Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Ereshkigal #90909 üzenetére

    Én örülök, hogy az az objektív f/2.0-ről indul. Akkor nem örülnék, ha emiatt 250+ grammos valami lenne, de kicsi, könnyű lesz. A mai f/2.0-ás objektívek f/4.0-ra rekeszelve saroktól sarokig éles képet adnak, így akár HI-RES mód is játszat és az f/4.0-val még mindig egész jó záridők jöhetnek ki. Ha ez az objektív "csak" f/4.0 lenne, pár grammal könnyebb lehetne és picivel olcsóbb, de az tuti nyitva nem adna olyan képet, mint egy fényerősebb, rekeszelve.

    A Sony szenzoros MFT gépek egész tűrhetőek Tejútfotó szempontjából, sokkal nem lennél előrébb, ha vennél egy a6000-t és ahhoz ugyanúgy egy objektívet. Ráadásul ahogy már hibavissza is említette, két gépet kellene cipelni, ha kell a nagylátó is...

    Ezeket a gépeket a hő eszi meg, így ha nem hébe-hóba lövöldözik az ember csillagokat, érdemes erre kitalált, átalakított fényképezőt venni, vagy legalább egy nem beépített stabival (könnyebb a hőelvezetést megoldani) rendelkező FF gépet.

    A hő egyébként is nagy ellenség, anno amikor elsődleges fényképezőnek az E-P1-t használtam, nyáron a 35 fokban szépen átmelegedett a váz, a szenzort még a beépített kijelző is melegítette, iso100-on olyan zajt produkált, hogy csak lestem. Egyszer le is kapcsolt túlmelegedés miatt.

Új hozzászólás Aktív témák