Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Az auto ISO-n nálam 1/100-at ad 45 1.8-al és úgy vettem észre A módban kb. tartani igyekszik az 1/ekv. gyutáv reciprok szabályt, de 1/60-nál hosszabb záridőt nem preferál (tolja az ISO-t) akkor sem ha a reciprok szabály engedné (stabis obival sem).
Teljesen jól megy, nem látom a bugot.Az 550D-n is hasonló, de ott 1/60 alá is engedi a záridőt, ha a reciprok szabály azt hozza ki.
Két eltérő filozófia, a GH2 azt követi, hogy ha ki is tudod tartani az obit a kis záridő nem jó ha a téma mozog, mindkettőt el tudom fogadni.
Ja kihagytam. Auto ISO-t nem kedvelem. Mondjuk tök mindegy mit állítok be, eddig csak szívtam, mindig a másik lett volna jó.
-
k1csi
senior tag
Az a Fuji X mount obi roadmap tényleg nagyon igéretes. Legfontosabb paraméterekben (gyutáv, fényerő) tényleg megértették mi az amire a hozzáértő fotós vágyik.
És a zoomoknál se 5.6 meg felette van a vége.
Viszont tesztek (pl. photozone) alapján rajzban én többet várnék. Obit kicsit hosszab távra vesz az ember.
Ennek ellenére tényleg igéretes. Valami ami a m4/3 kihívója lehet nagyon gyorsan. -
k1csi
senior tag
válasz
Gondwana
üzenetére
A Canon DSLR időkorlát nélkül növeli a záridőt Av módban. Tapasztalatból tudom.
A GH2 meg talán 1s-re korlátozza a záridőt a beépített vakuval A módban (azaz itt is van korlát bár ez elég jól közeliti a Canont működésben). 1/60-ra korlátoz külső vakuval (bár leírás ezt mondja:shutter speed is fixed at 1/30 or 1/60; azt, hogy mikor állítja 1/30-ra nem tudom mert még nem láttam és a leírás nagyvonalúan nem tér ki erre).
Megint tapasztalatból.Azért nekem furcsa, hogy beépített vakuval (amivel dojcsenyugger vsz. fogja használni) pont úgy megy ahogy várnám és külső vakuval meg pont nem.
A Canon DSLR tök logikusan megy (Av-ben nincs időkorlát, P-ben ahol a dojcsenyugger jó eséllyel fogja használni meg van) a GH2 meg tök inkonzisztensen, meg idiótán, merthogy aki nem érti ezt az egészet az tekerjen P módba (családon belül is így adom át fotózásra a gépet) és élvezze a tök fekete hátteret, aki meg érti annak hagyjon már egy használható A módot és menjen már úgy külső vakuval mint a beépítettel.
De szerinted minden frankó és logikus.
Ja egyébként a vaku kézikönyvében is így van írva ami nem Pana, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyon váz specifikus lenne bár ki tudja.
-
Messer22
senior tag
válasz
FEDman
üzenetére
mondom,ha ezentúl ez lesz a standard vázsapi,akkor van némi értelme a dolognak.
ha jó lesz a képminőség,akkor az adapterezett régi manuál obik jó része értelmét veszti.(madgie: gondolj bele,ha annak idején nincs az 50 1.8 az L1mellé, akkor az szóba se jöhetett volna,mivel csak később tudtam másik obit venni. így lesz valami, amivel ki lehet próbálni a vázat egyből.)
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"Aperture: F8 fixed
Focus: 0.30 m (11.8 in.) to infinite. Manual Focusing (Three settings)"Napisz@r.hu

-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
valahogy úgy

mondjuk ha ezentúl ezzel helyettesítik a vázsapit és nem lesz feláras a kit. akkor még érthető lépés lenne. -
Gondwana
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
(Ahhoz a G10-hez miért ragaszkodsz ennyire? Eddig többször visszafogtam magam, de most már rákérdeznék: G1 vagy G2 -ezeket érteném - de ha már nagyobb, mint egy GF1, legyen a keresője is normális felbontású, vagy az S100fs miatt ragaszkodsz a QVGA-hoz?)
Szerk. ...k(A, P) módokban nem hajlandó 1/60-nál hosszabb záridőre? ... Ez tényleg valami idióta korlát (miért csak külső vakuval?)
A meghatározásod jó, de inkább idiótákat korlátozónak mondanám: még a Canon SLR-ek is ezt csinálják - báris P módban (ha minden Auto, akkor autoISO 400, 1/60s f/4 az alja) Ha a dojcsenyugger R=1 elmegy nyaralni, észre se fogja venni, (ha az elvárásod szerint működne) hogy a gép pl. f/2.8 2sec beállítást dobott nek, csak azt veszi észre, hogy gép elcsatt, vakuvillanás sehol, a kép meg elmosódott, amikor mégis elcsattan, de ő már közben leengedte, hogy megnézze, mi van vele. Ha meg end-user tudja mit akar, (M) -
Messer22
senior tag
Na ez kell a népnek! kicioccó lence

na jó,max 500Ft-ért oké

-
-
FEDman
addikt
válasz
madgie
üzenetére
Valahol olvastam egy felhasználói véleményt olyantól akinek egyszerre van E-M5 meg GH2, hogy jó fényben már nagyon jó az Oly, de a kevés fényben még mindig a Panáé a határozottabb AF.
Ez van, még mindig ott tartunk, hogy a tökéletes vázhoz valahogy össze kéne gyúrni a két márkát.
-
k1csi
senior tag
Ha már így előjött (előhoztam) egy másik topikban.
Miért van az GH2-nél, hogy külső TTL vakuval lassú szinkron (második redőny) félautomata (A, P) módokban nem hajlandó 1/60-nál hosszabb záridőre?
Kénytelen voltam a beépített vakut használni mert ott működött (nekem meg kb. tizedmásodperce vagy mégtöbbre volt szükségem, hogy a háttérből is látszódjon valami).Ez tényleg valami idióta korlát (miért csak külső vakuval?) vagy valamit rosszul állítottam be?
-
arn
félisten
pananal van pontszeru fokusz?
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
de azt hogyan?
dinamikusan valtozik keprol kepre. jo lenne beleszagolni egyszer egy ilyen feldolgozasba, hogyan probaljak kialakitani "vakon", hogy minden kepnel nagyjabol jo legyen. mert azert megdobbento, hogy a mekkora valoszinuseggel mukodik jol. ha manualisan nekiallok egy kepnek, a legkisebb esellyel csinalok ugyanolyan modositasokat rajta.az egesz kicsit olyan, mint olyan kajat fozni, ami mindenkinek izlik, es nagyjabol megfelel mindenkinek.
-
arn
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
plane egy fuji f100fs viszonylataban
erdekes, hogy az egyik uberfasza, es alig van differencia, a masiknal (mft) meg hatalmas. de mindegy, en mar feladtam. mas ember, mas igenyek. -
madgie
titán
Bizony, ettől tartok én is
Pont ezért lenne jó, ha adott szoftver nem csak a referencia LAB/RGB (akármi) adatokkal tudna dolgozni, hanem szépen meg lehetne adni egy forrásfájlt és a 6*4 kiskocka alapján csak pontosabban megcsinálná ő magának, mint ahogy én szemre pipettázok 
szerk: otthon majd feltöltöm valahová a két fájlt. Egyébként a G3 zöldjeinek jót tett a "rendes" kalibrációs ábra is, éreztem én, hogy kicsit "neonos" az a zöld, szebb lett a profilozás után.
-
k1csi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egy kicsit túlzásba estél. Feldolgozásban max. marginális különbség van (pláne hobbi felhasználásra). Kezelhetőségben jobb a m4/3 a használható videó AF miatt. Fotóra meg jobb a DSLR, persze megfelelő obival.
Mondom ezt úgy, hogy nekem (/családban) mindkettő van (GH2, 550D). Alapvetően nem kitobikkal...
Miért drágább? Újabb rendszer, kisebb használtpiaccal (kül. nálunk, most a kamu elérhetettlen eladókat akik valami nyomott árat próbálnak kialakítani hagyjuk).
És persze annak is van értéke, hogy kisebb méretben kb. ugyanazt met tudod csinálni mint egy nagyobb cuccal (a FF-et azért egy külön kategóriába raknám).MC Pite
A DSLR-en kívül a m4/3 az egyetlen igazán teljes (több célra jó) rendszer. Már elfogadhatóan nagy szenzor, gyors AF és a kitobikon felül is megfizethető elég jó obik. Sajnos egy jó natív alapzoom (kb. 12-60, nem 5.6 és pláne nem 6.3 stb véggel) azért itt is hiányzik.
A többi rendszer elvérzik tipikusan az obikon (adott célra persze jó lehet).Viszont a fotózás nem olcsó. Nem várd el, hogy a tökéleteset kapod fillérekért (pláne mostani árfolyamokon). Neked kell tudnod, hogy mi az ami mindenképp kell és mi az ahol kompromisszumot kötsz. Ha még nem tudod akkor tapasztalatokat kellene gyűjteni, nézegetni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
izé...

- az mft nem divat, hanem egy más irány
- a legtöbb dslr-es leszarozza, legagyizza, kompaktozza
- annak ellenére, hogy egy tükörnélküli tükrös (milc szó)
- sajna nincs olyan nagy választék, mint tükrösöknél
- viszont az mft obik 90%-a használható, ellentétben pl. a canikon 600csillió obijával, amiből jóindulattal a fele használható ténylegepm1 egy jó választás lenne, csak fogót vegyél hozzá. (hadakozás helyett nézd meg az aláírásom linkjét, a képek nagyrészét ezzel csináltam
)písz

-
MC Pite
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Kérdés annyira nincs; kerestem vmi gépet -most magamnak, akár nettó újban[ez úgy tűnik mégsem fog élni], akár használtban- és közölve lett velem hogy suzuki árban szeretnék ferrarit.
A tegnapi keresgélés eredményét osztottam meg, hogy a nagyobb gépek bizony árban masszívan a m4/3 alatt vannak, újonnan és használtan is.Ha a képet/eredményt nézem, akkor nem hülyeséget kerestem, ha m4/3os gépet szeretnék, ugyanazért a képminőségért sokkal mélyebbre kell nyúlnom. Igen, videóban jobb, oké. Nem értek én annyira hozzá, keresgélek, meg szívom fel az infókat.
Egyébként nekem tényleg marhára jó lenne a G1 is, ha szerintetek a videó miatt olyan drágák... (szerintem nem kicsit benne van a divat, amellett hogy tényleg nem szar a 14-140es gyári obi).
18-200 sonyra van Tamronból ha jól látom, kár hogy a nexekből nincs olyan hagyományos, evf-es váz amit keresek; és elsőre nem látok m4/3hoz egyéb utazózoomot.
Szerk: Ok, úgy néz ki a nex7 evf-es, vakus, tűrhető markolatos. -
MC Pite
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bakker, akkor adjatok G1et 14-140el olcsón, nekem annyit nem ér meg a videó

Egyébként a samun kívül senki nem csinál normál vázméretben tükör nélküli rendszereket?
(Más kérdés hogy a kétszámjegyű NX-ek, illetve a 18-200 mennyibe kerül
)E-PM1 nálam semennyire fér be a fényképezőgép kategóriába
Sőt, még asszony is keresne rajta fogást meg vakut.Minden tiszteletem azoké akiknek megfelel a duplakit, de nekem sajnos nem (sztem ezt nem kell ragoznom, megérthető). Duplakitekben százért (max 120) már olyan kínálat van használtan tükrösökből hogy csak na

Inkább úgy mondanám: Minél divatosabb, keresettebb, annál drágább. Mert kisebb obit olcsóbb gyártani, az evf olcsóbb mint a tükörrel baszakodni, azaz kizárt hogy drágább legyen gyártani ezeket mint a nagyokat, sőt!
-
TayRol
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
illetve minél kisebb annál drágább.
-
madgie
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
Nem tudom az E-PM1 mennyire fér bele nálad a fényképezőgép/videokamera fogalmába
de most nagyon baba áron van duplakitben (is), jövő héten még jobb árban lesz.szerk: videóban tuti, hogy a GH1/2 közelében sincs ,de alapvetően kültéren jó lehet a kis Oly is. Majd Csizmás mesél róla, neki van Mini-Oly

"mi lenne a kérdés?" Azt majd MC Pite tudja, gondolom

-
MC Pite
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Tegnap böngészgettem, D5000 illetve 550D is akad(t) 18-200 (stabi nélküli) obival (tudom, tamron/sigma szar) 125-130ért, sőt A330 szintén 18-200al 100 alatt, és ott a váz stabilizált (más kérdés hogy a szenzornak is gyenge képe van, 1600on nehéz dönteni hogy az S100fs vagy az alpha jobb)!
EZ AZ amit tegnap pofáztam, hogy miért kérnek (használtan és újonnan is) egy m4/3osért egy százassal többet (ok, jobb az obi kicsit; bár dof/rajzolat szempontjából hasonló a szenzor méretbeli különbségek miatt) mint egy APS-C tükrösért?Úgy gondoltam (még tegnap) lecsapok egyre, kipróbálom, aztán a kevésbé tetsző megy eladósorba.
Viszont (dobpergés) az S100fsen a hangosabb működés és gyors merülést megtaláltam, vmiért átállítottam (próbára?) folyamatos stabilizálásra az obit, ettől volt hangosabb(wtf?) és merült ugye jóval hamarább. Azért elég nagy kő esett le ezzel a szívemről, és így kevésbé hajt a tatár.
És megint elgondolkoztam, hogy nem elég nagy optikai keresőn azért annyira mégsem fotózni - hja, valószínű ez lehetett anno a fő kiváltó oka a különböző bracketing módoknak, hisz kellemetlen mindig elemelni az embernek a fejét és nézegetni hogy jól sikerült-e a kép - sok idő is.
Úgyhogy a DSLRekről megint lemondtam - de azért két dolgot észrevételeznék:
1, egy kitobi, főleg egy sigma/tamron a fasorban van a mostani lencsémhez képest
2, m4/3nak nem is nagyon akarják hogy eltűnjön a felára.Jah, az már csk bónusz, hogy ugyan a nikon fele húzott inkább a szívem, a 99/98/83%os jpegért valakit szívesen kiherélnék

A Pana 100(mi a f*szn*k?)/95je már korrektebb. Rajtam kívül mást nem zavar amikor a monitornyi képek is 3-4 megásak? -
TayRol
nagyúr
jogos, igazából onnét már lehet 72-es is.

jelenleg 20, 45, m.zuiko 14-42 msc van. vasárnap megyek nászutra és természetesen az utolsó pillanatban kaptam észbe...
de olcsobban ki fogok jönni 2 átalakítóval (a két oly obi 37-es, a pana ugyebár 46-os) és egy szűrővel ahogy nézem. -
nord_
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Ahá. Olybá tűnt, mintha már meglévő 52-es szűrőid lennének. De ha nincs, miért pont 52, miért nem az általánosabb 58?

Nézd meg, gondold át alaposan, van-e olyan objektív, aminek a megvásárlására látsz esélyt a jövőben. Ha nagyobb a szűrőátmérője, mint 46mm, ehhez válaszd a szűrőt. A 46-osok ritkák, jó minőségből nincs olyan választék, mint pl. 58-asokból. -
madgie
titán
válasz
madgie
üzenetére
A következőt ötöltem ki: először a ColorChecker alján lévő szürkeskála alapján kellene belőni a korrekt gammát, világosságot, kontrasztot. Ha ezt összezongoráztam ,akkor átnyargalni az RGB-re, majd a CMY-ra. Ezek után (ha minden sikerülne), akkor elvileg a keverék színeknek is jól kell kinézni. Tegnap próbálkoztam hasonlókkal, de belekevertem idő előtt a keverék színeket, gondolom amiatt és a 8bit miatt lett sávos és sz*r a végeredmény. Ha lesz időm, megpróbálom a fent írt, egyszerűbb módszerrel, persze 16 bitben. Rögzítem Automate-ben a sok-sok Replace Color-t meg előtte a többit, majd ezt hátha át tudom ültetni valahogy a LR-ba is (mittomén kontraszt -4, red hue -2 stb). Jóvón

Ja, a színbuherát úgy csinálnám, hogy mondjuk a G3 default rawja felett ott van az E-PL2 jpg teljesen lemaszkolva, csak egy-egy ecsetnyi részen látszik át, pont a színek közepén (ahogy a tesztekben is mérik a hue/sat eltéréseket).
Ha valakinek van valami tippje, mit, hogyan, vagy inkább ne, akkor sikítson

szerk: a "sima" Match Color adná magát a PS-ben, elvileg pont erre való, gyakorlatilag viszont kuka, ezért gondolkodom a Replace Color-ban.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
tény, a 30-as makró sem valami zseni húzás. no, akkor foglaljuk össze: van egy vacak 16-os, egy hülye 30-as makró, egy fölöslegesen hülye 50-es fix, egy kihagyott ziccer 35-ös, és lónagy 18-200 és 55-210, valami egy korrekt 18-55.
imádkozzon mindenki, hogy a 16-50-es véletlenül jól sikerüljön, ne akkora legyen, mint egy brontoszaurusz, és ne úgy rajzoljon, mint a 16-os. ha ez valamiért összejönne, akkor végülis egy 16-50 + 35 szet vállalható, bár egy fényerős 60-as a tele végen még jobb lenne.
-
sebgutkopf
őstag
-
TayRol
nagyúr
egy kis segítséget kérnék: most vasárnaptól 8 napra (szept. 9-17) nem lenne kölcsönben valakinek egy 37-es és egy 46-os nd szűrője? (20-as és 45-ös fixekre).
természetesen adnék valamit cserébe.
de az is jó ha tudtok olyan boltot ahol szombatig ezeket be tudom szerezni. vagy nem tudom érdemes-e inkább valami átalakítós módszer, hogy 52-es szűrők mehessenek rá... -
MrChris
nagyúr
válasz
scarabaeus
üzenetére
na ez volt az, köszi. Akkor ott találkoztam vele

-
madgie
titán
Valakinek valami szoftveres tipp, hogy tudnám az Oly jpg színeit a Pana rawokra varázsolni? Color Checker adott, de az ahhoz mellékelt program (és a LR/PS) csak a saját referenciabeállításai alapján dolgozik, nekem meg pont az kéne, hogy nesze, itt az Oly jpg, az legyen a referencia az adott DNG/DCP-hez. PS match color nem jött be, LR csúszkahúzogatással most töltöttem el másfél órát, az első G3-as tájképen elbukott

Szóval ötleteljünk!

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
igen, 28 mm volna az ideális a 16-os mellé, illetve úgy picit az 50-es is jobban védhető. valószínűleg a sony-nál valami öreg filmes fószer csinálja ezeket, aki még nem érti ezt az aps-c izét, és csak a klasszikus fókusztávolságokban gondolkodik

-
sebgutkopf
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Az első gondolatom nekem is ez volt. A második meg az, hogy amíg a képminőségét nem ismerjük, addig nincs miért tépni a szánkat. Ha ez a +100 usd a képminőségben is visszaköszön, akkor azt mondom rendben. Egy kiváló üveg, ami még oss-es is szerelve van (lesz benne IS) megérheti, ahogy a pana 20/1,7 is megéri. Viszont ennyiért legyen jobb a képe mint mondjuk az 50/1,8-nak.

Ezt az obit mindenáron nem akarom megvenni, nem rendelem meg előre, ha lesz majd megfontolom a teljesítményétől függően, hogy érdekel-e ennyiért.
-
scarabaeus
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Nekem ez jutott az eszembe, de a szomszédból.
-
MrChris
nagyúr
Valaki korábban linkelt egy erősen dof-os videót, amiben egy fószer gitárt készített, némi cgi-vel megspékelve, de nem találom. Talán görög reklámstúdió készítette...
Megtenné hogy újra közzétenné! -
MC Pite
veterán
válasz
Warter
üzenetére
Más szót se gyakorlok, életemben alig vettem még valamit újonnan

Múltkor csak használtban nézegettem a cuccokat, most a nettós lehetőséggel futottam egy kört az újak között.
Használt G10/GH1 volt elsősorban a porondon 14-140el, a szemem nyitva, de nem túl sűrűn akad horogra valami. X-S1ből használ még külföldön is alig van, itthon a HS szériát vették helyette. Kb használt X-S1 lenne az ami egy százas befektetéssel összejönne - igaz, ez irreális ár teljesen minimális különbségekért - mert 14-140el és EVF-es vázzal inkább kétszáz környékén akadt 1-1 használt (aktív hirdetést nem találtam).Nem tudom hogy tényleg hangosodik-e az S100fs-em, vagy csak képzelem, illetve hogy a két akksi kevesebbet bír mostanában (ha a kettő összefügg akkor az elég gáz lenne); de gondoltam amúgy is ideje lenne a cserének, meg már a 2010es kínálat elérhető lesz nekem is, plusz lesz némi választék is. Reméltem azt is hogy nem lesz a tükrösök ára felett ezeké - de úgy tűnik mindkét dologban tévedtem, mert q***a drágábbak.
Mindegy, ha úgy tűnik hogy öregedne a fujim, akkor valószínű üdv 2-4 éves tükrös gép...
szerk, Madgie: Ismerős
Most épp D5000et nézek 18-105el 130ért... Ha makrózni is tudok vele nagyjából, lehet rápróbálok a szettre, aztán meglátom milyen használni... -
nord_
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Az egyszerűségnél nem fényerő mélységélességre gondoltam. A sigma fókuszálásban rossz, feloldóképességben gyenge. Ez az objektív akkor okozza a legnagyobb örömöt, amikor a tulaj túlad rajta.
Az árazás sose véletlen. Ami drágább, az bizony szinte mindig jobb is.Ha váltani szeretnél, az igény viszont túllépi az anyagi lehetőségeket, akkor megfontolandó lehet használt cuccok beszerzése is. Elég sokszor lehet még garis, megkímélt darabokat találni félárnál is olcsóbban.
Szerk. Warter kartáccsal pont ugyanarra gondoltunk.

-
Warter
addikt
válasz
MC Pite
üzenetére
Szerintem kis szerencsével találsz G-s vázat használtan jó állapotban olcsón és egy 14-140 se elérhetetlen szintén használtan 100-120 környékén. A kettő együtt bőven megáll 200 alatt. S100 utódja is kereshető használtani, ha nem akarsz annyit adni érte. Sok helyen vannak még garis cuccok pár hónapos használattal. Pl csak nyári vakációra vette valaki és sokkal olcsóbban megvehető, mint a boltban. Ezt a szót kéne gyakorolnod: KOMPROMISSZUM

-
MC Pite
veterán
Nyilván az árérzékeny csoportról van szó - azt már kívülről fújom hogy: 'Jaaa, ne ezzel/kit üveggel nézd hanem ezzel a 2-3× annyiba kerülő obival hogy milyen képeket csinál!'
Értem én meg látom is, de nem abban a ligában játszunk... Azaz ahogy munkatársam is - meg én is - nézi, váltana valamiről, valamilyen téren többet szeretne, és ez is többet hoz.
Hogy 1100D+18-125 220ért, vagy GH2+14-140HD 370ért, nem túl nagy dilemma. Más kérdés hogy nekem kicsit mezítlábas az 1100D, de neki nincs gomb/gumírozás hiánya a vázon.Plusz ha 'egyben' nézzük, rossz fénynél/mélységélességnél amit veszítünk az egyszerűbb obin, annyit nyer(het)ünk a szenzoron (saccra, nem nézegettem teszképeket). Viszont ha valaki talál ilyen összemérést, szívesen meglesném

szerk: Akinek nem kell a halk af moci mert letojja a videót vagy idáig is volt zaj és nem érdekli, annak 200 alatt ott a canon obija (sejtem hogy az sem sokkal jobb, csak ha a sigma olyan xar).
Pl vakarnám a fejem hogy simgával 1100D vagy X-S1, legalább 1-1 hétvégés használat kellene hogy állást tudjak foglalni, a papírforma kevés.szerk2: Tudom, nem vagyok egyszerű eset, de váltani is szeretnék, meg nem is egy tonna pénzt áldozni erre - az eredménnyel arányosan kb.
-
Ijk
nagyúr
Érdekes egy gyártó ez a sigma. Van egy pokoli jó üveg és érzékelő kombó, egy jól felépített vázzal. Minden adott egy kiváló fényképezőhöz, de az elektronikája évekkel lemaradva cammog. 20mp-es kártyaírás, de most komolyan. Dupla akksit csomagolnak mert olyan keveset bír.
Mindenesetre egyszer egy DP1m-et lehet hogy bevállalok, ha már 70-80k környékén normalizálódik az ára.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MC Pite
veterán
válasz
Warter
üzenetére
1, S100fs anno 120ezer volt, most meg még mindig210 az utódja? Legyen 130, max 140 és okés.
2, Miért nincs G10 14-140/150el(olcsóbb, nem kell ultrahalk motor) 220 körül; vagy valami hasonló (nem csak 370ért!). (Olynál vagy vaku, vagy evf, ezért esik ki, eltekintve az M5 sztem ireális árától).
Nem kéne hogy ne legyenek drágábbak a m4/3os gépek mint az APS-C-s tükrösök? Beleértve az objektíveket is. 1100D+18-135 200 alatt van, de Sigma Canon 18-125/3.8-5.6 DC OS HSM-el is 215. Ha ez megy ennyiért, a kisebbeknél miért nem? Én látom rosszul hogy lenne ezekre igény?Szerintem egyik sem extra nagy kívánság... De lehet hogy tévedek

szerk: Vagy adjam fel a 'fix' obit, és 550D 29-480mm nek megfelelő duplakitben még mindig 200 alatt van.
-
amúgy meg sigma dp2m a luminous-landscape-en..!
-
-
MC Pite
veterán
Közben - másik vágány! - felmerült hogy kolléga vásárol ezt-azt, nettóban vehetnék vele gépet ha gondolom.
Ugye, S100fsről váltanék. Megyek sorban a gépeken, 180az első EVF-es MILC (G3) de még a 14-42vel
. Duplakitek nem játszanak nálam, (csak) görgetek tovább, 260nál nem lapozok, mert vicc az egész, 370et nem adok a 14-140es GH2ért (G10 14-150el meg égen-földön nincs). Ugye 60at adnak a mostaniért, max egy százast borítanék rá. D3100 18-105el még emészthető talán, bár tükör nélküli versenyzőket jobban szeretem, ill ez sok helyen ki van kicsit herélve, (kereső, sorozat, kicsit túlexpóz). 5100 alakulna, de első olvasásra előjönnek a K-x-es rossz emlékek a pontatlan fókusz és fénymérésről, ennek a keresőjének az infóitól sem ülök seggre, a váz és a videó sem az igazi. 600D teszten márcsak átfutok, 1100D+18-135el papíron még beleférne, K-x-et említik még ellenfélnek, de kezdek belefáradni... Persze, tudom, ott van még az X-S1 is, ami 1,05*S100fs=210.000Az én pénztárcám vagy értékrendem rossz, vagy túlontúl igényes lennék vagy bénán keresek?
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Egy százassal soványabban kéne adni szvsz, az kábé egy százasból itthon lenne. Nem ócsó az sem, de a 20/1.7 sem volt soha az.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Annyira adná magát, hogy egy 30-35-ös, fényerős alapobival kijöjjenek, hogy borzasztó. Ott az 50/1.8, a 16/2.8 (ez utóbbi nálam rémes volt, de mások képeit lenézve nekem sikerült a világ legrosszabb darabját kifogni), egész pofás fix trió volna egy 5N mellé.
-
madgie
titán
válasz
MC Pite
üzenetére
A GH1/2 jellemzően használtan éri meg, újonnan a GH2 + 14-140 kit még usában is 1500 dollár
Mondjuk használtan is 300k körül állnál meg, kicsit talán alatta a mostani áraknál.Mr.Csizmás: a 18-55 képstabis kitük is jó, igaz, az nem épp' nagy átfogás. Egyébként az 5N rettentő jó kis gép, a francé' nem csinál már a Sony objektívválasztékot.
schawo: az teljesen jó, főleg, ha el tudja az áfát számolni (akkor használtan se nagyon lenne olcsóbb)
-
MC Pite
veterán
válasz
madgie
üzenetére
GH1et nem találtam gyors keresgélés után itthon újonnan; rögtön beugrott nekem a gép, hisz szemeztem vele.
GH2-re itthoni találat elsőre nincs is, egy fokkal jobb lenne itthoni beszerzés.
Amúgy a 600D 18-135el 265.000, azaz valószínű ezt nem fejelnénk megy nagy mértékben (azaz GH2 14-140el 300ig nálam már nyerne, de ha többe kerül valószínű a 600D felé billen a mérleg nyelve). D5100 18-105el meg 2kg.Sonyk voltak nemrég fényezve, onnan valami?
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
divatvacak

Azért ez kicsit erős.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)