- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Csak annyi bajom van vele, hogy pár 30 percnyi zenehallgatás után cseng a fülem a fülestől. Idővel tuti megsüketítene...
A nyitottakról meg úgy tudom sokkal kevésbé rongálják a hallást és ezért gondolkoztam volna inkább olyanban.
Igen, a V700 az igencsak mély orientált, még közepes és az alatti hangerőnél is egy dob úgy szól benne, hogy komolyan érzed a nyomást a füleden és mocorog a füles a fejeden.
Amik meg a Saturban voltak, azok meg pont semmilyenek voltak, a V700 szinte él hozzájuk képest miközben szól.(Volt egy Denon a Saturban, de nem emlékszám már a típusára, viszont nagyon gyenge volt. Bár egy termékről nem lehet megítélni egy gyártót.)
-
contaxg
veterán
Pixel.hu - B. Attila. Csak szólok, hogy elég sportos az úriember. Esetleg az egész magyar kiskert lepofozhatnád aki számodra nem megfelelően kalkulálja az árakat.
A Siberia nem kényelmetlen de volt aki 3x vitte vissza a fejhallgatót pár hónaponként, mert gond volt vele. Ezt állítólag már nem nézték jó szemmel...
-
-
-
Kvazár
őstag
Köszi a választ mind a kettőtöknek.
(Igen, a sok mély mániámra rájöttem, amikor a 3. 40e-s fülest vettem fel és azt mondtam rá, hogy fúj.)
Esetleg tudtok olyan helyet ajánlani, ahol ezeket vásárlás előtt ki is lehet próbálni?
(Az okés, hogy árgépen keresek hozzá boltot, de azok a legtöbb esetben csak akkor rendelik meg és fizetés előtt még ki sem lehet bontani a cuccost. Ha meg 2 perc próba után azt mondom, hogy ááá inkább mégse, akkor igazán felbőszítem az eladót.)Használni, PC-ről használom, be nem közvetlenül róla. Arra optikával csatlakozik egy Yamaha HTR-6230-as erősítő és abba dugom a fülest. (Igaz, ez sem egy igazán pro zenehallgatásra kihegyezett rendszer, de megteszi.)
-
Deadzone41
őstag
nem, félhosszú hajam van és a fejbőrömön érzem nem a hajamon. nem vagyok benne biztos, hogy eddig nem voltak meg a redők, de fura, hogy pont ott, és pont olyanok mintha a pánt csinálta volna
de mind1, mert így legalább nem nyomja a fejem
. egyébként az akg megoldásai se tökéletesek, pl az átlátszó műanyag sín amin csúszik a fejpánt elég nagy igénybevételnek van kitéve, a k601-emen annó el is tört mind a két oldalt..
-
dudika10
veterán
Rosszul fogalmaztam. Az AKG kábellepattintós részénél tér el az AT, de az AT sem tökéletes annál a résznél (ahogy egyik sem, mivel az mindenképpen egy mozgó rész, ha kényelmes fejhallgatót akar csinálni az ember).
Tehát nem tökéletes az AKG sem, csak az AT sem lett sokkal jobb.AD700, 500, 300 is járt nálam, nagyobb számban mint AD900. Ki mondta, hogy csak az AD900-ról beszélek?
A gumit elég egyszerűen lehet cserélni. A kikopott részeket a legtöbb fejhallgató széthúzható állításánál sokkal nehezebb. Ezért elkezdenek lötyögni, csúszni és hasonlók, míg egy 20 éves AKG elég masszív, csak a gumit kell kicserélni. Gyenge pont mindenképp lesz, kérdés, hogy mennyire könnyű javítani.
AT rugókról nem tudok nyilatkozni, javítani sokkal nehezebb, tehát nem ártana, ha tartósabb lenne mint a gumi pánt, ha az AKG-val akar versenyezni az AT tartósság szempontjából.Egyébként feleslegesen véded, mert éppen azt taglalom, hogy nem igazán rosszabb, mint az általam etalonnak tartott felépítés. Csak Te veszed ezt támadásnak.
Akkor én sem teszem offba.
szerk.-re: erős műanyag ahogy rémlik. Fogd meg, tágítsd ki fej méretre és nézd meg, hogy azért ott feszül az is. Túlságosan félteni nem kell, mert problémát nem fog jelenteni, csak mondtam, hogy megrepedni az is meg tud.
-
contaxg
veterán
Ugyanezen kamasz a nagy Beyerekben (leginkább a DT770-ben) semmi kárt nem okozott (eddig
). Ja! Kurvára nem vigyáz a dolgaira! Majd a fater hoz másikat.
Ba cy lus
Ha küldenél priviben valami hivatkozási számot utánanézek a dolognak a szervizben. Nem ígérek semmit, de örülnék, ha elégedett lennél a füleseddel! -
dudika10
veterán
Gondoltam, hogy megpróbálod megvédeni, mindenesetre nálam eddig 3 járt, ami repedt volt (na nem mintha statisztikailag lenne bármi jelentősége 3 darabnak).
Nem a magnézium ház, hanem a fedőlap a pánttal való találkozásnál.A szériahiba nem azt jelenti ,hogy mindegyiknél előjön, hanem azt, hogy bármelyiknél előjöhet. Ennek ellenére én elég kevéssel találkoztam.
A gumis rögzítést meg lehet cserélni.A Senn egészen más, mert ott nagyon nagy arányban reped a pánt.
A Beyer meg nincs túlbonyolítva, egyszerű mint az egyszeregy. Bár én ha fejhallgatót gyártanék, valószínűleg a nagy AKG-k megoldását választanám minimális módosításokkal, de ha olyat szeretnék, ami felfekszik a fejre, akkor azt a Beyert vagy HD25-öt másolnék.
A nagy AT-knak is ott van a gyenge pontjuk, ahol eltérnek az AKG-któl. AT-nál a 'forgatás' nyírhatja el a kábelt, míg az AKG-nál a kagyló 'hintázás'.
Egyszerűen rossz anyagot használtak szerintem. Bár én továbbra se tudok mást mondani, csak azt, hogy még nem találkoztam ilyennel (jóval idősebb példányoknál sem).(#44453) Ba cy lus: bemész, megmutatod a fejest, megmutatod mi a problémád, megmutatod, hogy már egyszer elvileg javították, elmondod, hogy nem hiszed, hogy cserélték, fenyegetőzöl egy kicsit a fogyasztóvédelemmel (
) és megmondod, hogy vagy megcsinálják normálisan, vagy ráírják a papírra, hogy jóváhagyják, hogy Te csavarj bele egy új csavart. Ha normális emberrel diskurálsz, akkor könnyen megoldódik a probléma, ha szemétkedik, akkor attól függően, hogy mennyire határozottan vered az asztalt, szintén elég gyorsan megoldódhat a probléma.
-
contaxg
veterán
Ha gondolod mutatok eltört vezetékkel, felszakadt fülpárnákkal Audio-technikát.
Nem egész 6 hónapos. Csak éppen nem egy kamasz igénybevételére lett tervezve.
Ba cy lus
Azt megtudod mondani, hogy melyik szerviz végezte ezt a munkát? Ez a javítás garancián belül történt? A garancia lapon ez a javítás fel lett tüntetve? -
dudika10
veterán
A nagy AKG-knál messze nem olyan rossz a helyzet.
A K400-as sorozoat tagjai minőséget és tervezést tekintve gyengék viszont.
Bizony a hőn szeretett AT-id közül is van pár, ami meg tud repedni (pl.: fizik AD900-a is repedt a pántnál).(#44449) Ba cy lus: azért a HD201 nagyon gagyi műanyag.
Be kell menni a forgalmazóhoz, és verni az asztalt. -
SOAD19
addikt
A 880-asomnál is van egy kis mechanikai hiba, de nem vészes. Mikor oldal irányban mozgatom a kagyló részt, a kagylót tartó fém "villaszerűség" néha megakad valamiben, a pánt részben, és egy kattanással ugrik egyet. Na, ezt, így biztos sokan nem értik, de nem tudom jobban leírni. Bodz kollegát, anno kérdeztem ez ügyben, akkor megnyugtatott, hogy nála is volt ilyen, és kis idő után bekopik, és abbamarad. De, azóta is előfordul, ez a kis gebasz.
Na, csináltam róla egy videót, bár élőben nem ennyire durva a hangja. Aúúú, most veszem észre, hogy le is van törve odabent egy kis darab műanyag.
-
-
ntomka
nagyúr
De, lehet vele hallgatni. Minimum HD felvételeknél ahol normális hangsáv van.
Más: elég hihetetlen...
-
ntomka
nagyúr
Jaja, elmegy.
Egyet észre vettem vele: ha jó a felvétel (a jó szó legszorosabb értelmében), akkor mindegy mi szól belőle, hallgatható és élvezetes. A nagyon nyugodt hangzás ellenére is van benne valami plusz. Viszont ha egy ici-pici hiba is van a felvételben, rögtön az orrodba túrja és tönkrevágja az egész zenét kb így (mind a fejhallgató így mutogat a hibára, mind te magad is így fogsz tenni).
-
törölt tag
No persze nem mindegyiket. Bár a moziban is az utolsó betűig végignézem a stáblistát is, ebbe a videóba csak belenéztem, és sajnos nem ismertem a végét, pedig tényleg sokatmondó, amikor a dizájn után rátér a hangminőség "taglalására".
Most jobban visszanéztem, az inkább dícsérő cikke(ke)t meg nem is ő írta.
(#44097) ntomka: Igazad lehet, lásd fent.
-
törölt tag
Ráadásul a jó öreg Ritchie hirdeti?!
(#44088) ntomka: Ellenben mégsem igazán az olyan hangúakat szokta feldícsérni (tisztelet a kivételnek), hanem inkább az "analitikusabb" hangúakat. Én legalábbis így látom. (Miközben furcsa módon szereti dícsérni például a Monster Beatseket is - by Dr. Dre.)
-
bkercso
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Ez nem egyén függő. A vertikális mechanika (azaz a horizontális tengely) hiánya (ne sértődj meg) baromság. Csak nagyobb szorítóerejű, esetleg supra fejeseknél tudom ezt elfogadni, mert ott nem a mechanika tartja a fejeden, hanem az említett szorítóerő. Na most egyetlen A, AD Audio-Technicának sincs nagy szorítóereje ha van egyáltalán), így ha nem megfelelő a fejméreted, fog csúszkálni. Vagy hajtogatod a pántot, mint Tyll a videóban, de az meg szvsz barbárság. Működhetne gyönyörűen ez AT-knál is, ha akarnák, lásd A900.
(#43965) dudika10: "...a kedvenceimet bárhol-bármikor-bármiről nagyon szívesen hallgatom" - Pont erről beszélek. Akik nem álltak neki első percben elemezni a hibáit, azoknak mindnek tetszett. Nagyon muzikális fejhallgató az összes hibájával együtt (mert van neki bőven, ezt sosem tagadtam).
-
hm74
aktív tag
Bkercso Headbufferjét is ki fogom próbálni, de előbb fejhallgató ügyben kell lépnem, a rendszer fejlesztés csak ezután következik.
Egyébként a Presenterhez is vannak jó hangú opampok, de mindenki azt mondja, hogy egy diszkrét meghallgatása után el fogom felejteni ezeket a 8 lábú IC-ket. -
hm74
aktív tag
Biztos teljesen más az M50. A tesztek alapján nem is vonzó számomra. Csak azért említettem, mert abban a kategóriában is valami különleges, különc hangú, "feeling"-es fejest akart produkálni az AT, és sikerült is nekik. Én sokkal inkább szellős hangú fejhallgatót választanék, meg a dübörgő mélyeket se preferálom. Az M50 - valószínűleg - nem az én világom.
Nagyon hajlok egy AD700 vételére. Bár csak őszre terveztem, lehet, hogy előbb sor kerül rá.
Bánni biztos nem fogom, legfeljebb jövőre veszek valami jófajta zártat (pl. 840) mellé. -
hm74
aktív tag
Ez egy nagyon korrekt elemzés. Érthető, miért ragadott magával Téged az AD700 hangja.
Az a tény, hogy az AT az élményre gyúr, nemcsak a nyitott készülékeire igaz. Ezt olvastam egy angol nyelvű topicban:
"I own both SRH 840 as well as M50 too. ... M-50 are more pleasurable in every sense."
És több hozzászóló ugyanezen a véleményen volt. Pedig a 840-es lineárisabb frekvenciamenetű, tovább hallgatható és tágasabb terű hangzást ad, mint az M50. Azok ajánlották a 840-est, akik a hangzás pontossága és hanghűsége mellett törtek pálcát.A Slux után nagy felüdülés lehetett az AD700. Én egy lágy, meleg hangú rendszeren hallgatom a 668-at, de így is éppen hogy van benne élet. Bkercso-féle Presenter erősítőm van. Az eredeti opamp (OPA2134) használatával teljesen élettelen, unalmas hangja volt a fejesemnek, és ez nem az erősítő hibája. Kipróbáltam 8 különböző opamp IC-t, és végül az LM6172-t hagytam benne. Ennél az opamp-nál vannak tisztább hangúak, gyorsabbak, dinamikusabbak, jobb terűek, de csak itt hallottam lágy, muzikális középtartománnyal megszólaló hangot. A Slux - szerintem - csak ilyennek hallgatható 15 percnél tovább. Steril hangú rendszeren unalmas, élénk hangú rendszeren pedig fájdalmas. Mobil telefonnal pedig unalmas és fájdalmas egyszerre.
Senkinek nem akarom elvenni a kedvét a Superlux HD668b-től. Abban az árkategóriában briliáns, de kívánja a középhangsúlyos, lágy hangú rendszert. -
hm74
aktív tag
Az AD700 mélyével kapcsolatban:
Sokak szerint ez az Achilles-ina ennek a fejesnek. Aki szerint kevés, az mit hall kevésnek?
Nem elég a tömege, nem megy le elég alacsony frekire, vagy túl feszes és emiatt nincs meg az a dögös hatás (mint olcsó-jánosnak a falusi diszkóban) benne? -
hm74
aktív tag
Köszi Dave!
Éppen a Te régebbi beszámolóid hozták meg a kedvemet az AD700-hoz
Nagyon sok értékes infót írtál ide a topicba, amit máshol nem találtam.
Engem nem zavar a zenében a csalás, ha az élvezeti hatást növeli. Ezért szeretem pl. a csöves erősítők hangját is (ott aztán van melegség). Az zavar, amikor a menő gyerekek a tüc-tüc zenéjük bömböltetéséhez csutkáig csavarják a mélyet meg a magasat, legyen akár hangfal vagy fejhallgató a lánc végén.
Nem is lenne kérdés, hogy az AD700-at válasszam-e, csak ott a fránya 840-es amiről itt is még és a nemzetközi fórumokon is ódákat zengenek. -
Ati3120
tag
Aimp-os résszel egyettértek a laptop-on én is azt használok már vagy 2 éve és amikor kijött a 3-as verzió hallható javulás hozott ,csak jókat tudok írni róla komolyabb a hangminőségre mint a zune,mediaplayer,winanp, igazából a foobarnál is jobbnak tarom legalábbis a sztereo rendszerem profitál belőle az tuti valahogy dögösebb tőle bár a magyarázatát nem tudom .
-
-
starbug82
csendes tag
A külföldről történő vásárláshoz én nem szólnék hozzá, valami különös ötlettől vezérelten jobbnak látom a hazai beszerzést. Ez nem jelenti azt, hogy nem ismerném el jó lehetőségnek, csak én nem szeretném ezt az utat választani.
Ezzel együtt azt is elfogadom, hogy személy szerint te úgy érzed, hogy az A500 nem éri meg az itthoni árát, megértettem
Eddig egy ellenvéleményt kaptam, ami szerint "azért nem olyan szörnyű rossz ár", így ez kiegyenlítve. Ezzel semmi gond, viszont eddig csak az árról esett szó, a többi fejesről, az egymáshoz képesti minőségükről, értékükről szeretnék minél többet megtudni
Nyilván nem szeretnék rossz üzletet csinálni, de annyira eladogatni sem akarom a komponenseimet, csak jót szeretnék venni, és persze nem hamisat
AT-t nézve az M50-nel jobban járnék? Legfőképp minőségre és hangzásra gondolok persze.
A Senn HD 380-ról esetleg valakinek véleménye?
Illetve a Shure SRH840 best buy ebben a kategóriában? Egyenlőre két ajánlással ez vezet, csak ne ez lenne a legdrágább -
dudika10
veterán
Nem kértél még tőlem árajánlatot, különben nem kérdeznél ilyesmit.
Mint azt írtam a lopás erős kifejezés, nem kívánok belemenni leírtam már.
Csak annyit akartam írni, hogy nincs értelme összehasonlítani egy tiszta és egy nem tiszta árat (függetlenül attól, hogy hol-ki nem fizetett be mit). -
dudika10
veterán
Nem lehet, hogy pont azért olcsóbb 50GBP-vel a többi boltnál többek között, mert nincs rajta vám és ÁFA?
Ha meg valahol kikerülöd a rendszert, akkor lopsz. Azért a lopott árat még se hasonlítsuk a tiszta árhoz...A dolog egyébként pofon egyszerű.
Ha mindenki kiviszi a pénzt az országból, az az országnak (és így a lakóknak) rossz. Ha mindenki behozza vagy benntartja, az jó.(#43056) Bodz: aki EU-n kívülről rendel áfa és vámköteles árút, az vállalja a kockázatot, hogy be kell tartani a szabályokat és ki kell fizetni az áfát és a vámot.
Ha megúszod, akkor nem fizetted be azt, amit be kellett volna (nyilván a lopás vagy csalás egy picit erős, hiszen nem kérték rajtad számon, pedig meg volt rá a lehetőségük). Innentől kezdve nem lehet összehasonlítani a hivatalos, jogtiszta árat és a vám és áfamentes árat. -
contaxg
veterán
A figyelmedbe ajánlom ezt a cikket az Audio-technica másolatokkal kapcsolatban...
Mindent hamisítanak, még azt is amit nem gondolnál!
-
contaxg
veterán
Az angol Amazon oldalán £150 az A500x ára + a szállítás. Itthon ez 60eFt. Ez kb. csontra annyi mint itthon, pedig itthon 7%-kal nagyobb az Áfa. Akkor miért éri meg kintről megvásárolni ha újat szeretne?
Egyébként meg: "We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order by changing its quantity to 0 and clicking the update button below." Ennyit az amazon.co.uk-ról.
-
Dave™
nagyúr
Annyival kiegészíteném, hogy az A sorozat szerintem alapból túlárazott az AT-nál, mert technikailag gyengébb az AD vonalnál, és drágább is. Így viszont ezeken az árakon szerintem nem versenyképesek. Persze megszoktuk, hogy a zártak drágábbak, de ellenpéldának meg ott a Shure. A hazai áfa sem segít a dolgon, ezzel is tisztában vagyok, meg gondolom a forgalmazó sem kellően rugalmas. Az USD : EUR 1:1 aránya is eléggé elszomorító. Nemrég tűnt fel, hogy teljesen kihaltak azok a boltok, ahol számtech alkatrészek raktáron vannak. Illetve van egy-kettő, ami tart pár népszerűbb típust, de a legtöbb dolgot még ezeknél is rendelni kell. A többség pedig készlet nélküli webshop. Nem véletlen alakult ki ez a tendencia, és az egyik oldalról eléggé bosszantó is. Kicsit hasonló az analógia a külföldről történő vásárlással is. Egyre könnyebb, és ez is a globalizáció egy hozadéka. Természetesen lemondásokkal is jár, de a kereskedőknek egyre inkább nem csak a hazai, de a nagy webáruházakkal (Amazon pl.), illetve a környező országok kereskedőivel is fel kell venniük a kesztyűt. CD-t, DVD-t is mindenki Szlovákiából vesz. A hazai helyzet ennek nem segít, tudom, de a vásárló is fizetésből él, és igyekszik racionális döntéseket hozni. Én nagyon szívesen támogatnám a hazai kereskedőket, de nem mindenáron. A megoldás erre nem tudom micsoda, ha van egyáltalán.
Szóval nem vagyok sem hülye, sem vak, és rosszat sem akarok senkinek. Csak tisztázásképpen.
-
starbug82
csendes tag
Köszönöm, most már nagyon képbe kerültem, hogy kifutott termékről van szó és ennek ellenére túl van árazva, csak az a kérdés, hogy a többi vajon jobb-e, akár ár-érték arányban? Mert ha teszem azt, ez egy régi, ámde kiváló fejes, akkor kevésbé sajnálnám, hogy nem nyomott áron jutottam hozzá, mintha remek áron számomra kevésbé megfelelő cucc kerülne a birtokomba.
Mondjuk nézegetem a Shure-t is, jónak tűnik az is
Mindenképp itthon szeretnék vásárolni, és nagyjából a HD 380 (erről semmi?), az M50, az A500 (csak azért is) és az SRH840 játszik jelenleg.
-
contaxg
veterán
Ahhoz is adhatnál tanácsot, hogy kerülje el a vámot és az Áfát egy új fejhallgató esetén.
Az A500 itthoni ára egyébként 39900Ft ami azért nem olyan szőrnyű rossz ár.
-
starbug82
csendes tag
Itt néztem, csak a felvetésed miatt pillantottam rá.
Nem ragaszkodom az A500-hoz, bár most már kíváncsi lennék egy tapasztalati véleményre is, hogy tényleg nem ér-e annyit? Rosszat még nem olvastam róla, de mivel mindenképp újat és zártat szeretnék, még a listán tartom, mert ha megfelelne az elvárásaimnak, akkor megérné az árát, éppúgy mint a többi versenyző. -
starbug82
csendes tag
-
dudika10
veterán
De azért kérdezgetett itt is, hogy milyen fejhallgatót vegyen annyi pénzért...
30.000 pénzért rakta fel az újonnan 10.000 királyi valutába kerülő fejhallgatót, majd töröltette az összes hozzászólást, ami megkérdőjelezte a baromságát.
Azóta se adta el...(#42899) dragon11: a sonyt akkor, ha csak a basszust akarod hallani, jól elmosva, jó erőteljesen. Minden másra nagyon rossz választás. De legalább kényelmes.
Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest