Modellszámok is megidézik a Samsung Galaxy S24 FE-t

A szokásos módon négy eltérő kód jelzi a négy régiót, ahol a telefon értékesítve lesz.

A napokban felröppent a pletyka, hogy akár még 2024-ben érkezhet újabb Fan Edition (FE) modell a Samsung Galaxy S csúcsszériába. A Galaxy S23 FE még befutott 2023 vége előtt, az utódot pedig 2024 őszére jósolják. Az Android Headlines most publikálta a Galaxy S24 FE eltérő régiókba szánt típusainak modellszámát is, ezek alapján pedig biztos, hogy Európa, Dél-Korea, az USA és Kanada kapni fog az új modellből. Egyelőre hivatalos megerősítést nem kapott az információ sem a Samsung felől, sem engedélyeztető hatóságtól, de a lap hasonló megbízható értesüléseket szállított már korábban is és egy brit szolgáltató által idő előtt belistázott készülék pont ugyanezt a modellszámot viseli, ott pedig név is van mellé.

A Galaxy S24 FE modellszámai
A Galaxy S24 FE modellszámai (forrás: Android Headlines) [+]

Egybevág a modellszám és a terméknév két különböző forrásnál
Egybevág a modellszám és a terméknév két különböző forrásnál (forrás: GSMArena)

Szintén nincs megerősítve az a pletyka, hogy a Samsung marad a piaconként eltérő SoC-k használatánál az FE modell esetében. Az S24 FE mellett idénre várható az első Galaxy Watch FE, ami a Galaxy Watch4 alapjaira épülhet, illetve voltak korábban pletykák arra vonatkozóan is, hogy a hajlítható kijelzővel szerelt Galaxy Z telefonokból is készül FE modell. Utóbbi kapcsán szintén vannak arra vonatkozó pletykák, hogy ezeket a Qualcomm alapok helyett Exynos processzorok hajtják majd.

Várhatóan a Galaxy S24 FE kijelzője 6,1 hüvelykes AMOLED panel lesz, a telefon 12 GB RAM-mal és 128 GB (UFS 3.1) vagy 256 GB (UFS 4.0) tárhellyel érkezhet. Az akkumulátor mérete maradhat 4500 mAh-s.

Előzmények

Hirdetés