- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Karácsonyra szeretnék egy új MILC gépet!
- panasonic optika
- sony szenzor
- olympus jpeg motor
- szabványos vakupapucs
- hibrid otikai / evf kereső
- kihajtható LCD kijelző
- szabványos 3.5 mm sztereo külső mikrofon csatlakozó
- 1080p 30fps full hd mozgókép felvétellel -
Messer22
senior tag
válasz
scarabaeus #6088 üzenetére
bocsi, privát maradt a beállításnál..javítva
-
Tulku
veterán
Megszületett, értünk élt, feláldozta magát érettünk...
Áldott Karácsonyt mindenkinek!
-
SpongyaBob
veterán
BOLDOG KARÁCSONYT KEDVES TOPIKLAKÓK!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199 #6090 üzenetére
f8-f11 max. részemrűl
úgy néz ki ND szűrőt kell beszereznem a hosszabb expoért, ha nem akarom agyonrekeszelni
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás #6076 üzenetére
Mi a nehezebb? 1kg csapàgysörét vagy 1kg toll? (iso 100-nak mondjuk és itt az iso tényleg international standard, ami zajossàgròl meg szemcseméretről semmit nem mond, csak fényérzékenysègről)
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6078 üzenetére
Mondom, hogy ugyanannyi
Nincs különbség. De nem ajánlott egyik obit sem ennyire lerekeszelni a diffrakció miatt!
-
szőröscica
addikt
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Feltettem a 45 1.8-at, most kezdek vele barátkozni. Sajnos ez is olyan lesz, mint maga a gép, hogy sokkal többet tud, mint amire az én szegényes fotós fantáziám képes.
-
sebgutkopf
őstag
Boldog Karácsonyt, és fényerős objektíveket a fa alá!
-
Messer22
senior tag
Boldog Karácsonyt a topiclakóknak!!!
-
nord_
veterán
válasz
scarabaeus #6081 üzenetére
Előfordult már olyan a világtörténelemben, hogy egy frissen bejelentett váz nem volt mindenhol azonnal kapható.
-
nord_
veterán
válasz
És mi köze van a záridőnek, rekesznek az érzékelő nagyságához?
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus #6080 üzenetére
Errátum: "A tej ára" c. cikkemben a ló szó végig tehénnek olvasandó!
(J.B. Morton)Errátum: A hozzászólásomban a Canon szó végig Nikonnak olvasandó!
(scarabaeus)(De a megfelelő, nikonos 1,5x croppal számoltam legalább)
-
scarabaeus
őstag
Nem mellékesen, beírom keresőbe, Lumix GX1 argep v. arukereso meg ilyenek, aztán nem talál semmit se.
-
scarabaeus
őstag
válasz
Konstruktívan:
Az expozíciós értéket a záridő-rekesz-érzékenység meghatározza, ha azonosak, azonos /az ISO esetleges szándékos gyári elkalibrálásától eltekintve/.
Ahhoz viszont, hogy ugyanabból a távolságból (hogy ugyanaz a perspektíva legyen) ugyanaz legyen az (átlós) látószög és mélységélesség is egy négyharmados szenzoros és egy APS-C szenzoros váz képén, mind a fókusztávolságot, mind a blendét (és emiatt vagy a záridőt, vagy az érzékenységet is) változtatni kell:
Pl. legyen 60 mm-es az a fókusztávolság APS-C-b (eredetileg nem volt megadva)FF: 90 mm / 20, Canon APS-C: 60 mm / 13, (m)4/3: 45 mm / 10 ugyanaz a 4,5 mm apertúra. (A 4/3 és a Canon APS-C egymás közti "szorzója" 1,33, így a 60 mm / 1,33 adja a 45 mm-t, a 45 mm / (60 mm / 13) pedig a 10-es érték)
APS-C: 60 mm F13 15 mp ISO200
(m)4/3: 45 mm F10 9 mp ISO200
Ha valamit elírtam, ráfogom arra, hogy túl hajnalban jöttem vissza a második reakciómmal -
scarabaeus
őstag
válasz
Expó szempontjából nincs jelentősége.
Szerk.: Lehet, hogy a mélységélességet kérdezed, de nem azt kérdezed -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199 #6077 üzenetére
neem, mert az egyik 1,5x crop, a másik 2x
ugyanannyi isoval, mondjuk 200.
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6076 üzenetére
Ugyanannyi?
-
Mr.Csizmás
titán
Q: ha nikon D70-esen 15sec f13 az expo, akkor mft-n mennyi?
-
Gondwana
addikt
Mondjuk milyen brutális fix sor lenne: Sami 7.5 halacska, Pana 14/2.5, Pana 20/1.7, Oly 45/1.8
Kb. pont ennek a sornak futottam neki, csak egy kicsit hosszabb távon és más sorrendben: 14, 7.5, MD-mFT, 20, végül majd a 45-ös.
Ha minden jól megy, már csak 10-12 napig vagyok itt offtopik!LX3-hoz létezik egy LW46-os konverter, amiből egy baromiraleárazottat valaki elvitt előlem tegnap a DigitCamból (megrendeltem, de azt mondták, lassú voltam, épp vitték)
Próbálta valaki már ezt a 46mm-es menetű üveget valaki valamelyik Pana objektíven? -
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #6073 üzenetére
Én mindenképpen egy igen "személyes" találkozót javasolnék a "leütés" után!!!
Komolyra fordítva: látszik, hogy minden megvan hozzá, nem használt, ráadásul a szívem csücske; FEHÉRRRR. Tényleg ne küldesd, utazz egy kicsit, és személyesen vedd át.
OFF
Személyes találkozáskor sok mindent el lehet intézni, így elég komoly alkukat is
Én egy GH2 vásárlás esetén 4 ezer forintot alkudtam, így semlegest írtunk, a zsitera így nem járt jól, de mi igen. Az utat mindenképp megspórolod!
OFFszerk: Ha nem vettem volna meg a nex-et (amit most is imádok, nem tudok betelni vele) akkor ezt fél perc alatt ütöttem volna le. Meg volt a 20-as palacsinta és a 45-ös oly, így nekem elég is lett volna fenykípre, videót meg hekkeli a Vitalij gyerök...
-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199 #6066 üzenetére
35 dekás fix m4/3-ra?
Tulku: A hirdetésben a "gyártói garancia" vajon mit jelenthet
ami még érdekes az az elsőbbségi levél, ami ugye nem ajánlott, tehát nincs nyilvántartva a postán - persze ezt egy személyes átvétellel ki lehet kerülni, és érdemes is, ha a hirdető van ezen a képen
-
Tulku
veterán
válasz
szőröscica #6069 üzenetére
Azzal egyet értek, hogy ne tegyük piedesztálra, ez bensóséges ügy.
Viszont, hogy gusztustalan...életünk meghatározó pillanata, egy újabb átmenet.
Persze ki hogy fogja fel, nem más érzésvilágába kívánok beleavatkozni, csak... -
nord_
veterán
válasz
szőröscica #6069 üzenetére
Hát igen, vannak dolgok, amiket én se kürtölnék világgá... sőt, talán le se fényképeznék. De nem ő az első orvos, aki másként gondolja.
-
szőröscica
addikt
-
nord_
veterán
Dupla öröm: Pana 25mm F1.4 és gyerekszületés.
-
Marseille199
senior tag
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #6051 üzenetére
HI
Akkor asszem ehhez már nem kell sokat fűznöm, must have kategória
-
EFT
tag
Sokszor eszembe jut Seeman egyik mondása az obiparkról. Nem tudom pontosan idézni, de a lényege az volt, hogy ha az ember jól ismeri a fotózási szokásait, 3 jól megválasztott obi elég kellene, hogy legyen. Ha több van, akkor esélyes, hogy valamelyik kihasználatlan marad.
Na ezt az elvet azóta én is vallom, és tapasztalom, sokszor a kevesebb több. Canonban teljesen reménytelen egyelőre a 3 obi kiválasztása, de mFT-n most úgy látom, hogy ez a 3 lenne nálam a befutó. -
nord_
veterán
A raw sok minden miatt jó, bár az ilyen mértékű túlhúzás pont nem tartozik ebbe a körbe.
-
madgie
titán
Most már tényleg csitt, vagy kétszer majdnem rányomtam az utóbbi hónapokban a 14/2.5 buy it now-ra, ha ennyire mantrázzátok, még a végén csak veszek egyet
Mondjuk milyen brutális fix sor lenne: Sami 7.5 halacska, Pana 14/2.5, Pana 20/1.7, Oly 45/1.8
-
EFT
tag
válasz
Mr.Csizmás #6051 üzenetére
Nem rossz az a Pana 14/2.5, de a 20/1.7 mellé én inkább a 45/1.8-at venném...
Pana 20/1.7 + Oly 45/1.8 + Oly 14-150 szerintem nagyon jó kis szett..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest