Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Lassú Víz #94221 üzenetére

Azért jeleztem, hogy ki lehetne próbálni mindkettőt, hogy lássuk, melyik módszer a jobb, de a felskálázásnak van egy olyan előnye, hogy csak egy kép kell hozzá. ;)

MrChris: kíváncsi vagyok nagyon az eredményre, úgyhogy köszi, hogy foglalkozol vele. :R

mephisoft: úgy emlékszem, hogy itt csak simán felskáláztam a szerkesztett jpeg képet, majd visszaméreteztem, egyéb okosság nem volt, tehát dedikált zajszűrés sem. Amúgy a normál munkafolyamat az szokott lenni, hogy LR-ben előhívom a képet (ha kell, akkor ilyenkor az utolsó lépésként használom zajszűrésre a topaz beépülő cuccát, vagy mást, de általában nem kell), kiexportálom teljes felbontáson Tiff kiterjesztéssel, ezt töltöm be a Gigapixelbe ahol a kívánt méretre felskálázom, a kapott -sokszor 0,5-1-3Gb-os- Tiff-et beimportálom LR-be, majd innen csinálok egy 24mpx-re leskálázott, vízjelezett jpeg kimenetet. Kissé macerás, tudom, ve a végeredmény nem rossz. Tapasztalatom, hogy 3gb-nál nagyobb képekkel a LR nem tud mit kezdeni, így ennél nagyobbra nincs értelme nekem konvertálni. :B

Új hozzászólás Aktív témák