Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát ja, a Nex3 szebb

Na sikerült eldönteni, hogy mi lesz? -
ha tényleg a 43rumors-on látható módon fog kinézni a gf3, akkor asszem megkaphatja a minden idők legrandább gépe díjat...

-
Darkness1
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem is vedd meg a G2-t!
-
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
Nekem mondod? 2006-os Panasonic L1-em is van, teljesen okés

Azóta meg lett néhány gépem +
Ha nem vered földhöz még tovább is gép lesz az a G2
-
válasz
szőröscica
üzenetére
ehhez képest a g2 most is túl van árazva, ellenben az a szép ebben, hogy mindenki maga dönt a pénzéről, vágj bele, ha úgy érzed.

-
szőröscica
addikt
Én is erre gondoltam. Ha várok a G3-ra, akkor megjelenéskor nem érdemes megvenni, mert túl van árazva. Mire lemegy a reális árára, akkor meg már azért nem érdemes megvenni, mert jön a G4.

140-ért rendelek egy G2-t, úgyis Mastercardom van, úgyhogy az edigitalnal megkapom csökkentett áron.

Messer: rohanó digitális technika ide, vagy oda, nehezen tudom elképzelni, hogy ez ne csinálna használható képeket öt év múlva.

FEDman: memóriakártya, táska, pótakku mindenképp lesz még mellé.
-
FEDman
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Csak egy jó tanács, érdemes úgy tervezni, hogy még nyaralás előtt beszerezz egy pót akksit is! A G2-höz már biztos kapsz olcsóbb utángyártottat is.
Apróság de nagyon bosszantó tud lenni a hiánya.
-
BEE
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Vegyél egy gépet és fotózz kedvedre !
A jó vétel az mindig odébb van pár hónappal, aztán megint csúszik és így tovább...BEE
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
Manapság elég merész 5 évre tervezni a digitális technikával

A G2-t már láttam 140e-ért, a fapados változatát a G10-et 70e-ért.
De te tudod a legjobban, hogy mi kell neked
Igen, mindig lesz jobb.

Azért egy picit most érdemes várni a G3-ra. hátha -
szőröscica
addikt
Legkésőbb július közepéig kell új gép, és akkor a nyaralásomat már meg sem tudom örökíteni csak a régi Fx-40-el.
150 a felső határ, a dSLR-eket nem tudom kényelmesen használni a szemüveg miatt, más alternatíva nincs. Az egy évvel ezelőtti tesztekben ajnározzzák a G2-t. Azért mert jön az utódja, ami drágább lesz, ez már egy rossz vételnek számítana?
-
válasz
szőröscica
üzenetére
akkor pláne bírj még ki pár hónapot, bolond dolog volna drágán megvenni egy kifutó szériát hosszútávra.
-
SpongyaBob
veterán
-
válasz
szőröscica
üzenetére
használtban nem gondolkodsz? g3 jön, új olympus váz is jön, tuti csomóan kiszórják a régi vázaikat. madgie most is árulja szarérhugyér (50e ft?) a g1-esét, ahhoz képest a g2 nem tud kb. csak a videóban többet.
-
haarmaan
tag
Tegnap hivtam fel a Panasonic Magyarországot LUMIXDMC-G3 ügyben.
A Panasonicnál azt mondják, hogy a G3 Június végén jelenik meg Magyarországon.Az induló árak, pedig így fognak kinézni:
Alapgép ára160000-170000ft,
14-42mm-es obival árult gép 200000ft
14-42mm & 45-200mm dupla obikal árult gép 2700000ft lesz.Ha nem a Panasonicnál vesszed, hanem valahol máshol (Extremedigital, stb.) akkor ezek az árak max 10000-15000ft-al lesznek mérsékeltebbek.
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
flickeren vagy más képes portálon nézegess g2-vel készült képeket
aztán döntsd el
-
Mercutio_
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
m4/3-ban azért nem egészen így van
, de ha nem gond a méret, akkor vagy a Nikon D3100, vagy a Pentax K-r (most akciós az e-digitálnál)A legújabb szerzeményem

-
Mercutio_
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Valóban, de figyelembevéve az 599/699 arányát olyan 10-15%-kal (15-20ezer Ft) lesz maximum, drágább a G3, viszont sokkal jobb az érzékelője, a jpg motorja és vélhetően az AF-je is, továbbá az árban benne van egy jó kereső is.
-
FEDman
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
A G2-ben egy elég régi fejlesztésű szenzor van.
De mielőtt ezt túldramatizálnánk hozzátenném, hogy gyakorlatilag madgie-n kívül itt gyakorlatilag mindenkinek olyan gépe van amiben a G2-vel azonos szenzor van (Parci, Nord, Messer, Szulita28, jómagam).
Ettől függetlenül én is azt mondom, ha egy mód van rá akkor érdemes megvárni míg a G3 is kapható lesz. Még akkor is ha végül a G2 mellett döntesz, mert ha jól árazzák be a G3-ast akkor az bizony jó eséllyel lenyomja majd a mostani G2 árakat.
-
Dare2Live
félisten
Mindenképp meg kell várni a G3at, olcsobb és jobb.
-
madgie
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Az nem baj, sőt. Csak 145ért tuti nem éri meg a G2, érdemes vásárlási szándéknál megvárni a G3-at, elvileg az sem lesz drágább.
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
Jó az, de közben lett újabb, jobb és drágább

így van ez az elektronikai cuccoknál
-
válasz
szőröscica
üzenetére
mire? nekem amúgy sovány volna, a g3 minden szempontból jobbnak tűnik.
-
madgie
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem nagyon, relatív régi lapka van benne, a G3 talpát se nagyon csókolja meg (GH1/GH2 nemkülönben rommá veri)
Persze nem használhatatlan az, de alapvetően dinamikaszegényebb, zajosabb szenzor.
-
kenguru99
senior tag
Érdeklődnék, hogy milyen 16gb-os sd kártyát vegyek egy oly ep-1-be? Különösebb elvárások nincsenek, gyors sorozatra nincs szükségem. Megbízható legyen, menjen a hd videó.
-
FEDman
addikt
válasz
Messer22
üzenetére
Kérdés mennyi tapasztalata van a témában az Olympus-nak, fejlesztett e már valaha akármilyen szenzort?
Csak hangosan gondolkozok, de lehet már rég megegyeztek a Panával, hogy az Oly fejleszt magának szenzort amit majd a Pana gyárt, csak hát tapasztalat nélkül nagyobb fába vágta a fejszéjét az Oly mint gondolta és tovább tartott mint dondolták? És ezért tököltek jobb híján mai napig a régi szenzorral?
Na de végül is nekem tökmindegy honnan, mi úton, csak kapjon már az Oly egy új szenzort, szurkolok nekik!

-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
HI
Csak a tervezést csinálja az oly, gyártani a pana fogja..
kb mint a nikon esetében, sony szenzor csak nikon speckóval.. -
új PEN-ek új szenzorral. jó volna, ha igaz volna, és tényleg vmi saját Olympus lapka lenne -- legalább egyre inkább igazi választék lenne m43 téren. drukkolok ebben az Oly-nak, kicsit pechük, hogy az eddigi baromi harmatos Pana lapkák után pont a mostani (G3) elég jónak tűnik.
ettől függetlenül iszonyúan bírnám, ha csinálnának egy mindent-bele 12 mp-es überlapkát.
-
Dare2Live
félisten
Az biztos, hogy a "régi" M4/3 14-42 re rengeteg fokusz problémát olvastam, míg az újra semmit.
-
Messer22
senior tag
HI
Simán a teleszkópos összecsukás, meg a forgó ki-be mozgó frontrész az oka, no meg a gyenge af motor, az adaptergyűrűt meg a guminapelemzőt már nem bírta el.
a 4/3-os obikban normál méretű AF motor van, gondolom az ellensúlyozza a hátrányt.
elvileg a 14-42 4/3-os jobb minden tekintetben, de szerencsére már van 14-42II, csak drága.
-
válasz
SpongyaBob
üzenetére
no de miért lépett volna vissza az olympus az m43-os kitobijával, ha már egyszer régebbiekkel is tudott gyorsabb af-et?
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Olyan, mintha a saját obija lenne, működik minden a C-AF-nél van megszorítás asszem.
A linkelt kép obit ajánlom telének. mindkető 70 kerekítve, az egyikkel van optikai stabi, a másiknál meg az adapter a + pont.
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
A 4/3-m4/3 adapter átviszi a jelet, a g2 meg kezeli már a 4/3-os obikat, a G1,Gf1,Gh1 nem.
-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
Itt van két tele, jó áron http://www.220volt.hu/Egyeb/Hasznalt+termekek?orderby=price_asc
az oly adapterrel együtt van, tehát megéri.stabi hiánya: állványt használsz

-
szőröscica
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Akkor, érdemes kipengetni a 100-at, vagy használtan venni egy Panasonic 45-200-asat?
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
No, töltök fel két nagyon rövid (!) izét, tényleg csak pár másodpercesek, ezt is 33 percig tölti fel a Dropbox, ilyen vidéki netem van, no.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Egyik Olympus obi sem stabilizátoros.. Náluk a vázban van a stabi

-
Messer22
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
HI
70-ért van egy használt a 220v-nál
Még van az oly micro 40-150 vagy az adapteres 4/3-os 40-150, 70-300 -
szőröscica
addikt
Sziasztok!
G2-es Panasonicra, ha 45-200-as objektívet szeretnék (vagy 55-200, mindegy), akkor csak a gyári lehetőségem van 100 ezer forintért?
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ezt a presetet kezdtem el bűvölni. Feltölteni csak Vimeo-ra lehetne Plus előfizuval, onnan letölthető a nyers fájl is, de az meg 60 dollár egy évre

-
madgie
titán
Yippie kay-yay, megy a hack a GH1-en

A 75 Mbps-os 1080p-s videó szaggat a VLC-n, négymagos gépen

-
FEDman
addikt
Ha egy Pana marketingest megkérdezel akkor pont azt fogja mondani, hogy a Lumix 7-14-nek pont a mérete és a súlya miatt különleges, amit meg kell fizetni.

Ez részben nem is minden alap nélküli, mert tényleg mellbevágóan kicsi és könnyű ahhoz képest hogy milyen extrém nagylátószög.
Ami meg az árát illeti:
Lumix 7-14 - 1000 $
Nikkor 14-24 - 2000$Ez azért nem teljesen ugyan az a kategória.

Persze ezzel együtt is lehetne olcsóbb, de pl arányaiban szerintem 20/1,7 sokkal inkább túlárazott.
Az meg már más lapra tartozik, hogy ettől függetlenül míg a 20-asra még volt, de a 7-14-re meg már nincs pénzem.

-
-
Szulita28
senior tag
Nadie árul egy 7-14-et, potom 280e-ért. Ha vkinek erre fájna a foga...

-
madgie
titán
válasz
Szulita28
üzenetére
Sokat nem tudok segíteni, a G3 videóképességeihez nem konyítok, a GH2 előnye a GH1-hez képest a natív 24p/25p-s felvétel (asszem régiófüggő), a GH2 rendelkezik még egy rettentő okos feature-rel: Extended Tele Conversion. Ebben a módban nem azt csinálja a gép, hogy a teljes (16:9 módban használt) érzékelőfelületet használja és méretezi le 1920*1080-ra, hanem a szenzor közepéből pont ekkora méretnyit használ, tehát alacsony érzékenységnél csekély minőségvesztéssel járó 2,6x (!) telekonverterként értelmezhető. Bővebben erről a témáról itt lehet olvasni. Azt nem tudom, ETC módban hogy működik mondjuk a 14-42 stabilizátora...
szerk: ja, hatos pont! Igen, általánosan nézve kisebb lesz a mélységélesség, rekeszelni persze lehet, ha van elég fény.
-
Szulita28
senior tag
válasz
haarmaan
üzenetére
Sztem is GH2 a te géped. Viszont az messze meghaladja a keretedet.
Amúgy hiába MFT-topik ez, inkább fotózásról szól. Keresned kellene speciális videós topikokat külföldi oldalakon a speciális kérdéseidre, itt nagyon ritka a GH2 (még a GH1 is, Madgie talán majd tud segíteni); a G3 meg eleve kilőve még.
-
válasz
haarmaan
üzenetére
ha tényleg komolyan akarsz videózni és fotózni is, mindezt egy vázzal, akkor sztem gh2 + 14-140 kit, ami persze jó drága (de az obi 1/6 fényértékenként tud blendét állítani, zajtalan a fókuszálása stb. kifejezetten videóra optimalizált, de eközben komoly üveg képminőségre is). a 14-42-nél azért gondold meg, hogy nem lesz-e kevés a "zoom" hosszútávon. a sony egy kompakt gép, fotózásra biztos nem egy kategória a két m43-os vázzal, videóban nincs tapasztalatom.
-
haarmaan
tag
Sziasztok a segítségeteket kérném. Eddig egy Panasonic TZ-7es kompakt gépet használtam fényképezésre és videózásra, amit eladtam. Szeretnék egy új fényképezőgépet venni magamnak és előrébb lépni. Már régóta szerettem volna egy olyan gépet, ami videózásra és fényképezésre is használható és jó képminősége van.
Három jelöltem van:1. Panasonic Lumix DMC-G3 (14-42mm)
[link]
[link]2. Panasonic Lumix DMC-GH2 (14-42mm)
[link]
[link]3. Sony DSC-HX100v
[link]
[link]Több kérdésem is lenne a gépekkel kapcsolatban:
1. A három gép közül melyik használható jobban videózásra is?
2. A GH2-ben van manuális videó mód is, és rekesz- és záridő-előválasztás videó alatt. Szinte minden alítható a videózás alatt. Ehhez képest menyivel butább a G3 videó módban mi az, amit nem tud a GH2-höz képest videózásnál?
3. Ha a GH2 és G3 nál a menüben bealítom a Digitális zoomot (csak a videó miatt) akkor hányszoros zoom tartományt tudok elérni a 14-42mm-es obijektivel úgy, hogy a Full HD felbontás még megmaradjon.
4. GH2 és G3 nál a normál Zoom tartományon túl a digitális zoom alatt működik a képstabilizátor?
5. Videokamerákhoz mérten kb. milyen kategóriájú Full Hd-s kamerákall veszik fel a versenyt a fenti fényképezőgépek?
6. A GH2 és G3 modelleknél több videót megnézve úgy vettem észre mintha sokkal kisebb lenne a mélységélesség, mint egy Full HD- videokameránál. Lehet ezt alítani valahol a fenti két gépnél, tudom egyáltalán növelni valahogy a mélységélességet videózás alatt?
Először a Sony gépét néztem ki magamnak de, most már inkább hajlok valamelyik pana felé. A Sony gép 120000-ft. Az alapcsomagban nincs akkutöltő, csak a fényképezőgépben tudom tölteni az akisit. Tehát kell venni egy plusztöltőt is a géphez, ez megint megdobja végleges árat. Úgyhogy ha mindent összeszámolok a Sony-hoz képest kb. 40-50000ft-al többért már kapható lesz egy G3 itthon. Úgyhogy nagyon a G3 felé hajlok.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de ha nem gond a méret, akkor vagy a Nikon D3100, vagy a Pentax K-r (most akciós az e-digitálnál)

Köszi