Új hozzászólás Aktív témák
-
julius75
aktív tag
válasz
Mercutio_ #90990 üzenetére
Azért érdekes szervezés....
10-ből 6 budapesti helyszín.
Észak-keleti, észak-nyugati régió teljesen kimarad, mint pl. Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Tatabánya, Győr, Sopron, esetleg Kecskemét.....
Pedig lehet, itt is lenne érdeklődés, és nem mindenki vevő egy pesti útra csak ezért..... -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #90924 üzenetére
"Most nézem, hogy a GX9 picit hízott és ducibb lett a GX80-hoz képest"
Jaja, a legnagyobb változást elszenvedő dimenzióban már 2,9mm-el nagyobb a GX9 (ezt a kicsikét jobban hátranyúló EVF okozza). A többi dimenzióban jellemzően 2 mm körüli vagy alatti a hízás mértéke (jobbról-balról 1-1 mm, alulról-fentről meg 0,75-0,75 mm). De ne felejtsd el megemlíteni, hogy 24 grammal nehezebb is a GX9.
Mondjuk tolómérő és patikamérleg nélkül ránézésre nem mondanám meg a különbséget, de tudom van akinek a hasitasiban minden milliméter számít.
-
asdf_
veterán
válasz
Mercutio_ #90904 üzenetére
Nezem egy ideje mar ezt az obit, garis hasznalt 2-3 havonta szokott szembejonni, a nemgaris is siman 40-45-ert megy, szoval ugy voltam vele, hogy akkor mar inkabb egy bizonytalan garis -elvileg- nullkilometeres. ugyanennyiert. Amennyivel olcsobb a magyarnal, abbol meg veszek mittomen, egy retur repjegyet
(#90912) iscsu: thx, a multkor ugyis kimaradt, hogy elolvassam. Nalam egyelore negy napja a kamu megy, es most, mivel hetvege jon, gondolom ket napot rogton hozza is adhatok.
-
_q
addikt
válasz
Mercutio_ #90841 üzenetére
Igaz csak árukeresőn néztem, de ott APS-C szenzort ír és Sony E bajonett foglalatot. Vagy 2 verzió van belőle, egy Sony E és egy m4/3-ra?
(#90842) MrChris
Köszi.(#90843) Lassú Víz
Láttam Speedfire kollega képeit. Ő is m4/3-al fotóz (Sigma 56 1.4, ehhez lehet a panasonic 42.5mm 1.7 közelebb áll mint a sigma 60 2.8) és elég szép háttérmosást ér el. Az a szintű elmosás nekem elég lenne, ezért szerintem megtalálom én a megfelelő objektívet m4/3-ra is, csak annyi lehetőség van, hogy kicsit elveszek az objektívek tengerében. Továbbá minden objektívet se szeretnék megvenni (nem is tudnék), anélkül meg ugye maradnak a többiek tapasztalata és esetleg cikkek amiből el kell dönteni mi legyen. -
_q
addikt
válasz
Mercutio_ #90819 üzenetére
Videó miatt Panasonic G80-nál maradnék, persze emiatt meg kompromisszumos a fotózás. Legjobb lenne 2 gép
(#90824) Mercutio_
Igen, a használtan ~130 ezer Ft-os verzióra gondoltam, most látom van belőle 300 ezer Ft feletti árban is.
70-200 tartományon gondolom jó ha van stabilizálás, ha nem akarok állvánnyal próbálkozni.(#90820) Studi
Köszi. Ez kicsit több, mint amilyen kategóriában keresgélek(#90821) MrChris
Köszi. Ez is az ára miatt tart vissza.(#90822) Lassú Víz
42.5mm f1.7-ben gondolkozok a portré miatt. 12-60-al nem nagyon tudok sajnos szép elmosott bokeh képeket csinálniLáttam, hogy messzebbről sokszor a Canon 70-200-as objektívet használják és kicsit ezért elgondolkoztam, hogy talán kiválthatnám egy hasonló objektívvel az 1 db fix-et. Mondjuk az f1.7 szemben az ajánlott minimum f2.8-tól, olcsóbbnál f3.5-től kezdődő fókuszhoz, lehet nem lenne az igazi.
Nem használtam még fix objektívet, de kicsit félek, hogy a zoom tartományt fixekel fedjem le. Azt tudnám elképzelni, hogy az ajánlott 130 ezres kategóriából egy nagyobb távolságot lefedni, mellé egy fix portré.Igazság szerint portré lenne a lényeges, de volt olyan eset, amikor vízpart, móló miatt nem tudtam elég közel menni vagy ha tudtam volna, akkor meg kellett a távolság és nem volt elég a 45mm ekv 80mm. Hiába lenne jó kiváltani egy nagyobb átfogású objektívvel a 45mm-es (ekv. 80mm) portrét, nem fogom tudni?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #90819 üzenetére
Miért nem Canon R-t vagy RP-t?
(#90821) MrChris: 220 voltánál a C70-200 f4 L IS II USM 450 ezer, míg a Pana 35-100 f2.8 II 350 ezer. Így elsőre nekem nem tűnik drágábbnak.
(#90818) _q: mFT rendszerben ugyanazt a DOF hatást inkább fixekkel lehet abban a tartományban elérni. A teljesség igénye nélkül: 25 f/1.2, f/1,7, f/1.8; 42.5 f/1.7, 45 f/1.2, f/1.8; 56 f/1.4; 75 f/1.8
-
inzsellér
tag
válasz
Mercutio_ #90654 üzenetére
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem elég jó képeket raktam fel + a Prohardver rohadtul leméretezi a képeket, ami elég nagy minőségromlással is jár. Ezért itt van két - mindent jobban tudó kartács megfogalmazása szerint- demo kép a Flickről, statikus képek, de talán látszik rajtuk, hogy a rendszer tud éles képeket is csinálni, csak az elkövetőben van néha a hiba. A fácán 500 mm-el, a seregély 265 mm-el készült. Persze, biztos van olyan kolléga, aki a mobiljával ennél lényegesen jobb képeket csinál, irigylem is őt (de az orvosát nem):
https://www.flickr.com/photos/76497315@N03/albums/72157690871621683 -
hibavissza
veterán
válasz
Mercutio_ #90640 üzenetére
A kép minőségének szempontjából teljesen érdektelen, hogy a készítője épp milyen messze volt a témától. Ha utána oda kell írni, hogy: "jódehát 50 méterre voltam tőle és murva nyád" akkor az a kép rossz. Tehát ha közelebb repül a két madár akár egy mobillal is lehet ilyen kaliberű képet készíteni. Erre utaltam.
Igen, jól látod. A második madár nem síkban repült. Éles is. Ja nem.Ennyi volt mára a fotós tanfolyam.
(#90639) Balinov: könyörgöm, nem látod? Halálra zajszűrt, lapos, madarászokon kívül nem igazán érdeklődést kiváltó téma. Tipikusan olyan fotók, melyek kívánják a protekcionista kivitelezést. Egyébként az alap koncepció nem rossz. Látni bennük az igyekezetet. Lehettek volna nagyon jó képek, de demózni nem jók. Aláírom, hogy egy madárrajongónak tökéletesek, hiszen tök jól látni mi van rajta. De szerencsétlen módon techdemóztak velük.
-
Engineer086
Modder
válasz
Mercutio_ #90553 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsait, javaslatait!
Az általad linkelt objektívek közül nálam a második képen látható szolgál.
Picit gondolkodtam és rájöttem, hogy építészként sokszor jól jött volna korábban némi plusz látószög egy épület dokumentálásánál, tematikus kirándulások alkalmával. Mindannyian említettétek a 12-32-es obit, lehet teszek vele egy próbát, ha azt mondjátok, hogy minőségben hozza, vagy túl is szárnyalja a 14-42-t. -
-
aginor
veterán
válasz
Mercutio_ #90448 üzenetére
Én voltam, megkukkantottam ezt az új csodavázat. Hát, minden szempontból brutális. Bazi nagy, nehéz, de olyan masszív mint egy tank. Amúgy jó a fogása, jók a kezelőszervek, logikus a felépítése, menü rendben van, a zár olyan halk, hogy elsőre nem voltam benne biztos, hogy valóban exponált a gép.
Így elsőre a méretét és a súlyát leszámítva nem sikerült fogást találnom rajta (no ott van még az objektívpark, de majd csak kialakul), bár nekem minden pozitívuma ellenére is túlárazottnak tűnik a konkurenciához viszonyítva. Az látszik, hogy a Panasonic nem vette könnyelműen a belépőt az FF szegmensbe, he lenne hozzá normális objektívpark, akkor nem lehetne félvállról venni, de így egyelőre még csak egy érdekes kísérletnek tűnik. -
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #90149 üzenetére
"Igény szerintem továbbra is lenne egy modernizált GM5-re, csak a gyártót nem érdekli."
Számomra is logikus döntés lenne egy modernizált GM5 piacra dobása, de lehet, hogy a Pana marketingesei jobban látják és tényleg nem ezt keresi a piac. Jobb felbontású keresővel, visszafordítható (szelfizésre alkalmas) kijelzővel, 4K-val szerintem jól fogyna. Zseniális cucc volt az előző is, kb. akkora, mint a Nikon S1-em.
-
PuMbA
titán
válasz
Mercutio_ #90101 üzenetére
Csak tájékozódok, mert nem sokat tudok az MFT-ről
Az obik miatt egyébként valószínűleg valamilyen RF bajonettes Canon lesz, mert adapterrel rá tudom rakni a mostaniakat és 30 évre el vagyok intézve, hiszen az RF bajonett most kezdődött és van benne sok-sok év hátra.
-
Speeedfire
félisten
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #90055 üzenetére
Ja, már látom én is abból a pár tesztképből is.
Szafa lesz ez.
Ödémára: A múltkor megmarkoltam az egyik kolléga 5DIII+markolat+17-40 szettjét. Hááát, korántsem vagyok egy pici és gyönge gyerek, de én ezt nem akarom órákig cipelni, emelgetni, meg állandóan kézből kitartani.
Majdnem két kilós cucc, és a mérete is brutális, pedig ez még nem is a legbengább FF kombó.
Ezzel szemben a múlt szombati meccsen szűk három óra alatt egyszer se éreztem soknak a G80+14-140+coldshoe elosztó+mikrofon kombót, simán kézből tök lazán végigtoltam anélkül, hogy pihetnetni, vagy cserélgetni kellett volna.
Még egy ilyet, vagy valami hasonlót majd lehet, hogy beszerzek.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #90051 üzenetére
"miközben a legtöbb aps-c (tükrös, vagy milc egykutya) topicban jóval ritkábban van ilyen késztetés."
Lehet, hogy azért (is), mert 1.5-tel, meg 1.6-tal nehezebb felszorozni.A DOF is fontos, persze, de az szerintem egy más szinten van, mint az alap paraméterek (blende, záridő, érzékenység, gyújtótávolság). Akartam írni egy frankó hasonlatot, de már nem pörög az agyam, ráadásul a fogam is fáj, hogy rohadjon meg.
Amúgy az előbb gyorsan kipróbáltam a kis 42.5mm f/1.7-et. Hát, kettes crop, meg DOF ide, vagy oda, lesznek itt olyan mosodák, hogy ihajj.
Meg egy kicsit más is úgy lődözni beltérben, pár éjjelilámpa fényénél, hogy végre "látok" a gépen keresztül, és van 2-3 FÉ előnyöm a kitobikhoz képest.
De veszélyes játék ez, mert már most érzem, hogy el fog kapni a gépszíj, és a fényerős üvegeket fogom lesegetni, hogy mikor mit lehetne megvenni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89709 üzenetére
Ebbe a topikba nekem sem hiányzik. Egy nagy MILC-es topik, gyártófüggetlenül talán nem lenne rossz és ha lesz elég L-bajonett felhasználó, majd nyitnak maguknak saját topikot.
Szerintem.
Bár emlékeim szerint a PH üzemeltetői mintha nem igazán kedvelnék az ilyen gyűjtőtopikokat. Ebben volt is ráció akkor, mikor az aktív fórumozói bázis jóval nagyobb volt és lehetett aprózni a témákat/közösségeket.
-
Speeedfire
félisten
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #89444 üzenetére
Ez igaz, bar en ugy fogom fel, hogy a kisebb szenzort sokszor technologiai elonnyel kell kompenzalni. Javareszt allo kepeket fotozom, ahol a jo stabi miatt sokszor iso200-on tudom tartani az erzekenyseget. Ezek az extra funkciok kellenek a versenykepesseghez, es a pana belepo objektivei is tudjak ezt, kvazi az ember elvarna, hogy az Olympus is tudja ezt es ne csak 2 meregdraga objektivnel. A Hi-Res ugyanez, extra funkcio volt 2015-ben, ma mar eleg sok gep tud ilyet, az uj FF Pana is tudni fogja.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_ #89389 üzenetére
Jo lenne ha keszen lenne, barmennyire is tetszik tesztekrol a Leica 12-60, nagyon fajo, hogy a dual is nem megy Olympus vazon. Szoval kene egy zuiko 12-60 de az meg nincs. Nem ertem miert nem tudtak rendesen osszefogni, de ez igy nem teljesen 100as. Igy marad, hogy bizom az Olympusban, hogy osszeramol egymaga egy teljes rendszert.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89313 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem árulnak árut, hanem azt, hogy az áfacsaló üzleti modelljükhöz pont ilyen színvonalú ügyfélkezelést képzeltem el.
Aszongya' nincs raktáron és nem akarnak megváratni. Közben a weboldaluk szerint van, csak már magasabb áron. Már elindították a pénzem visszafelé, de megírtam volna szívesen, hogy tudok várni (de ugye ezt ők sem akarták volna).
Azért érdekes, hogy a vásárlók egy magyar webshopot ilyenért elkaparnak, de ha ügyesen csalja a közterheket és a csalás gyümölcsét jelentős árkedvezmény formájában továbbadja a vásárlónak, akkor már minden el van nézve.
Mindegy amúgy, megveszen használtan, de az is lehet, hogy inkább az Olympus 45 1.8-ra megyek rá.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #89207 üzenetére
Az 1-2 generációval korábbi középkategóriás váz sok esetben nagyjából ugyanazt tudja, mint az új alsó kategóriás, és ráadásul nem igazán kapod meg olcsóbban, mint az új alsó kategóriást (Canon 4000D rendszeresen 80-90 ezer körül van akcióban kitben, használt 700), míg ugyanennyiért használt 650D, 700D vázakat árulnak, amikben mivel használt termékek, a kockázat is magasabb.
Amiket írsz, azok pedig épp hogy kezdőnek kevésbé számítanak, mert még nincs viszonyítási alapja, mint neked, nyilván később növekednek az igények, ha közben obit vesz, azt viheti tovább, ha azonos rendszerben marad.
Egyébként a prohardver fórumokon nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy a saját magasabb igényeik miatt nem tudnak elvonatkoztatni, és kezdőknek, tapasztalatlanabbaknak vagy éppen kisebb igényszinttel rendelkezőknek is ágyut ajánlanak verébre. A kevés vezérlőtárcsa pl. mióta hátrány egy totál kezdőnek?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #89137 üzenetére
Pedig biztos vagyok benne, hogy - ahogy írtad is - pár kihelyezett szettel, és egy halál egyszerű reklámmal ("DSLR képminőség kicsi méretben", "Fotózz úgy, mint a profik, de ne cipelj akkora cuccot", és hasonló, jól csengő marketingdumák) sok-sok vásárlót szerezhetnének.
(#89136) Mirman: Durva.
Azt hittem, ott azért más a helyzet.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #89134 üzenetére
"Sok vásárló nem is tudja, hogy van kompakt méretű alternatíva"
Némileg ehhez kapcsolódik: Pár hete betértem a helyi Media Markt-ba, és Euronics-ba, hogy MILC vázakat és obikat taperoljak. (Más műszaki bolt nem nagyon van, max. a Tesco kapcsolódó részlege.) Asszed, volt akár egy is kirakva belőlük? Hát nem. Előbbiben egy rakat szappantartó kompakt, 1-2 töksötét, csillió zúmos bridge, meg kb. 5-6 belépő Canon és Nikon DSLR, a rájuk aggatott kitobikkal. Utóbbiban meg konkrétan semmi fotós cucc.
Persze, nagyobb, fővárosi MM-ekben, és egyéb boltokban biztos nem ez a felhozatal, de egy 80 ezres megyeszékhelyen (Szombathely) most ez a helyzet. Azért ez egy kicsit durván érintett.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89113 üzenetére
Akkor megyek feljebb árban, vagy lejjebb a tele véggel. Vagy hagyom megint a fenébe az egészet és azt az évi 1-2 alkalmat amikor talán elővenném megoldom kölcsönzéssel.
50mm vs 40mm: Szerintem ez nagyon egyéni dolog, hogy ki-mit szeret. Mind a kettőnek megvan a maga rajongótábora és a 40mm is eléggé klasszikusnak számít, csak mindig egy kicsit partizán megoldás volt (például a Leica 40mm Summicron egy ikon sok utcai fotósnál, noha hozzá való frame line-t egyik M váz sem tudott soha). Apámról nem is beszélve, aki a fél életét a Fujica ST-F-el fotózta végig (Fujinon 40mm f/2.8).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89089 üzenetére
"Mivel 30-40 éve már elterjedt a zoom és ultrazoom, így aki hamarabb érkezett az leginkább a nyugdíjas"
Ne keverd össze azzal, hogy létezett, vagy megfizethető volt és széles tömegek is használták.
"a lábzoom, a mobil "képminősége" pedig nekem sokszor kevés."
Én nem azt mondtam, hogy Mercinek elég egy mobil mindenre, hanem azt, hogy a nagy többségnek igen és éppen ez a trend igazolja, hogy a zoomba vetett hit egy kissé túlértékelt. Akinek mégis többre van szüksége, az már egyre tudatosabb és nem vesz meg minden fapados szirszart, mint egy EOS 1000D vagy anyámkínja.
(#89090) pandur99: A fotózás és videózás a szakmám. Nem azért nem fotózok sokat egy nyaraláson, mert nincs ingerem rá, hanem mert megtanultam, hogy haszontalan fotókra pazarolni az időt csak a pihenés rovására megy. Amúgy az utcai fotózás az egyik hobbim, de ezt egyedül művelem, nem kell másnak sem hozzám igazodnia, meg nekem sem másokhoz és magányomban tudok legjobban a fotózásra koncentrálni. De ekkor sem fotózok le mindent ami a lábam elé omlik. Van amikor egész nap járom a várost, lóg a gép a vállamon és 20-30 fotóval megyek haza, közben tök jól éreztem magam.
-
Fandango
veterán
válasz
Mercutio_ #89089 üzenetére
Én is az idei nyaralás után döntöttem úgy, hogy fájó szívvel de megválok a Fuji X100F-től, mert nagyon szerettem az a gépet, de a fix obi sokszor korlátozott abba amit szerettem volna megörökíteni, ha már olyan helyen járok. Főleg a nagyobb látószög ami nagyon kellett, mert sokszor a lábzoom már nem megoldás.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89082 üzenetére
"Az átlag vásárló viszont túristazoomon szocializálódott, nekik mobilon is kellene legalább 3 látószög (nagylátó, normál, tele), ezért kérdeztem."
De ez már egy másik fotós generáció, akik már eleve mobillal kezdtek fotózni (akár idősebb korosztály is, mert addig eszébe sem jutott fényképezőgéphez nyúlni). A turista zoom egyáltalán nem annyira általános jelenség, mint azok gondolják, akik pont ezek fénykorában csöppentek bele a fotózásba, az ennél hamarabb érkezőket még nem érdekli, a későbbieket meg már nem érdekli. De hozzáteszem a mobilipar pont ebbe az irányba tart, ma már ha csak két kamera van hátoldalon, az teljesen átlagosnak számít még a középkategóriában is, kicsit feljebb lépve már 3 meg 4 kamera van, ezek meg folyamatosan csorognak le az alsóbb árkategóriákba is.
Btw én egy nyaralást azért tudok végigfotózni egyetlen fix látószöggel, mert nem izgatom azon magam, hogy ha nem tudok meglőni valamit. Én inkább koncentrálok arra, hogy a barátnőmmel használjam ki jól az időt és ne a fotózással foglalkozzak. Ha egyetlen fix van nálam (vagy éppen a mobilom), akkor már fejben komponálok és csak akkor állok meg lekattintani valamit, ha tudom, hogy le is lehet. Ha nem, hát így járt, nem izgat. Nálam simán van olyan, hogy az 1 hetes nyaralásról 100 fotóval jövök haza, na az kb 3-4 tekercs film.
Hozzáteszem, amikor elkezdtem ilyen fejjel fotózni, javult sokat a fotóim minősége. Elkezdesz a lényeges momentumokra koncentrálni, elkezdenek a fényképek emberközelivé válni és már a lekattintás előtt kiszelektálod a fiszfaszokat fejben.
-
-
pandur99
aktív tag
válasz
Mercutio_ #89082 üzenetére
Volt olyan teszt, amely azt hozta ki, hogy nem éri meg, és olyan is, amelyik azt, hogy igen
A képminőségben nem lehet észveszejtően nagy különbség, de a drágább ugye fényerősebb, komolyabb építésű, időjárásálló. Csak hát ezek számomra jelenleg is elméleti fejtegetések, mert az a realitás, hogy a 12-50-nel fotózok nagyrészt. Mondjuk az is stabil építésű, meg időjárásálló.
-
pandur99
aktív tag
válasz
Mercutio_ #89079 üzenetére
Pana 12-60-asból van kétféle is. Amit írsz, az a sötétebbre vonatkozik, az Elmarit 2,8-4 már húzósabb, 200e fölött van az ára. Pedig az sem túl nagy, nem is nehéz (320g). Én ezt céloznám meg, ha le akarnám váltani a 12-50-est - illetve nem csak akarnám, de futná is rá. Lehet, hogy majd rendezek egy kiárusítást, és összeszedem valahogy a rávalót.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #89079 üzenetére
"A mobiloknál hogy pótolják a zoom obi hiányát?"
Sehogy. De nekem rendes fényképezőgéppel sincs szükségem zoom objektívre az esetek 90%-ban. Fotóztam már végig nyaralást mobillal és felszabadító érzés.
Ez az objektív gyűjtögető fétis amúgy ilyen újkori dolog. Apám egy fél életet fotózott végig egy Fujica ST-F géppel, amin egy ráépített Fujinon 40mm f/2.8 objektív van. De nagyon sokszor halljuk, hogy rokonok az SLR gépeikről (Fed, Zenit, stb) soha nem vették le a hozzá kapott fix Helios vagy Jupiter objektívet. Ha nekem egyetlen fényképezőgépet kellene választanom, amin nem cserélhető az objektív, hogy ezzel éljem le a maradék életem, akkor a Fujifilm X100 éppen aktuális kiadása lenne és tök boldog lennék.
A mobilokban általában ekv. 28mm körüli fixek szoktak lenni. Ez az emberek többségének egy ideális látószög a mindennapi életük dokumentálására. Úgy nagyjából nekem is.
-
evo87
őstag
válasz
Mercutio_ #88968 üzenetére
Imádom a kis GM1-est és borzasztó nehéz szívvel válok meg tőle, hiszen a mérete, a fogása, a minősége még ma is elcsábít, ha kézbe veszem, egy fix 20-assal városi, turistás zsebmasina, a 12-60-assal pedig méretét megszégyenítő gép. De objektíven leginkább az evf és a vázstabi (plusz az egyéb pozitívumok) miatt muszáj volt előrébb lépni.
-
-
oil120
senior tag
válasz
Mercutio_ #88874 üzenetére
Köszönöm a választ,.
Igen arra gondoltam, hogy a pana vázra fordítva felrakni az obit.
Ezek szerint csak a 43mm/f1,2-es obit lehetne rátenni, azon van manuális rekesz, legalábbis azt hiszem.
Érdemes benne gondolkodni, vagy nincs értelme így makrózni?
Egyébként nagyobb leképzés érhető el mint közgyűrűsorral? Nagyobb nagyítás?
Van-e értelme makró objektív és a gép közé közgyűrűt tenni? -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #88841 üzenetére
De az elég lehet vondnak. Van végállás, és mindig ugyanoda áll vissza. Ha nem, akkor cine obik kellenek vagy meg kell szokni az elektronikus fókuszgyűrűt. Az E-M1 MkII-nek van egy érdekes szolgáltatása, bár még nem használtam. Egy előre beállított fókusztávra lehet küldeni az obit egy gombnyomásra.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Mercutio_ #88812 üzenetére
Nem tudom, öcsémnek van GX80, de vele most egy darabig nem találkozom. Szerintem a Google hamarabb megmondja.
G80-ban van, de nem igazán tesztelgettem, nekem ez macera egy ilyen kijelzőn, de több paraméter állítható ilyenkor, mint a kamerán belüli Jpeg paraméterezésekor.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged