Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mobilizmo #6998 üzenetére
" ... szerintem joggal."
Szerintem meg azt a kérdést kellene feltenni, hogy a droid miért lett ilyen sz@r. Igen, az. Sokan cipőzik a Windows, pedig a biztonság és a használhatóság terén mérföldeket ver előbbire.
A felhasználók 99,999% nem hekkelési céllal root-ol, hanem mert egy új / másik rendszert szeretne feltenni, vagy mert app-okat szeretne törölni / telepíteni (Viper4Android), host fájlhoz hozzáférni, stb.
Épp elég nagy gond, hogy azoknak akiknek hangjuk lehetne a témában (nagy tech. oldalak, csatornák) hallgatnak. Talán fel sem fogják, hogy mihez asszisztálnak. -
SunyaMacs
aktív tag
Alapvetően a Wise és Revolut virtuális kártyája miatt szerettem volna belőni a Google Pay-t LineageOS-en (nyitott BL mellett persze), korábban eddig nem volt problémája az OTP-nek sem a root nélküli rendszeremen. Majd a Magisk és egyéb moduluk telepítése után sikeresen kizártam magam Revolutból, elkezdte mutatni a custom ROM figyelmeztetést, amit végül nem spoofoltam. Mivel ennyit nem ért az idegrendszeremnek ezekkel a tool-okkal fél napokon való szenvedés, inkább pihentetőre raktam a témát és leszedtem a Magisk-et és a modulokat. Mérgemből céges telefonra raktam a Revolutot vészhelyzet esetére, aztán most kipróbáltam újra a tegnap frissített verziót és sikeresen be tudtam lépni vele. Köszi Revolut és Google, hogy ennyire megkönnyítitek az emberek életét.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
zsola400 #6988 üzenetére
Szerintem nem nézi. Egyszer töröltem minden ujjlenyomatot a telón. Utána új belépést kért a revolut, onnantól nem tudtam belépni. Vergődtem egy kicsit, de nem akart menni. Ezután a gyári boot.img-t visszaraktam. Revolutba utána be tudtam lépni. Majd visszament a magisk és azóta is megy a revolut (kopp-kopp.)
-
G4bi89
senior tag
Revolut v10.46.3 lesz a kulcs, mert azzal nekem is megy hasonló kombóval.
Lineage15.1, ugyanazokkal a modulokkal mint nálad. (-trickystore).Viszont frissebb verzióval csak akkor megy, ha az első indulás, és ezáltal az ellenőrzés még a régebbivel történt. Tehát, ha egyből a mai 10.72.1-el próbálkozom, akkor látja a rootot. Ügyesek odaát a srácok...
Szerk: Hopp értelemszerűen a #6993-ra akart válasz lenni.
-
crok
Topikgazda
Mondok egy érdekeset.. elhoztam melóba egy Redmi Note 7-et egy ArrowOS-el, egy olyan ROM-mal ami Android 13 és még aláírva sincs rendesen és Magisk Alpha v28101 van épp rajta.. PIF 18.5, Shamiko v1.2.1, TrickyStore v1.2.0, Zygisk Assistant v2.1.3 és ZygiskNext 1.2.7.. Play Integrity épp ezért csak Basic (volt, később az se lesz
).. a Revolut v10.46.3 még nincs frissítve és indul - tehát le se sz.*ja a Play Integrity-t, ha nem indul nem ezért nem indul. Most kb. mindent frissítettem a legutolsóra, a Revolut így v10.70.1 lett. Na. ROM ugyanaz.. minden ugyanaz.. vagyis nem teljesen mert Play Integrity-t még ellenőrizni se tud mert crash-el a Play Services
DE: fogtam magam és kikapcsoltam a netet teljesen, se mobilnet se wifi se semmi.. majd fogtam a Revolut-ot.. és elindítottam (nincs fiókom..) és szólt hogy nincs megadva zárképernyő ping/jelkód/etc.. na mondom akkor legyen 0000 és mentem tovább a belépés gombbal.. és kérné a telefonszámot/emailcímet/jelkódot/miacsodát. Restart után újrapróba és ugyanúgy kéri - eddig ugye azt írta hogy root és hajajj nagyon fontos nekik a biztonság. Most nincs rá már időm hogy visszategyek egy hivatalos Magisk-et az Alpha helyett de egy próbát megér -- nem tudom hogy most csavartak (már?) a hülyeségükön vagy nem (a sok fals pozitív).. Egy Xiaomi.EU-n néztem még de ott eleve azt írja hogy custom ROM nem azt hogy root.. úgyhogy ahhoz máshogy kell majd hozzáállni. PS: Szétbontottam az APK-t egyébként és szerintem nem helyben történik a root-oltság megállapítása hanem összeszed infókat és hazaküldi kiértékelésre majd ők mondják meg a bemenő infó alapján hogy mi a helyzet (mint a myRaiffeisen csak náluk 3rd party nézi).
-
xy.zsolt
őstag
Írtam Revonak és jelezték, hogy van hiba náluk és intézik a javítását
mert a napokban rengeteg visszajelzést kaptak hamis root-olt jelzés ügyben.
-
jimmy5
aktív tag
válasz
SerialWin7 #6990 üzenetére
11.2 Crdoid és megy minden nélkül a március 22.-ei Revolut apk-val. Nincs root,Magisk,stb.
Simán megy. Vajon meddig 😁😁😁 -
xabolcs
őstag
Most probaltam ki a Play aruhazbol telepitett 10.70.1 (1007005363) verzioju Revolutba valo belepest egy crDroid 9.15-n:
- KernelSU Next
- osm0sis fele Play Integrity Fork (PIF alternativa)
- ReZygisk (ZygiskNEXT alternativa)
- par hetes pif.json, action gombbal generalvaMinden rendben ment a belepessel, a Play aruhaz is DEVICE integrity-t mond.
Ha tippelnem kellene, akkor csak bejelentkezeskor vizsgal es szerintem csak Play Integrity-t nez meg ismertebb root programokat keres: Magisk, KernelSU.
Szerintem az utobbi listara ra fog kerulni a KernelSU Next is. -
xy.zsolt
őstag
Két mobilt fogok használni.....csak a bankos app-okhoz egy filléres zárt bootloader-est. A revolutot meg elkerülöm mivel sok értelme már amúgy sincsen. Ha sokan jutnak erre a következtetésre akkor azt az elmaradt bevétele miatt a revo is megérzi. Pl lehetett volna kommunikálni időben mielőtt meglépték ezt a frissítést....okkal nem tették, hát viseljék a következményét. Rendesen gyarapodnak a negatív értékelésekkel a play store-ban.
-
xy.zsolt
őstag
Kiderült a devCheck app futtatásból, hogy nem root-olt a mobilom☝️
Bootloader nyitott mert dev.eu rom van fenn és bekapcsoláskor az "mi logó" felett ott a nyitott lakat.
Egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy apkmirror.com-ról letöltöttem a 10.70 előző verziót amit aztán SAI segítségével feltudtam tölteni.Ezek után engedte a Revolut app a beléptetési folyamat elidítását....majd azt végigcsinálva beléphettem végre.
Nyilván nem ez a legtökéletesebb megoldás, de amíg működik ez a 10.70es verzió csak lesz végleges megoldás. Rengeteg embert érinthet ez a probléma a világban....oldják meg. És pláne ne írja azt ki az app, hogy root-olt a mobil mikor nem az.
-
G4bi89
senior tag
Az kiderült már, hogy a Revolut mit nézhet?
Csak Root-ot vagy nyitott bootloadert is? (Mondjuk, ha csak rootot nézne, akkor a gyári boot.img elég lehet flashelni, belépni az app-ba, majd mehet vissza a magisk által patchelt img.)
Nálam két telefonon is hibátlanul megy, a 10.70.1 -es verzió van fent és nyitott BL+root mellett + a szokásos trükkök PIF, Shamiko, ZygiskNEXT, Assistant...
Gondolom, csak azért működik, mert nem most tettem fel magát az appot, ugyanis egy ismerős ma este akart Revolutot csinálni, és első indításnál a regisztrációra nyomva már jelezte is, hogy rootolt a készüléke! -
xy.zsolt
őstag
válasz
Grapestain #6976 üzenetére
Megtennéd, hogy leírod ha sikerült a KernelSU Next-tel elindítani a revolut app-ot. Mától sajnos engem is érint a probléma
-
LaySoft
tag
válasz
Grapestain #6976 üzenetére
A biztonság feláldozása alatt azt érted, hogy closed source TrickyStore-t kell feltenned?
-
Grapestain
csendes tag
válasz
SerialWin7 #6975 üzenetére
Igen, most látom, hogy XDA-n is többen írták ezt ma délután. Még nem tudom, hogy van-e kedvem closed source TrickyStore-t feltenni. Az utolsó, ami open volt, v1.0.3, meg nem megy a régicske 10-es androidomon, csak újabbakon. Az 10-es támogatás csak késbb érkezett a TrickyStore-ba. Persze frissíthetném újabbra az OS-t, van rá gyáriból is újabb, meg custom is nyilván, de próbáltam eddig kerülni egyéb okokból. Mindegy, ez innentől már személyes probléma. Köszönöm szépen!
Azért milyenszép, hogy ahhoz, hogy a Revolut elhigyje, hogy biztonságos a telefonom konkrétan fel kellene áldoznom a biztonságot. Valahogy mindig annyira lenyűgöz, amikor a gyökérség tort ül a világon, és azok, akik próbálnak egy bizonyos viselkedést kikényszeríteni akár szabályozással akár jelen esetben más módon pont az ellenkezőjére kényszerítik az egyént. Külön jó, mert aztán majd az egyik ilyen closed source hack egy napon kap egy frissítést vagy aktiválnak benne egy backdoor-t, szépen le lesz nyúlva az accountja/pénze/cryptója/dickpic-jei többszázezer embernek, és akkor majd verhetik az asztalt a nagyokos gyártók, hogy hát ők megmondták, hogy nem biztonságos.
UI: Azért ha rossz kedvem lesz és mégis kipróbálom, megírom majd az eredményt, hátha másnak segít. De szerintem skippelem. Inkább be fog köszönteni a duplatelózás korszaka. Lesz egy buta szar banki appokkal, meg lesz egy ami telefon és úgy tudom használni, ahogy szeretném a mindennapokban. Durván meg vagyok mostmár sértődve. Ha valaki tudja milyen igazából szívből gyűlölni, az értheti csak ezt meg igazán.
-
SerialWin7
csendes tag
Esetleg tricky store alap keybox-al nem megoldás úgy, hogy a com.revolut.revolut hozzá van adva a target.txt-hez? Márcsak a bootloader spoof miatt... Ezzel kikerül mégegy dolog a képletből (nyitott bootloader).
-
Norby86
őstag
válasz
Grapestain #6966 üzenetére
Milyen modulokat használsz? Mert könnyen lehet hogy az egyik modult nézi. Én feltettem olyan Micfix modult is, ami elvileg arra hivatott hogy ha nagyon zajos helyen pl. buliba akarok hangot rögzíteni, akkor ne torzítson a felvétel. Sosem használtam még, ezért mikor KernelSU-t telepítettem és elindult a Revolut (nagy öröm), majd gondolt egyet és azt írta hogy rootolt a készülék, mondom letörlök pár modult. Na miután a MicFix modult letöröltem, nyomtam ugye egy újra generálást a PIF-ben, máris ment a Revolut. Igaz nekem rejtve van az app, ahogy írtam is. Őszintén nem tudom mi okozhatja ezt hogy random rootot lát, de nekem lekopogom, azóta is tökéletesen működik. Szerintem valamelyik modult nézi.
-
Grapestain
csendes tag
Hát, igen, próbálgattam az app újratelepítgetést is. Nyilván így azért az ember türelme és ideje is nagyon hamar elfogy. Akármit állítok, app uninstall, reboot, app reinstall, kipróbál. Egyszerűen úgy mennek bele órák, hogy döbbenet és aztán semmi eredmény cserébe, az nagyon szomorú. Most amúgy kicsit már átkozom magam, hogy nem kapcsoltam le rajta az auto update-et, mert nyilván folyamatosan pakolják bele az újabb detektációkat. Amúgy meg felteszem egy ideig azért elmegy korábbiverzió is. Nyilván az is ideiglenes megoldás, de igazából az egész root hiding mókolás ideiglenes mindig, egyrészt mert párhavonta mindig van valami nyígjuk, másrészt meg előbb utóbb kötelező lesz a strong integrity oszt akkor jónapot lesz. A lényeg kb csak az, hogy mennyi időt tud az ember megspórolni, arra meg bármilyen trükk jó, mert a mérce a végén nem az, hogy mennyire jó megoldás, hanem hogy elment-e vele 6-10 óra az életemből a semmire. De persze mostmár mindegy, mert megfrissült. Korábbiverziót nem tudom visszatenni. Titanium sem tudja visszatenni, APK mirror-rol sem megy fel régebbi.
Most arra jutottam, hogy még lehet KernelSU-t kipróbálom, de sok reményem nincs abban sem, vagy visszaállok Magisk-re, az kényelmesebb volt mint az Apatch, amivel időnként spontán rebootol a teló. Revolutnak meg veszek egy random Android 10-es használt vacakot az egyik sarki bódéban oszt annyi.
Merthát jah, kell az a root. Funkcionálisan is kell, megamúgyis engem is felcs*5z, hogy nem csinálhatok bármit a telefonon mert kiskorusít a bank. Ráadásul, ami még durvább, hogy a folyamatos keresztbetevésüknek az az eredménye, hogy már mindenkinek ott a telóján a ZygiskNext, Shamiko, amik closed source cuccok és úgy már tényleg rohadt nagybiztonsági kockázat. Szóval hogy a rohadt bank kényszerít bele, hogy a saját eszközöm biztonságát hazavágjam random ismeretlen forrásból jövő root szintű appok telepítésével. Nagyon nem szimpi ez a vonal.
Idézőjelben szerencsére nekem a reZygisk meg a NeoZygisk is megy, azok open source-ok, és sem funkcióban sem detektálhatóságban nem láttam különbséget a ZygiskNext-hez képest. Shamiko sem segített, mert hát végül ugye elkeseredik az ember és kipróbálja, de amúgy akarom én hogy az fent legyen a telómon? Nem akarom, mert shady az egész. Ezt várja el a bank. Alávaló világ. -
crok
Topikgazda
Revolut-ra az a tippem hogy (ugyanúgy mint pl. a myRaiffeisen) nem csak saját maga hanem egy 3rd party is ellenőrzi amit az alkalmazás össze tud szedni és az alapján dönt hogy ez most custom, nem custom, root, nem root, mehet vs. nem mehet. Mindenesetre pl. ZygiskNext (pont most kapott frissítést) a Magisk beépített helyett és lehetőség szerint elkerülni az LSPosed + modulok használatát (mert elég sokszor a hook miatt fogja meg, a native detector is..). Nagyon durván szétmorzsolódik mostmár a dolog mert millió custom ROM, custom kernel meg modul van amiket relatív "egyszerű" felismerni és tenni ellene se könnyű, leginkább a lemondás szokott maradni a végére (pl. hiába van akármilyen strong integrity-d ha a Viper4Android-ot használod de a banki alkalmazásod pl. azt is nézi.. de ha belegondoltok pl. egy tök simán telepített terminálban bármilyen jog nélkül kiadod a getprop-ot akkor visszahány mindent is kérdés nélkül.. namost ha Xiaomi.EU vagy LineageOS van fent akkor lesznek olyan prop-ok amikből egy szempillantás alatt meg lehet mondani hogy custom ROM vagy nem.. ráadásul pl. ha a Xiaomi.EU-ből resetprop-al törlöd ezeket akkor be se boot-ol a ROM - ami szerintem egy nagyon "hülye megoldás".) Visszatérve egy pillanatra a detektálás utáni állapotokra: ha utána mókolsz is vele bármit akkor itt egy programozói trükk a túloldalról: bejelentkezéskor az AppID-t is küldi a készülék ami a program telepítettsége alatt nem változik. Így ha egy x ideig jól működő alkalmazás idővel (mondjuk az új detektálási módok miatt) megbukik egyszer DE te teszel ellene és "megoldod" attól már a túloldal az AppID-dat már rég feketelistára tehette. Ezt az alkalmazás adatainak törlése NEM oldja meg mert attól még az alkalmazáspéldány (instance) nem kap új AppID-t. Érdemes az alkalmazást törölni majd újratelepíteni nulláról, akkor már kap megint új AppID-t és csak ekkor indulsz megint tiszta lappal. Egyre több fejlesztő alkalmazza ezt a kis trükköt. És hogy mire használom? Amire a közösség is akarja vagy akarná, amire pl. itt kérdés jön fel.. plusz ez egy hobbi és egy életérzés, van itt rá 5..6 készülék, mindenféle, meg közeli barátok készülékei ha úgy van. Xiaomi, Samsung, Poco is van éppen. De irreleváns mert általában olyan ROM-ot teszek fel ami épp az adott szituációhoz kell. Tesztelek nevesebb és szárnyait bontogató modulokat, pre-release build-eket, de most megcsappant az időm kicsit. Egyébként ahogy előttem már írták nem feltétlen csak egy-egy modulért vagy funkcióért (vagy épp egy funkció kikapcsolásáért, esetleg működésének megváltoztatásáért) csinálja ezt az ember hanem az elv, hogy a saját pénzen vásárolt készülékemen a saját magam által futtatott rendszeremen nehogymár ne lehessek root/admin/nevezze mindenki aminek akarja. Jó, droid-ra pl. van más jellegű megoldás is (Shizuku vagy pl. az OwnDroid ami majdnem ugyanaz de azért vastagon mégsem ugyanaz..) de nem annyira elterjedt és nem annyira használható meg egyszerűen az is csak egy API-n keresztül megy, azzal nem tudok pl. NFC-t mókolni ahogy akarok, ahhoz sokkal mélyebben kell belenyúlni a dolgokba, vagy egy USB-C-n keresztüli adb (tudom, wireless adb..) vagy neadjisten' fastboot két készülék közt. DE!! Mégiscsak "vicces" nekem, hogy az XYZ banki alkalmazás nem fut mert "hjajj az ördög bújt belé, fakereszt" de ha ugyanezt a bankot egy random böngészőből nyitom meg akkor simán megy (akár SMS 2FA-val..), ugyanígy akár PC-n linux/Windows alatt ha akarom akár egy root/admin által indított böngészőből is megy.. pedig az azért sokkal nagyobb kockázat mégis megtehetem, ha akarom.
-
Grapestain
csendes tag
válasz
SerialWin7 #6968 üzenetére
Attól tartok, hogy az is olyan, hogy addig vagy jó, amíg be van jelentkezve a Revolut. Vagyis nekem így volt most egy darabig, hogy első loginnál nézte a root-ot nagyon árgúsan, utána már nem érdekelte.
Amúgy az a naív elképzelésem, hogy a Kernel SU meg az Apatch kb ugyanúgy működik, csak az utóbbi a már kész kernel-be tud valahogy belenyúlni vagy nem is tudom. De hogy a detektálhatóság szempontjából nem tűnik lényegesnek a különbség. Mármint hogy így Magisk az nagyon máshogy működik. Kernel SU meg Apatch hasonlatos. De lehet hülyeséget írok, ezek inkább kérdések, mint állítások.
Azért köszyi, lehet kipróbálom még a Kernel SU-t. De sajnos vannak kétségeim, mert hasonló a kettő nagyon. -
Grapestain
csendes tag
Igen, köszi, az a baj, hogy onnan jövök. Illetve HMA-t nem használtam, mert Titaniumból fullra leszedtem a Magisk appot konfig után, az úgy elég volt neki. Amúgy már az Xposed/LSPosed-ról is lemondanék, csak induljon el, de mostmár akármit csinálok sem megy. Gyári boot.img-t vissza-flash-elem sem indul el a revolut. Ördögi kör, mert akkor ugye nincsen Play Integrity. Tehát kell a Zygisk, hogy legyen PIF, de akkor meg már azt detektálja, kell Zygisk Assistant, Shamiko-t kerültem eddig, mert franc tudja mit csinál, de már kipróbáltam azt is kínomban, nem segített az sem. HMA is kicsit ilyen, hogy tök jó, hogy elrejtem vele X appot, de maga a HMA ugye Xposed-ot kér, ami önmagában egy rohadt nagy detektálható felület...
-
SerialWin7
csendes tag
válasz
KernelSU Next-et használok már több, mint fél éve és a Revolut meg semmi más sem döntött soha úgy, hogy na most nem indulok el. Ráadásul nem gyári ROM-on.
-
kukukk
csendes tag
válasz
Ha még nem próbáltad akkor esetleg Magisk, LSPosed + Hide My Applist.
Leírás az összefoglalóban. -
Grapestain
csendes tag
válasz
Norby86 #6942 üzenetére
Én januárban váltottam Magisk-ről Apatch-ra, mert nem tudtam Magisk-kel a Revolut-ot elindítani. Akkor sikerült Apatch-csel. Ma úgydöntött, hogy rootolt a teló. Nem tudom működésre bírni. Az is érdekes, hogy korábban a nyitott boot-loader nem érdekelte, tehát root-olatlan boot.img-vel simán ment. Most már azzal sem hajlandó, csak annyi a különbség, hogy akkor custom firmware szöveget ír ki, nem root-osat. Amúgy a firmware-em nem custom, csak unlockolt. Nyilván ez nem hatja meg, a sözvegből meg kétféle van, szóval ennyi.
Egyelőre verem a fejem a falba, mert kéne az app. De már kb azon jár az agyam, hogy fogok venni egy bankolóstelefont, mert ez nem állapot, hogy 1-2 havonta fél-egy nap megy el a hekkelgetésre. És most még csak értelme sincs, mert nem tudtam elindítani...
Azért ha valakinek van sikere a Revolut elindítás terén, ne folytsa magába. Engem már nem érdekel, hogy mileyn root megoldással, csak valamivel menjen...
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... egyszerű beszélgetés, semmi többet nem gondoltam bele ... "
Nem tudom, hogy erre itt ki mennyire lesz vevő (szán rá időt), de majd meglátjuk.
Addig is, álljon itt egy felvetés a számodra: Van számítógéped (PC-d)? Ha, igen, akkor próbáld el elképzelni, hogy az adott gépen nem vagy admin, és nincs rendszergazdai jogosultságod. Képzeld el, hogy nem telepíthetsz driver-eket, a böngészőben nincs jogod egy adblocker-et feltenni, stb., stb. Használható marad a géped? Ja. Más is ezt mondaná rá? Hááát ... -
user26
senior tag
válasz
<Adamsky> #6962 üzenetére
Szia, nincs gond
Igazából nem vártam semmiféle választ, mert tudtam pontosan, hogy ilyesfajta komment jön majd valakitől. Csak egyszerűen kíváncsi voltam, semmi több.
Nagyon sokan magukból indulnak ki, és ezzel együtt elkönyvelnek dolgokat. Nyilván bizonyos funciókért/dolgokért használnak root dolgokat. Ez tény, a kérdést próbáld úgy értelmezni, "szia, ma milyen napod volt..." egyszerű beszélgetés, semmi többet nem gondoltam bele. Igen, abban is lehet igazad, ide nem beszélgetni járnak az emberek már, hanem tényeket közölni, vagy ha valami nem jó annak mi lehet oka, és hogyan lehetne megoldani. Lehet felsorol egy A/4 oldalt, és annak felét se értem, annak a maadék feléből is párat ha használokNem túlélő csomagokra gondoltam a kérdésem alat.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... mi(k) miatt használsz ott root -t?" – igaz nem engem kérdeztél, de nem tudom megállni, hogy ne üssem bele az orrom. Előre is elnézést!
Szóval azzal kezdeném, hogy kérlek meg ne haragudj, de ha ez (idézet rész) benned felmerül mint kérdés, akkor neked semmi szükséged root-ra.
Másképp: rohadtul mindegy, hogy crok miért root-olt. Mindenkinek meg van – vagy kellene, hogy legyen – a (saját!) oka, ha már ide tévedt. Régen rossz, ha erre a kérdésre mástól várod a választ. -
user26
senior tag
Üdv!
@crok, ha nem túl személyes a kérdés, neked a fő telefon modelled micsoda jelenleg, és illetve mi(k) miatt használsz ott root -t ? Csupán csak kíváncsiságból kérdezem. Kösz előre is a választ. -
crok
Topikgazda
Xiaomi.EU-ra van uj injector - akit erint.
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
SerialWin7 #6950 üzenetére
Köszi!
Igen, odáig nincs is gond vele, csak ha belépsz, akkor a konkrét csatorna megtekintésekor jön a hibaüzenet.@kano
Szintén köszi!Eddig ezt a pár fórum bejegyzést találtam a hibával kapcsolatban. Van, akinek nem rootolt a telója, mégis ezt a hibaüzenetet kapja. [link]
Ja és mobilnettel se megy. Valszeg a Magisk a probléma. -
Norby86
őstag
Köszi az infókat, közben belefogtam és feltettem kernelSU-t. Ott is úgy mint a Magisk-nál kérte az init_boot.img fájlt hogy tallózzam ki, azt meg patchelte, majd feltettem a telefonra a szokásos módon, lett is root szépen, aztán feltettem a Magisken használt modulokat, minden hibátlanul működik és végre a Revolut is működik. Hozzáteszem elrejtettem a KernelSU-t. Bár volt egy anomália mikor kiírta ismét hogy rootolt készüléken nem megy a Revolut, de PIF-ben nyomtam egy újra generálást és most ismét működik. Úgy látszik mikor milyen kedve van ennek a Revolutnak, akkor működik ezzel a KernelSU-val.
Minden esetre várom hogy a jelenlegi Magisk alpha kiadásra kerüljön, mert állítólag azzal már megy a Revolut. Szóval vissza fogok majd térni azért a Magiskra mert megszoktam.
-
crok
Topikgazda
válasz
Norby86 #6946 üzenetére
..ez a topik a Magisk-ről szól. KSU-nál nincs patch-elés: vagy jó a build-elt kernel amit adnak vagy forgatsz magadnak egy custom kernel-t amibe beleteszed a KSU-t.. vagy valaki más custom kernelét használod amiben már benne van. Igen, ha frissíteni kell akkor vagy jó neked a prebuild.. vagy marad hogy csinálod magadnak vagy megvárod míg valaki megcsinálja neked..
-
SerialWin7
csendes tag
KernelSU Next-el nálam mindegy megy. PIF Fork, Zygisk Next és Shamiko.
-
crok
Topikgazda
válasz
Norby86 #6942 üzenetére
Megpróbálhatod, patkolni kb. hasonlóan kell, így van, a ZygiskNext mindenképp kell a PIF mellé (mindkettő megy), a call recorder is megy szerintem (abban nem sok extra van) de a v4a támogatásában nem vagyok biztos. Az APM modul nem teljesen ugyanaz mint a Magisk modul, sajnos vannak eltérések (ugyanúgy ahogy a KSU moduljai, az APatch abból van eredeztetve).
-
Norby86
őstag
Közben azt olvasom xda-n hogy az Apatch nevű root kezelő programmal megy a Revolut. Nem tudjátok véletlenül hogy az Apatch-ba is működik minden Magisk modul? Használok párat, mint pl. call recorder skavalex, viper4android, zygisk next, stb. Meg nem tudom, ott is úgy kell patchelni a boot.img fájlt mint a Magiskon?
-
Norby86
őstag
válasz
pvt.peter #6939 üzenetére
Elrejtettem a Magisk appot magát, adtam neki nevet, majd ahogy eddig úgy most is feltettem a gyári init_boot.img fájlt, elindult a revolut, majd vissza tettem a patchelt init_boot.img fájlt, majd fagyasztottam a rejtett Magisk appot az IceBox-al, de ugyan úgy azt írja hogy sajnáljuk rootolt a készülék.... Nem tudom mi lehet a baj, Oneplus Nord 4-t használok gyári rommal.
-
crok
Topikgazda
PlayIntegrityFix frissítés: v18.8 lenyegeben csak fingerprint update, ha kell a tartalom mas formaban is szoljatok:
{
"FINGERPRINT": "google/oriole_beta/oriole:16/BP22.250221.010/13193326:user/release-keys",
"MANUFACTURER": "Google",
"MODEL": "Pixel 6",
"SECURITY_PATCH": "2025-03-05",
"DEVICE_INITIAL_SDK_INT": 21
} -
Norby86
őstag
válasz
pvt.peter #6936 üzenetére
Nem hide-oltam a Magisk appot, mert anno nekem az valamiért problémákat okozott emlékeim szerint. De mi a garancia rá hogy ha hide-olom, akkor működne a Revolut? Iceboxot letöltöttem amúgy, de nem találja a Magisk appot hogy fagyassza, nincs a listába. Néztem a system appoknál, ott sem találja.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Eddig gond nélkül működött a Revolut azzal a módszerrel hogy root előtt megnyitottam az appot, beléptem, majd root után PIF és társai (Shamiko, Zygisk next) modulokat feltelepítve, tiltólistára téve a Revolutot, megnyitottam az appot. Most viszont miután romot frissítettem tiszta telepítéssel, már nem működik a Revolut. Van rá valamilyen megoldás hogy működjön?
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Tudna valaki nyilatkozni, hogy Oxygen OS-en rootot használva megy-e a GPay?
Egy fickó a topicjában azt állítja, hogy hiba nélkül megy neki több hete? Lehetséges ez most?
Elvileg csak PIF 18.7 és Zygisk Next 1.27 van neki fent
Köszönöm! -
crazyman
csendes tag
Ha már a revolutot ilyen jól megoldottuk...
Mióta hos2 van a mi 9-en, azóta nem megy a gpay. Minden tökéletesnek látszik, a kártyákat hozzá tudtam adni, Payment setupban minden pipa, de mégsem működik.
Ha terminalhoz érintem, akkor a POS kijelzőjén nem támogatott kártya vagy semmi, a telefonon meg csak csipog. -
crok
Topikgazda
Xiaomi.EU-ra van uj injector - akit erint.
-
crazyman
csendes tag
válasz
SerialWin7 #6919 üzenetére
Így van, rosszul írtam. Csak arra reflektáltam, hogy te is a KernelSU appra írtad, hogy le kellett cserélni a KernelSU Next appra.
Az eredeti KernelSU appot le kell törölni, mert arra ugrik. A Nextre nem.
KSU Next kernel van nálam is, de a revolut nem megy. És nem tudok rájönni mitől... minden gyanús alkalmazást letöröltem.
-
gdavid99
csendes tag
válasz
crazyman #6916 üzenetére
Ez nem túl jó hír, én most fejeztem be a frissen telepített rom belakását, eddig minden hiba nélkül működik. Revolut is megy, teszteltem a George appot is, az is elindult, (bár nem tudom mikor kéne rinyálnia, mivel ha nincs kivétel közé betéve akkor is elindul
)
(Ezeket is teszteltem: Otp, McDonalds, Hik-connect, MyRaiffeisen, MBH, mindegyik ment nálam)
Vissza olvastam egy hozzászólásod #6894 abban KSU-t írtál viszont azzal nekem sem ment csak KSU Next-tel, azzal próbálod?
Bár a topikhoz hűen jobban örülnék ha Magisk-kel menne a dolog, évek óta azt használom... -
gdavid99
csendes tag
válasz
SerialWin7 #6908 üzenetére
Ha jól rémlik töröltem / jegeltem úgysem volt jó, de most leteszteltem a KernelSU Next-tel, és tökéletesen megy (HOS2) (törölni / jegelni sem kell) PIF 18.7-tel, köszi a tippet.
Remélem megint egy jó darabig nem kell hozzá nyúlnom... Pár havonta eddig nyomtam egy Magisk frissítést + PIF és annyi, most jött el ez a napokban, (utoljára decemberben volt) de kár volt mert előtte ment minden, frissítés után rinyált a Revolut...
Nem véletlen mondják, hogy ami működik, ahhoz nem nyúlunk! -
rErEaT
senior tag
válasz
SgtVoro #6910 üzenetére
crdroiddal megyek én is, bár KernelSU Nexttel, korábbi Magisk helyett, mert abban elég sokszor belefutottam, hogy valami rootot látott.
Így ezzel a kombóval semmi baj sincs, max fagyasztani kellhet az appot ahogy a Magiskot vagy letörölni és akkor biztosan nem látja semmi, hogy rootolva vagy.
-
SgtVoro
újonc
válasz
gdavid99 #6907 üzenetére
Nekem is ez a kínom, sima Magiskkel nem sikerül használhatóra kalapálni, de még küzdök vele.
XDA-n írkálták, hogy pár embernek Magisk Alpha-val sikerült működésre bírni, csak az meg ugye zárt buli, szóval ha egy mód van rá, jó volna klasszikkal megoldani.
Egyelőre ott tartok, hogy most nem a custom ROM miatt sír, hanem kifejezetten a root miatt, ami az eddigiekhez képest önmagában egy eredmény 😅
( @jimmy5 : attól még, hogy neked nem kell semmihez root, másnak kellhet. ) -
gdavid99
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg van másnak is problémája a Revoluttal(10.68)?
Nem tudom sehogy sem működésre bírni rootolás után, próbáltam KernelSU-val és Magisk-el is + PIF, Shamiko, ZygiskNext, Zygisk Assistant, sehogy sem hajlandó elindulni.
Az összefoglalóban leírt lépéseken végig mentem, többszörösen is, több rommal is teszteltem, HOS1 / HOS2 és XiaomiEU.
Próbáltam Rootolás előtt is belépni, és csak utána rootolni, végig menni a lépéseken, de ugyan úgy rinyál, hogy rootolt a teló. (Poco F5 Pro)
A többi appom hiba nélkül működik (Otp, McDonalds, Hik-connect)
Teszteltem még +2 banki appot is (MyRaiffeisen, MBH) azok is mennek. -
crok
Topikgazda
A dél óta Telegramon kint levő PIF build nemsokára kint lesz GitHub-on is.
-
crok
Topikgazda
Épp szerkesztés alatt van a PIF readme-je, nemsoká jön a v18.7.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Zyxel NAS326
- Apple asztali gépek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest