- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
Erről az aktív zajszűrésről most hallok először "hivatalosan". Nem hivatalosan nekem is eszembe jutott a dolog először 4-5 éve, csak hangfalaknál, hogy milyen jó is lenne, ha lehetne így csendet előállítani. No de akkor úgy néz ki, hogy ezt a jövendőbeli találmányomat már nem fogom szabadalmaztatni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Csak, hogy "up to date" legyél: már a menyasszonyáról van szó.
-
szakibá...
senior tag
Szerintem csak ilyen módon rögzitették azt a hártyaszerűséget, emlékeztetve a 240-re, csak a dizájn miatt. A Sennheiserekben is igy rögzitik, csak ott sugárirányú pálcikáknak látszanak. Biztosan olyan csillapitó anyag, ami akusztikusan valamennyire áteresztő, ahogy a senneknél is.
-
Ákos97
aktív tag
Megfogadoma tanácsod Mester!
A baromság objektív, nézőpont kérdése, ami neked baromság, az nekem nem biztos, hadd legyen már meg a saját véleményem légyszíves, kösz.Benned meg pont aza hajmeresztő, hogy lehurrogod a véleményem, nekem nem tetszik a visszhangja a DT880-nak, kész, lehet kussolni, nehogy már megmondd, hogy nekem mi tessen, vagy ne.
Tudom, vegyek még 70000-ért egy CanAmp-ot, kösz, ezt már hallottam. -
baluka26
veterán
Olvass el még egy pár oldalt ebben a linkelt topikban.
Miért kell ez az ovis szinvonal? Én is kérdezzem meg, hogy a tökéletes mérési eredményekre csorgatod-e a nyálad, esetleg arra izgulsz?... Tök felesleges ez.
dudika: Ellenben komoly különbség, hogy már hallottam a K601-et. Ha valaki kölcsönad abból is egyet megköszönöm, és meghálálom HD25-tel vagy HD650-nel.
A 840-t jövő héten hallgatom meg, kíváncsi leszek. -
Ákos97
aktív tag
Bocsi hogy hitetlenkedek, de engem már vertek át, mondjuk ez nem azt jelenti, hogy contaxg-ben nem bíznék meg, de gondolom, bontatlan, van hozzá 3 év gari, olyan, mint amit a boltban kapsz?
Dudika10: Ja, értem
Ba cy lus: Egy kicsitDe, ha egy bolt, hát oké.
Mi a rendes neve a boltnak? -
bajnokpityu
félisten
akkor damping factor.
nyilván a végeredményben a kábel,membránfelfüggesztés, tekercs impedancia ad egy másik faktort,ami hallható de sztereoknál van az erősitőknek damping factorja.csillapitása bizony van az erősitőnek is... pont a damping factornak feladata, hogy a középre visszamászó membránt kontrollálja.
baluka: jelentősen rosszabbnak vélem az 580as sennt.frekimenetben hasonlóak,tehát nem a "középkiemelésre" gondolok.
-
szakibá...
senior tag
Kapott dijat ezektől a HD800 és a Beyer T50P is, más kategóriákban. A T1 valszeg rosszkor született. Az elmúlt szezonban úgy látszik ilyen volt a felhozatal, hirtelen nem tudnék alternativákat mondani.
A "szaklapok" közt van két magyar is! Az egyik szerkesztője hangmérnök, a másiké énekes. Ez persze nem jelent semmit.
-
Ha nem lenne az a hatalmas, ordító magas kiemelése, szerintem nagyon jó volna metálra.
A V/homokóra-görbés füleseket nem kedvelem metálra, pont ezért is nem ajánlottam a HD650-t sem. De ha valaki ezt a jelleget kedveli, ám legyen, akkor viszont maradhat az eredeti tervénél, a HD650-nél.
-
contaxg
veterán
-
bigmasterg
addikt
Na de az áruk sem egyforma.
Autós hasonlatokhoz visszatérve a K1000 olyan, mint egy Ferrari F40, a HD800 meg mint egy Nissan GTR. Az srh440, pedig egy matt fekete rx8. (bár ezt nem biztos, hogy teljesen jól siekrült pozicionálni.
)
-
baluka26
veterán
Amúgy a múltkori Beyeres postoddal kapcsolatban: az utóbbi 20-30 évben szerintem csak nagyon keveset finomodtak a fejhallgatók, a HD25 is mai világszinvonal, ahogy a HD540 is, nem beszélve a K240-ről...
Közben megoldottam a kábelhosszúság problémát is a rendszerben. Éljen az acél -
slfln
senior tag
Köszi mindenkinek.
Írok pár sort még róla, legyen róla emlék, hogy ilyen is volt.
(Keresőhöz: Eugen Beyer DT48S)
A fejes feltehetően valamikor 68' és '75 között készülhetett, ez volt az S sorozat 'silver erája' a többi fekete házú volt. A 'S' típust nagyon régóta nem árulják tudomásom szerint. Az eredeti DT48-at 1937-ben készítette el Eugen Beyer. Kereskedelmi forgalomba 1950-ben került, (egyes források szerint '51) mint első sztereó fejhallgató. A nagy eltelt időkülönbség a háborúnak köszönhető.
Mint korábban említettem rögtön stúdió minőségűre sikerült.
Az 50'-es években Eugen elkészítette a DT48 NAGRA-t, ami legendásra sikerült és aukciókon, ha felbukkan aranyáron mérik természetesen. A világ legjobb fejhallgatói közé sorolják.
A NAGRA régebben, de manapság is etalon a highendben. A svájci cég igen magas precizitású, kvalitású audio eszközöket készít.Mellékágként megemlítem, hogy a Sennheiser első fejhallgatója a szintén legendás HD414 csupán 68'-ban került piacra. Ez volt az első nyitott, sztereó fejhallgató. Érdekesség, hogy annak a felfedezése, hogy a nyitott fejesek jobban szólnak csupán
véletlen volt. Fritz egyik beosztottja a laborban unalmában azzal szórakozott, hogy kilyuggatta egy zárt fejes hátulját, megnézni mi történik a hanggal...
Furcsa, hogy az AKG is ugyanezt állítja a K-50-el kacsolatban... ez '59-es.A DT48-on nincs műanyag, nem használtak ragasztót. Mindent csavarok, pántok, precíz illesztések tartanak össze. Szétszedni így igen nagy kaland, és nem is ajánlják, mert tapasztalatlan kéz csak rombolni tud benne. Érdekessége, hogy a diafragma és a mágnes külön van egymástól - többek között ezért nem érdemes szétszedni.
A membrán alumíniumból van. A ferrit mágnes igen erős benne, már elég messziről taszítja egymást a két ház.
A hangja, mint írtam a szigetelésen, a fültől való távolságon és a kialakult kamrán múlik a hangszóró előtt. Minden apró változtatás nagy hatással van a hangra.Az 'E' párnájával sokat javult a kényelem, így már egy órát is tudom bármilyen probléma nélkül viselni. A szorítóerő hatalmas, és ez esszenciális a szigetelés miatt.
A pára a nagy hőmérséklet-különbség miatt fém részeken azonnal lecsapódik így pár percenként le kell venni megtörölgetni.A hangjától nagyon féltem az AKG K160 után, hogy ez is borzalmasan tompa, életlen, nazális, visszhangos és sávkorlátolt lesz, mint egy laptophangszóró.
Az új párnával meglepetésemre teljesen jól szól... sőt.Az utolsó hangok szinusszal vizsgálódás után úgy tűnik 40-45Hz körül hagyják el a membránt alul. 80Hz körül pedig van egy durva ugrás. A mélyei nem mozgatnak túl sok levegőt, de képesek nyomást előállítani tökéletes szigetelés mellett. A basszus jól kontrollált és egész jó textúrákat kap, amíg hallani belőle valamit.
A középtartomány egyértelműen az erőssége. Az ének és a vokál nagyon agresszív és rendkívül tiszta, mindig kiemelkedik a háttérből, bármilyen zenét hallgatok.
A közép tetején, magas alján 6kHz körül van egy igen durva süllyesztés a frekimenetben. Ez a magasak tisztaságán és a transzparencián igen sokat ront. Nem tudom a párna miatt alakul e ez így, de eq-val segítve 6kHz-en rajta 5-6dB-elt a probléma megoldódik és minden kitisztul. Felül is jól kiterjesztett.
Teljesen vad eq toszogtatásra is különösebb torzítás nélkül reagál. A forrás hamarabb kezdett el zavarba jönni mindig.
A tere kicsi, mind a mélysége, szélessége is, de pl. a Gradomnál nagyobb.
Az iemekhez hasonló szigetelése miatt a külvilágot alig hallani benne.
Az összkép így igen tetszetős számomra. A PortaPronál szerintem nagyságrendekkel tisztább és jobb technikailag én személy szerint az Alessandro MS1 köré helyezném a hangját objektívan nézve... -
szakibá...
senior tag
Örülök, hogy jó helyre került és nem kallódott el a Vaterán. Nem a legjobb füles a világon, de vannak dolgok, amiket nagyon tud. Valamint ez igazából zárt, nem csak úgy, ahogy a nem nyitottakat becézik. Néha az a kellemetlen érzés is előjön, amikor az ember csak a saját biológiai hangjait hallja, ha nem szól éppen.
-
hoffman_
nagyúr
Köszi neked is
PX100-at én is ajánlanám neki, PX200 tulajként, de az sajna 11k mindenhol így elsőre, annyiért felejtős. Hacsak egy Satrun/MediaMarkt raktárpucolásnál nem lesz leakciózva mostanában, de azért ezt megnézem
DT235 felejtős, közben rájöttem. A design miatt tuti nem fog tetszeni neki, nem szereti az ilyen fejre simulós pántot(ala K240), úgyhogy ezt utálni fogja.
A Philips tippet is felírtam, már volt egyébként, de nem hiszem hogy a linkelt AT-vel versenyzhetne külső alapján. Márpedig az fontos
Kis jóhír: Közben kiraktam fészbúkon az alanyt a párom üzenőfalára, és rögtön lecsapott egy cimbora, aki applestoreban melózik, hogy nekik ugye közvelten kapcsolatuk van az AT-vel, lehet, hogy tud kérni rá árat. El ne kiabáljam, de meglátjuk
ntomka:
Nem haragszom
20 éves, viszont szerintem ez egyáltalán nem korfüggő
-
Tomi_Sci
őstag
Nem feltétlen kell szentírásnak venni szerintem, amiket ezek a grafikonok mutatnak. Én mondjuk nem hallottam olyan sok komoly fejest mint mások, de pár Sextetthez volt szerencsém. (Veszprémben valamiért sűrűbben fordulnak elő
)
Saját tapasztalatom egyezik azzal, amit a Head-Fi-on lehet olvasni. Azaz a mélyek egyre kevesebbek lesznek, ahogy haladunk előrébb az időben. Az LP-n lévő két lyuk betömésével elvileg lehet MPsíteni, nekem nem lett túl szép hangja. Lehet csak rossz anyaggal próbálkoztam.EAC gondomra valaki?
-
Nertpaelg
tag
Azaz. Valóban változtat, elvégre nem lyukas (alapból). Bár nem olyan hatalmas a differencia számomra, de kicsit vágja a magasokat, ami tulajdonképp hasznos lehet. Viszont azért érezni, hogy mégsem ahhoz való, nincs mélysége, így kicsit hülyén áll a fülön, ami negatív irányba befolyásolja az összképet, "szivárog ki a mély". : ) Még akkor vettem mikor cseréltem az 598-at, de csak egy pár volt épp nekik (audiopartner), pedig egy másikat kivágtam volna, hogy úgy milyen. Gondoltam majd ha megint viszem az 598-at ... bezzeg most nem reped "a rohadék".
-
Shufny
őstag
Gondolom arra akarta felhívni a figyelmet, hogy nehéz magában arról beszélni, hogy "jó". Ha 50.000 Ft -ért vette, akkor nem volt jó vétel, bármire is akarja használni.
Persze lehet feltételezni, hogy annyiért vette, amennyiért listázva van itthon, és ahhoz az árhoz mérten mennyire éri meg. Ezt is lehetne paraméterezni még bőven, de amíg mindent kifejtünk és ő végigrágja magát rajta, addig keres elég pénzt jobb fejhallgatóra.
-
KMT
addikt
Én értem, amit írsz.
Mivel egy fejestől nem lehet elvárni, hogy megrezgesse a hallgató testét, így értelemszerűen ez kimaradhat a szó jelentéséből is. Ennyi erővel semmilyen reprodukciós lánc nem lehet naturális, mivel sosem látod a zenészeket, hangszereket. Remélem, így már érted, mire gondolok. -
slfln
senior tag
-
szakibá...
senior tag
Azért olyan sokféle nincsen, én három félét ismerek, korábban már irtam róluk. Fölösleges ezzel kisérletezned, a legújabb fajtát kell rátenni, ami a 48E-n van. Egy másik fejhallgatót csinál belőle, a mélye elfogadhatóra megjön, de ami fontosabb, a közepe kisimul, a magas pedig nem esik akkorát, mint a régi párnával, ami abból adódik, hogy a régi a fülkagylót lelapitja és szűkül a hallójárat bemenete. Kényelmesebb is, csak ebben a rohasztó melegben volt izzasztó. A szoritóerőt sajnos nem szabad csökkenteni. A beszerzésben fizi:k segit Neked.
-
Bodz
nagyúr
Dubstephez, agyat szétverni tökéletes. Most is ezzel zenélek. Mondjuk metált nem ezen fogok hallgatni.
Tomi_Sci: Nem, tényleg brutálisan kiemel. Ettől eltekintve még normális is a hangja. A gitár pl. érdekes módon fantasztikusan szól vele. A tere is meglepő zárthoz képest. Gondolom ez annak is köszönhető, hogy messze van a driver a fültől, meg biztos meg is van döntve.
-
Bodz
nagyúr
Kedvenc Edition 10 tesztem.
-
Bodz
nagyúr
A Koss igen merész lenne. Elég megosztóak a termékeik. Bár egy PRO4AAAT-t meghallgatnék szívesen.
Elvagyunk amúgy, aztán lehet Skullcandy lesz belőle, abból sokat el lehet adni, mert szép színesek...
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest