Hirdetés

  • MG4 menetpróba

    ma Mindenképpen van fantázia az MG4-ben, az alapfeladatokat olcsón kipipálja, de többet akar nyújtani, mint amire képes.

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz MrChris #32002 üzenetére

    Azokat a dolgokat nem véletlenül mondogatták, valószínű én is egy voltam közülük. :)
    Az továbbra is él, az hogy ahogy megyünk a nagytele felé úgy van egyre kevesebb jelentősége a rövidebb bázistávolságnak. Egyre kisebb a tervezési előny és egyre kevésbé lesz méretben is előnye a mirrorless gépeknek.
    Ezt jelen esetben nehezen ellenőrizhető, sose készült 40-150/2,8 klasszikus FT üveg. De ha lett volna szerintem az se lett volna sokkal nagyobb ennél.

    Az pedig hogy van e értelme nagytelének mFT-re az meg mára már egy meghaladott kérdés. A rendszer indulásakor egy Oly E-P1-re tényleg tök felesleges lett volna nagyobb nehezebb tele obikt kihozni. Ezen felül akik ilyen obikat használnak azoknak gyakran fontos a követő AF is. Ez induláskor gyakorlatilag teljesen használhatatlan volt.

    Mára viszont vannak jó fogású mFT vázak is és az E-M1-gyel úgy néz ki követő AF-ben sikerül kicsit előrébb lépni. Azaz ma már nem sok okot tudnék arra mondani, hogy miért ne jöhetnének a nagyobb telék is. :)

    És igen, ahogy mondod a 12-40/2,8 és a 40-150/2,8-cal lassan tényleg kezdi beérni az mFT az FT-t ilyen téren is. Ez kicsit mondjuk nekem olyan keserűen ironikus. Mire végül megoldotta az Olympus a szinte tökéletes kompatibilitást addigra alig maradt olyan FT üveg aminek ne lenne mFT megfelelője.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák