- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kornel #31410 üzenetére
2003, 1985 kg ha már audi a példa
usa teszt: jó minősítés 3 a 4 ből
Plusz: az a6 és az allroad ha kicsiben is különbözik. És azt se felejtsük el hogy évjáratban azonosokat kell összehasonlítani.
Mert ugye a wartburg és egy 2012 fiat 500 is mást fog mutatni.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Kornel #31395 üzenetére
ezeket a csillagokat saját kategóriájukon belül adják, tehát pont egyenlő, vagy jobb a való életben egy nagyobb, A6.
pl egy Punto, Focus sosem lesz olyan biztonságos, mint akár egy X5, vagy egy Touareg...amúgy enyém, papíron: [link] (facelift előtti az enyém, itt FL van, de szerintem crashnél ugyanaz...)
ps: Szegény Puntos is baszhatta pár hónapja a csillagait, ha egyszer Rezesová a tank X6ossal szaladt rá, aminek kb semmi baja se lett...
-
válasz
Kornel #31391 üzenetére
Csak egy kérdés: Te minden nap veszel friss kenyeret, vagy addig eszed a szárazat amíg van?
Félreértés ne essék, én sem szarom a pénzt és annyira nem is örülök h el kell költenem. De ha holnap a walking dead-re ébredek, akkor én nyugodtan pusztulok le, azzal a tudattal hogy amit akartam, megtettem. Na jó, a lehetőségeim szerint, és a motorkocsik terén, de legalább ott.
Ha neked az a célod h minél többet spórolj a géperejű járóművön, akkor tedd azt. Biztosan van olyan dolog amire meg Te költesz többet. És ez jó! Lehet hogy Te egy 9 méteres átmérőjű HD plazmán szereted a filmeket nézni. Én ( és még egy páran ) a kocsimat szeretem.Minden tiszteletem azoké, akik meg tudják állni hogy ne ilyen költséges hobbijuk legyen
-
Typhoon47
senior tag
válasz
Kornel #31389 üzenetére
nézd. ha neked nincs igényed a prémium kategóriára, akkor valóban csak annyit látsz, hogy folyik a pénz. de van aki meg szeret beleülni, elterpeszkedni a bőrös, állófűtött audiba és nem parázni azon, hogy mikor lapul szét mert egy anyuka ráhúzza kicsit a kormányt egy bármilyen nagyobb autóból mint a tied. na ők költenek is ezért.. ez ilyen egyszerű.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Kornel #31389 üzenetére
Akkor sem egy papír matchboxban ül.
Te sosem fogod megérteni ezt...kicsit magamra is veszem, mert 1. Audiban ülök 2. Bitporkkal egy nézetet vallunk.
1.000x elmondtuk, inkább ismert hibákkal egy sz@rabbat, mint ismeretlenekkel egy csili-vili f@st.
Az, hogy Te az egészből annyit veszel le, hogy folyik a pénz....irigy vagy? Vagy még nem ültél prémium kategóriában?
-
-
neduddki
nagyúr
válasz
Kornel #31367 üzenetére
HI!
mivel a gyari javaslat 0w20 ezert tegyek azt, de most felmerutl, hogy az foozott diszpergesn hatasok miatt /tom, de mar kifejtettem..../ erdemes ojjan olajat tenni, ezert a 5w30 a3/b4 meg 1deci sincs, ezert most rakd aszt, jovo tavaszra meg a sustina 0w20at:- )
aszittem ez mar reg eldont multkorudv
neduddki
mod: eleleiteg frissnek kellenni, de ki a fax fogja azt egy balesetnel nezegetni?
-
törölt tag
-
-v-
addikt
válasz
Kornel #31082 üzenetére
Én télivel is tükörrel előre autóztam ma néhányszor.. vigyázzatok
[g*cire felfagyott.] -
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #31082 üzenetére
Eltekintve attól, hogy a normális embereket én kívülállóként nézem. Reggel beülsz, befűtesz a kis autódba a kés téligumijaiddal, és megfontoltan, elmész ahova akarsz. Nem kell egyből 80-nál kéziféket tépkedni. De érted. Igazából gáz, de észrevettem magamon, hogy olyan szinten el vagyok tunyulva hogy hihetetlen. Ma melóból hazafelé, az ajtótól kb 15mértert kellet sétálnom a kocsiig, hát már halálközeli állapotban voltam, mire odaértem. Én nem fogok mással menni amíg van lehetőségem egy autóval menni.
-
DJ WOKKY
addikt
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Kornel #31008 üzenetére
ugyan! itt van olcsón egy 19 éves Samara!
az első kocsi meg eléggé rohad, belül is leharcolt...
-
-
-
Zewa
senior tag
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Kornel #30767 üzenetére
Szerintem is a Splash lehet a jó megoldás ilyesmire. Városban eleve nem megy hosszú távokat az ember, arra az időre négyen elférnek egy akkora autóban, aztán eszik neki 6 litereket, aminél kevesebbet dízellel se fogyasztana, cserébe lesz fűtése, és még pénze is marad tankolni. Ráadásul, ha nem úgy használja, mint egyik ismerősöm az ezres régi Swiftjét, hogy 2000-nél elváltogatta, a korommal se lesz gondja (ő meg csodálkozott, mért eszik olyan sokat az a kocsi...).
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #30775 üzenetére
Követem a gáz árát, és a benzint is. Amikor még a gáz 175 volt, mondtam is haveromnak, hogy na ez szépen menni fog felfele, el ne higgyük már, hogy ajándék a közlekedés. Na most 240...
Arra is emlékszem, amikor 180 Ft volt a benzin, meg arra is, mennyire drágának számított, amikor 220-240 körül volt...
-
MaciG
addikt
válasz
Kornel #30763 üzenetére
Nem én akarom venni, csak segíteni szeretnék egyik régi cimborának, csak én nem értek hozzá, és gondoltam majd itt érdeklődök.
De természetesen ha olcsóbban is lehet jót kapni az is jöhet, de hogy őt idézzem, "azé valami xar nem akarok venni..."MunezXBK:Épp ez a kérdés, hogy még is milyen valamit.
-
Zewa
senior tag
válasz
Kornel #30613 üzenetére
Ezt a f@sszágot. Ne! Ne vegyél fel hitelt ha csak nem indokolja valami.
Nem kell erőgép természetesen de az ilyen 50le-s autókat szerintem felejt sem. Lényegesen nem fogyaszt kevesebbet de cserébe nagyon nem megy ami adott szitukban jól jönne.
Valami hasonló? Jól fogyaszt, olcsó, gombokért fenn tartható fiatal, klíma, elektromos ablak.tükör.
Klíma apróságnak tűnik de ha jönnek majd a 40 fokot áldani fogod a döntésed hogy olyat vettél amiben van. Vagy pont ellenkezőleg. Később túladni is könnyebb lesz ha cserélni szeretnél.
Esetleg valami ilyesmi? Ez mondjuk egy jelentős biztonsági lépcsővel jobb mint egy Matiz vagy Stift vagy hasonló.
-
dJ Peer
aktív tag
válasz
Kornel #30555 üzenetére
Lóf*szt. Relative kurva sokat megyek cégessel, meg tolatok, egyszerűen benéztem. Korrigálni akartam, mert túl nagy volt a távolság a tükör meg a fal között. Bánom.
Ilyenkor muszáj az egész elemet festeni, nem lehet csak azt a 20 cm hosszú 1,5 cm széles darabot?
Nem akarom, hogy elüssön. -
_NCT
addikt
válasz
Kornel #30493 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek
Ezt rühelltem főiskolán is, hogy az elméletet tömték az ember fejébe, gyakorlati tapasztalat kb 0 volt.
[rvilike]: kopottabb --> gondolom nem tükör radiál-ról beszélünk
Amúgy azt sem értem, hogy a szervizben miért kérdeznek erre vissza, nekik tudni kéne, miért kell előre a kopottabb...
-
_NCT
addikt
válasz
Kornel #30489 üzenetére
Oké, de olyan triviális problémával fordult "szakemberhez", amit még általános iskolában is tanítottak. Én ezen akadtam ki. Gyanítom nem első autóját veszi családi autónak, tehát már ült autóban, tudja, hogy mi fog történni, ha hátul 0 tapadás lesz szinte. Ha meg nem, akkor inkább ne üljön autóba. Igaz én sem tudok még kb lóf*szt sem az autókról, de józan paraszti ésszel sok mindent fel lehet fedezni.
-
-
hdman
őstag
válasz
Kornel #30446 üzenetére
Pár napot használtam, tegnap este visszaadtam a haverjának a kulcsot, a tulajnak ma mondtam, hogy igy nem kell. Ő nem enged, de én sem, mert nekem nem sürgős/fontos a (egy második) kocsi, szépen kivárom, vagy keresünk egyet kintről.
Tegnap, miközben haverommal a mobile-t nézegettük, azért párszor kigúvadt a szemünk:
- lefotózott szervizkönyv, a kocsiban 322k km. 300k-nál a bmw szervizben inspekció 2 nagyszerviz, 320k olajcsere bmw-nél. Csak lestünk, hogy valaki egy több mint 300 ezret futott autót folyamatosan márkaszervízben szereltet... Ez a különbség a magyar meg a kinti viszonyok között.- csávókám megrendelte a 325tds kombit, belül full extra, 10 hangszórós hifi, állófűtés, nagy board, dupla klima, asc, ülésfűtés, riasztó, m kormány, stb, kivülről meg lemezfelni dísztárcsa, m paket nélkül
-
Typhoon47
senior tag
válasz
Kornel #30442 üzenetére
persze. mondta ő is, ő megvette volna a csávókámtól 2 millába és feltetette volna 2,3ba én meg elvittem volna 2,1be de még úgy is necces lenne, szóval halott ügy.
hdman: 0,8 milla is sok e36 tds-ért. alkudjad lefele azt serényen, mert ha megcinsáltatod rajta a dolgokat akkor olyan lesz mint amilyet szerettél volna, másrészt te cseréltél ki rajta mindent, látod , ismered az autót.
-
Integra
titán
válasz
Kornel #30365 üzenetére
ez szomorú.
egyfelől tudjuk mind, hogy ez egy mutyiország, biztosítási csalások mindennaposak, sportot űznek belőle. tudjuk azt is, hogy kis pénz, kis foci, nincsen nagy della jó autóra. tudjuk azt is, hogy a biztosítók nem szeretnek fizetni és tudjuk azt is, hogy viktorkirályunk meg minél jobban le akar kopasztani mindenkit. ez lesz a vége. -
-
-
Integra
titán
válasz
Kornel #30339 üzenetére
messze kerüld el ezeket, ha nem akarod, hogy a gatyád ráköltsd. ideig óráig élvezed, aztán a varázs elmúlik, jön a kőkemény valóság és már meg is bántad, hogy nem hallgattál a józan paraszti eszedre. ez az autó ráadásul avantgarde-nak van hirdetve. ez a felni nem avantgarde rajta, az is biztos, ez egy tök fapad belépő felni. és ilyennel vakítják a kisembert.
bitpork:
na ez jó kérdés. mert valahol rohadtul elítélem a sok gyökeret, akik az adott témához kevésbé értő, vagy gyengébb kiállású embereket tudatosan, szánt szándékkal átveri, megvezeti és visszaélnek a helyzettel. és mert a legtöbben akik nem értenek hozzá, attól még jó emberek. csak lekell vezetni nekik, hogy mennyi 2+2. az okosabbik fele megérti. a másik felének meg mindegy, saját kárán tanulja meg mennyi az annyi. de mikor ezen felháborodnak, akkor alapvetően azok háborodnak fel, akik magukra ismernek. tök egyszerű pszichológia.
de ez már a saját nyavajám mint mondtam -
Balupapa
senior tag
válasz
Kornel #30257 üzenetére
Ahány kalkulátor annyi féle
e szerint pld már nem jóazért irtam h nem biztos h jó
(#30258) TaaT
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #30225 üzenetére
Jó rá az is, a new swifté is, stb. De minek? Nekem itt van a garázsba a 4db gyári disztárcsa... Leszedtem és beraktam oda. Kell a reteknek. Szép fekete lemezfelgen, piros szelepsapival(gázzal töltve)
Mod
em nem ugyanaz van, wagon,ignis,swift,splash mind máshogy néz ki, de jók egymásra.
-
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #29993 üzenetére
Elég érdekes story, de tény, egy autót "nem megvenni nehéz". Sokszor elgondolkozom énis, hogy mennyire jó lenne egy ilyen-olyan autó, de mindig eszembe jut hogy a suzukimra évek óta szószerint egy fillért nem költöttem(olajcsere-ablaktörlő-izzók, de az utolsó kettő az sem muszáj volt, hanem az én hóbortom) pedig te is tudod mit kap tőlem szegény autó. Igaz most költenem kell majd rá ~50ezret de újabb jópár évig bírni fogja a kegyetlen bánásmódot.
Mod: És be kell vallanom, nagyon fájna ha ennél többet kéne egy autóra áldoznomPedig alaphelyzetben több tízezret tudok elkölteni helyzetjelző ledekre, ablaktörlőre, apróságokra, de hogy a szűken vett fenntartásra annyit költsek azt nem. Ha elkopik a fék kicserélem, de a sorozatos hibák, áhh
Az írás legvégén van a pont, "Nálam azóta nagyon fontos szabály lett, hogy egy autó MAXIMUM 3 havi bérembe kerülhet. Hogy ebből nem lesz porschém, vagy ferrarim? Az csak azt jelenti, hogy keveset keresek. Most inkább ezen dolgozom, hogy majd később, ha tényleg megtehetem, meglegyenek ezek a kocsijaim is!"
Igaza van.
-
-
_NCT
addikt
válasz
Kornel #29300 üzenetére
na igen az erős kezű emberek ... No meg heti merítés, nepperszöveg: "hááát azzal az autóval van egy kis gond, újra kell festeni az egész autót, de nem azért, mert törve volt, vagy valami... Nagyon szép, megkímélt állapotú, csak el kezdett pattogni a lakk....." Megköszöntem, sok sikert kívántam neki az eladáshoz, s eljöttem.....
-
_NCT
addikt
válasz
Kornel #29293 üzenetére
Hiteles, számlák + szervizkönyv is normálisan van vezetve + ugye a garancia, ami igazából egy biztosítás..... Hangja kicsit dízeles volt, az 1.4-es motornak köszönhetően. Rossznak nem rossz, csak ennyiért belegondolva magasabb kategóriát is lehetne kapni, csak ugye azoknál meg mindig volt valami gyík.
Mind1 így jártam, első autónak megfelel....
-
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Kornel #28441 üzenetére
Ha visszaolvasol, en is nagyon ajanlgattam, de erre nincs keret, max 150-200e ert kell valami hulladek ami beindul es orszaguton hat alatt eszik. Szivem szerint megtartanam a wagont, de majd kiderul hogy hozza a sors. Hiba egy csunya "szar suzuki" sokszor kihuzott mar a szarbol meg sokszor volt ott mikor nagy volt a szukseg, amennyire gyuloltem utaltam a vegere annyira megszerettem
Szoval majd 1-2 heten belul kiderul mi a helyzet
Egyik ex kollegamnak volt amugy saxo 1.5dje, 4szemelyel jart be dolgozni vele, 4,2-4,8kozott evet neki de nem varosozott. Golf III vel van tapasztalatom eleg sok, csak 1.9dvel nincs, igazabal elegge tul vannak arazva, jo auto csak fapados nem valami kenyelmes. Marmint nem extra ugybe,hanem kenyelmileg fapados. Az en seggemnek az astra kenyelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest