Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Nem igazán fotós tatyó kell, a G3 obival egy tokban a 2 obi és apróságok meg egy övtáskában elférnek a "sima" hátizsákban, alatta kaja, 1/2 liter innivaló, esernyő és egyéb apróságok.
A lényeg, hogy mivel kifogtam egy céges notit és azt úgy is cipelni kell akkor már elférjen mellette a G3 is, és kényelmes legyen a hurcolása lehetőleg.gorgo: A JPG színek és a stabi meggyőző, nomeg ISO800-ig dinamikában is elvileg érezhetően jobb mint a G3/G5
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
De nem? Olcsó is, fullfrém is.
-
Mercutio_
félisten
Dakine oldalán láttam jópofa hátizsákokat, kár, hogy itthon szűkös a kínálat carbon szín pl. inghez is menne talán

-
HollyBoni
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én meglepődtem milyen olcsó.
-
Freddy76
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
10-15 ezerért már vannak Praktica-k jó állapotban.
-
Mr.Csizmás
titán
mi a legolcsobb elerheto fullframe gep? 5d1?

-
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én sem úgy fogtam hozzá, hogy gőzöm sincs semmiről, sejted...
Egyébként meg mivel ez a második komolyabb vázam, szemben az öreg motorosokkal, akik használtak már sokat -köztük profi vázakat- azok nem lepődnek meg. Én pedig most meglepődtem, ennyi. Tragédia nincs, mindössze a borítékolható "felfokozott várakozás okozta kezdeti csalódás"
ami nálam legalábbis természetes. Eltelik 1-2 hónap, és helyére kerülnek majd a dolgok. -
jjeahh
nagyúr
én egy om-d stabis sotyi szenzoros keresős rangefinder style olyt vagy panát szeretnék, vagyis mondjuk e-pl5 e-m5 stabival, keresővel nekem tökéletes váz lenne...
az, hogy oly vagy pana logóval, nem érdekel...és mindez férjen bele 450-500€ keretbe...és akkor én is elkezdenék gyűjteni abba a malacperselybe... 
-
|AP|
veterán
Az új Pana GF-ről azt lehet olvasni, hogy szakítanak a miniatürizálással és inkább a GX1-re fog hasonlítani (ezért is kezdett már a tengerentúlon durván esni a GX1 ára). Én ennek több szempontból is örülök:
1. Hátha újra lesz egy normális, használható GF váz (mint a GF1, vagy kompromisszumokkal a GF2)
2. A GX2 talán kap végre egy EVF-et.Személy szerint viszont továbbra is csak távolról figyelem ezeket a híreket, mert a 9-18 projekt most sokkal fontosabb, mint a vázcsere.

-
FEDman
addikt
Ez lesz minden idők legköltségesebb modell frissítése, átírnak 2 sort a G5 szoftverében és ezzel engedélyezik a multi-aspect-et.

De viccet félretéve, ha nem kapja meg minimálisan a GH3 szenzorát akkor az csalódás lesz.
Mondjuk látva a Pana eddig mozgását bizony ez is benne van. Pana G váz egy időben még sose kapta meg az épp aktuális GH váz lapkáját.De persze most a Sony szenzorokra való (teljes?) átállás miatt lehet kénytelenek lesznek a kisebb modellekbe is a legjobbat tenni.

-
Mercutio_
félisten
Én a helyedben megkérnék egy az OMD-hez és a fotózáshoz is értőt, hogy segítsen beállítani a gép néhány paraméterét, és átállítanám RAW+JPG-re a vázat, mert amennyire olvastam 1-2 félrement wb-t, vagy kritikus helyzetet kivéve egy jól beállított OMD-nél csak biztonsági tartaléknak kell a raw, mert az oly-s színek annyira jók.
pl. Ami rémlik, hogy az élesítést ki kell kapcsolni, vagy minimumra rakni. (tudom, raw-nál legalább is oly esetén nincs jelentősége)Azt mondjuk nem értem miért nem kerestél valakit itt vagy az index oly topicban akinek van omd-je és néhány napra némi kompenzációért kölcsönadta volna, vagy legalább pár órát lehetett volna basztatni, a már használó sok dolgot +/- el is tud mondani róla, stb.
-
ROBOTER
addikt
Bocs, de másképpen nem tudtam rávilágítani a dolog értelmetlenségére.
Ettől sokkal magasabb kategóriájú gépek sem nyújtanak többet. Nézz meg egy 1D mark IV-et, ami még mindig jóval 1 milla felett van.
A digit világban évek óta látott fejlődések jelentős része a szűrési algoritmusoknak köszönhető, az általad is említett árnyalat-átmenetek katasztrofálisak.
-
Megjött az OMD. Nem mondom hogy boldog tulajdonos vagyok, mert nem vagyok. Egyenlőre nem mondok semmit, kell pár nap ismerkedés...
Addig is egy kép. Szerintem ez úgy sávosodik mint a picsa, b*** meg! OK, ez pixellkukkolás, de most a lényeg az, hogy ezt csak az én gépem csinálja, vagy másé is ilyen? Mit tudok ezzel kezdeni? Ja, ezt kb. csak éjszaka fogjátok látni, nappal tuti nem: a kép egy 100% crop egy fókusz mögötti árnyas területről. Ez nagyjából megfigyelhető az eddig elkészüt 10 képből 3-4 képen. Ez alapján a finom átmeneteknek búcsút lehet inteni... -
Studi
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Viszont egyre kevesebb helyen találni a neten, kifutónak tűnik, az Aqua már nem is tudott hozni két hete a rendelésemre. Amúgy most azon agyalok, hogy lehet, hogy nekem elég lett volna a kisebb is. :-)
-
rbalint88
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
táska: ha hátizsákból is szintén jó a nem kifejezetten fotós-laptopos táska, akkor dakine-nak annak egész szolid modelljei, amik minőségiek is és árban sem elszálltak. go-kernél keresd őket.
bor: ez jó volt, árban sem volt elrugaszkodva. ezredforduló környékéről nincsenek borfogyasztási tapasztalataim

-
arn
félisten
Ongol lenne, ha nem sony szenzorral jonnenek. Erdekes amugy a gf meretnovekedese. Lehet ezert nem jon a gx? Ala gf1-gx1 parhuzam.
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Közben arra jutottam, hogy a hátizsák lesz a jobb megoldás, a keresztben átmenő vállpánt elkerülhetetlenül dörzsöl, ráadásul hosszútávon asszimetrikus lesz a testtartás, és emiatt állandósult hátfájás, csavarodik a gerinc.
A korábban az oly-boltban leakciózott hátizsákot kellene levadásznom, de ott már nincs, és tartok tőle, hogy az MM-ekben se találok már
persze lehet, hogy az túl nagy batár és inkább a milyen hátizsákot a notebook-omhoz topicot kellene nézegetnem 
Öregbaglas téma: az ezredfordulón még a bestbuy laza nyári fehérbor mintapéldája voltak, aztán szép lassan lecsúszott és befuccsolt a cég

-
:AMF:
senior tag
nekem is ilyen táskám van, de még egyszer nem vennék. csak addig "rejtőzködő", amíg nem próbálod meg kinyitni rajta a tépőzárat. (csendes helyen zavaró). az anyaga sem mondható tartósnak, pedig vigyázok a fotós cuccaimra. az alsó íven már kikopott a széleknél, a vállpántok pedig ahol hozzáérnek, egyenesen ledörzsölik, tönkre teszik (a felső résznél) a táska széleit.
a kb 2-3 évig használt lowepro nowa 3-at úgy adtam el, hogy kopás nem volt rajta és még csak nem is volt sokkal drágább, mint ez a cullmann. ez a táska meg még csak 1 éves... -
válasz
gabag28
üzenetére
jobb a 14-150, érezhetően. messze nem torzít annyit (az mft rendszer amúgy is épít a szoftveres korrekcióra), de élesebb is és kevésbé ca-zik. a nikon 18-200-hoz tudom hasonlítani, amit használtam szűk egy évet. határozottan jobb az oly, mindezt úgy, hogy lényegesen kisebb és könnyebb.
-
rbalint88
veterán
válasz
gabag28
üzenetére
DSLR-vonalon is köpködik ezeket a nagy átfogású obikat, pedig szerintem általános célra teljesen jó. Ha nem kimondottan fotózni (művészkedni) indulsz, hanem dokumentálni, akkor bőven megfelelő.
Szerintem vegyed nyugodtan. Arra figyelj, hogy egy kicsi vázat eléggé elhúz, ezért praktikusabb lenne markolattal rendelkező vázra csavarni a kényelmesebb használhatóság érdekében. (Pl. Pana G5)
Átfogásban is kb. megegyezik MFT vázon a 14-150 (28-300) egy APS-C szenzoros vázon a 18-200-zal (27-300). Minőségben valószínű jobb is, mint a DSLR objektívek.
Ezeket találtam:
E-PL3
E-P3
E-PL5Mercutio_: túl sokat akarsz
mindenképp dörzsölni fogja a ruhát sajnos. Amúgy ha nem elvárás az, hogy kimondott fotóstáska legyen, nekem egy Burton oldaltáskám van, sima fekete. 15,6"-os laptop elfér benne, plusz van egy nagy meg egy külső, áthajtón található zsebe. Emellett cipzárral ÉS csattal záródik, van vállpárnája és került úgy emlékszem 12e Ft-ba. ILYEN, csak egyszerű fekete. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Lowepro Photo Traveler 150-be nem tudom belemegy-e 14-es notesz, de ettől a márkától láttam ilyen laptopos-fotós táskákat, csak általában amelyikbe belefér egy notesz, túl nagyok ekkora kamerának...egy ilyent pl elfogadnék, bár szerintem valami kínai cucc, és nem is olcsó, de szeretem az ilyen mindenfele nyíló hátizsákokat...bocs, én ebayes vagyok, mivel általában olcsóbban megkapom itt a dolgokat, és nagyobb a választék, viszont ha ki is próbálnád, az szívás...

-
Mercutio_
félisten
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha már táskák: A fotóstáskás topicban feltett kérdésemre valami 10ezer körüli javaslat?
-
gabag28
tag
Igen hasonló megfontolásból a praktikussága miatt gondolkozom a nagy átfogású zoomban, még akkor is ha az ilyen objektívek optikai tulajdonságokban gyengébbek. Illetve számos olyan helyzetben használnám a gépet amikor pl. egy objektív csere se nagyon megoldható. Egyébként ez a 14-150 obi összehasonlítva mondjuk egy dslr-hez való Nikon, Canon, Sigma, Tamron 18-200 obikhoz képest minőségben milyen?
Egyébként jelenleg még kompakt használó vagyok de tervben van, hogy váltok. Néztem a dslr vonalt is, de az úgy néz ki, hogy nálam kiesett. -
arn
félisten
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ha ez vigasztal, em5 ibis alatt oly vazakon sem egy leanyalom. Eloszor nem ertettem, hogy miert van annyi bemozdult kepem. Azota a nagyobb fokusztavnal a reciprok felevel hasznalom. Ironikus modon a fenyeros fixeknel latom ertelmet a pl2 vazstabjanak. Az ison kicsit lehet nyerni.
-
Studi
veterán
Ha már téma volt:
Éleslövő pisztolymarkolatos gömbfej - hogy mik vannak... :-D
-
rbalint88
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Lájk

Most bontottam fel egy "Millenium Baby 2012 Ősbaglas Irsai Olivér"-t. Na most ez másfél liter
Asszony beteg, úgyhogy alig iszik belőle
Holnap nem fog remegni a kezem, mehetek a 12-50-nel bárhová.
Ja, GF5 a 14-es fixszel és egy 0.43x-os Vivitar előtétlencsével ezt sikerült: [link] -
rbalint88
veterán
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Köszi mindenkinek!
a 17/1,8 az ára és a mérete miatt nem játszik annyira, akkor már inkább 20/1,7.
Tudtam én, hogy anyagilag szopóka lesz ez
-
HollyBoni
veterán
MFT-re milyen gyártók csinálnak obikat? Eddig csak Sigma 30 2.8-ról tudok, ami nem Pana és nem is Oly.
-
gabag28
tag
Sziasztok,
Már egy ideje nézegetem az E-PL3 gépet (kit-ben), viszont az objektív kérdésben nem igazán jutok dűlőre. Utazáshoz, túrázáshoz, városi fotókhoz melyik olympus objektív lehet praktikusabb a kettő közül? A 12-50 vagy a 14-150? Mindenképpen csak egy objektívben gondolkozok egyelőre.
Üdv.
-
szaby_gyerek
tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Gratula! Hasonló obioparkban gondolkodom én is, mint te. 12-50 mellé van 45mm fix. Volt 14mm-esem is, ami írtó hasznos volt a pici mérete miatt, de optikailag ritkán kellett. El is adtam és most 17mm-re hajtok. Viszont 17mm-ből az f1.8 a tuti, ha az nem akkor 20mm-t ajánlom.

-
rbalint88
veterán
Oly 12-50 indahouse
Erősen gondolkodom, hogy milyen fixet tartsak meg mellé. A 35mm feletti régiókban levők azok tuti maradnak (50mm Nikon, 35, 75 és 180mm Zeiss), a kérdés inkább az, hogy a 14mm f2,5-nek van-e értelme a zoom mellett, vagy inkább 17mm f2,8 vagy 20mm f1,7 lenne ideális városjáró objektívnek...
Ha valaki akár pár napra kölcsönözne/cserélne egy 17 v 20millis obit, szórjon meg legyen szíves egy priváttal!
Illetve konstruktív, tapasztalatokon alapuló javaslatoknak is nagyon örülnék! -
Schanyee
senior tag
Nekem is van ilyen állványom, és mint írtam nekem nem jött be a feje. Bár az tény, hogy kicsi, könnyű géppel nekem se lenne bajom vele, amikor nagy nehéz obi van rajta (szóval amikor használnám) akkor nem jön be. Meg végül is igen gyorsan állítható, csak nem épp precízen. Viszont az állvány maga összecsukva kicsi, könnyű, pont befér a táskámba, kinyitva meg jó magas, szóval újra megvenném, csak más fejjel.

Ezt csak azért írtam most, hogy legyen ellenvélemény.
-
Studi
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Ez úgy is néz ki.
(igazából az az aggályos ennél, hogy egy pici döntésnél már centikkel kerül arrébb az optikai tengelyed, és 'szhatod az egész kompozíciót.Nekem van ilyen joystick fejem, szerintem ez kényelmesen használható:
http://www.trustedreviews.com/manfrotto-mkc3-h01-tripod_Camera-Accessory_review_features-and-design_Page-2Persze ez kompakt állványon van, nem cserélhető.
-
madgie
titán
Nekem joystick fej van, de az utálatos

-
Fiúk, lányok!
Állványhoz ki mit preferál? gömbfej, v. 3D videófej? Nem makrózom, de olykor kreatívkodom... -
Studi
veterán
válasz
bence007
üzenetére
Mindenkinek más a megfizethető ár. :-)
Picit ha visszaolvasol, 2-3 hete kitárgyaltunk egy rakás álványt.Amúgy ha kicsit komolyabb érdekel, van egy eladó Velbon Sherpa 250R állványom hordtáskával. Az könnyű, jó, viszonylag megfizethető. Ha érdekel, keress privátban. (senki ne habozzon, ha érdekli
) -
bence007
tag
Sziasztok!
Gx1-hez keresek valami normálisabb állványt!Fontos lenne a minőség és a megfizethető ár!
Milyen márkát,típust tudnátok ajánlani?
Köszi!
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
Valahogy úgy, ma meló után pedig ide megyünk

-
need
addikt
"esetleg az usaban hatha varhato meg vmi, meg franciaknal is elo szokott fordulni olcsobban."
vagy még esetleg a [németeknél..]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
eléggé le vannak ülve a dolgok..
emberek hol vagyok...?
mindenki havazást fényképez...??
-
arn
félisten
alakul ez - meg az aprilisi bejelenteseket megvarom, aztan beruhazok
hatha lesz evfes gx2 sony szenzorral, egyedul az ibis hianyzana, de ha olcsobban adjak, akkor vmit vmiert.263 ezerert nem rossz - mi kell ehhez? nok lapja? 293es arfolyam kellene hozza, hogy jobb legyen az eus ar. ahogy honatyaink nyomjak, ez nem veszelytet minket

esetleg az usaban hatha varhato meg vmi, meg franciaknal is elo szokott fordulni olcsobban.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- ASUS routerek
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Elvileg több van, csak igaz legyen...

persze lehet, hogy az túl nagy batár és inkább a milyen hátizsákot a notebook-omhoz topicot kellene nézegetnem