Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz Parci #39515 üzenetére

    "gazából nem is értem, hogy miért álmodoznak annyian a sok-sok 1000 dolláros ff rendszerobiról. "

    A magam nevében tudok nyilatkozni. Mint írtam már, engem FF-ben egy 50/1.8 és egy 85/1.8 érdekel (ezeknél nekem totál érdektelen hogy stabilizált-e vagy sem) CaNikonban az 50es "kilóra" van, és a 85ös sem nagyon drága. Ez eddig jó. Csakhogy dslr-t nem szeretnék (d90et és d600at használtunk, de csak nagylátóval, vagy munkákat dokumentáltunk (építészet) vagy látványtervekhez háttereket fotózni. Ott nyilván nem volt gond a fókusszal. A fényerős portrénál más a helyzet, ott már az sem mindegy ha a szem helyett a szempilla lesz éles) Plusz nagyon megszerettem az arcfelismerést) Tehát dslr-t nem szeretnék. Namost m43-nál maradva a 25/0.95 (és a 42.5/0.95) szintén egy ezres és _nincs_ autofókusz, a leendő 42.5/1.2 pedig 1.600... (természetesen optikailag is jobb lesz mint egy "mezei" 85/1.8 De ez megint egy olyan kérdés, ahol konkrétan egyetértettem RabiMikivel amikor a 25/1.4 vs. 50/1.8ról írt) Van még a Fuji, ott az ekv. 50es is tetszik, kb. azt tudja mint a mostani 25/1.4em (ami egyébként szuper és remek) Az 56/1.2 pedig nagyon tetszik, de ugye szintén egy ezres (a Panához képest "olcsó", de tényleg csak ahhoz képest... mert egyébként pont az ilyen drága ezer dolláros obik létjogosultságából indultunk)
    Szóval ez van, ha mirrorless, akkor ezek a fényerős fixek sajnos nagyon drágák (és úgy látszik az A7 esetében az obiknál nem a canikonhoz lőtték be az árakat, hanem a többi milchez) Számomra a m43ot a többi milc-rendszer nem tudja kiváltani, ellenben a FF szenzor már van akkora dimenzióbeli különbség hogy érdemes legyen párhuzamos rendszerben gondolkozni (dofban a fenti 1.8asokta méggyakorlatilag el tudják érni (persze egy 1.4est, 1.2est már nem), dinamikában azonban nem. Éjszakai képek, koncertfotók) Plusz írtam már a Sony-topicban is, hogy a D610 és az A7 pont egymás mellett volt, és bár ergonómiában egyértelműen a D610 (bár az az igazság, hogy nekem egy d7000/d71000 még jobban kézre állna) , de nagyon tetszett az A7 mérete és súlya. Innentől el tudtam képzelni hogy nem csak azért vinném magammal a vázat meg az objektíveket mert megbeszéltük hogy kimegyünk mondjuk a Margit-szigetre portréfotózni, hanem ugyanúgy ahogy eddig bármikor a G5+25/1.4 volt nálam, majd az A7+55/1.8 [link]
    Természetesen annak örülnék a legjobban ha a CaNikon is kijönne egy jóféle FF mirrorlessel (az A7nek is vannak elég komoly hiányosságai) és olyan rendszerben mint ahogy az E-M1re (vagy épp a Nikon 1re) fel lehet adapterezni a régi rendszer-obikat teljesen használható AF-teljesítmény mellett, és akkor a többezres objektívek kérdése megmaradna az olyan tényleg igazi kuriózumoknak mint pl. egy 85/1.2L. De nem ez a helyzet, egyelőre a Nikon még apsc milc-et sem csinál (a Canonét meg hagyjuk :) ) úgyhogy néhány évig FF mirrorless fronton marad sajnos egyedül a Sony.

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák