Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FEDman

addikt

válasz Mercutio_ #72356 üzenetére

Ez oké, de én most elsősorban a Sigma trióra reagáltam. Természetesen minden rendszernek megvannak a maga fekete foltjai, az APS-C Sonynak meg aztán pláne. Ugyanakkor mFT szemszögből pont a Sigma triót felemlegetni a témában az minimum egy kapufa. :)

Aztán persze van amikor meg fordul a kocka, az új Samyang 50/1,2 objektív például pont mFT rendszeren ad számomra szimpatikusabb látószöget. A Popco pont nemrég tesztelte ezt az objektívet, aminek külön érdekessége, hogy tette ezt mFT-n és APS-C Sony-n egyszerre.

Ez egy olyan manuál obi, amivel kapcsolatban már én is csak elismerően hümmögni tudok. Érdemes végiglapozni a tesztet, még szöveg nélkül is nagyon beszédes.
    Jó látni, hogy a tervezésénél nem csupán a nyers paraméterekre, a teljesítményre, de olyan apró finomságokra is odafigyeltek, hogy ezeken felül milyen karaktere legyen ennek a portré üvegnek. Nyitott rekeszen van egy nagyon enyhe kis puhasága, épp csak annyi amennyi egy portrénak szinte mindig jól áll. A jól korrigált tudatos tervezést pedig abból is érezni, hogy az enyhe lágysága ellenére is már nyitva is egyenletesen éles szinte a kép egész felületén.
    A bokeh ugyanez, nyitott rekeszen álomszép, kellemesen puha egy minimális kis játékkal, valamint egy kis körkörösséggel fűszerezve.

Aki nem találná a végén a képet az ide katt.

Nekem nagyon tetszik. Igaz nagyon erős kettősséget érzek vele kapcsolatban, amit egyelőre nem is nagyon tudtam magamban feloldani. Ez pedig, hogy APS-C-n nem annyira tetszik a látószöge, egy mFT vázon viszont az általam pont nagyon szeretett körkörös bokeh az ami szinte teljes mértékben leesik. :)

Új hozzászólás Aktív témák