Hirdetés
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Yettel topik
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
polo493
tag
ha nem automatikus nem használom úgyse ,mint a az ekg ,vérnyomás még az elején használtam ,de állandóan kalibrálni idő közönként macera az egész.
-
pusszycat
nagyúr
Mégis, h méri a vércukor szintet, ultrahanggal, fénnyel? Nekem magas, de még normál szokott lenni. Pedig csak 105 kg. vagyok, nem is értem. Ehhez társul 175 cm, okos mérleg által izmosnak mondott testem.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Segal
veterán
Rajzszög lesz az alján
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
jack982
aktív tag
válasz bandigyerek #5 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
Nem feltétlenül kell elhízottnak lenned, hogy cukros legyél... Bár kétségtelen, hogy köreinkben gyakoribb. Érdekes tényleg, hogy oldják meg a cukormérést. Jómagam már úgy megszoktam a szúrkálódást, hogy az lenne a fura, ha már nem kéne csinálni. AZt is merem feltételezni, hogy az ilyen tudással felvértezett Samsung okosóra nem az én zsebemhez van méretezve, ha már a "sima" sem.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
pusszycat
nagyúr
válasz Trailblazer #7 üzenetére
Van szerzet, és van örökletes cukorbetegség. Legtöbbször a helytelen életmód (kevés mozgás) és táplálkozás a ludas benne. Elég ha lefogysz és rendbe jössz. Volt, h lefogytam 73 kg. -ra csak nem tudtam megtartani, mert abbahagytam a napi 10 km futást.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
gringoka
aktív tag
Én simán csak beérném egy 5-6 napos üzemidővel , normális pulzus méréssel , és pontos gps követéssel , mert ezt idáig nem sikerült elérni , kb ott tartunk, hogy kb lesz benne minden de csak dísznek.
-
-
Dare2Live
nagyúr
válasz bandigyerek #5 üzenetére
"Ha olyan megbízható lesz, mint a vérnyomásmérésük, akkor inkább a kézrátétel, vagy a ráolvasás."
vagy a pulzusmérésük...don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
nagyúr
válasz pusszycat #12 üzenetére
Az gondolom megvan hogy ~35ös BMInél amihez gondolom 30-40%+os testzsír is tartozik el kell dönteni, hogy lefogysz vagy belekerülsz szerencse/gén függően a demencia/vércukor/faragnak a lábadból, stroke, szivinfarktus, rák, endokrin gondok... kombójába.
Ha a kis testmozgás és levágsz a bevitt kalóriából 10-30%ot nem megy akkor itt már orvossal érdemes átbeszélni, endokrinon végigmenni és ha nincs más akkor elgondolkodni a gyomorgyűrű, saxenda... vonalon mert ld feljebb.
Lehet túl offenzív voltam és persze semmi közöm... és ebben a világban fullba megy a body positivity, fat acceptance.... csak ugye másik oldalon az infuenszereik 35-45 közt lerobbannak, meghalnak...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Lionel
csendes tag
Elvileg már lehetséges a vércukorszint mérése izzadságból. [link]
-
pusszycat
nagyúr
válasz Dare2Live #14 üzenetére
Igazából a tavalyi volt az első év mikor nem sikerült 100 kg, alá kerülni.
Furcsáltam is a dolgot mert sokat sétáltam, csak nem futottam , mert 100 fölött kicsit erőlteti az ízületeket. Most próbálok belecsempészni kis futást is.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Lajmund
őstag
válasz pusszycat #16 üzenetére
Kaja kaja kaja.... Több fehèrje és rost és kevesebb szénhidràt és rossz zsir. Több szàrnyas és hal és zöldség gyümölcs. Sétálhatsz napi 2 oràt is ha zabálod a hulladék ételt..El kell dönteni hogy most kicsit odafigyelsz vagy megvàrod amig baj lesz aztàn lehet diétàzni meg izgulni a dolgokon. Sok ilyet làttam jobb megelőzni egy kis odafigyeléssel hidd el. Sok a 105 ahoz a magassàghoz. Vedd le a 20 kilos hàtizsàkot a szived is örülni fog neki. Csak havi 1-2 kilot kell szépen letenni kimèletesen nem éhezve és már jó vagy.
Hogy on is legyek. Kíváncsi leszek ennek a pontossàgàra én is mert a vényomás kb csak saccolo viccelő. Pulzus mérés arànylag egész jó amig nem izzad meg az ember keze mert utána kuka a mérés. Ebben az az érdekes hogy uszásnàl meg végig jól mér folyamatosan megszakítás nélkül.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
janeszgol
félisten
válasz pusszycat #16 üzenetére
Dagikám, 50% genetika, 40% étel, 10% egyéb (egészségi állapot, sport). Ettől függ ki hízik el.
Szóval a kaja kötül nézz szét, ahogy Lajmund írja.Minden házikoszt játszik, de nem mindegy mikor és mennyit. A Meki, Burger King és társaiból max levegőt. De szerintem még az is káros ott.
Ja és ekkora túlsúllyal felejtős a futás. Futni csak akacsony testtömegű ember fusson. A térdizületek ugye.
Úszás, bicaj. Később, ha fogytál mehet a gyors gyaloglás.[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
válasz janeszgol #18 üzenetére
Átrágtam magam az interneten a témában, sokszor mikor orvoshoz megyek, észreveszem h elavult nála az adatbázis.
Pl. próbálok több activiát enni, h a jó baktériumok segítség az emésztést. Annyit el is értem vele, h hangosan korog a hasam 5 őrá nem evés után. Próbálom a kenyeret meg pirítani evés közben mert úgy könnyebben emészthető. 6 előtt enni, de 8-kor megint éhes.
Mérem az elégetett kalóriát és van h 10 km lesétálok GPS méri, lemegy 1000 kalória. Erre bejött 2 hét december abba kellett hagynom.
De most, mai naptól ismét akcióba lépek.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
-
-
Trailblazer
veterán
Megkapó, hogy jutottunk el az okosórás vércukorméréstől a bodyshaming kövérezésig...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
pusszycat
nagyúr
válasz Trailblazer #23 üzenetére
Az elhízástól leszel cukorbeteg, kéz a kézben járnak.
-
forumpista
aktív tag
Csak a nincs olyan genre: konretan arra vagy programozva hogy elhizz, az egesz szervezeted.
Mivel termeszetes eletmod kozott soha nem volt olyan hogy tul sok kaja, ezert az evolucio soran nem kerult a “programba” rogzitesre hogy felso hatara is legyen a hizasnak.
(Lehetne ugy is mint a folyadekok eseteben hogyha pl sok sört iszol akkor 10 percenkent mesz pisalni es nem no vizzel teli pup a hatadra)
-
janeszgol
félisten
válasz pusszycat #19 üzenetére
A legfontosabb, hogy túlsúllyal ne fuss. Az ember egyszer tudja tönkre tenni az izületeit, ami nem hozható helyre! Bárki bármit állít, sajnos nem gyógyítható.
Én 179/86 kg vagyok (voltam 92 kb, jól éreztem magam akkor, bicajsportoltam). De a futást így nem vállalom én sem. Gyors gyaloglás, ha már sport (pl nekem teljesen hétköznapi, hogy a Bosnyákról az Örsre lesétálok, meg vissza, a Czoborba is gyalog megyek vásárolni, igazából sok helyre gyalog járok a fővárosban).
És az étel. Erre figyelek.A vicc az, hogy az első jó 24-25 évemet soványan éltem le (sokáig krónikus sovány voltam, 47 kb, meg évekig 55kg), aztán most meg jó súlyban vagyok.
-
pusszycat
nagyúr
válasz janeszgol #27 üzenetére
Nekem volt h a sok futástól a sípcsontom kezdet fájni mikor 94-73 mentem le cirka 2 hónap alatt, volt h kimentem a pályára délután és rám esteledet mire abbahagytam. Nagyon nem mindegy milyen cipőben futsz és min, fűben, salakpályán, aszfalton, terepen. Ha nem fokozatosan kezded a futást (volt h úgy éreztem nem érem meg a reggelt)
U.I. Én pl.nyolcadikban is 80 kg. voltam. Szóval van múltam is a témában.[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz pusszycat #28 üzenetére
Ez a jojó effektus. Ezért nem kell éhezni, meg túltolni. 32 kg-ot fogytam úgy, hogy szerintem ha 2 nap volt benne amikor "éheztem". Semmi Kasza Tibi cselendzs meg a sok marhaság, egyedül a kalóriadeficitet néztem, amit egy kis sportolással(szobabicó) ki is tudtam tolni ha úgy van. Napi egy óra bicózás 4-600kcal, ami nem kevés. Cserébe az erőnlétem is sokkal jobb lett.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
scdlsc
aktív tag
válasz forumpista #26 üzenetére
"konretan arra vagy programozva hogy elhizz"
Ez sem igaz. -
scdlsc
aktív tag
válasz forumpista #33 üzenetére
Mit cáfoljak? Ezt írtad: "konretan arra vagy programozva hogy elhizz"
Most meg már csak hízásról beszélsz. A hízás egy természetes és szükséges folyamat. Az elhízás meg betegség. Egy kórállapot. Nem jó evolúciós szempontból. -
Dare2Live
nagyúr
válasz forumpista #33 üzenetére
És még ez sem igaz mert pl hol és mikor.
pl egyenlítő, szavanna, dzsungel... vonalon ami nem szinte, nem kicsi mindig van táplálék. Nem evolúciós előny mértékben magunkon felhalmozni. Sött fel kell mászni, meg kell tudni fogni vagy épp el kell tudni futni az oroszlán elől.
Ami a 21.században mindent megborít az a fastfood, édességgek, cukor mennyiségben mindenben, inzulin jojózik egész nap és persze a mozgásszegény életmód. Nem ezekere a kajákra vagyunk "programozva".
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- Windows 10
- További aktív témák...
- Acél Apple Space Black Link Bracelet (45mm-42mm) gyári szíj - doboz, számla
- Apple Watch SE (2020) 40mm Silver - Cellular + GPS - Szép állapotban, megbízható társ!
- Honor WATCH GS3
- Apple Watch SE 2022 2GEN. 41mm Használt/1 hónap gar./Akku 91%/p3690
- Apple Watch Ultra 2 49mm, Fekete Színben, Bontatlan! 3 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen