Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz topikk #85344 üzenetére

    A képminőség tényleg kiváló - a gond máshol van, és a cikkből amúgy ki is hámozható hol. Egyrészt ami ugyan nincsen benne, de hát nagyjából azért tudható, ez pedig a nagyon magas ár kb 1300 euro, mint a többi 1.2-es pro oly) Másrészt amit viszont ő is ír két fontos dolgot: hogy méretben kb akkora mint a 12-40/2.8, valamint hogy még az extrán fényerős ekv 35-ösöktől is érdemi háttérelmosást csak fél-alakos vagy annál közelebbi portréfotóknál lehet várni (írtam erről már én is korábban)

    Namost végignézve a képeket egy jó részét ki lehet dobni mert a parasztvakításon kívül nem sok közük van egy ilyen objektív valós felhasználásához (szuperközeli a jackdugóról, meg az alienről meg ant-manről. De amúgy ugyanígy kidobható a közeli macskás meg a kaja-fotók is) Aztán jönnek azok a képek, amik ugyan jó fotók, mint pl. az épületfotók, városi fotók, csakhogy erre a 12-40/2.8 zoom még alkalmasabb.
    A streetfotók is jók, de azokhoz megint nem kell 1.2, és akkor vagy meglőhető mellesleg a 12-40-nel (ha már amúgy is fent van az épületek miatt), ha pedig valaki komolyan streetfotózik hát ott mondjuk olyan alternatívák vannak mint a Fuji X100, ahol a legújabb F verzió úgy 1300 euro hogy nem csak egy elég fényerős jó objektív, hanem már megvan a váz is, a legújabb x-trans III szenzorral (ráadásul még méretben is kedvezőbb. Valamint a korábbi verziók meg még olcsóbbak)

    Maradnak egyedül a félalakos vagy még közelebbi portréképek, csak hát a szintén kiváló Fuji 23/1.4 (nem véletlenül szereztem be) meg 1300 helyett 900 euro alatt van, és a szenzormérettel együtt kb 1/2 FÉ-kel fényerősebb is.

    Hát sajnos a véleményem így egy kicsit negatív lett... de amúgy szuper objektív, csak ennyi pénzért, és amilyen alternatívákat a különböző területekre soroltam mellé, így ez nagyon kevés fotósnak lesz jó vétel. Pedig nekem is tetszene, plusz akkor teljesen rendszeren belül maradnék - de ennyiért nagyon nem.
    (ahogy azt már korábban is beszéltük, természetesen lesz szürke-importos árazás is, csak éppen az a többiből is van, sőt azoknál van sok éves használt piac is)

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák