-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
user26
senior tag
Szia @crok! Bocsi a nem ide való kérdésemért, de csak te tudsz hasznos infórmációval szolgálni. Gyári állapotú, zárt bootloaderű Xiaomi telefonnál, a "TEE broken" infót mutat a momo, amiről tudjuk, hogy ez nem jó. Álltalnosságban ennek mi lehet az oka? Nem én használom, nem én telepítettem rá bármit is, szembe jött velem, és érdekelne a dolog. Meglehet ezt oldalni, vagy ez az alternatív dolog "orvosolja" csak root + PIF + Tricky Store, már csak? Csak érdeklődök, elnézést a nem ide való kérdésért.
Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv! Akartam most fizetni, de nem sikerült. Hamar lecsekkoltam az integrityt, nálam a base jó csak. Pif 17.8
-
user26
senior tag
Szia, le van fagyasztva, a pl AirFrozen -l is külön ? Vagy a másik ami szokott lenni az IceBox.
@SerialWin7, jól van beállítva minden ? Ha a ZygiskNext se jó már, akkor ami "utánna" van, tuti nem. Lehet, hogy ennek ellenére a beállításod jó, de ha sok modul van akkor az gyakori összeakadás is lehet. Tévedhetek. Több infó több lehetőség.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia, sziasztok! Elnézést, hogy ide írok, nem biztos, hogy idevaló az írásom most, de nem tudom, hogy hol írjak erről. A tricky strong modul segítségével ugye a strong is átmegy az ellenőrzésen, persze tudjuk ideig - óráig. Ez azért jó, vagy lenne jó, ha olyan alkalmazást használunk, ami megköveteli ennek (strong) meglétét, és tud működni nyitott BL mellett. Én azt hittem, hogy ennek segítségével pl a Netflix is L1 tanúsítást kap ilyen helyzetben, de sajnos nem, Oneplus modell esetében. (Xiaomi esetében majd kipróbálom) A strong ebben az esetben adott alklamazások miatt lenne csak jó, vagy az eszköz tanúsitása miatt ? Jelenleg úgy gondolom, hogy nekem ez nem fog kelleni, netflix esete miatt Oneplus-n, vagy legalábbis most nem tudom kell-e vagy sem. Vagy spontán bele keveredtem a netflixel kapcsán, és nincs köze hozzá. :/ A DRM tanúsítás az teljesen más dolog ettől függetlenül ?
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
A most kiadott PlayIntegrityFix.zip, telepítése után jelenleg nálam így néz ki.
KSU, Shamiko, Revanced Youtube, Deatch, Zygisk Next ami alap mellette.
De úgy értelmezem, hogy ez átmenti (nyilván szintén)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Azt hiszem, a Google be keményített. Legalabbis úgy olvastam, hogy nekiállt tiltani.
-
user26
senior tag
válasz SerialWin7 #6183 üzenetére
Ja értem, oks.
@crok, SerialWin7 -nek az egyedi gondjára voltam kíváncsi, érdeklődés szempontból. Tőled már kaptam választ a témáról Köszönöm.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz SerialWin7 #6181 üzenetére
Szia, a Ramdisk: no, az universal GSM Doze, "jó még" ? Régen én is használtam, de semmiféle előnyt, hátrányt alapesetben nem éreztem.
A KSU fejlődik, nincs 110% -ba kiforrva, mint a Magisk, Magisk -t ismerik kivül belül teljes körülhatóan. (Kicsit kíváncsi lennék, hogy mivolt vele a gond...)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Azt szeretném kérdezni, hogy aki pl, Playcurl -t használ, annak is kell a PlayIntegrityFix ? Nyilván ha a rendszer alapesetben nem megy átt, akkor értendő a kérdés. Én nem használom, csak kíváncsi vagyok rá, azt tudom, hogy az automatikus frisstés miatt van. Playcurl maga is tartalmazza, vagy a pif modult frissíti ?:/Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
@crok emberi nyelven miért is érdekes a TrickyStore dolog? PIF mellett a strongra jó, vagy ez más miatt érdekes?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Nem járok tömegközlekedéssel, viszont kérdésem lenne azokhoz, akik root mellett használják pl a Máv, appot. Megfelelően működik Play Integirty "mizéria" mellett ? Esetleg a strong miatt később bukó ?
2, Más téma...
Valaki használja az "új" google dialer módot ? [link]
Vélemény, tapasztalat, meglátás ?3, Más téma...
@LaySoft, nem ismerem a készüléked, sem az eljárási technikád a szóban forgó dolog miatt, csak annyit akarok hozzá tenni, hogy újabb készülék esetében az init_boot fájl kell a rootnak, a megszokott régebbi készülékeknél boot fájl. Amúgy a twrp-ből telepítés már régi elavult megoldás, magisk telepítése, fent az összefoglalóban írva van pár lépés úgy emlékszem.
4, Más téma...
#5990, kicsit nyakatekertnek gondolom, de ha így jó... :/Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz sixtybi #5964 üzenetére
Szia!
Ota frissítés után a revanced nálam elszált, amit ajánlottak legfrissebb (youtube-revanced-magisk-v19.16.39-all), tegyem fel, és nálam is ezt írta. Jó pár napig nem foglalkoztam vele (2-3), tegnap este láttam ezt meg: youtube-revanced-extended-magisk-v19.16.39-all
Ez gond nélkül települt, és minden olyan mint volt.
Oneplus 12, global v840-re frissültemXiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz janakbacsi #5921 üzenetére
Szia, milyen custom ROM ?
Akiket ismerek poco F5 Pro -ra fejlesztők, ők kezelik a helyzetet, illetve tegnap olvastam, hogy most olyan romokat "gyártanak", a fejlesztők, ami Json frissítőt tartalmaz. Persze ez is egy alternatív megoldás.
"Most Roms now imp a Json updater so if not work you can just tap in the menu and It Is fixed"Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
-
user26
senior tag
Üdv!
Halandók nyelvén ez mit jelent a gyakorlatban ? TrickyStore mielőtt össze-vissza telepítünk mindent.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Ez annyit jelent magyarul, hogy ez csak a régi romokra vonatkozik, pixel kellékek nélkül a biztonsági tanúsítvány megkerüléséhez, A13. Természetesen kérdezem ezt.
Többnyire a támogatás nélküli régi rendszerekre összpontosít, de az újabbakon is működik. ha a rom pass nem igényel pif-et.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
válasz Soltee1 #5820 üzenetére
Nos kicsit beszippantott. Le sakkoztam pár dolgot
Modell: Xiaomi 12T Pro
Rendszer: Derpfest (offical 24.07.07)
Nos, alapesetben a Barion, root nélkül elinduil, de nincs fiókom, nem léptem be. Amint telepítek root -t, Magisk v27.0, Magisk Canary az app nem indul el, kifagy. :S
1, teszt:
- Magisk v27.0
- Zygisk be
- Denylist be, ezen fent/lent az app -> crash
- Modul Host, Pif v16.5, de rá próbáltam Pif nélkül is, mert alapesetben nem kell
- Magisk rejtve
2, teszt
- Magisk v27.0
- Zygisk be
- Denylist be, ezen fent/lent az app -> crash
- Modul Host, Pif v16.5, de rá próbáltam Pif nélkül is, mert alapesetben nem kell
- Magisk rejtve
- Airfrozen is elrejtettem a Magisk -t3, 4, teszt ugyan ez csak Magisk canary -val
5, teszt Denylist ki, shamiko be, nyilván itt is crach a Barion
6, teszt ugyan az ami az 5, csak Airforzen-t is hozzá vettem
7, ksu LKM kernel, elindul, az adott app (elnézést, nem emlékeztem, hogy ez volt fent alapból a teszt telefonon)Én nem értek hozzá, de amint a Magisk felkerül, nem akar indulni. Néztem @crok válaszát, lsposed + hozzá modul, nálam e teszt alatt sehol nem volt.
szerk: mondjuk valamint most nem értek, ha alapeseten a base, device jó, magisk felkerül és be van állítva, mégis bukik, tehát kell a pl pif modul mellé. Úgy emlékeztem korábban, hogy ha ideglenesen jó a rendszerben, akkor nem kell magisk mellé...[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
válasz Soltee1 #5817 üzenetére
Köszi az infót.
Nem tudom, hogy a Barion alapesetben el indul vagy sem root mellett, nekem elindult, de nem léptem be, mert nincs fiókom, csak az előző leveledre reagálok, itt legfrissebb minden modul. Én nem értek hozzá, de @crok mindig mondja az alapok legyenek rendbe az a legfontossabb előszőr.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv! Érdekesség, Ubert valaki próbálta root mellett ?
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Üdv! @crok
Az Oneplus törli a drm kulcsokat a rendszerbetöltő megnyitásakor, erre van, vagy létezik kiskapú ? Valamilyen modul, vagy akármi. Csak érdeklődök.
Xiaominál nincs ilyen gond, vagyis legalábbis a Netflix L1 tanúsított.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Nektek jó még az új PIF ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a bootloader nyitott, rendszertől függően rendbe tesszük a Play Integrity -t (PIf modul / Injektor). MEETS_BASIC_INTEGRITY, MEETS_DEVICE_INTEGRITY jó lesz, de a Widevine L1-hez MEETS_STRONG_INTEGRITY szükséges?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz Black&White #5570 üzenetére
Sajnos ez már csak így lesz, vagy rosszabb, ha a strongot is nézni fogják.
-
user26
senior tag
válasz janakbacsi #5539 üzenetére
Szia, itt off téma. A ksu le egyszerűsítve ugyan azt tudja mint Magisk, csak ez új a root világában. Síró appok nehezebben veszik észre, vagy esetleg nem, mivel új. Nincs az, hogy ez jobb vagy az jobb. A magiskot kivül belül ismerik, mert régóta létezik, a ksu nem olyan régóta, van jelen.
-
user26
senior tag
-
user26
senior tag
Üdv! Az alábbi modellnél akad némi gondom, és nem tudom, hogy root oldai a gond, vagy rom oldali-e a gond. Sajnos a készülék ma már "régi", gyári frissítés nincs, félgyári (xiaomi.eu) sincs, és ilyen esetben megfogott. Egyéb egyedi romok pedig nála szóba se jöhetnek. Habár így vissza olvasva az írásom, rootnak nincs köze, mivel az működik :/
Az ellenörzésen nem megy átt, és gondolom innentől bukik a dolog.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz koppasz1986 #5430 üzenetére
Paranoidon is megy, viszont Matrixx, Derpfest, Xperience nem. Root és root nélkül.
-
user26
senior tag
Szia!
Xiaomi.eu -n a legfrissebb verzió nem működik, próbálkozni lehet korábbi verzióval amivel el indul, ideig -óráig. Adhatsz neki mindenféle root jogot, nem fog semmi sem történni. Nincs köze a van root témához. Egyébként CN régió alatt sem megy.
"03-20 19:16:37.615 14405 14405 E AndroidRuntime: Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: Bad JNI version returned from JNI_OnLoad in "/data/user/0/hu.telekom.telekomtv/app_outdex/libdexprotector.14405.so": -401
maybe they need proguard-rules.pro in their project"" <- telekom fórumán olvastam[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Üdv!
Off-ba írom, aztán majd fixálod, hogy maradhat vagy sem.
KernelSu -val az Adaway szépen elmegy ? Vagy kell valami + dolog hozzá ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok, szia @crok!
Szerettem volna segíteni egy kolegának a TV Go alkalmazással kapcsán, Xiaomi.eu heti ROM -n. Alap esetben nem indul el. Sajnos nem jegyzeteltem le, hogy mit csináltam, de sikerült elindítani. Most újra tiszta lappal megpróbáltam, de nincs eredmény.Első próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista be -> Tiltó listán minden elemével -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Második próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista be -> Tiltó listán minden elemével -> Airforzenbe a Magisk jegelés -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Hamradik próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista ki -> Tiltó listán minden elemével -> Shamiko modul telepítve -> TV Go app adatai törlése = Nem indul el.Negyedik próba: Magisk v27.0 -> Magisk app elrejtése -> Zygisk be -> Tiltólista ki -> Tiltó listán minden elemével -> Shamiko modul telepítve -> Airforzenbe a Magisk jegelés ->TV Go app adatai törlése = Nem indul el.
Természetesen minden esetben megnéztem a Device, és a Basic ellenörzést, hogy azokon rendben van-e a dolog, és végig rendben volt.
Visszafelé olvastam, hogy MagiskCanary-val elindult, valakinek, de a beállításai nem tiszták egyenlőre, még azt párszor áttolvasom.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
"Seems like Google banned the actual fingeprint.
I will update the module including new fixes and new fp.
Group and issues will be closed until update is deployed."Telegramon olvastam. (playintegrityfix)
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
válasz baitsee23 #5134 üzenetére
Szia, értem, hát lehet, hogy a Te esedben más oka is lehet, pl hogyan csináltad, vagy hogyan se a dolgokat, de tévedhetek.
Nekem a "procedúra" ment, nem volt gond vele, minden lépés után újraindítás ahogy a "nagykönyvben" meg van írva, és csupán furcsálom, hogy nem vette be a Zygisk -t elsőre.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Tapasztalt valaki olyan jelenséget, hogy Xiaomi.eu HyperOS heti alatt modelltöl függetlenül Magisk v27 telepítése kicsit problémás ?
Konkréten a Zygisk bekacsolása, aktiválásával. Bekacsolom, aktiválom, újra indítom, és továbbra is "Zygisk Nem" olvasható. Egymás után kétszer megcsináltam, és a 2. nekifutásra fogadta el. (Zygisk Igen) Lehet, hogy egyedi user hiba, de rá kérdezek inkább.
(X12, X12T Pro)Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Köszi, jó lett. Működik.
Restart volt, ezek után egyből amint elindítottam kérdezte "superuser"
Shamiko nincs.
"A root jogosultság kiosztást esetleg adb-only-ra állítottad vagy ki is kapcsoltad?"
Nem csináltam semmi ilyent, nem is tudom, hol kell.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok! Vélhetően user error a gondom.
Swiftbackup premiumom van, használtam már, működött, rendben volt.
Magisk v26.4 (szokásos dolgok meg voltak, lényegében nem is piszkáltam beállítás után)
Az alkalmazásban a root státusz nincs. Magisk -ba tiltólistára vettem, a "superuser" -be nem dobja fel, hogy engedélyezem-e vagy egyéb, mindent újra indítottam. Alklamazás tárhely, gyorsítótár törlése meg volt. Újra be/ki léptem a fiókommal vele. Valamit nem kapcsoltam vissza, vagy elnyomhattam ?
Rom: Matrixx
Annyi, hogy van Airfrozen az OTP miatt.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Bocsi, ha nem ide való, de a PIF kapcsolatos infót írtak, pár órája.
"FYI to custom kernel users who are suddenly failing device attestation in Play Integrity
The cause appears to be that Google has blacklisted certain strings from kernel version names (case insensitively).
The reason my kernel fails Play Integrity device attestation right now is because Google blacklisted my name from the kernel version string:
5.15.110-Sultan fails
5.15.110-sultan fails
5.15.110-Slutan works
Other kernels which are affected by the Play Integrity change are likely also on Google's kernel version string blacklist.'
Ja látom, már írt erről @crok. Bocsi akkor.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Sziasztok! Írtátok vagy sem, nekem a mai naptól a PIF 15.1 chiteroman verzió elhasalt.
(@crok ajánlott előszőr 4db pif.json -t, abból egyet beüzemeltem, avval (az) még most működik.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
válasz micafighter #4641 üzenetére
Igen, gondtam erre is, átt is neveztem "alma" 🤣😅
De nem vált be az átt nevezés, de majd a névre a jövőben jobban figyelek 🙂Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz energiezolee #4639 üzenetére
Köszi @crok, sikerült, frissült, napra kész, minden megy tovább.
@energiezolee, igen néztem, rá is böktem, de semmi nem történt. (vagy sután nyomtam, és azért...), mindegy, sikerült orovoslni.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Szeretnék érdeklődni, hogy ilyenkor mit kell csinálni ?
Úgy emlékeztem, hogy naprakész mondhatni minden app frissítése, de tévedtem. (ez nem saját)
ROM: Offical Derpfest A13 (23.11.10, modellre)
Airfrozen -be van a Magisk, és a Magiskban az elrejtett név "Root".
Elméletileg működik minden, OTP, Wallet, PIF jó (3/2)Rá böktem az app frissítésére a Magiskban, kicsit gondolkodott és ezt dobta fel. Ezek után nem sikerül a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Üdv!
Telekom app működik rendesen root mellett, akkor is ha nincs Deny listen a Magiskban ? A kérdést azért tettem fel, mert én régebbről úgy emlékeztem, a root miatt nem indul el, viszont most, hogy feltettem, elindult, és én meglepődtem evvel kapcsán, mivel nem tettem Magiskban Deny Listre.
ROM: Matrixx A14
Magisk: v26.4
Más:
Nálam V14.9 chiteroman PIF van fent, de a @crok álltal megosztott/javasolt pif.json egyike van hozzá, és működik 3/2, ment a fizetés ma még vele.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Üdv!
Magisk v26.4 alatt ajánlott, vagy elhagyható a Bootloop_Protector-v1.8.1-10015 modul, twrp van ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok! (Elnézést, hogy ilyen jellegű infót osztok meg, de ez a kép megzavart nagyon)
"Kínai webáruház elkezdte feloldani a Xiaomi 14 telefonok bootloaderét, hogy xiaomi.eu rommal, többnyelvű HyperOS-szel árulja tengerentúli rajongóknak."
Ez mennyire lehet igaz ?
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Igyekeztem alaposabban, és értelmezni a Xiaomi.eu oldalon írt dolgokat, ott ha jól értem, a Magisk -t a "patkolással" írják le, mint 1 lehetőség a felrakáshoz.
Amit használ ellenőrzőt a SPIC - Play Integrity Checker, ez fontos, vagy ez csak egy ajánlás ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok!
@crok, Te mindenfelé jártas vagy, mit hallani arról, hogy ez az "új" Fix, meddig lesz jó, mármint nyugalom lesz egy darabig ? Nyílván a pár nap elmúlt eseményeiből indulok ki, illetve ingbrzy -k, a Magisk -t javasolják a saját kiadásikhoz ez esetben, amit szinte a kezdetektől távol tartottak. Értem, hogy gyors megoldás, és vagy átmeneti megoldás jelenleg, de ha távolabb nézünk, akkor szerintem nem az már.
Nyilván "egyszerűbb" mint újra re-re-re-rebuild -kat csinálni, X mennyűségi ROM-mal. Mindenesetre, ha ez ilyen tartós marad a jövőre nézve, kívácsi vagyok merre hova sodródunk...Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Modellnek a Telegram csoportjából, és csak kívácsiságból érdekelt, illetve sok más embert, mivel mostanában a rádióban is erről van szó... Van pár modell, amire hivatalosan kijött úgy tudom, és van pár modell, amire portolták, majd ez is lecseng... aztán majd idő múlásával hivatalosan is megjelennek. Addig éles modellen Offical ROM.
-
user26
senior tag
-
user26
senior tag
Szia @crok!
ROM: Hyper OS Port V1.0.16
Integrity Cecher -be mindhárom piros X (tudom, tudom... utolsó mindig az...)
Sima alap esetben, a Basic zöld.
Külön feltettem a safetynet-fix-v2.4.0-Displax_2.0 -t és ránéztem, piros mind, ezek után feltettem a v12.3 fixet, nincs változás.
Play Store, és a szolgáltatások adatait töröltem.
Csak kipróbálás, teszt jelleggel semmi több!
Valahogy meglehet oldani ?
-
user26
senior tag
válasz Trailblazer #3622 üzenetére
Ma kaptam egy ilyent:
link: PlayIntegrityFix, az "aktuális helyzetet" orvosolja nem tudom meddig gondolom...Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szi @crok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Energized Protection módról, csapatról mit tudsz ? Vagy esetleg feltörekvő új dev, aki ebben utazik ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Tárgytalan, megoldódott, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Köszi az infót, nem, nem akarom kipróbálni, csak kíváncsi voltam rá + Te mit mondasz felőle. (Persze, ha a rom fejlesztő ezt csinálja a rom -ba amit épp kipróbálok, vagy használni akarok, akkor így jártam... saját véleményem egyenlőre erről)
Teljes más kérdésem lenne.
Kollegának Mi9T Pro modellje van, gyári rommal, nyitott bl, és Magisk-t használ.
Szeretné frissíteni a Magiskot v25.2 -ről v26.1 -re.
De nem sikerül neki, vagyis részben.
Ez az aktuális, utolsó "próbálkozása" a telepítéssel kapcsán.
Úgy tudom, hogy nem aTWRP -be beépoített v25.1 -t tette fel, hanem simán telepítette a v26.1.zip -t, majd próbálná be állítani a beálításokban (zygisk, denylist..) de nem tudja.
Mondtam neki, hogy küldje el a képet, ezt küldte.
Feltételezem azért nem tudja beállítani, mert nem is jó a telepítés.
Azt javasoltam, hogy törölje le, de nem tudja.
Ha jól tudom, akkor azt amit twrp -be flash-olt, azt áttnevezi "uninstall.zip" -re és lefuttatja, törlődik ez ami fent van, nem ?
Én így próbálnám megoldani, hogy törölje, ha tudja, és szépen kezdje előről.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Tudom az lesz az első 4 szavad "Neked ezt nem ajánlom"
Kis viccet félre téve, nem is nagyon érdekel, úgy igazán eddig, de különböző TGcsoportokban gyakori kifejezésként futok vele össze, ez a KernelSU.
Ez a "KernelSU" ez ugyan az ami a Magisk, csak ez valami teljesen új "2023" fejlesztésű rootolási dolog ? Működése, felépítése foggalmam sincs, hogy mi, de gyakorlati alap használatban ugyan azt tudja mint a Magisk ? Vagy ez más célt szolgál ? (roothoz van, de mégse úgy mint a Magisk)
Köszi a választ előre is.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz Trailblazer #3349 üzenetére
Azt hiszem erre én vagyok a példa Kicsit szájbarágósan ha le van írva a tőrténet, akkor aha, valóban... Bocsi még reggel van Tudom, tudom aki nem ért hozzá ne csin semmit...
-
user26
senior tag
Üdv!
@crok, nem akarlak idegesíteni, csak megerősítő választ szeretnék tőled. Tehát jelenleg, ha az OTP app verzió 2.87, akkor az nem indul el, hiába van beállítva a magisk, olyan esetben ahol kell a safetynet-fix-v2.4.0-MOD_2.0, ha 1.3 -ra van vissza cserélve a mod, akkor ellenben elindul.
2.0 -s modnál jelenleg pl az AirFrozen -el (v1.2.6.3) le kell fagyasztani a Magisk-t, és elindul ott is.
Ahol pedig nem kell a safetynet mod, mert a ROM -ba benne van, ott is jelenleg a fagyasztási procedúra aktuális ?
1, Legfrissebb Derpfest ROM, 12T Pro_diting 23.08.09, nem kell a safetynet mod.
2, Legfrissebb Evo X ROM V7.9.7, 12T Pro_diting , kell a safetynet mod.
(rom telepítés, és API ellenőrzés után én így értelmeztem... )Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz Trailblazer #3277 üzenetére
xiaomi.eu oldalon láttam pár modellnél is, hogy írtak róla, mármint, hogy 3 zöld pipa van
[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Bocs, kihagytam itt a felsorolásból, de bent volt.
Oké megcsinálom, amit ír.
Inkább különc mint a sorba a többivel
szerk:
ha a Magisk -ba telepítem, ahogy írja, tegyem meg, akkor ha el akarom távolítani, akkor annak a helyes menete a sima Magisk app-ba az Uninstall Magisk ? Nem kell boot.img- t újra telepíteni az adott ROM -ból ?
Habár írtad, hogy ilyen esetben "tisztább" ha az adott ROM van újra telepítve, ilyen esetben.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Szia
Modell: 12T Pro
ROM: Derpfest
Magisk nélkül 3/2 jó.
TWRP -ből (aktuális legfrissebb), feltelepítettem a Magisk -t (Magisk v26.1 [26100}-stable-230411)
Rendszerben, fogaskerék -> Systemless host be, Zygisk be, Enforce DenyList be, Config DenyList -be (Google Play Store, Wallet, Telekom, be minden elemével)
Magisk app rejtés, minden lépés után telefon újra indítás.
Magisk kezdőlapon: Installed: 26.1 (26100), Zygisk Yes, Ramdisk Yes. Modul semmi csak a Systemless host.
Goolge Play Áruház tárhely törlés, Google Play-szolgáltatások tárhely törlés, újra indíytás, fél óra várakozás, és 3 piros X a Play Integrity API be.
Így csináltam tegnap.
Van egy ilyen üzenetem közben, ha leokézom, akkor itt Magisk app-ba akarná telepíteni, de nem csináltam semmit, mert nem akarom, hogy rosszabb legyen
Nem lenne jó a twrp -be levő ?
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Biztos, hogy mondtad, és írtad is, de nem találom :/
Ha a ROM-ba (Derpfest) -be jó a Play Integrity API Checker, márment a háromból a kettő, és ha teszel Magisk -t már nem jó.
Nem jó, tehát mindhárom piros X, mert user error, vagy továbbra is jónak kellene lenni-e ?
User error az két kimenetelű lehet, tutkón én néztem be valamit és ezért nem jó, vagy egyszerűen a kadrag0n, vagy dispalx safetynet kell ilyen esetben már.
Csak valamire kívácsi voltam, átmenetelieg tettem fel, azt sikerült megnézni, de az API ilyent produikált.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Azt szeretném megkérdezni...
Ha TWRP -ben levő Magisk -t telepítenek fel, és szépen beállítják, stb, működik is. Ha nem kell, a Magisk, semmi root, akkor pl két módon lehet törölni ?
1, Pontosan azt a Magisk verziót beszerezni, ami a TWRP -be van, azt átt írni uninstall.zip-re, és flas-olni kell, végez, nyoma sincs annak, hogy volt root ?
2, Magisk app-ba "Uninstall Magisk"-ra eltávolít, letöröl mindent, ami vele kapcsolatos, telefon újra indítás követően patentul fog működni, mintha soha nem látott volna Magisk -t ?Miért kérdezem ?
Ha jól tudom, van az a módszer, amikor megpatkoljuk a boot.img -t, vagyis a Magisk app-al csinálunk, és azt fel kell flash -ni, az eredeti boot.img helyett, és ha fent írt módon törlöm, a Magisk -t, akkor a boot.img -vel mi lesz ?
Köszi.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok! Elnézést, hogy megint zavarok.
Heti eu -t használok, (xiaomi.eu) v14.0.23.3.20. Magisk -t feltelepítettem, beálítottam.
Feltettem ezt a modult: Dsb-Addons-v9.0-dsbaddons-dualstatusbar (dupla soros állapotsor), ki akartam próbálni, hogy milyen. Ezt kellett volna előtte fel tennem (dualstatusbarMiui), de tévedésből nem így lett. Újraindítást követően, amikor a rendszer betölt a kép villog, pár másodpercig majd újra indult a telefon. Ezt mégegyszer csinálta. Hamradik újraindításnál twrp -be mentem, a gombok segítségével. Ott nézem a képet, és ezt látom. Első lehetőséget próbáltam, nincs változás, másik kettőt nem, egyenlőre, mert nem szeretném újra telepíteni. Magiskról nem tudok képet küldeni de jó volt 25.2, és yes mind. Semmi más mudol nem volt, nem is akartam Magisk -t tenni, csak kiváncsiságból szerettem volna kipróbálni. Azért ide írtam, mert magisk modult tettem fel, és annak az eredménye lett ez.
(Megtudom oldani, egy olyan lehetőséggel, hogy mindent újra telepítek, de ha megoldható máshogy, megszereretném próbálni, azért írtam ide. Modell 12t pro.) (Ha agykukit kaptál az írásomtól, akkor töröld kérlek, és tudom nem jó helyen vagyok, akkor megoldom máshogy, köszi.)[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Szia crok!
Bocs, hogy megint fenntartalak, olyan jellegű gondom akadt, hogy sima, root nélküli heti xiaomi.eu romot használok, szépen beállitva, egyedi hatterkep, csengőhang, értesítőhang, ikon méret, stb stb. Otp app, curve, nfc, tanúsítás.
Van-e arra megoldás, hogy mindent szó szerint eltudjak menteni, asztal, asztalibeálitasokat, appok ikonjai melyik sorba hányadik oldalon vannak stb, stb.
Olyan formába, hogy ha teljes törlést csinálok, mert ki szeretnék próbálni egy másik romot, és ha az nem tetszik, akkor ezt ami be van járatva, működik vissza tudjam tenni.
Maga a ROM, ha azt feltelepitem újra tisztán, az is jó, de amit benne bealitottam azok mind rendre kerüljenek vissza, abba a formába amibe pl most van.
Régebben megvettem a Swift backupt, de ugye nem használom, mivel nincs root.
Ha rossz helyre írtam elnézést, akkor oda megyek ahova tanacsolsz.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
Köszi szépen a választ! Értem, nem kell root jog de "emberi nyelven" magamnak, és hasonló társaimnak így tudtam megfogalmazni, hogy ha nem gyári renszert használunk, de ellenben rajt szeretnénk bizonyos dolgokat úgy használni, mintha legális lenne minden, akkor az így kivitelezhető, de válaszaidból, és korábbi válaszaidból tudván ez egy "átmeneti" megoldás, és a későbbiekben ez rosszabb is lehet, mert a hivatalos útán kezdenek bekeményíteni, és arra sarkalni a népet, hogy a custom dolog háttérbe kerüljön.
-
user26
senior tag
válasz Toninho13 #2945 üzenetére
Köszi!
Tehát kell a root, ha nem tanúsított, ha a Wallett is kell, MEETS_BASIC_INTEGRITY ha zöld, akkor van USNF, menni fog a Banki app, de fizetni nem lehet még Wallettel, mert nem tanúsított.
Ha az lenne, akkor nem kellene tovább menni a root miatt.
Szóval, ha van USNF, az jó, de csak akkor 100%-ba, ha store is mellette tanúsított.
Ha kap frissítést a ROM, amibe friss USNF lesz, akkor szintén nem kell a root addíg.[ Szerkesztve ]
-
user26
senior tag
@crok, pár dolgon elgondolkodtam, igyekeztem rá keresni, de nem sikerült igazán.
A kérdésem az lenne, ha a Google Store nem tanúsított, akkor azt csak root -al lehet megoldani, ha nem gyári rom van fent ?
Tehát ha BL -t nyitok, mindegy milyen ROM -t teszek, fog működni a Banki app, ha integrálva van a ROM-ba amit az USNF csinál, de mivel nem tanúsított a Google Store, ezért a Wallet nem fog menni ? Ahhoz, hogy menjen, ebben a formában a root kell ? Vagy lehet tanúsítani root nélkül is ?Van olyan eset, amikor tanúsított, de pl wallet nem megy, netflixet nem lehet letölteni, akkor azon kell gondolkodni, hogy van-e root, és ha igen, akkor az jó ? Ezen belül is az USNF "rendben" van-e ?
Tudom, ez a rendben nem teljesen ezt jelenti most, mert hiába van, lehet nem fog működni, mert nem stabil megoldás, fejlődik, változik minden...Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Köszönöm!
Még egy gondolatom lenne ehhez, ha ez így működik rendben van, használom, ("de") ez mellett kelle -e foglalkozni az eszköz nem tanúsított jelzéssel ?
Bocsi, hogy meg kérdezem ismét, ezek "emberi hétköznapi nyelven" mit jelentenek ?
MEETS_DEVICE_INTEGRITY
MEETS_BASIC_INTEGRITY hardveres tanúsítványok ellenőrzése, ami azt jelenti, hogy...
MEETS_STRONG_INTEGRITY meghatározza, hogy a rendszerbetöltő fel van-e oldvaXiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Jó reggelt!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha AOSP -t használok, de nincs root. Play Protect-tanúsítvány, az eszköz nem tanúsított.
Play Integrity API Cechker -ba 2 piros X és 1 pipa (Meets_Basic_Integrity, itt zöld pipa)
OTP Bank , Curve app elindul, betudok lépni, elindult.
ROM: ProjectElixir_3.5Ez így van mindig AOSP -n, vagy ez kivételes eset ?
Úgy tudtam, hogy root mindig kell, AOSP -n, hogy a fenti írt dolog működjön.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Szia @crok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a "google korlátlan fotó tárhely" magisk modul, amit találtam (USGP v0.3 by the_dise (Active Unlimited Storage on Google Photos.)
usgp-1xl), szeretném használni MIUI-n, mert tudomásom szerint ilyen lehetőség nincs alapból benne. Viszont ha jól értem, ez nem mai darab, és nem igazán jó. Mit tudnál helyette ajánlani ?Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
-
user26
senior tag
Teljesen töröltem a Magisk -t, uninstall.
Újra indítottam a telefont, elindult.
Elindítottam recovery-be, telepítettem a Magisk -t, modulokat nem raktam fel, csak az "alapokat" álítottam be, denylist, magisk hide, zygisk.
Most sem jó. Azaz így se jó.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
válasz Trailblazer #2878 üzenetére
Ha lenne rá valami más, kipróbáltam volna. Egyenlőre marad a MIUI.
Lehet nem is lesz... [link]@crok:
Töröltem mindent egyesével, de sajnos nincs változás.
A bootloop -t töröltem utoljára, de arról nem szoltak, hogy máshogy kell, mert újra indítást követően ott marad, ott van a modulok közt.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
-
user26
senior tag
Sziasztok, szia @crok!
Modell: Xiaomi 12T Pro
ROM: xiaomi.eu V14.0.23.1.3.DEV
Magisk: 25.2, TWRP -ből telepített
Magisk telepítés, és beállítás után, a google play áruház, google keretrendszer, google play servive adatait töröltem, telefont újra indítottam.
Google play áruházban, a névjegyzéknél az ezköz nincs tanúsítva.
Moduljaim: ios Control panel, működött 1-2-3 újra indításig, azóta nem. Bootloop protector, ha valami gebasz van, akkor azért van. (ajánlották...). Systemless Hosts alap, USNF a fenti gondom után tettem fel, nélküle is failed... USGP, a google fotók miatt raktam fel. Ezt crDroid, Poco F3-n nem használom.
OTP app elindul, de nem mertem belépni.
Telekom app elindul, beléptem.
Szeretnék segítséget kérni.Xiaomi fan I 12T Pro I OnePlus 12
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- Lexus, Toyota topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 11
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.