- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
P.Schmidt #39785 üzenetére
A Genelecet pont olyan, amilyennek leírtad, száraz, precíz, hideg, íztelen (nekem ízetlen a tréfa szokott lenni). De az, hogy ilyenek leírtad, még nem lehet tudni, hogy te milyen hangot szeretsz, csak annyit, hogy nem ilyet. Tanács: ne vegyél Genelecet.
Nekem ezek alapján pont ellenkező gondolatom van, mint a többieknek, hogy te valójában nem a Beyer vonalat keresed.
Viszont amíg nem hallgatsz meg egy csomó fülest nagyon alaposan, addig tuti, hogy olyat veszel, ami úgyse fog tetszeni. Emiatt, ha nincs lehetőség hallgatózni, válassz teljesen random, úgy nagyobb az esélyed, hogy olyan fülest találsz, ami még egy év múlva is a füleden lesz.
-
contaxg
veterán
válasz
Elvileg a jövő héten lesz nálam (Óbuda) egy T70.
A leendő gazdija biztos megengedi, hogy megfüleld.Az AKG K550 elfogyott pár hete, de majd megkérdem, hátha történt valami előrelépés a beszállításban (héten nem beszéltem velük) Ettől függetlenül a NAGY KÖNYV szerint az AKG-nak vékonyabb és szárazabb hangúnak kellene lenni. De van itt aki hallotta mindkettőt, így inkább nem találgatnék.
-
greenfairy
tag
válasz
Szia!
Ami, azt illeti az eddigi írásaid alapján nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, segítségnyújtáshoz.. Megpróbálom összefoglalni mire is gondolok: a Genelec 8050 egy jól kihangsúlyozott, mégis megbocsájtó hangfal, szerintem hihetetlenül kellemes középtartománnyal. Ehhez képest elég kevés fejhallgató rúg labdába. A Beyerek, amiket felsoroltál lényegében hangképben hasonlóak hozzá, mármint különösebb színezésektől mentesek, nincs komolyabb frekvencia kiemelésük, mindeközben könnyeden, részletezően szólnak. Talán a részletgazdagságuk az egyetlen, ami jobb mint a Geni hangfalakban. Nem ismerem túl jól a Beyer fejeseket, de ha a hangafalakkal összevetve az tetszik bennük, hogy több apróságot, egészebb hangzást hallasz, akkor csak ezek jöhetnek szóba, vagy a STAX fejhallgatók, de azokból nem fogsz zártat kapni, tovább nem ebben az árkategóriában.
Ja és igen, a zárt fejhallgatóval zavarod legkevésbé a környezeted.
Többieket kérdezem, hogy az AKG K550 meghallgatása nem javallott e a kollégának?!
Ízetlen és íztelen között van különbség! -
válasz
P.Schmidt #39682 üzenetére
Azért mondom, mert még te sem tudod, hogy milyen hangzás az, amit szívesen hallgatnál.
Egy bizonyos szint fölött már nem is annyira a hangminőségben, hanem a hangképben van a különbség. Szóval húszan húsz különböző fülest tudunk ajánlani nyugodt szívvel, mindenki aszerint, hogy éppen mit kedvel.
Szóval először ezt kellene kiderítened, hogy a ízvilágod milyen fűszereket szeret. Ezt megteheted sok hallgatózással, vagy megteheted sok drága füles egymás utáni megvásárlásával, vagy megteheted több olcsóbb fülesen keresztül.Természtesen nyugodtan választhatod a második opciót is, akkor lesz a fórumban sok jó, alig használt, kedvező áron eladó füles, csupa boldogság.
Ákos nem akarta elfogadni ezt az ajánlást, ő megtanulta "the hard way". Választott egy olyan fülest, ami rövid hallgatózás során a legjobban tetszett neki, de tapasztalat híján nem tudta elképzelni, hogy milyen lesz azt sokáig hallgatni. Pár hétig próbálta magyarázni magának, hogy milyen jó, de ha valaki nem szereti az édeset, akkor az a legdrágább belga csokit se fogja szeretni. Így egy DT880 ment is a "kukába". Vett hozzá egy drágább DACot is, az se jött be. Most pár hónapja nincs is fülese, ha jól tudom, mert alulról (olcsó kategóriák/használtak felől) nem akar építkezni, drága cuccok felől meg nem mer. Róka fogta csuka. Így lehet gyorsan és fájdalmasan kihullani egy relatíve drága hobbiból.
Az ő személye csak egy példa, nem sértésnek szánom felé, viszont egyáltalán nem egyedi eset, hanem a szokásos rend és az éppen legutolsó ilyen történet.
Ellenkező eset pityué, aki éppen fordítva fogta meg a helyzetet, annak ellenére, hogy igen rutinos hifista (vagy talán pont ezért), vett egy olcsó, használt, de elég jó fülest, szokta, kiismerte előnyeit, hibát, és egy év(!) után már bátrabban mer keresgélni, mert van elképzelése a dolgokról. Pedig nála sem pénzkérdés.
Hú micsoda regényt írtam, ha még ezt is elolvassa valaki, egy sörre a vendégem legközelebb.
Ja, és még valami, a drágább nem feltétlenül jobb is neked.
-
válasz
P.Schmidt #39670 üzenetére
Rendben eddig jó, de rossz irányból közelíted a dolgot. Ha nem a pénzedre menne a dolog, akkor azt mondanám, hogy hajrá ugorj fejest a közepébe, de mivel pénzről is(?) szó van, közelítsünk az ellenkező irányból.
A DAC+erősítő kombó az jó dolog, szerintem arról hamar konszenzus alakulhat ki, hogy a DA11 lenne számodra a nyerő (a DAC1-t inkább hanyagold).
Viszont fejhallgatóval akkor járnál a legjobban, ha alulról építkeznél. Persze "szerintem". Tehát valami olcsóbb típusokon próbáld ki, hogy az egyes karakterek mit kínálnak, és hogyan tudsz azzal együtt élni. Mert egy dolog, hogy hogyan tetszik pár percig, és megint más több órán keresztül hallgatni valamit.
(#39679) Deadzone41
Azzal, amivel én sem, miszerint nem a forrás irányából kell megközelíteni a dolgot.Abszolút a forrás irányából kell.
-
guppy
őstag
válasz
Maximálisan egyetértetek Deadzone41-el, sztem is először a teljes összeg töredékével kezdj, vegyél egy használt jó kis erősítőt+ dacot, (bár sztem se hülyeség egyből pl egy dac1 el kezdeni) és menj el hallgatózni h mi tetszik, adnék az egész dolognak egy fél évet a helyedben egy közepes lánccal, és ha tetszik ez a hobbi akkor lépnék csak feljebb, addig meg be lehet fektetni a pénzt
+ azt se ártana tisztázni h pontosan hogyan miről szeretnéd használni a forrásod.
-
Ear001
addikt
válasz
Mi nem törvényszerű? Hogy én úgy vélekedek, hogy te úgy vélekedtél, hogy nem tetszenek az AT-k szárnyacskái? Nem értem.
Az viszont segítség lehet, ha megmondod, hogy tetszett neked akkor az a Genelec aktív stúdióhangfal.
-
Deadzone41
őstag
válasz
P.Schmidt #39649 üzenetére
a hifi-zés szerintem olyan mint a motorozás, nem igazán az ezres csúcsmodellel kéne kezdeni. ahogy látom nem sok tapasztalatod van a fejhallgatókkal, meg kéne hallgatod több típust ha már ennyit szánsz a témára feltételezem nem azért mert nem tudod hova szórni a pénzt hanem mert szeretnéd ha minden igényed kielégítené. az egész ízlés kérdése, nem mindenki ugyan azt a hangot keresi.
azt is meg kéne hallgatnod hogy érdemes-e sokszázezres dac-ra meg erősítőre költened, hallod-e a különbséget egy szerényebb elektronika között vagy megér-e neked annyit a különbség. most lehet sokan le fognak hurrogni, de szerintem egyáltalán nem a forrás a legfontosabb tényező, először is kell olyan fejhallgató aminek elégedett vagy a hangjával és kényelmével, és az után kell hozzá forrást választani ami korrektül kiszolgálja. ilyen arányszámok szerintem meg nem léteznek, sok példát látni drága fejest és olcsóbb forrást használóra és fordítva.
-
Dave™
nagyúr
válasz
P.Schmidt #39650 üzenetére
Ha elmondanád miért nem szeretnéd azt a kettőt, akkor könnyebb lenne kitalálni mit szerethetnél.
szerk: Pont a szárnyak nem tetszettek az AT-kban? Azon lehet vitatkozni, hogy hogyan néz ki, de a gyakorlatban egy kiváló önbeállító mechanizmus, és csak kis felületen érintkezik a fejeddel, ráadásul nagyon jól osztja el a terhelést. Fel is vetted őket, vagy csak messziről nem tetszettek?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
P.Schmidt #39657 üzenetére
Pedig azonos pénzért annyira-de-annyira különbözően jó füleseket kapni. És, ha megfigyelted nagyon ritka hogy akár 2 teljesen azonos vélemény legyen azonos fülesről. Azt hiszem,h jobban függ a füles-izlés a fülünk egyedisségétől, mint a nagy hifiknél. Úgysem úgyszod meg,hogy ne menj el 2-3 komolyabb füles boltba. Utána talán szűkül a kör.
Amúgy nem úgy van,h azok inkább DACok,és csak mellékesen van rajtük füles-csatlakozó?
39661 Shawo: dehát tök különbözően szól a 880 és a shure sztem
-
Ear001
addikt
válasz
P.Schmidt #39657 üzenetére
mivel szinte témától függetlenül minél többet költünk, annál kevesebbet többletet kapunk a pénzünkért.
Lehet ezt így is nézni, meg úgy is, hogy az a szint, amit akarsz, az adott összegbe kerül. Ha valamiből csúcsminőség kell, akkor az sokba fáj - tényleg témától függetlenül. Ha valaki akarja magát sokkolni, akkor nézzen nyugodtan körül például olasz gyártású designer lámpák között. -
Shufny
őstag
válasz
P.Schmidt #39650 üzenetére
Nem úszod meg, hogy meghallgassad a jelölteket, mert köztük csak tőled függ, hogy melyik tetszik jobban. Esetleg tippet tudunk adni, hogy valószínűleg melyik fog neked legjobban tetszeni, ha bővebben kifejted pontosan melyik Audio-Technica és Sennheiser füleseket hallottad, és mi volt velük a probléma.
Problémát fog jelenteni az ajánlásban, hogy nemrég nagyon felmentek az árak, és elég nagy káosz van, hogy mi mennyibe is kerül. Még nagyobb lett a különbség soknál a hazai, és külföldi árak között. Továbbá a használt árak sem követték még le a változást eddig, szóval még inkább megéri használtat venni, pedig eddig is ajánlott volt ebben a kategóriában.
Ehhez kapcsolódik, hogy ez igazából "mid-fi" és "high-end" közé esik. Szóval el kell majd dönteni, hogy melyik irányba változtatsz. Persze az sem mindegy, hogy mennyiért szerzed be a DAC1 -et vagy DA11 -et, mert azért használtan se nagyon jönnek ki 220 -ból.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest