Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
Sejtettem hogy hülye a kérdés, de köszönöm a megerősítést

-
Peethy
őstag
Manuális obiknak mennyi értelme van m43 rendszeren? Van ekv 24mm körüli alternatíva? Olcsón.
-
ROBOTER
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
azt hittem itt mindenkinek vénásan van bekötve a 43rumors
-
ROBOTER
addikt
A dcwaccsos 60mm makró fotók kimerítik az űberbrutálbeszarás fogalmát.
-
MrChris
nagyúr
pana g5 nálunk mikor, mennyiért lesz?
-
madgie
titán
válasz
neevous
üzenetére
Smaller Box AF, vééégre

A PL2-nél is csak a kézi (belenagyíthatós) AF választás használható, az auto/nagy keretek elég sokszor okozott már idegbajt, hogy tök logikátlanul a háttérben lévő témára élesít rá, nem az előtérre (arc).szerk: a 16:9 LCD viszont továbbra is a világ legnagyobb ökörsége.
Mr.Csizmás: de ilyen pici? a nagy kockák a PL2-ben borzasztóan működnek.
-
neevous
tag
Robin Wong E-PL5 review:
-
arn
félisten
talan jon mar vmi arcsokkentes, a tobb ujabban felbukkano akciot ellatva. sajna a gh3 ara erre nem igazan segitett ra.
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
meg igy is draga

-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
a body plusz 45-ös 360-ért elég jó.
-
neevous
tag

-
arn
félisten
errol nem is volt szo?
sony vazat szeretnek olympus obikkal es szenzorstabbal.- It is Sony’s interest to keep the MFT system well alive
- Sony will supply sensors to Olympus
- Olympus will share their lens and mirrorless knowledge and technology to Sony
- Future mirrorless camera parts may be co developed by Sony and Olympus (example EVF and OLED screen). -
eeXaa
addikt
Milyen pana obit szeretnél rárakni konkrétan? ... a huszasban eleve nincs stabilizátor, gondolom a 14esben sincs, a többinek meg eleve ott az oldalán a ki be kapcs. Amúgy szerintem müködik mindkettö egyszerre is de valószínüleg ki tudod kapcsolni a váz stabit, és akkor szimplán pana módban használod...

-
t72killer
titán
válasz
julius75
üzenetére
Nyugat-€rópai boltokba már elvileg elindult. Jó drága cucc, 2+k€UR
-
ati3x
senior tag
Lehet hogy egy abszolut buta kérdés.. Ugye olz EPL-1-em van, amiben szenzorstabi van.. Viszont ha panasonic objektívet rakok fel amiben van optikai stabilizátor is, akkor mindegyik működik? Vagy hogy?
-
julius75
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, ha már volt szó róla: van valami arról, hogy a GH3 (esetleg a 12-35 kit) mikortól lesz kapható? -
Peethy
őstag
Mint anno a Nikon D600-ról is, aztán csak lett...
Na mindegy, nem akarok én előre rohanni, csak úgy körbelőtték ezt az ekv. 50mm tartományt (Pana 20, Sigma 19, Sigma 30), meg van egy jó drága alternatíva is (Pana Leica 25 1.4), hogy lehetne várni valami olcsó tömegobit is, mint amilyen Nikonéknál az 50mm f/1.8D. -
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nyár előtt a Saturnban volt annyi, nem tudom árulják e még.
-
Peethy
őstag
Köszi a válaszokat az obikkal kapcsolatban. Hogyhogy nem lesz Oly 25 1.8? Csomó helyen olvastam, hogy igen. De lehet, hogy tévedek...
Pana 20-as nekem most drága. 45-öst mindenképpen akarok, szerintem mellé a 14-es lesz még, az ekv. 28mm bejön
ekv 24 még jobban, de arra nincs pénz 
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kérdezzetek rá, de talán elfogadják.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
pff, azt sajna nem tudok. nem tudom a uk garival mit lehet tenni eu-n belül, olynál tudom hogy no problem, elfogadják.
-
pajibá
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
No látod, nekem van gari.

-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
itt.
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
géhárom...
merhogy matematikailag (kizárásos alapon) nincs más

szerk:Úristen, tíz pecig írtam valamit...persze volt benne (menj már zuhanyozni, mindent beraktálholnapra, mibőlleszdolgozat is...)
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én is így voltam kb mindennel, pl a tapicskával, amíg nem lett végül egy érintő kijelzős gépem, azóta kb must have funkció, pl állandóan mozgó kutyát fotózni úgy a legegyszerűbb. Csak rábökök és kész is az éles fotó. A videót még mindig nem igazán használom, de jó ha van. Szóval G3, engem meg a pana jpg-k sem zavarnak, csak beltérben ha lámpa világítás van akkor kell átállítani a fehéregyensúlyt, de ez megszokható.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
G3.
-
pajibá
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ment privi!
-
mik-oca
tag
válasz
andersen10
üzenetére
Én szerettem ezt az obit...
-
Messer22
senior tag
válasz
Peethy
üzenetére
HI
mindegyik használható. ajánlatos valós képeket nézegetni tesztábrák helyett

az ár/érték arányt se árt figyelembe venni.
ja és ott van még a 14 2.5 is, ha fixre vágysz. (használtba a legjobb ár/értékkel bír)
Tény, hogy a 20-as pana a legélesebb, de nem csak ez az egy paraméter alkotja a képet. -
Peethy
őstag
Sigma 19/30 és Oly 17 milyen minőségű? Oly 25 1.8 mikorra várható? Szerintem az nagyot dob majd a rendszeren, feltéve ha jól sikerül

-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csizmás Úr!
Kell-e neki kukucska, vagy elcédén komponál?
(Ha igen leszűkül a kör)Mennyire fontos neki a fogás, lehet hogy a GF-PL-PM méretek kicsik neki
(Újabb szűkítési lehetőség)Mennyire fontos neki esetleg a videó tudás?
Fontos-e neki a tapogathatós elcédé?
Négy olyan kérdés így első blikkre, amire ha válaszol, lehet hogy be is szűkítheted a termékkört.
És - ahogy valaki már írta - ha nem tudja elszámolni, akkor a használt piac most eléggé alacsonyan futó árú modellekkel van tele...
Nézem hogy 45 ezerért van P2 kit...agyam elszáll...jövőre mi adunk pénzt, ha el akarunk adni cuccost

-
Schanyee
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én nyár elején 130-ért vettem újonnan a G3 kit-et, szerintem nagyon megérte.
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Akkor valami 100kFt alatt, pl használt GF3 kit. Nem érdemes a pénzt szórni, mert ha belejön úgyis kb 1-2 év múlva cserél, amikor a mostani 150k-s kitek 80-ért mennek majd.
-
t72killer
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Újonnan 94-ért is akad (->árgép). Használtan még garival is max 80-at adnék a kitért, ha aktuális lenne. (ekkora tételnél úgy látom, nemigen éri meg nyugat€-landból rendelni)
DSLR-milc kérdésről: Az induló vázaktól (d5100-ig) énis megóvnám az ifjú padavant, számomra ott kezdődik a szegmens, hogy hátsó lcd-s menübuherálás/liveview nélkül is prímán elvan az ember. Ezt viszont kb D90-es szinttől felfelé kapni.
Ha nagyon komolyan akar fotózni a srác (v leány) akkor éppen beruházhat egy D7k-ba (az enyém 1 hónap múlva eladó lesz), de az alatt sztem semmi értelme a tükörnek...
-
Mr.Csizmás
titán
köszi urak.

még értekezek vele, mert így sanszos egy plusz obi, ha belefér a keretbe...
-
andersen10
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha nem tudja költségként leírni, akkor egyértelműen használt szvsz.
ha új, akkor G3 kit, ahogy nézem, már 150-ért elérhető:
http://www.argep.hu/product_1633467.html
Vagy PM1 vagy PL3 12-50 kitben ha megvan kereső nélkül. ha még lesz akcióban.
Szerintem ezek most mao-n a best buy-ok.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
mennyire kell komoly cucc?
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Használt is lehet? mert akkor irány a hardverapró vagy az index adok-veszek.
Milyen elvárások vannak?
Elsőre: pm1, GF3+alapzoom. De az indexen látok gx1+alapobit is 115+35-ért. aztán igény szerint bővíteni nagylátó és/vagy tele irányba.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Garis vázam pont ninsc, a Nők Lapjás E-PM1 már elfogyott? (vagy csak kuponja nincs?)
Vaaaaagy... Laca GX1 kite, akár az LVF-2 nélkül.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Megveszi valamelyik gépemet, kukáztok hozzá egy alapzúmot... te is boldog vagy, hogy megmentetted a világot, én is, hogy "csak" két vázam marad

-
Mr.Csizmás
titán
urak!
van egy padawanom, 150k-ig szeretne gépet. mit javasolhatok neki? imho dicséretes dolog lenne egy lelket megmenteni a canikon belépős borzalmak helyett valami épkézláb gépre.
-
válasz
andersen10
üzenetére
kifejezetten jó üveg, remek rajzzal, már dx-en is, fx-en pláne. 70 és 200 mm között rajzra alig marad el a profi 70-200-aktól. 300-nál már valóban gyenge, de az kit érdekel?
-
madgie
titán
válasz
andersen10
üzenetére
"Szerethető kis dög, valahogy elsőre érzem, hogy barátok leszünk."
Ha mégsem, olcsóé' átvesszük innen páran

-
andersen10
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
"A méretcsökkentéssel az a baj, hogy egy idő után csúnyán a minőség rovására megy. Pl nézd meg egy m.zuiko és egy nem-micro 9-18-as zoom tesztjét."
Mire gondolsz?
Nekem amúgy most jött meg a m.Zuiko 9-18. Teljesen egyetértek Rabi Miklós véleményével. Nem értem azt hogy bármi "csúnyán a minőség rovására" ment volna.
Számomra sokkal jobban beleillik a m43 "filozófiába" mint pl a Pana 7-14: Kicsi, könnyű, olcsó(bb). Meg szűrőzhető.
A képközép nyitva végig pöpec a képsarkokban enyhe életlenség, de csak 100% nézetben észrevehető. CA van, de nyom nélkül kikorrigálható. Szokásos kiváló Oly kontraszt és színek.
Szerethető kis dög, valahogy elsőre érzem, hogy barátok leszünk.
-
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Igazából a 24/1.4 sem túl pöpec*, de ezeknél talán elnézzük, mert ha mélységélesség-mókát játszik az ember, akkor nem olyan fontos az mtf szám, más esetben meg lerekeszelsz, ameddig kell oszt jóvan. Mondjuk nekem pont nyitott rekeszes élesség kéne éccaka, de rétegigény

*: kenrokinál volt asszem egy éjszakai kép a 24/14-gyel, kábé olyan pocsékok voltak a csillagok/alsó fények, mint egy Sony 16/2.8-on. Kóma kóma hátán.
-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
A sigma 1.8/20 nem olyan jó ám, amilyennek hangzik
mft-re se tenném fel adaptálással. -
t72killer
titán
válasz
OPiiPO
üzenetére
Érthető. Ha már 800g-os kamera, akkor legyen DX. Jól tette a Pana és az Oly hogy gyorsan rááltak a kicsi-könnyű milcekre, egy amatőr nem szívesen cipel 5 kiló fotóscuccot (+kaját+gyereket...) túrázáskor.
Gondolom E6 sem lesz már. (minek? Hacsak nem ülnek fel a FF vonatra, de oda egy zsák lencse is kellene, ráadásul elég szűk szegmens)
-
t72killer
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nem egészen PRO távcső, olyanokat pl itt találsz. - Illetve egy nem túl drágán árazott, kicsi-könnyű darabot itt. Inkább egy prémium vadásztávcsőnek mondanám. A dolog úgy megy, hogy kiveszed a távcső oklulárját, +leveszed a gépről az obit és megfelelő adapterrel csatlakoztatod. (fontos, hogy a spektív okulárja cserélhető legyen - még jobb, ha a prizma is lecsavarható)
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
válasz
madgie
üzenetére
A méretcsökkentéssel az a baj, hogy egy idő után csúnyán a minőség rovására megy. Pl nézd meg egy m.zuiko és egy nem-micro 9-18-as zoom tesztjét.
#17703: A 7-14 egy érdekes példa, eszméletlenül komplex jószág mind2-ben 4 ED és 2 aszférikus tag van - nem csodálom, hogy 5évvel az első piacra dobása után ennyit tudtak rajta optimalizálni (pl 2 elem kidobása +valszleg pár könnyű műanyagtag beépítése). Amúgy más istállóból is vannak, ezt se felejtsük el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen processzort vegyek?
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest