Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Allien #101910 üzenetére

    Jó a LiIon, de azért idővel az is gyengül, és valószínűleg költségesebb a csere mint a NiMH ceruzaakkunál. Ha meg nem oldották meg jól a 3 sorbakötött cella töltésvezérlését, akkor még hamarabb lecsoffad, mert a leggyengébbet elrontja a másik két erősebb. Az is gond lehet, hogy a LiIon akkukat mondjuk félig töltve kell tárolni és használat után megint féltöltésre tölteni vagy meríteni. Viszont általában tele töltve tárolja mindenki és ez megint a gyorsabb gyengüléshez vezet. 4 db 2500-as NiMH 12 Wh, a 2000-es 3 cellás LiIon viszont 22, szóval ebben és a nagyobb áramleadásban jobb a LiIon.
    Azzal is egyetértek, hogy nagyobb terljesítményű vaku jobb ugyanakkora világításra, gyorsabban újratölt ahogy írtad, kisebb terheléssel dolgozik. ami jó hatású az élettartamára. Nem beszélve arról, hogy iso100-on 200 mm zoom állásban 60-as irányszámú vaku iso400-on már 120-as, és 200-as tele állásban 2-es blendével már 60 m-re is lehet fotózni, míg kisebb vakuval két lépéssel több iso kell ugyanehhez, 1600 körüli.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák