- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
urdongo #2629 üzenetére
Szintén 14-42 (de Olympus) + Raynox DCR-250 felhasználásával lőttem ezt a 2 pókot
A Tamron helyett (amivel nem lesz AF, és rekeszelni is az obin kell) egy Pana 45-200-zal + makró előtéttel jobban jársz, így lesz egy AF-es teleobid is és makrózni is tudsz vele igény esetén.
A teleobik 2 okból is jobbak előtéttel mint a kitek: Nagyobb a nagyításuk és nem kell annyira belemászni az alany képébe. -
Szulita28
senior tag
válasz
urdongo #2649 üzenetére
Meg lehet beszélni Soóssal. Lefoglalod (ehhez regisztrálni kell), és utána telefonon megbeszéled velük, h kell, csak később tudsz érte menni. Elvileg 48 óráig teszik félre neked alaphelyzetben, de elég rugalmasak.
Amúgy nekem is van egy FD 100 f4 macro-m, amit épp meghirdettem, hasonló árért. Teljesen újszerű, ugyanúgy 1:2-t tud, mit az 50-es. Előnye, h távolabbról lehet vele fotózni, rovarokra, ijedősebb szörnyekre jobb. A kisebb gyutáv inkább statikus témákra (növény, virág, döglött lepke) alkalmas. Ha érdekel, privátban megbeszélhetjük.Az adapter nem vesz le semmit, ahogy Parci is írja; egyszerűen megnöveli a bázistávot. Nyilván érdemes jobb minőségűt venni abból is.
-
-
Szulita28
senior tag
válasz
urdongo #2632 üzenetére
AF-ed semmiképpen sem marad meg. Azonkívül, ha csak makróra kell, felesleges olyan sokat költeni egy AF-es T. 90-re. Vannak régi manuális makrók, amik szintén nagyon jól használhatók, sokkal olcsóbban. Szinte minden gyártónak voltak 50 f3.5 és 100 f4 makrói (Canon, Nikon, Minolta biztos), 20-40e között beszerezhetők itthon is (ebay-en drágábbak).
Pl. [link]Nikonnak van 55 f2.8 és 105 f2.8 is, ha fontos az f2.8. Igaz, ezek drágábbak is.
-
Murderer69
őstag
válasz
urdongo #2632 üzenetére
Tapasztalat van csak nem m4/3-os vázzal k200d-vel használtam a cuccot de most rendeltem egy 40.5 to 52mm ring-et azt megnézem mit mutat igaz én spec nx-el nyomulok per pillanat de eszeveszett különbség nem lehet szerintem....
A Tami jó választás lenne de AF-el? nem nagyon hiszek benne hogy összejönne meg amúgy is minek szerintem makrózáshoz MF kell és kész főleg hogy ott a nagy kereső és nem egy kis egérlyukon kell belőnöd a dolgokat...
ja és igen itt van 1-2 kép a macro ring-el és k200d-vel: -
nesa
veterán
válasz
urdongo #2597 üzenetére
Mind1 mivel keszult a legyes kep nemtul reszletgazdag,nekem is van hasonlo E510+40-150+DCR250 picivel tobb reszletet tartalmaz.
-
nesa
veterán
válasz
urdongo #2319 üzenetére
A DCR 250 problemat ezzel megtudnad oldani, a masik hogy erdemes-e rakni ilyet ezekre az obikra, a sima 14-42 re nemvolt jo a DCR250 annyira vignetalt, ezt probalni kellene vasarlas elott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest