Hirdetés
Aktív témák
-
Tomate
veterán
10.000 körül milyen fejhallgatót ajánlotok?
-
SOAD19
addikt
baluka26, Recon666: Köszi srácok a fáradozást, várom a linket ill. a számot.
-
Zinho
aktív tag
válasz
baluka26 #12286 üzenetére
Head-fi-n valaki azt írta, hogy alig jobbak a budget sztereó erősítőknél az olcsóbb dedikált füles erősítők..mondjuk ez egy darab vélemény. Denon azért annyira nem gagyi. Bár megpróbálok jobban utánanyomozni én is, mert nekem is van sztereó erősítőm. Pl. jó lenne egy Bravoval összeereszteni, kiváncsi lennék az eredményre.
Pár nap és megjön remélhetőleg a Superlux is -
baluka26
veterán
Ha a Sennheiser PC350-ben ugyan az a hangszóró van mint a HD595ben (azaz mint a HD555-ben, HD558ba-n, HD598-ban
), akkor az miért 150 ohmos, és az összes többi miért 50?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
baluka26 #12289 üzenetére
Hidd el nagyobb tere van A500, hiba zárt, nem azt akartam írni, hogy kis tere van a HD555-ek, inkább közepesnek mondanám, de azért egy nagyon jó fejhallgató.
SOAD19: Semmi gond kolléga
, van itt egy pár "tér tesztelő" fájl a gépen felrakom a data.hu-ra, itt a fórumon lett belinkelve, de pontosan már nem emlékszem, hogy ki volt az elkövető.
-
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #12238 üzenetére
"Téged most meg hivatalosan is irigyellek, echte osztrák gyártás miatt.
"
Ááá, az csak egy kamu felirat, csak egy jól hangzó díszítő elem, semmi több.
Vagy mégse?!
Mindegy, nem hiszem, hogy ha kínában is gyártanák, kisebb minőséggel bírna. Csak odafigyelnek, hogy hasonló minőséget kapjon az ember.
És a srác, mit mondot, neki is hasonló a feliratozása? Bár ő még nálam is korábban vette, kb. két hónapja.Recon, baluka26, tudnátok mutatni olyan számot, amivel tudnám tesztelni, hogy a fülesem mennyire nagy térrel rendelkezik?! baluka muti, csak azt a számot, ahol az előbb említetted, hogy megfordultál, hogy nem-e valaki settenkedik mögötted.
Köszi!
-
baluka26
veterán
p_adam: Minden tiszteletem a Tied, ritka jó a láncod, Te értesz a legjobban a fejhallgatókoz-erősítőkhöz közülünk, ez biztos. De az én konkrét példám-mondjuk budget-fi-s- de szar forrásról az AKG K512-met jobban szeretem, mint a HD555-öt. Ezért én a srác heléyében inkább vennék egy jó erősítőt (HD555 egyébként is eléggé jól skálázódik) és később egy jó fejhallgatót. Vagy a helyében megvenném Tőled a HD250-et, és a maradékból vennék egy olcsóbb erősítőt, az is biztos jobb lenne, mint a Denon-é.
Egy az egyben a HD250-öt a HD555-ömre?
Recon: A HD555-nek akkora tere van, hogy ha a zenében szól valami kisebb háttérzaj, egyből megfordulok, hogy megnézzem ki járkál mögöttem(mondjuk moddolva
)
Bici: Akciós Sennheiser HD485 az jó lenne (Tatabányán volt még a hét közepén Media Markt-ban) -
Sziasztok!
Kifejezetten olcsó fejhallgatót szeretnék venni ajándékba.
Ismerősömnek lesz, aki egy régi Technics fülest használt eddig, aminek szerintem egyáltalán nem volt jó hangja (sok mély, sok magas, kevés közép, részlettelen hangzás), de neki nagyon tetszett, és most is hasonlót szeretne.
Az az elvárás a fejessel szemben, hogy kifejetezzen strapabíró felépítésű legyen (a Technics esetében füleg a felső tartó műanyaggal és a méret állító mechanikával voltak bajok - gyakorlatilag szétesett egy év alatt az egész).
Ezenkívül véletlenül se legyen sehol éles hangja, inkább a sejmes és lágy hangzást kedveli a leendő tulaj. A sok mély és sok magas fontos.
Milyen irányba induljak el?
Meghallhatok többet is ahol tudok, és olvasok teszteket, ez alap, de ha van javaslatotok, akkor szóljatok!
Mindenképpen 10 alatt szeretném megúszni.Köszi!
-
AMDFan
addikt
válasz
Dondom #12278 üzenetére
Meghallgattam. Hát nem tudom, hogy ez torzítás-e, mert az énekes csaj hangja is totál szét van effektezve, szóval nem lepődnék meg ha valami félresikerült effekt lenne ez is. Már az is borzalmas ahogyan a szám kezdődik. De tutira nem a fülesed rossz.
szerk: ezzel a számmal valami nagyon nincs rendben, én nem értek hozzá, de talán valaki ránéz és megmondja mi a baja.
-
Dondom
tag
Valaki segítene nekem? Ezt a számot megtudná hallgatni 1:30-nál, hogy a jobb csatornán neki is van-e torzítás?
Remélem, hogy igen és nem a fülesem a szar...
-
scream
veterán
Ertem ... ezert jo ha az ember anyja kinn el nemetben, megrendeltem itthon a cimere, masnapra ottvolt
Ha kell ,akkor esetleg meg lehet beszelni,hogy hozza megrendelem a fejhallgatokat, ki mit ker es o hazakuldi, az biztosabb
vagy akar ha gyorsak vagytok haza is tudja hozni ,mert most novemberben jon haza ...
persze csak ez csak egy otlet ...
-
Dave™
nagyúr
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #12273 üzenetére
Legultolsó mail: (ma 2 körül)
"Hi there,
ok, I'll release the order once again so the commissioning process can re-start. "
Nem tudom, hogy ez most jót jelent-e... a "re-start" -tól egy picit megijedtem
Hétfőig biztos megint nem csinálnak semmit. A későbbiekben többieknek azt javaslom, hogy ne kártyával próbáljanak meg vásárolni thomann -nál MO -ról...
Remélem azért nem okoztam túl nagy gondot ezzel nektek -
scream
veterán
Hali!
Nekem holnap erkezik meg a Superlux HD668B-m.
Mik rola a tapasztalatok ?
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #12268 üzenetére
De természetesen létezik, sőt egyes alaplapokon alapból van ilyen kimenet, Macbook-okon (meg sok más dolgon) meg optikai kimenet van és nagyon sokan így használják.
Az más kérdés hogy mennyire "audiofil" kategória, ugyanis ha elég sok jitter (még egy kifejezés amire rákereshetsz
) kerül a rendszerbe akkor az limitálhatja a hangot ezeken pedig ilyenekre nem fektetnek túl hangsúlyt de valószínűleg a DAC akkor is többet számít, ha az nem annyira jó akkor úgysem lesz akkora a különbség szóval nem ezzel kell kezdeni.
Ezért is akarok inkább egy M2Tech HiFace-t vagy valami hasonlót szerezni mert ezek aszinkron USB adatátvitelt használnak ami alacsonyabb jitterrel rendelkezik(meg tudnak nagyobb felbontást itt 24/192 de ez itt semmit nem számít mert a DAC-om csakis 16/44.1-et tud). Meg az órajelpontosság is számít, állítólag vannak Hiface-ek amik jobb szériából valók és jobban szólnak, ez ebben a HF topicban lett kitárgyalva. Na majd talán nemsokára kiderül mi az igazság az egészből, lehet a CD simán jobban szól majd, persze az nem túl praktikus manapság...
A PCI (vagy PCI Express) kategórában nekem az E-MU 0404 PCI (E-MU 0404 PCI Express, nem ua a kettő) kártyát ajánlották hogy annak elég jó hangú az ilyen kimenete és nincs messze a HiFace-től. Állítólag.
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #12264 üzenetére
Ez a DAC coax bemenetű (meg van rajta más is) tehát valamiből coax jelet kell csinálni, lehet ez CD, gép, vagy akármi más.
Az olcsó CD játszónak ami nem látszik alul a képen van saját DAC-ja de az nyilván nem olyan viszont van coax kimenete ekkor csak a CD-t játssza tehát transzportként funkciónál.
Az USB-s DAC-okban is történik egy ilyen USB -> S/PDIF (vagy bizonyos dacolóknál I2S) átalakítás csak kívülről nem "látszik"
-
válasz
schawo #12264 üzenetére
Félreértés ne essék, nagyon szép, és tuti jól szól a rendszered, biztos hogy jobban, mint az enyém, szívesen meghallgatnám.
Nekem pedig örömet okoz a variációs lehetőség. Hogy ma így hallom, holnap úgy, egy fix rendszerre ennyit (pénzt és/vagy energiát) nem költenék.
Nem hiszek ugyanis a fekete-fehérben, szeretem viszont a szükre sok árnyalatát. Ide fordítva, nem hiszek abban, hogy a "legjobb" elérhető. Van nagyon sok jó, amik egymás mellett élnek. De ez már inkább életfilozófiai kérdés
-
válasz
p_adam #12263 üzenetére
Bocsi, szótárra van szükségem:
1. "USB coax átalakító"
2. "CD transzport"őszintén szólva fogalam sincs miről van szó, és a http://lmgtfy.com/ sem segített
szerk:
Oké sok http://lmgtfy.com/, és némi gondolkodás már segített.Még mindig: kinek a pap, kinek a paplan.
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #12259 üzenetére
Kétségkívül hallgatható hangkártyáról is a rendszer (mármint úgy is hogy az erősítőre van kötve tehát nem közvetlenül a fejhallgató kimenetről ami még rosszabb.
De hogy a DAC-hoz képest ami most van borzasztóan szól, az is tény.
Nagyon nem hasonlítgattam a kettőt egymáshoz, de az azért látszik hogy semmi nincs alul és felül (olyan szinten hogy majdnem "eltűnnek" dolgok) és abszolút határozatlan és összeesett a tér, részletezettégről éppen még beszélhetünk csak hát sehol nincs a másikhoz képest. Sebességet megint nem érdemes említeni.
Ez a Parasound 1600 DAC biztosan jó mert az eleve jónak mondott Pico DAC-hoz képest nagy előrelépés bár az tény hogy óriási szerencsém volt vele, mélyen áron alul jutottam hozzá.
Szóval ezért is kéne már az USB coax átalakító hogy ne erről a hangkártyáról kelljen hallgatnom ha gépet használok még akkor se ha nem olyan jó mint a közepes CD transzport (de akár még jobb is lehet)
Itt egy kép a mostani "rendszerről"
Az idézőjel annak szól hogy úgy érzem nincs még minden egy szinten de így hogy a forrás meg a füles rendben vannak igen könnyű lesz tovább csiszolni a hangot szóval ezt már azért rendszernek tekintem ami valószínűleg sokkal jobban szól mint sok head-fi-n ajnározott dolog (most inkább nem kezdem el sorolni, sajnos először ezeket vettem alapul).
-
Debesq
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri megvenni az AKG K512? Leginkább zenére kellene, reppre. Az ára nekem eléggé "baráti". Elég lesz neki az alaplapi hangkártya? Mert van a szekrénybe egy Creative SoundBlaster live! 5.1, nemtom működik-e, de az jólenne hozzá? -
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #12256 üzenetére
Ezzel nagyon nem értek egyet. Az erősítő egyértelműen javít a hangon (bizonyos fejhallgatóknál jelentősen) de megváltoztatni nem fogja és legutolsó tapasztalataim szerint a forrás még fontosabb lehet, tehát szerintem:
1-2 forrás/fejhallgató - ki merről akar épíkezni
3 erősítő
4 kábelek.
A transzportot egyelőre nem tudom hova tenni mert azokat még nagyon nem hasonlítottam össze de egy USB coax átalakítóra most már szükségem van úgyhogy majd össze tudom vetni milyen egy olcsó CD transzporthoz képestA K701 pl. szerintem nagyon vékony hangú akármi hajtja a magasak pedig egyáltalán nem természetesek.
Bizonyos mértékig hozzá lehet szokni bármilyen hanghoz (emberi adottság, szerintem a bejáratás nagy részt inkább ebből áll) meg mindenkinél vannak ízlések de ahogy az ember meghall valami mást utána már nem lesz ugyanaz (én pl. újraértékeltem mindent mióta megváltozott a forrás). -
válasz
Bufu 18 #12254 üzenetére
Ha 702-est látsz 55-ért akkor azt már csak azért is vedd meg. Amúgy a 701 és a 702 nem PONTOSAN egyformán szól, nagyon hasonló, de a 702 kicsit máshogy van hangolva. Aztán ha megvetted, akkor rögötön törheted is a fejed azon, hogy milyen erősítőt vegyél alá, mert a DENON erősítő kimenete elég hitvány.
-
Bufu 18
csendes tag
válasz
bigmasterg #12253 üzenetére
Ez lenne a másik kérdésem, hogy ki tudja e használni, érezhető különbség lenne e a HD555-hez képest?
-
Bufu 18
csendes tag
válasz
bigmasterg #12250 üzenetére
Ebay-en nézegettem őket!
Teljesen vegyes a zenei ízlésem, hangszeres zenéket ugyan úgy hallgatok mint pl DJ-ket.
Egy DENON AVR-1100-as erősítőm van.
Nagyon jó lenne őket kipróbálni valahol.... -
bigmasterg
addikt
válasz
Bufu 18 #12248 üzenetére
AKG k702 csak 55? Honnan vennéd ennyiért? (Amúgy hangzásban megegyezik a k701-el)
Úgy tudom, hogy a Beyerdynamic DT990 és az Audio Technica ATH-AD900 sem rossz, de sajnos nem volt lehetőségem még meghallgatni egyiket sem.
Milyen fajta zenéhez használnád?
(Illetve gondolom azt tudod, hogy ezeket "nem szabad" erősítetlenül használni.)
Én azt mondanám, hogy Akg vagy Senn, attól függően, hogy mit hallgatnál rajta. De ha valahol meg tudod, akkor mindenképpen hallgasd meg mindet.
-
p_adam
addikt
Akit érdekel, eladó az egy Sennheiser HD 250 Linear II fülesem, mert sikerült találnom egy teljesen újat (Szingapúrból...) de kettőre azért nincs szükségem. Ez sem sokat használt (Hifibarlang-ból vettem egy éve visszamaradt készletükből) és teljesen új fülpárnával adom (igény esetén a régivel kevesebbért) Ára 38e (amennyive összesen került).
Meghallgatni kötelező (bp), gondoltam head-fi előtt itt említem meg. Ott nem nagyon ismert, de Rockgrotto forum-on találni róla bőven ezt azt meg én is írtam róla korábban.
Update: Bufu 18-nak is ajánlva, többek között volt Denon D2000 és szerintem ez sokkal jobb
De ha már mindenképp olyanokat akarsz venni akkor szerintem inkább ne adj ki értük annyit.
-
Bufu 18
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár véleményt és tanácsot szeretnék kérni!
Szeretnék egy új felső kategóriás fejhallgatót, eddig egy HD555-öt használtam.Amiket most kinéztem:
Denon AH-2000 60k-ért
Sennheiser HD 650 70k-ért
Akg K702 55k-értHa van még más márka adott típussal ami szóba jöhet azt is írjátok meg!
-
zetecR
addikt
Ha azt mondod, 12-ért tuti vételt tudsz, akkor az nyilván nem okoz gondot, de ha nincs nagy minőségi (és tartóssági) differencia az ötezres és tizenkétezres modell között, akkor az olcsóbbikat választom, mert a gyerekek kezében nem biztos, hogy generációkat fog kiszolgálni.
-
tome0001
senior tag
nincs rajta szivacs. több külföldi fórumban is olvastam h másnak is van ilyen baja, csak megoldást nem írtak rá. de úgy látom ebből garis visszavitel lesz. köszi mindent.
-
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
low budget fejhallgatót keresek a gyerkeknek laptopozáshoz, filmnézéshez.
Óriási elvárások nincsenek, a kérdés, hogy az alsó végen vannak-e marginális különbségek, esetleg ajánlott vételek. -
tome0001
senior tag
Sziasztok. Aminap vettem egy Platronics 377-es fülest, de teamspeak 3-on elviselhetetlen a mikrofon minősége. Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném. T.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Damien. #12236 üzenetére
Játéknál jól jöhet a nyitottsága, így nagyobb lesz a tér(élmény). Itt egy mod, ha később belejönnél: ez ugyan viszi a garanciát, de teljesen nyitottá teszi, tovább növelve a teret. Alapból viszonylag kevés hangot enged ki, a mod után meg elég sokat, de szerintem megéri a dolog
Egyébként tényleg nagyon jól szól, a review-k nem hazudnak.
-
Damien.
tag
Értem.Igazából csak szobába játékhoz használnám.Néha zenét hallgatnék rajta és ennyi..nagyon ritkán egy-egy film.De 90%-ban játékhoz.Úgyhogy szerintem marad a HD485 amit mondtatok..megtetszett..türelmes leszek vele..idő mint a tenger..
Ahogy olvasom a véleményeket nagyon jól szól..
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Damien. #12232 üzenetére
Ha csak szobába, XBOX-hoz lesz, akkor +1 a HD485-nek, viszont ha utcára, utazáshoz is kéne, akkor a CAL!-t sem zárnám ki, mivel zárt kialakítású, adnak hozzá tasakot, és az is nagyon szépen szól (bár azt hiszem a 485-höz is adnak szütyőt, de ezt a többiek jobban tudják)
-
Dave™
nagyúr
válasz
Damien. #12232 üzenetére
Ha ilyet veszel: az első 30-40 órában nagyon mély tónusú, dörmögő hangja lesz, utána kezd el tisztulni, kb. 100 óra után már gyönyörű tiszta és kiegyensúlyozott lesz. Légy türelmes. Saját tapasztalat
Szerintem nagyon megéri az árát (a 15-öt is). Van hozzá egy tök hasznos kis tartó is, amire rá tudod akasztani, így nem kell letenni az asztalra/polcra.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Damien. #12227 üzenetére
Egyik lehet a Creative Aurvana Live! vagy Sennhesier HD485.
-
Damien.
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy Fejhallgató vásárlás előtt állok..Elsősorban Xbox360hoz használnám..Hifin keresztül összedugva és azon dübörögjön a hang..Meg zene hallgatáshoz néha-néha..a lényeg hogy a mély azért legyen benne..és tisztán szóljon..kábelest szeretnék.Sennheiser-t szeretem.igazából abban gondolkodom.de ha valaki tud jobbat szóljon..és 10-15ezer amit rászánok.Ha valaki tud vmi okosat szóljon..Örülnék neki..
Én nézegettem de kiváncsi vagyok más véleményére is..köszönöm.. -
-
SOAD19
addikt
válasz
sipi83 #12215 üzenetére
Hali!
Én nem rég vettem egy K242Hd-t, nekem ott virít a "Made in Austria" felirat, meg nekem nincs semmilyen matrica a pánt belső részén. De lehet amióta vettem, azóta már változtattak a feliraton. Szerintem, ha hivatalos helyről vetted, mint ahogy történt, kis esélye van szerintem, hogy hamisítvány lenne. Itt van egy srác, aki nem rég vett egy 272-est, kérdezz rá, hátha nála is hasonló.
-
Dave™
nagyúr
válasz
sipi83 #12217 üzenetére
Szerintem nincs ezzel semmi gond, amíg az akusztika Európában készül. Sőt, megfelelő szabályozás mellett simán gyártható akár Kínában is, vannak azért ott minőségi gyártósorok. Nem minden dzsunka, ami Kínában készült.
Be kell járatni, majd 100 óra után mondj róla véleményt, addig még sok minden történhet.
-
sipi83
aktív tag
Igen sajnos, máshonnan is ezt hallottam.
Lassan tényleg igaz lesz a mondás: "Hogy ami nem Kínában készül, az nem is eredeti!"
Mondjuk a füles hangja most kb. 3 óra folyamatos zenehallgatás után kezd változni, valahogy érik.
Egyelőre az ALC889-el hajtom, hangerőre nincs panasz. Sőt még a Nokia N86-om is elég szépen meghajtja.
Összességében tetszik. -
Dave™
nagyúr
válasz
sipi83 #12215 üzenetére
Azt tudom mondani, hogy a Sennheisernél hogy működik, gondolom az AKG-nál is hasonló a helyzet: a fejlesztés Németországban, Wedemarkban történik (itt van az egyik fejlesztő központ, a füleseket is itt fejlesztik elsősorban, de van még központ Albuquerque-ben is), az akusztika (hangszóró) gyártása Európában történik (vagy Németország vagy Írország), és a műanyag elemek gyártása, valamint az összeszerelés történik Kínában. Ugyanezt vetítsd le az AKG-ra és nyugodj meg
-
sipi83
aktív tag
Bocs a dupláért, de ezt fontosnak érzem.
Épp a specifikációkat nézegettem és feltűnt, hogy a füles közepén, ott virít
hogy "Made in Austria"[pl. itt jól látszik]
Na most az enyémen nincs ilyen felirat, csak az AKG márkajelzés.
Illetve a fejpánt belső részén, van egy kis matrica "Made in China (P.R.C)
Akkor most én egy Fake verziót kaptam?
Mondjuk a termék pontosan ilyen csomagolásban érkezett:
[Youtube]
Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy áthelyezték a gyártást Kínába, mondjuk az AKG lenne az első cég
Ha mégis fake, akkor viszont tényállás van, és küldöm vissza! -
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Kis egyeztetés után még is csak AKG K272 HD -lett, a 242 -s helyett.
Tegnap hozta meg a futár, de csak ma volt időm kibontani.
Most próbálgatom. Kicsit még nyers... -
Zinho
aktív tag
válasz
Petyás #12209 üzenetére
És a némi fizikához még az is hozzátartozik, hogy viszonylag rövid kábel is lehet már távvezeték (frekvenciától függ), azt pedig már elég randa nemlineáris modell írja le... szóval bonyolultabb ez a dolog (is) mint az ember gondolná elsőre!
Az anyagtisztaság, a technológia.. ezek drága dolgok, egy szint után aránytalanul drágák.Szumma: a (jól kiválasztott) drága vezeték jobb. Nagyon drága vezeték... még jobb, egy arra érdemes rendszerben. Van rá igény, nagyon sok cég foglalkozik ilyen kaliberű kábelekkel.
Amúgy én meg azt nem tudom elképzelni, hogy az emberek pl. mi a túrónak vesznek iPad-et. Meg sportkocsikat!
-
Zinho
aktív tag
válasz
Petyás #12209 üzenetére
Én nem tudom, hogy milyen kábeleket használnak stúdiókban, meg koncerteken, de biztos hogy igen jókat. De amúgy más az igény egy koncerten, és megint más az igény otthon (pontosabban elvárás a kábeltől).
Hogy én mire költenék, és mire nem , azt magam sem tudom, mert anyagilag rettenetesen messze vagyok, hogy egyáltalán ilyeneken elgondolkozzak (high-end kábel/hifi).
Ohm-törvényt felejtsd el. A HIFI nem egy egzakt tudomány. Ha az lenne, nem lenne ennyiféle erősítő, hangfal, kábel, stbstb.
Honnan tudhatnád hogy felesleges volt? Ez nagyon nehéz dolog. Nekem van egy bélépő szintű hifi-m, vettem hozzá Kimber 4VS kábelt. A 4TC-t orrba-szájba dicsérik, nálam mégsem vált be, mert alig volt jobb a 4VS-nél, ami meg feleannyiba került. De egy másik rendszerben sokkal jobban kijön a 4TC. Próbáltam a sokkal olcsóbb CAT5 kábelt, amit sokan dicsérnek. Az sem vált be, mert fémes volt a hangja. Miért fémes, amikor csak egy réz vezető van benne? Ezt milyen törvény írja le? Semmilyen. Pár tízezer ft-ot költöttem kábelre, amivel annyival lett jobb a rendszerem, mintha egy jobb hangfalat vettem volna, ami mondjuk +50e ft,ha eladom a régit. Ez nem placebo, mert összekötő kábelnél pl. 3x annyiba kerülő VDH és Kimber kábelt dobtam a "noname" Hivox kábelért, ami tehát a legolcsóbb is volt, és messze a legjobb azok közül.
A szög hasonlat nem jó. Ezért írtam korábban, hogy aki nem hallott még jobb rendszert, és nem hallotta még, hogy kábel és kábel között is óriási különbség van, annak csak egy darab vezető. Pedig ez nem így van.
Plusz a legvégére: hifi-re általánosan igaz, hogy egy szint után minimális javulásért rettenetesen nagy felárat kell fizetni.Tudom hogy nem kötekedés, nem vettem annak.
-
Petyás
tag
Nem azért hogy kötekedjek, gondolom Te sem vennél ennyiért kábelt.
DE mint írtam, stúdióban, koncerten nem költenek ennyi pénzt 1m kábelre.
És az ott már tényleg a csúcskategória. Például, ha valaki ilyen jó kábelt vesz és minden cucca ilyen jó, meghallgat egy zenét, amit egy profi stúdióban felvettek, akkor csalódnia kell? Szerintem nem fog. De az biztos, hogy feleslegesen vett ilyen kábelt.
Én inkább a szög és luxusszög összehasonlítást látom ebben. (nincs is luxusszög)
Ohm-törvény és némi fizika ismeretében én így gondolom, értelmezem.
És nem veled akarok kötekedni, köszönöm az előző választ. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #12206 üzenetére
Igen.
Az aláírásából:
Home: Audigy4Pro > Zero DAC > Heed CanAmp (modded) > K601 / MS2i / Pro 650
Transportable: EEE 1000H > iBasso D10 > HD25-1 | Portable: J3 > CK10Elsősorban az IEM topicjáról beszélek, ott a CK10 a kedvence még mindig, szóval az a 10 -es.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bigmasterg #12206 üzenetére
ez a fickó nem gyengén tolja
és már azt hittem, hogy az én kezemben sok elektronikai alkatrész/kütyü megfordult már, de itt elbújhatok (igaz én hardverben utaztam/utazom, nem audioban) -
Zinho
aktív tag
Na pont ezért kérdeztem, hogy ki mit gondol erről, mert tökéletes nincsen, mint tudjuk.
Hifiben főleg nincs!
Szerintem ilyen kevés "versenyzőnél" hagyni kéne a túróba a pontozást. Nem korrekt, felesleges, és szóban bőven elég leírni hogy melyik hangja hogyan viszonyul a másikhoz. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #12201 üzenetére
Szerintem joker rendszere tökéletes. Ő azt írja, hogy max pont, a legjobb amit hallott. Persze ennek úgy van értelme, ha a felső kategóriában is van versenyző. Egyébként úgyis az összehasonlítás a lényeg. A pontozással egy baj van, hogy túlzottan arra koncentrálnak az emberek. Ebben a témában ez eléggé rossz, hiszen a sorrend simán változhat személyenként, akkor is ha eltekintünk a "jó basszusa legyen" dolgtól. Egyes kompromisszumok más mértékben zavarnak különböző embereket, ráadásul amire azt lehetne mondani, hogy rosszabb mert például "szinez" az is sokszor jól áll a zenének. Előáll a remek paradoxon, hogy valami rosszabb, de jobb arra amire használod
.
Szóval csak óvatosan a pontozásos dologgal.
(#12192) baluka26: Ami hirtelen eszembejut, hogy jó hangja van: CoD MW (1-2 tökmindegy) , Bad Company 2 , Source motoros játékok (például Left 4 Dead), de a jó öreg CS 1.6 is jó erre a célra.
Metro -val asszem gondok vannak ilyen téren (is).
-
Dave™
nagyúr
Pontozás kategórián belül természetesen. Nem is arra lenne a pont, hogy egymás között mit produkálnak, hanem kategórián belül mennyire teljesítik az elvárásokat. Mondjuk a K512 és a HD485 majdnem egy kategória, legalábbis közelebb vannak egymáshoz mint a HD555-höz. Persze itt is csalás van, mert az AKG zárt, supra aural stb. A legjobb az lenne, ha kategóriánként 2-3 füles lenne tesztelve ugyanolyan módszerrel, mondjuk ez drága játék
A max pontot már írták: én sem hiszem, hogy létezik max pontos paraméter, max az ár/teljesítmény mutató abban az esetben, ha a konkurenciához képest jelentősen olcsóbban kínál egy adott tudást - pl. Superlux HD668B. Na de ez még bizonyításra vár.
#12202: egyébként meg itt a pont, eléggé szubjektív téma.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #12201 üzenetére
Pont most mutatták be Japánban az új Stax zászlóshajót.
Szerintem audio kategóriában nincs abszolút legjobb, mert mindenkinek más tetszik -
bigmasterg
addikt
Max pont, 100% már pedig nem létezik, pontosabban helytelen olyat adni.
Még ez sem kaphatna 100%ot, mivel semmi sem tökéletes, mindennél jöhet még jobb.Plusz, ami tökéletes lenne, annak ki kellene elégíteni mindenkinek az igényeit.
Sőt, a fent linkelt páros, ár/érték arányban nagyon csúnyán elbukik, akár egy 555-el szemben is.
Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest