Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Hogy mennyit összeírtatok itt egy pár nap alatt...

    Ha valaki szereti a cyberpunk, távol-keleti technopolisz, felhőkarcolók között szűk sötét sikátorok, neonfények, kínai csicsák témakört, HK egyes részei szerintem a legjobban testesítik ezt meg. Kár, hogy nem tudok olyan jól fotózni, annyit járkálni felfedezni a helyet, hogy ezt jól visszaadjam.

    Túl vagyok a shopping spree-n :B legyalogoltam a lábam az utóbbi pár napban. Itt egyes boltokat megtalálni, tyű... mint kínai piac, vagy Ázsia-center, csak városrész-méretben. Háztömbök alja egymást érő bolt-kirakatok; ezek között bújnak meg a kapualjak, amiken át be lehet jutni a háztömbön belül lévő boltok labirintusába. Egyik hely itt Mongkokban 3/3.5 emeleten át túlnyomó részt fényképezőgép-boltok, 5-6 m^2-től kb 60-ig, tehát rengeteg kis- és közepes méretű bolt. Egy-egy boltot célzottan megtalálni... volt, hogy 2x jártam körbe a környéket, nem vettem észre a bejárat-kapualjat, vagy elmentem már belül a bolt mellett... 12-32 meg pl. csak kitből kivett volt, ~15-20 boltban kérdeztem meg, 2-ben volt csak.

    Itt már használtan is van pár EM1, A7, A7R, ez gyors volt -- Roli, vannak rokonaid ezen a környéken? :)

    Ja és egy érdekes dolog: amikor a boltban kipróbáltam a 12-32-est, 12-n nem tűnt annyira élesnek (na jó, az előző nap óta a 25-ös volt rágyógyulva, azután nem meglepő), úgyhogy visszaérve a hotelbe összehasonlítottam a 12-50-essel. Középen 12 f3.5 és f8 az élesség kb. azonos, szélén 12-32 jobb; 32-n már nyitva is egész éles. Na de az érdekes dolog: a 12-32-es szélesebb. Mintha az egyik 11.5, a másik meg 12.5 lenne, vagy 12 vs 13, szóval a két képet egymás mellé téve már észrevehető a különbség. Az is lehet, hogy csak az obit nem ismeri a váz, így nem volt annyi képszél-levágós torzítás-korrekció, vagy ez ettől független?

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák