100 ezres rendszertől, egyből többszázat ellőni rá szerintem egyszerűen pocséklás...persze nem az én pénzem, mindenesetre én először nyitnék egy 50-60 ezres fejessel, és ha nem lenne elég, akkor nézelődnék felfelé.
Szerintem évekig kell hallgatni és mélyülni a témába, hogy értelme legyen ekkora kiadásnak. Nah meg születni is kell hozzá, botfülekkel nincs értelme 30 ezres fejesnek sePersze ez csak az én véleményem, ha valaki audiofil, annak nincs megállás.
-
P.Schmidt
csendes tag
válasz
schawo #39661 üzenetére
Úgy látom ti is használjátok a szerkesztés funkciót.
Nem könnyű ám így egy kezdőnek követnie a dolgokat.Ezzel a kérdéssel most megfogtál.
Eddig semmilyen komoly eszközöm nem volt. Valahol el kell kezdeni.
Ami nem felhallgató volt és biztosan hallottam már az valami Genelece volt.
Illetve egy utazásom során kértem kölcsön egy fülhallgatót, hogy ne unjam magamat annyira.
A márkára nem emlékszem, a típusa talán E4R...passzolom.Elnézést a pontatlanságokért, mert biztosan vannak és lesznek is még, de borzasztó a névmemóriám.
(#39663) Dave™
Természetesen fel is próbáltam őket, ha szabad így fogalmaznom.
Mindig az az érzésem volt, hogy rögvest leesik a fejemről.
Ami az egyiknél majdnem sikerült is neki.(#39665) Ear001
Attól, hogy te így vélekedsz még nem törvényszerű.
Fogadd el hogy nekem más a véleményem.
Köszönöm! -
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #39611 üzenetére
Nem hiszem,h egy 100rugós zártba belezúgnék annyira, hogy meg akarnám venni.ez a 30-50 közötti kategória sztem megfelelő lesz. Eleve eléggé megszűri sztem a piacot,hogy telóról hajtható, zárt legyen. Mem jól gondolom?
Olvastam az indexes fórumon régebben, hogy van,aki a 701 helyett az 500-501et használja. Mert, hogy 701 annyira mesél, hogy már nem is igaz az előadás. Van benne valami, de azért szép az a mese
661? ok,meghallgatom. Azt elfelejtettem mondani, h hosszú viselésre alkalmas kell legyen. Fejem alakja meg olyan,hogy a K sorozat kényelemben az etalon, és a 650-840már picit szűkös. dt235 alkalmatlan már, túl pici.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #39586 üzenetére
Egyszer vagyok lusta rendesen visszakeresni egyből el is rontom...
HD660 -on lehet párnát cserélni. Mindenesetre az lenne az igazi, ha meghallgatná ezeket, illetve én ennyi alapján merem mondani, hogy a 439 -cel nem nyúlhat annyira mellé. Ha már a vele egy árú best buy -okkal kell példálózni, az is jelent valamit. Nekem egyéb szempontból is szimpatikus darab.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #39144 üzenetére
Ennél már csak a 16bit vs. 24bit témák a jobbak
Gearslutz fórumon egy átlag -30 dBFS körül "mozgó" 24bit-es felvételből ditheringgel csináltak 16biteset és nyomtak rájuk null tesztet, tehát megkapták a különbségüket. Az eredmény egy nagy semmi volt normális hangerőn, de megnézték jobban... -87 dBFS-től volt zaj. Ezt felhúzták -30 dBFS-re és észrevették, hogy a zajon kívül néha vannak benne kis akármik. Eközben egy gyerek posztolt egy 10/10-es ABX-et. Vége is lett a topiknak, mert volt akik szerint ettől függetlenül nagy különbség a két bitmélység között és volt akik szerint még mindig nincs semmi, úgyhogy sokra nem jutottak a szájkaratéval
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #39286 üzenetére
Fülesekkel ? Még semmi (illetve k250, k500, hd25öt már pár hete eladnám, csak lusta voltam hirdetni).
Ha rábólintok, akkor meg így jön, egy marantz 7.1-es csodával ( és a gyári helyett egy wharfedale sub-al). Azaz hm lenne belőle.
Bár a két front kivételével a többi eladása is opció lehetne, de még át kell gondolni a dolgot. -
Bodz
nagyúr
válasz
schawo #39276 üzenetére
Annyira nem tűnik vészesnek. Sőt, akkor már csak a 4 csavar van hátra.
-
SeatZola
őstag
válasz
schawo #39199 üzenetére
Elég tág!
Csak nem szeretnék úgy járni, hogy beleölök egy csomó pénzt és rájövök, hogy felesleges volt. Nem tudom másként mondani, én nem vagyok egy kihegyezett, vájt fülü audiophile mókus, csak egy egyszerű zenét szerető emberke. Ha lenéztek érte, ha nem, de nem vagyok egy túlontúl "igényes" zenehallgató, ha eddig évekig elvoltam egy Philips fejessel gondolom. Szóval én mindent hallgatosk, rock, pop, jazz, metal, sőt tv-t nézek vele. Minderre 1 db fejest keresek!
Dave: Sajnos nem vagyok Bp közelébe, így csak az elmondásotokra tudok hagyatkozni....
-
szakibá...
senior tag
válasz
schawo #39019 üzenetére
Az ellenpélda arra vonatkozott, hogy a damping a DT48 esetén értelmezhetetlen, ha valóban 120 ohmra tervezték. Szerintem viszont csak duma, hogy arra tervezték, egyszerűen akkoriban olyan erősítőjük volt. Ezt Kudelski úr se vette komolyan, amikor a Nagra magnó fejhallgató kimenetét 50 ohmosra készítette ( a DT48 a "tartozéka" volt). Az ilyen jellegű zárt fejhallgatók esetleg kóválygó memránját a bezárt levegő úgyis jobban megfogja, mint az elektromos áram. A beszéd tartományában remek teljesítményt nyújt, végülis erre használták világszerte a profik. Kipróbáltam A-B teszttel két erősítőn, az egyik 47 ohmos, a másik ~0, nem hallottam különbséget. (Csináltam egy kábelt, amin kapcsolóval tudok váltani a források között, nem kell dugdosgatni és emlékezetből hasonlítgatni. Az egyforma hangerő beállítása csak azért nehéz, mert nagyon kicsik a gombok a potikon.) Tyll méréseinél sem látok különbséget a 120 ohm hatására. Más, szokásos konstrukciójú fejhallgatók esetén lehet szerepe a damping faktornak, de nem kell túlmisztifikálni, szerintem kisebb szerepe van, mint a nagy, nehéz hangszórómembránok esetén. Itt van egy kis ismertető a dologról, ha valaki nem értené, miről diskurálunk.
-
-
contaxg
veterán
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38854 üzenetére
Gondolt, ott a pont. Aztán mindig fogsz találni annál is jobbat, ha másért nem, azért, mert idővel megunod a korábbit és az újdonság varázsa fog lenyűgözni
Az emberi természet már csak ilyen, kódolva van az upgradeitisz
bajnokpityu: hajrá, törekedni lehet, csak a változatosság gyönyörködtet és egyből sajnos nem lehet kihozni mindent
Ok, csak fogsz még találkozni sok mindennel, ami meg más szempontból nyűgöz le, és nincs olyan univerzális megoldás, ami egyben tudna mindent. De lehet csak magamból indulok ki (sőt, biztos).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #38844 üzenetére
Jó,akkor véleményünk nem. De prioritásunk biztosan. Nekem még mindig k701 az etalon. Szerintem Neked nem tetszene, mert a közepe nem tökéletes,sőt, igazából sokan jobbak nála. Elsőre is feltűnt, azóta sem nálam, sem másnál az az élesség nem jött elő(sztem rég óta nem használták),de helyette van más több kis hibája.
De összességében még mindig a K701et tartom a próbáltak közül leginkább nekem valónak. Többen ajánlották a K702t,hátha ezen a vonalon jobb lenne, de pénzileg nem szimpatikus. K701ből sem hoztam még ki a maxot. Mátrixnak nagyobb volt a felbontása,mint a kiskinainak, tehát mind az erősitő, mind a füles megérdemelne egy jobb forrást. De nincs kedvem nekiállni egy új wolfi gyártásának.
Mióta van némi szinpadom is a nagy láncon, azóta tűnik fel, hogy milyen irreális a tere K1000en kivül a füleseknek.
Dave:pedig én arra törekszem,h egy fülesem legyen.
-
Ákos97
aktív tag
-
baluka26
veterán
válasz
schawo #38844 üzenetére
Van olyan gyors a HD650 mélye, mint a HD25-é, vagy SRH840-é. De tény, elfogadnám, ha a HD650 alján egy SRH840 lenne
Sűrű zenében egyetértünk, ott eléggé jó a HD650. Abban is, hogy nem árt mellé egy másik fejes (nekem ebben tökéletes a 25, de a 840 is király lenne, csak a hülye igényeim
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38690 üzenetére
A hangok terjedéséhez levegő kell, és az is segít, ha nincsenek felesleges visszaverődések. Szerintem elvi szinten adja magát, melyik a természetközelibb, de már meguntam
Abszolút szükség van a zártakra is, meg van sok előnyük is, de a hangok természetességének szempontjából szerintem nem kérdés melyik nyer. A tér pedig ha a valóságot szeretnénk, akkor mindegyikben elvérzik, szerintem még a K1000-ben is, de egészen biztosan az van hozzá a legeslegközelebb. Szerencsére én teszek a valóságra (tér), így sokkal boldogabb is vagyok
szerk: AD900 - nem értem miért gondolod ezt paradoxonnak. Közel van a színpad és körbeölel. Direkt. De nem a fejedből szól belülről, hanem előtted, "karnyújtásnyira". A K601-en meg hátra van tolva. Meg ehhez képest a HD600-ban is pl. A szárnyalt meg úgy kell érteni, hogy nem tudod kitapintani a határokat, megy-megy és egyszer csak eltűnik, de hogy hogyan és mikor, azt észre sem venni, elszáll kifelé. A zártnál meg nem. Mintha valami mentális intézetben beszélgetnék a tévképzeteimről
Hallottál már nyitottat, nem? Sőt, az AD900-at is. Nincsenek a zenének határai, nem egy zárt térben van és csak azon belül szólhat, hanem csak a zene szól. A zártaknál meg mindig érezni a limitáló fizikai korlátokat. De lehet én vagyok denevér
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38688 üzenetére
A mélyeket csillapítani kell. Kompresszáltság alatt pedig a zárt kialakítást értettem, a hangok visszaverődnek, nincs olyan mennyiségű levegő, mint a nyitottban. A dinamika egy dolog. Emellett még van egy rakat másik, önmagában ettől még nem lesz természetes a hangja (hangkép).
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38673 üzenetére
Esetleg túl tudnál lendülni a tér pontosságán és méretén?
Nem erről beszéltem, hanem a hangzás természetességéről. A levegő sokkal természetesebbé teszi a hangszerek, emberi hangok hangját, legalábbis számomra. Zártból a nyitottak hangképét nem hiszem, hogy ki lehetne hozni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #38668 üzenetére
Szerintem a nyitottak "übertere" általában természetellenes, a zártak közelibb és pozicionáltabb tere természetesebb.
Elejével egyetértek, teljes mértékben, de az utóbbival nem. Csak más, de nem jobb. K1000 volt az első füles-tér, ami hasonlított valami kezdetleges színpadra.
Szerintem ugyanolyan természetellenes a fülembe lihegés, mint a távoli körbelölelő tér. K1000t nem tudnám fülesnek használni, szóval sztem el kell fogadni, hogy füles ilyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38668 üzenetére
Messze nem csak a térről van szó, hanem a határokról, visszaverődésről is. Egy kis zárt dobozkában okoskodni kell a csillapítással, egy kis nyitottban meg nem vagy kevésbé. De elég, ha végigmész a felsőkategórián, a W5000/R10-en kívül olyan hű de sok zárt fejest nem tudsz mondani, ezzel szemben Qualia, HD800, T1, AD2000, a nagy Shure-ok, K1000 (ami már nem is fejhallgató a szó szoros értelmében), K701 stb...
kisbandima: nyitottat csak akkor, ha egyedül vagy a helyiségben, amikor hallgatod. Illetve ha a másik ugyanakkor és ugyanazt szeretné hallgatni, mint amit te is
A nyitottak se kifelé, se befelé nem szigetelnek.
-
Ear001
addikt
válasz
schawo #38610 üzenetére
Lehet, hogy nem fogalmaztam igazán pontosan. Vannak olyan eszközök, például a legkisebb AI erősítő, vagy a legkisebb Kondo előfok, amik sok-sok javításra, finomításra adnak lehetőséget, és ha az ember ésszel hallgatja a nagytesókat, akkor elismeréssel adózik a fejlesztőknek, hogy ez igen, de egy idő után megszólal egy belső hang, hogy mindez szép és jó, de valahogy sérült, nem olyan kerek az az ősi eredetiség, ami az alapmodellek sajátja volt, a kócosságuk, esetleges kiegyensúlyozottságuk ellenére. Én valami ilyet érzek az 1000-ben, és ilyet már nem az 1000X-ben, de hát ez igen személyes értékitélet.
Tudok hasonló példákat még hozni, például az első BMW M3 és az utána következő generációk. Nem véletlen, hogy például az EVO nagy M-es tesztében ez lett az első, minden utódot verve, pedig papíron ugye....
-
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #38588 üzenetére
Egyébként a suliban gondolom 280 Pro van nekik, amit csak mások véleménye alapján nem ajánlottunk, de nekem úgy tűnik, hogy a kötelezőt hozta az áráért. Viszont a 380 Pro hír és kinézet alapján is egy a PC350 -hez hasonló, zárt HD555 szériás megoldás, ami nagyon nem kecsegtető.
Ajánláson nem sokat változtat, mert példul az SRH440 olcsóbban, kipróbálhatóan, nem kifutó modellként verheti.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #38518 üzenetére
A füles láncomat így szeretem. Függetlenül,h hallottam olyan füleseket, amik külön paraméterekben jobbak, összességében elégedett vagyok vele. Nincs kihasználva a K701 felbontása, de nem zavar, mert nem ez a fől zenehallgatási hely. Nem volt olyan mellékhatása a tegnapi napnak,h nem szeretem hallgatni.
Guppy szerint kissé fényes a K701 hangja, én szeretem így egyben a többi buzihangú láncszemmel.
A nagy lánccal mostanság vagyok megint elégedett. Konkrétan tegnap óta. Azon a hibája, ami még benne van(szinpad mélysége, magassága),már nem hiszem,h tudok segíteni komoly tőkeinvesztálás nélkül. (új hangfal).
Gyarkorlatilag amit Te hallottál, kivülről tök ugyanaz, csak éppen több hónapnyi reszelés van belül. -
Deadzone41
őstag
válasz
schawo #38496 üzenetére
valaki egyszer definiálhatná a "durván adja a mélyet" jelentését, mértékét stb
rastafari93 szerintem fölös fejhallgatót venned, dnb-hez elég a fülhallgató is hacsak nem bántja a füled. pl xears tdII brutál mélykiemeléssel bír, és még a többi tartomány is élvezhető rajt. ha esetleg hallgatsz más zenét is a gépzajon kívül vagy liquid dnb-t vagy hangszeres zenét aminek tere is van stb akkor jó lehet az srh 440.
-
mzso
veterán
válasz
schawo #38455 üzenetére
Például, hogy vezeték nélkül is lehessen normális minőségű zenét hallgatni, Ne kelljen szopni a Jack-es kábelekkel meg az interferenciával/veszteséggel. Egymáshoz lehetne tervezni a DAC-ot/erősítőt és a fejhallgatót, ezáltal garantálni a minőséget. Emellett talán még a karakterisztikát is lehetne változtatni igény szerint.
-
Sorven
csendes tag
válasz
schawo #38447 üzenetére
Tisztában vagyok, hogy jobb füleshez kell egy jó erősítő, de mivel nekem utcai használatra kellene, ezért azokat fel se írtam a listára.
Eddig Skullcandy Agent-em volt, és (annak ellenére, hogy minden zenei stílust szeretek), szeretem, ha dominál a mély tartomány (mivel azok a zenék, amik akusztikusabbak, vagy dallamosabbak, ott nem érezni, ha túl sok lenne a mély, de egy dubstep, elektro, hardstyle számnál igenis fontos, hogy a basszus jól szóljon).
Még egyszer meglesem majd a 439-et, de azok alapján, amiket próbáltam, még mindig Agent szólt a legközelebb ahhoz, amit szeretek (csak sajnos nem lehet kapni...) -
guppy
őstag
válasz
schawo #38303 üzenetére
Egy meghallgatást mindenképp megérhet, és még zárt is, ha lesz rá alkalmam meghallgatom
. Viszont amikor hallgattam Shufny k702esét nekem az a hang egy kicsit száraz volt, nem tudom mennyire hasonlítanak.(meg az már elég rég volt, azóta változhatott már az ízlésem)
(#38304) Dave™ - nekem a AD700 (remélem jót mondok) nagyon nem tetszett, és elmondásaid, vagy inkább emlékeim szerint azt mondtad h a térrel jóval kevesebbet csal, de valamennyit mégis.
(#38305) Bodz - majd ha lesz szerencsém meghallgatok egyet, nekem is belyer volt az első gondolatom
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #38237 üzenetére
Ne vackozzuk az AT-ket, ha kérhetem
Amúgy sosem mondtam, hogy pl. az AD700 tökéletes. Vannak hibái, ahogyan a többinek is. A W1000X-nek is, meg minden másnak is. Ettől függetlenül nagyon szeretem őket különböző okok miatt, ezt hívod áradozásnak. De ez nem egyenlő azzal, hogy tökéletesek lennének, hanem annyit jelent, hogy nekem nagyon bejön és nagyon szeretem, ezért meg ezért meg ezért. Mindegyiknél kiemeltem a hibákat is, de ezek egy része szubjektív. Az viszont szintén szubjektív nézőpont, hogy ami jól teljesít a mérésen, az jól is fog szólni. Mert hát mi a jó? Mindenkinek más.
Ear001: nekem is eszembe jutott a W1000X, de ezek nem hiszem, hogy beleférnek 60-ba. Az A900 viszont kényelmesen, és szerintem sem rossz választás.
-
Deadzone41
őstag
válasz
schawo #38218 üzenetére
amit eddig a hd25ösről hallottam nem igazán győzött meg, nem szertnék ennyire elrugaszkodni az akg-s hangtól, meg szerintem a klón canamp gainjától hülyét is kapna
szempont még hogy órákon át is kényelmes maradjon, a hangszigetelés annyira nem érdekel. a 250-nek utána nézek.
Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest