Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
inzsellér #91106 üzenetére
Szerinted ha a 12mm f/1.4 árát sokalltam, akkor ezt megengedhetném magamnak?
De ha még lenne is ennyi pénzem (objektívre), a mérete és tömege miatt akkor se biztos, hogy bevállalnám. Optikailag tökéletes lencse (lehet), de böszme nagy, főleg az MFT rendszerben.
(#91105) Mercutio_: Ja, tudom, olvastam párszor róla itt a fórumban. Idővel jó lenne egy UWA is, de most elsősorban ilyen ekv. 24-28mm körüli "általános" nagylátókra gondoltam. Meg ugye ez is csak manuál fókuszos lenne. Bár ezzel akár még meg is tudnék barátkozni, és akkor már ott is van a Samyang/Rokinon 12mm f/2. 70k körül használtan nem rossz vétel.
Tényleg olyan szörnyű az AF egy ilyen búszterezett Sigma/Tamron 17-50-nel? Fotóban és videóban is?
(#91107) _q: Hát, arra én is kíváncsi leszek, hogy mire jutok a végén.
Nekem mondjuk a cserélgetéssel nincs olyan sok bajom, de persze jobb lenne minél kevesebbel megoldani. Tetszene a 12-35 f/2.8, de nem tudom, hogy ér-e annyit, amennyire kerül. A tele végén szuper az f/2.8, de a nagylátó végén nem sokkal világosabb, mint a 12-60-asom (f/3.5), holott most épp arra lenne leginkább szükségem. Ezért nézegetem ezeket az f/2 és az alatti wide angle lencséket.
Egyébként a kevesebb cserére megoldás lehet még egy váz, mondjuk egy kicsi és olcsó GX80. Ha lenne pár olyan melóm, ahova kellene a két gép (vagy több obi szimultán használata), akkor azonnal vennék egyet használtan. Szerintem nagyon megéri az árát.
-
MrChris
nagyúr
válasz
inzsellér #90919 üzenetére
Vajon a GX9-é is sony? GX8 és a többi m4/3-os 20mp-es?
Sokakat nem érint, de úgy tűnik, hogy a manuális obik esetén a stabihoz rendelhető fókusztáv GX80, G80, G90 esetén csak 8-1000mm-ig állítható, míg GX9, G9, GH5 0.1-1000.0-ig tizedes lépésenként. Ez annyira nem lenne baj, csak a Laowa 7.5-est nemtom diszkréten beállítani a vázamon csak 8mm-re és emiatt videó módban kicsit jobban libegteti a kép sarkait.
-
-
Studi
veterán
válasz
inzsellér #90408 üzenetére
nem tudom meddig tart az az "idáig", de nekem van itthon egy első szériás 35-100/2.8-am, ami elvileg nem alacsony kategóriás zoom, és made in China. Nem mai darab pedig, már vagy másfél éve nem is kapható, én akkoriban vettem, amikor kifutó volt. feltételezem nem az utolsó darabokhoz telepítették át a gyárat, így nagy valószínűséggel az egész széria kínai lehetett. A 25/1,4 és a 7-14/4 japánok.
-
-
Speeedfire
félisten
válasz
inzsellér #89588 üzenetére
Apropó AF gyorsaság. Vasárnap délelőtt volt szerencsém használni hosszabb ideig a panasonic 20 1.7-et modell fotózáskor. Parádés volt. Azt hittem, hogy olyan lesz vele dolgozni, mint sajtreszelővel rejszolni [link]. De nem. Meglepően gyors volt kint a szabadban. A fókusz is elég pontos volt, 1-2 alakommal ment csak félre. Valószínűleg maradni fog. Max ha cserélek, akkor csak fényerősebb 1.4-re.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #89565 üzenetére
Én ha tehetem, mindig használom. Nem sokat szoktam a gép előtt utómunkázni, ez pedig lerövidíti azt a kevés időt is. Ha a WB-t jól belövöm, akkor sokszor csak elég leméreteznem 16 MPX környékére és utána sem élesítenem, sem zajt szűrnöm nem kell.
A munkahelyi monitoron nem nagy a különbség, itthon a nagy 4K-s TV-n viszont rendesen látni.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #89295 üzenetére
+1 a pana 42.5/1.7-re! Nagyon háttérbe szorult kis üveg, pedig kép középen hozza a 45-ös Zuikot, széleken veri is azt, kellemes a képe is és ami nagyon jó benne, hogy 0.31 cm a közelpontja és nem fél méter. Nyilván ez nem a portrénál hasznos (bár speckó esetben lehet használni ott is), de nagyon jó tulajdonság.
Tulajdonképpen a kis méreten kívül még ezt szeretem nagyon az MFT-ben, szinte minden látószögnél van olyan objektív a rendszerben, ami közelebb enged a témához, mint a nagyobb szenzoros társaik.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
inzsellér #89018 üzenetére
Keresd meg az E-M1 Mk I használati utasítását. 53. oldal. Egy-két kivételtől eltekintve (pl. 3D) van raw, de nyilván nem lesz rajta pl. az e-Portrait hatása vagy a Photo Story esetében sem lesz raw az összerakott képről csak külön a keretekben lévőről. Szerintem így működik a többi is, de érdemes a konkrét gép kézikönyvében ellenőrizni.
(#89020) Schanyee: Azt olvasom, hogy hand-Held Starlight módban 8 képből építkezik a váz. Még sosem próbáltam. Van állványom, igaz sokszor lusta vagyok cipelni
-
modulus
aktív tag
válasz
inzsellér #89012 üzenetére
Köszi az infókat mindenkinek, akkor amelyik nem villog ilyen módokkal a leírásban/reklámban, abban valószínűleg nincs is.
Oly e-m10 III-nál is láttam sok jó programot.
Kár érte, hogy nincs raw mentési lehetőség ezeknél, én magam is szeretek foglalkozni vele.Nézelődöm még akkor, ilyen módokra szükség lenne mindenképp, mert nem csak én használnám a gépet, hanem kevésbé gyakorlott fotózni vágyó személy is.
-
-
INTELligent
senior tag
válasz
inzsellér #88183 üzenetére
Jó, nyertél
.
Azért még megvárom, Speedfire mit mond az E-M5 II-ről, mert igazából a fogáson kívül nem tudom, mi szólna számomra a Pana mellett (azt leszámítva, hogy kvázi megszoktam, de az nem szeretném, hogy befolyásoljon) - mivel nem vagyok nagyon videós, meg ha minden igaz, fejlődött annyit az Oly is videóban, hogy nekem elég legyen. Mert őszintén már lépni kellene, mivel a normális stabilizátor hiánya érezhetően korlátoz, és mivel használtban gondolkodom, nem hiszem, hogy érdemes lenne akár egy Black Fridayt megvárni.
Utolsó kérdés: mennyivel előnyösebb az Oly PDAF-je mint a Pana DFD? Videókat néztem, de éles tapasztalat érdekelne. -
MrChris
nagyúr
válasz
inzsellér #87964 üzenetére
A GX80/GX9-re való amit Mercutio linkelt. Fő baja, hogy lemaradt róla az ajtónyílás.
Pedig azt még én is tudtam a saját gyártmányba marni.
jaanoo89: már 100-ért hirdettek többet is. Jó gép (még ha neked nem is jött be
), újonnan, kitben elég jó áron volt, gondolom sok fogyott belőle.
A FF és 4/3 rendszer annyira különbözik, mint a vásárlói/igényei/elvárásai. Egyenlőre mindenki csak batár nagy obit csinál az elég drága FF gépre a m4/3 talán csak kisebb marad, még ha nem is olyan olcsó. Canon az olyan mint a gigatrend márkák, ha bejelenti a csőbe a lyukat akkor mindenki bólogat, hogy most már van cső, mindenki szívhatja. -
szpetri
tag
válasz
inzsellér #87964 üzenetére
Valóban, a 20 e Ft egy offline fém/műanyag darabért, ami ráadásul nem is engedi cserélni az akkut, nagyon sok.
Nem is értem, a kínai utángyártott terméknagyüzemek miért nem álltak rá a tömeggyártásra már régen.
Nekem volt szerencsém használtan megvenni. Viszonylag nagy a markom / hosszúak az ujjaim. Annyit tudok mondani egy 60-as makro mellett is, hogy érdemes beszerezni. (persze aki tudja, az próbálja ki előtte, hogy mennyit segít) -
MrChris
nagyúr
-
Mirman
őstag
válasz
inzsellér #87422 üzenetére
Csodálatos jól tájékozott válasz a Pixinfo csapatától arról a YouTubeerrol aki lelkendezve hagyta ott a tükröst a Sony milc rendszerért . Ezek után ezt az embert úgy bemutatni mint valaki aki a lelkét nyugtatja hogy miért nem kell otthagynia a tükröst az több mint kérdéses .
-
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér #87340 üzenetére
Miderációs topicban kérhető törlés.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #87235 üzenetére
Nem a rosszabbikat vetted meg, a kényelmesebbiket!
Ökölszabály, ha nem cseszik el a fixet, akkor az jobb képet fog adni, nagyobb fényerő, kisebb is lesz. Viszont nem rossz egyáltalán a 7-14 képe, ott az AF és a zoom. Ha egy picit kevesebbet szeretnél mutatni a témából, a zoomon csak tekersz egy nagyot, a fixszel meg vagy megtudod oldani "lábzoommal" vagy nem.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #87211 üzenetére
Lehet, tény, hogy nem optimális ez a rendszer erre, de még azzal a rossz a g70-el is lehet értékelhetőt lőni, mert amit belinkeltem, az már elég jó.
Egy újabb Olympussal és ahogy elnézem ezt a Lawoa 7.5-est, még jobban lehetne ezt űzni az mft-vel, látószöged, fényerőd is meg lenne egy jó Tejúthoz, az Olympusok szenzora pedig jobban szereti a hosszú záridőt, de akkor is kelleni fog a jó technika hozzá. Viszont ez még árban is ott van, mint az APS-C -re a Samyang 10 f/2.8. (nem f/2.0, hanem f/2.8) Ha ezt a szettet ki tudod maxolni és még az is kevés, akkor bizony menni kell, nincs mese.
Nekem mondjuk nem fontos ez a téma és a tájképekhez venném/veszem meg azt a Laowa-t és valószínűleg 100 tájképre fog majd jutni 1 Tejút, így nyugodt vagyok, mert tudom, hogy alkalmas a rendszerem erre is, viszont ha többet szeretnék Tejútazni ugyanannyi idő alatt, akkor elgondolkodnék, hogy még sem feltétlen a hordozhatóság a fontosabb nekem, mert egyre többet lenne a Tejút miatt állványon a gépem és máris szóba jöhetnének a nagyobb, akár FF tükrös rendszerek is. Kinek mi. De ne jelentsük ki, hogy márpedig itt nem lehet ezt meg azt, meg ott nem lehet ezt meg azt, mert azért nagyjából mindenhol lehet mindent csinálni, csak másképp, más minőségben, más méretben, más árban.
-
topikk
senior tag
válasz
inzsellér #87139 üzenetére
Nézz utána a Sequator nevű ingyenes programnak, azzal több felvételt össze tudsz fűzni, így az m4/3-al járó nagyobb zajt csökkenteni tudod. Kezeli a felvételek közötti csillagelmozdulást, természetesen egy felvételen belül a fókusztávolságnak megfelelő időn belül kell maradnod, hogy ne csíkok legyenek a csillagok.
-
oil120
senior tag
válasz
inzsellér #87105 üzenetére
195. oldal a kézikönyvben:
Alkalmazható módok:
A fényképezőgép automatikusan eltünteti a zajt, amely akkor keletkezik, ha a
zársebesség lassabb lesz, pl. éjszakai táj stb. felvételekor, így gyönyörű képeket
készíthet.
Beállítások: [ON]-[BE]/-[KI]
Alkalmazható módok:
Ha a képernyő széle elsötétül az objektív jellemzői miatt, a képernyőszélek fényerejének
korrekciójával készíthet képeket.
Beállítások: [ON]-[BE]/(OFF)-[KI]
[Long Shtr NR]/[Al. zárs. zcs.]
→ [Rec]/[Felvétel] → [Long Shtr NR]/[Al. zárs. zcs.]
• A jelfeldolgozási időhöz kiválasztott zársebességgel azonos ideig megjelenik a [Long shutter
noise reduction ongoing]/[Alacsony zársebesség zajcsökkentés folyamatban] felirat.
A következő esetekben nem érhető el:
• Ez a funkció nem áll rendelkezésre az alábbi esetekben:
– Mozgóképek felvételekor
– Sorozatkép felvétel esetén (csak amikor a [Burst Shot Setting]/[Sorozatkép beáll.]
[SH2]/[SH1]/[SH2PRE]/[SH1 PRE] van állítva)
– 6K/4K fotók rögzítése esetén
– Utólagos fókusz funkcióval történő felvételnél
– [High Resolution Mode]/[Nagy felbontású mód] felvételénél
– Az elektronikus zár alkalmazásakor -
topikk
senior tag
válasz
inzsellér #86818 üzenetére
akkor beirom ide is:
nagyon jo obi, ami negativumot szoktak emlegetni: szoros zoom, lagyabb kep 400-on en nem tapasztaltam. Bar az az is lehet hogy az en pedanyom jo , masnal lehetnek ettol problemak. Ami hatranya, hogy a f6.3 -al alap ISO-n csak jo fenyben tudsz igazan szep kepeket csinalni. A stabija is kituno, talan jobb is mint az E-M1 ii vazstabi.
A flickr oldalamon sok kep van fent ami ezzel keszult.
-
oil120
senior tag
válasz
inzsellér #86709 üzenetére
Szerintem is elsősorban természetre jó a 100-300, bár én használtam egész alakos portrézásra is.
100mm-en sokkal szebben mos, mint egy kisebb tele szintén 100mm-en. (pl 45-150 vagy 175). Legalábbis szerintem.
Bár jelen pillanatban én elszeretném adni, de csak azért, mert 100-400-at vennék horror áron. -
hibavissza
veterán
válasz
inzsellér #86631 üzenetére
Az Oly tudja a vakuvezérlést a beépített villantóval. A Panához meg kell venni ehhez egy külső vakut - ami amúgy gyatra, tehát a kutya nem venné meg, de legalább nem is túl drága az Ebay-en. Livecompo. Jobb ergonómia (szerintem), és az említett színek...(már akinek, már amikor).
Minden másban sokkal-sokkal jobb a Pana Gx80.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #86608 üzenetére
- vagy lecserélem a G-9-t egy Olympus EM-1 Mark II-re, de elég volt egy rendszerváltás Pentaxról Panára, és különben is nagyon megszerettem a G-9-t,csak ezt a színproblémát lehessen megoldani.
Igen, valahogy én is így kezdtem, annyi különbséggel, hogy nekem előtte volt Olympusom és tudtam, mi az a színvilág, ami nekem bejön. Remélem megszokod a G-9-t, mert úgy jössz ki olcsóbban, meg papíron az egy bitang jó gép.
Nálam az volt, hogy a tavalyi nyaralásokkal most végeztem, ezen kívül még kb. 5 alkalommal volt nálam a gép és azt vettem észre, hogy egyre inkább nincs kedvem fotózni. Nem érdekel az egész, a képeim ott álltak kidolgozatlanul, rájuk néztem és elment a kedvem az egésztől, majd fél éven át kb. csak állt a gép az üveges szekrényben. Nemrég elfogadtam, hogy ez bukó lesz, vettem egy Olympust, azóta szinte minden nap velem van, nagyon szeretem és újra szívesen megyek ki fotózni.
Most tekintsünk el attól, hogy valamiért úgy érzem az 1/25 és 1/100-as záridővel készült képeimből pár nem lett túl éles, (12 ill 16mm-en fotóztam), ennek majd utána nézek mi a fene lelte, de egyébként már most több, nekem jobban tetsző képet lőttem vele, mint a panával 1 év alatt
Igazából ha úgy hozná a sors, hogy mégis váltanál, ez nem lenne igazi rendszerváltás, minden objektíved használható marad, kapsz egy buta videóval megáldott fényképezőt, amivel viszont 1 dolgot nagyon lehet csinálni: fotózni!
-
MrChris
nagyúr
válasz
inzsellér #86608 üzenetére
Az egyik tesztoldalon vannak különböző vázakkal készített rawok arrol a színábráról, ebből csinálhatsz profilt. Így kipróbálhatod mennyit jelent. Bár a G9 még lehet nincs köztük.
Egyik kolléga próbálkozott az xrite-al helyszínen, de állítása szerint nem lett jobb a végeredmény. Szerintem kevés az a néhány kontroll szín ennyire sok árnyalathoz. Gondolom a legutóbb kapott ACR Pana profilokat se ezzel kreálták. -
MrChris
nagyúr
válasz
inzsellér #86604 üzenetére
Tájképnél lesz érdekes a sok zöld hogyan alakul. Jellemző, hogy a wb-t alacsonyan kéne tartani mert magasan süt a nap és kék legyen az ég, de ekkor szürkés, kékes a zöld, ha meg melegebbre állítom akkor szintén jellegtelen, vörösödni kezd. Ezt csak közvetlen profillal lehetne korrigálni, vagy esetleg a lutcreatorral.
-
MrChris
nagyúr
válasz
inzsellér #86602 üzenetére
Megkaptam. Furcsa, hogy az ACR-ben jónak tűnik, míg a böngészőben az általad fórumra betettben tök hergya színek vannak, a beltérinél a kék kifejezetten szürke. Ilyen nálam nem szokott lenni, mobilról is ezt látom.
A kameraprofilt jobbnak látom kamera normálra tenni, beltérinél a vibrálást +19-re. Így a zöld kivételével elég hasonlóra mérem. Hogy ez jó e nemtom, a kültérinél a zöldben van egy kis vörös ami leginkább zavar és ezt a csúszkákkal nem tudom eltávolítani. -
-
topikk
senior tag
válasz
inzsellér #86519 üzenetére
Igen, ez a kockazat. Enyem is szurke, tavaly ev vegen lejart a gari. De a gyarinal is lejar a garancia elobb-utobb, es akkor mi van? Lassan ott tartunk, hogy eldobhatokent kell kezelni az obikat? Es mi van azzal a mondassal, hogy obikra erdemes kolteni, azt ritkabban kell cserelni, szemben a vazzal amit par evente.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
inzsellér #86303 üzenetére
Megnéztem őket gépről is. Ezek tán a legélesebb képek, amiket láttam. 100-ig nem tudok belekötni, felette lágyabb, de még mindig élesebb, mint amiket idáig láttam.
Elkövettem azt a hibát, hogy nézegettem a pana 35-100 f/2.8 képeit, megszoktam azt az élességet és valami ilyesmit keresnék, csak nekem nem kell a nagy fényerő.
Nyaraláshoz kellene, kiemelni a tájból részleteket. Még egyszer köszönöm a képeket.
Igazából még mindig próbálok barátkozni a pana gx80-al olympus után, de most is elszöszöltem 45 percet 1 db képpel és igazából az eredeti sem, de a módosított se tetszik igazán, cserébe elment 45 percem. Igyekszem utána olvasni, mi mire való, mert nem szoktam hozzá bonyolultabb programhoz, szóval simán benne van az is a pakliban, hogy nem értek a képszerkesztéshez. Ma elmegyek a Gellért-hegyre, meglövöm a kedvenc "Dunás" képemet, aztán meglátom mennyit kell szöszöljek azzal, ami Olympussal 1-2 beállítás + egy kattintás.
Szóval csak tapogatózom objektívek terén, nyárra kéne összeálljon a szett, de egyenlőre még az se biztos, hogy megtartom a panát, próbálom megszeretni (meg nem bukni kb. 70.000 Ft azzal, hogy veszek egy Olympust), de ha nagyon nem megy, nem fogom erőltetni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
inzsellér #86185 üzenetére
Úgy emlékszem van nekik saját webshopjuk is és ott is leírják, hogy nincs gyári gari.
A Fuji topicban többet tudnak szerintem a cégről, mivel az amúgy is drágább komponensek miatt ők gyakrabban rendelnek onnan. -
Studi
veterán
válasz
inzsellér #86185 üzenetére
Ez olyan kérdés, amit érdemes a vásárlás előtt körüljárni.
Ezek a termékek szürkeimportosak, nem a hivatalos európai forgalmazón keresztül jönnek be. Így az európai szervízhálózat el fogja utasítani a garanciális igényedet, teljes joggal.
Ha bármi probléma van, akkor visszaküldheted az eladónak, ő visszajuttatja Ázsiába, és lesz valami. Költséges, időigényes. Ezért az ilyen webshopokat inkább úgy szoktuk tekinteni kb., mintha használtat vennénk: gari nincs, de legalább új terméket kapsz az itthoni használt árában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest