Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Throme #96329 üzenetére

    Jó kis rendszer ez, csak lehetett volna nyereségesebb is. Olympuséknál a marketing meg a termékvonal csak részben volt jó.

    Ha az elején tisztázták volna, hogy srácok, ez a rendszer az utcára és a túrázásra, nyaralásra született és e szerint nyomatják mindenhol a marketinget, talán többet is elérhettek volna.

    Az objektív választékot pedig erre lehetett volna kihegyezni, kezdetektől fogva csak és kizárólag csepp és porálló objektívekkel és vázakkal operálni és nyomatni ezerrel, hogy bizony túrázni, nyaralni ezzel a rendszerrel fogsz mert a kis méret és időjárásállóság itt maximálisan meg van. Ez csak részben történt meg és közben elkalandoztak ilyen-olyan irányokba.

    Nem vagyok piackutató, de én ezt tettem volna. f/1.8-as pici csepp és porálló fixekkel operáltam volna (igen, a 12mm-es is f/1.8 lenne, ahogyan lett volna 9mm-es is, az talán már f/2.0-val). Amit pedig menet közben a legtöbben vesznek, abból kreáltam volna f/1.2 változatot, hogy legyen előre lépés rendszeren belül. Ehelyett zsinórban jöttek a pro fixek/zoomok, mintha mindegyikre hatalmas igény lenne. Csomó pénz ez, amit talán hasznosabban is el lehetett volna költeni. Ráadásul a másik nagy fegyver a macro lehetett volna, ez a szenzor méret tökéletes macrozni, erre abból még nem jött pro objektív. Ki érti őket? :)

    Igazából most is majdnem össze lehet vadászni ezt a túrázós szettet, csak hol Panasonic hol Zuiko objektívvel. Aztán hol működik ez meg az a feature, hol nem. Nagyon nem hangolta össze a két cég a fejlesztést. Jó rendszer, de ebben sokkal több lehetett volna.

Új hozzászólás Aktív témák