Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz hibavissza #59275 üzenetére

    Szerintem nem szabad ítélkezni, mi bűnös és mi nem. Neked láthatóan annyira nem fontos, hogy egy rossz fényviszonyos jpeg-et korrigálj, vagy elégedett vagy azzal, ami jpeg-ként kijön a gépből, mert jól lett beállítva a wb, sikerült elkapni minden olyan mozzanatot pont úgy, ahogy kell, stb. vagy szimplán nem érdekel a raw-ban lévő többlet plussz a velejáró többlet munkával együtt.

    Én nem mondom meg senkinek (max aki kérdezi, a véleményem), a jpeg-raw "ügyben" :) melyik fele hajoljon, ezek ilyen meddő viták sztem. Mindenki azt használja, amelyiket szereti.

    A jpeg "gondozásmentes" míg a raw már jpeg-é konvertálással is "nyűg" kicsit. Nálunk a családban fontos szereplők vannak, úgy értem, ilyen nagyon karizmatikus emberek, per pill a 92 éves nagyapám, aki lehet nem éri meg a 93-at (demencia, fizikailag 101, agyilag épül le masszívan). Bárhol, bármit is lövök róla, akár kint nyáron a meggyfáinál (highlight mentés), akár bent karácsonykor (shadow, zaj), akár szülinapkor (sárga izzó), akár bármi egyéb, örülök, ha egy digitális RAW-ban több lehetőségem van a képből a maxot kihozni, mint anyáméknak volt az ő saját esküvőjükön a filmes érában, vagy a fiatalkori trapézgatyás, mára bebarnult képeik, stb.

    Szíved joga jpeg-ben lőni, ha az Neked jó, jó. A végeredmény a lényeg. :)

Új hozzászólás Aktív témák