- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #5372 üzenetére
[Erre tessek.]
Ha fizetesre nem is de bankolasra.. meg ha kell olyan alkalmazas amit mar telepiteni se enged (keresesben se jelenik meg, mint pl. Netflix).[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #3585 üzenetére
Gyári rendszered van azt mondod (nem eleve patkolt framework-el rendelkező pl. Xiaomi.EU) így a "Beállítottam a tiltó listában amiket kellett.(G.Services, Play Áruház, G.Services keretrendszer" résszel gyakorlatilag megszivatod az USNF-et és magadat is.
- Friss Magisk (ezt remélem meglépted)
- Magisk hide app legyen bekapcsolva.
- USNF Displax modul legyen feltéve.
- Zygisk legyen bekapcsolva.
- Enforce DenyList bekapcsolása
- DenyList-re ne tedd fel a Google alkalmazásokat amiket tették mert akkor kihúzod az USNF alól a talajt hogy egyáltalán a Zygisk-el hozzányúlhasson a folyamatokhoz vagyis biztosan látni fogják a GPlay komponensek hogy nyitott a bootloader, etc.
- DenyList-re kell tenni azokat az app-eket (az összes folyamatukkal együtt, tehát a listában kibontod az adott app-et és az összes kapcsolót bekapcsolod) amik elől "el szeretnéd rejteni a root-ot / Magisk-et" (ez nem teljesen így működik már.. majd lentebb leírom..)
- (Airplane mode be) Törölni kell a Google Play Services / Google Services Framework valamint a Google Play Store adatait teljesen majd restart (Airplane mode ki) -> profitEsteleg felteheted majd a MagiskHide modult de az a Google féle vackokhoz nem kell, arra ott van az USNF.
-
balazga
friss újonc
válasz niklebi #2909 üzenetére
Igen, gyári android 11 (nem MIUI, hanem Android One készülék), augusztusi biztonsági frissítéssel.
Csak az Android Auto miatt rootoltam.
Telekom app is sikított az elején, azt a Magisk ide oda kapcsolgatásával sikerült megoldani, de az OTP eléggé kitartó.
Nem vagyok egy tapasztalt rootoló, de leírások alapján eddig mentek a dolgok... -
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2896 üzenetére
"de mi is változott ezzel?" -- hát el kell olvasni a changelog-ot A háttérben borzasztóan sok dolog. Sokkal összetettebb az ellenőrzés (SafetyNet < PI) és hogy ne legyenek kellemetlen mellékhatások a megoldás kifejezetten csak az SN/PI ellenőrzésre koncentrál ami a Zygisk-el LSPosed nélkül is tökéletesen megoldható - így nem kell pl. a build fingerprint-et permanens spoof-olni és emiatt nem törik el egy csomó egyéb dolog se.
A másik kérdésed meg inkább (gondolom) a MIUI topikba tartozik, nem? Egyébként azt visszaállítani nem tudod mert azt a MIUI szürkíti ki.. két dolog jutott eszembe (de ne itt folytast ha mégis..): root-al a Swift vagy a Titanium megoldja bármelyik alkalmazás adatainak a törlését.. másrészt párat szerintem az Android saját alkalmazás menedzsere is enged - aminek elővarázsolásáról pont írtam a MIUI topikban is, mégpedig itt, de akár magából a Play Store-ból is elérhető ha kell [link] meg van még rá pár más módszer / lehetőség / app / etc.. [link].
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2757 üzenetére
Nincs újabb, az a legújabb canary ebben a pillanatban (Okt. 11-n lett kiadva).
Az mostani legfrissebb stable az a 25200 (amit meg Július 11-n adtak ki).
Linkeket megnyitva nézd a versionCode értékeket.[ Szerkesztve ]
-
aRm1n
aktív tag
válasz niklebi #2608 üzenetére
A gond itt (szerintem) az, hogy azon kívül, hogy a felhasználónak kára lehet a rootolásból, a Google-nek is kára lehet belőle. A Lucky Patcher és a hozzá hasonló alkalmazások konkrétan anyagi kárt okoznak a Google-nek, az alkalmazások fejlesztőinek és csökkentik a platform értékét és megbízhatóságát. Egyes ROM-ok és Magisk modulok Pixel készülékek prop beállításait használva Pixelként tüntetik fel a nem Pixel telókat, így pl. korlátlan fotótárhelyhez lehet jutni - legalábbis elméletben -, szintén a Google kárára. És akkor még nem beszéltünk a reklámok tiltásából kieső bevételeikről, sok-sok trükkös Magisk modulról, stb... szóval nem látok sok esélyt az általad felvázolt "alkalmazás" megjelenésére.
Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2606 üzenetére
Te.. a local VPN egy speciális VPN amit a készülék saját magával csinál, így át tudja zavarni a forgalmat "saját magán" amihez a DNS kérést már tudja szűrni - a Logout cikkben linkeltem a működését, itt van egyébként de méginkább itt a (6) pont. Semmilyen előfizetés vagy ingyenesség keresés nincs, nem véletlen lokális a neve Több Private DNS címet természetesen nem lehet hozzáadni. De ez itt már eléggé offtopik.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2604 üzenetére
Alapvetően nem rossz a Private DNS-es megoldás viszont akkor csak az az egy dolog lesz a szűrőd amit beállítottál.. azért próbálj rá pár napig a CleanBrowsing-ra meg a NextDNS-re is (a NextDNS legalább testreszabható: ha regisztrálsz kapsz egyedi Private DNS címet és összelegózhatod mit akarsz szűrni). De ha nem akarsz se root-ot se local VPN-t akkor nincs úgy nagyon más, mint a Private DNS - már ha a futó Android verzió támogatja.. de neked már bőven támogatja.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2597 üzenetére
"Most telepítettem a Play Integrity API Checker-t és a Meets_Stong_Integrity piros lett." -- ez nem piros lett, az sosem volt zöld, custom ROM-on biztosan. Jópár napja-hete kezde el a Google ezt, pont a Wallet frissítésével / Google Pay átnevezésével - hozzád most érhetett el. Mivel ráadásul ezen rendszeralkalmazások frissülése a háttérben történik még csak nem is láttad.
De mondok jobbat: a myRaiffeisen pl. külső, harmadik fél API-t hív meg az ellenőrzés végrehajtására (az infot összeszedi, leellenőrizteti és vagy piros vagy zöld, vagy megy vagy nen) és nem a SafetyNet-et nézi pl.. így pl. egyik napról a másikra ugyanaz az alkalmazás egyik nap zöld, másik nap piros.. aztán a harmadik fél frissíti a kis "felfedező algoritmusát" és mondjuk már a fejlesztői menü bekapcsoltságára piros.. vagy az USB hibakeresésre.. ebből meg az egyszeri ügyfail annyit lát hogy nem indul az alkalmazás.. mert "rootolva van"..
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2594 üzenetére
Ácsi.. írtam ha USNF van akkor a Play Service folyamatokat NE tedd DenyList-re mert nem tud működni rajtuk - az USNF maga veszi ki az X-et az említett folyamatok mellől, pontosan ezért. Ha kapcsolgattad akkor szinte biztosan meg is borult. Ha van USNF akkor Enforce DenyList és csak azt tedd DenyList-re ami elől el akarod "rejteni" a root-ot. A Wallet pedig más káposzta már, nem SafetyNet-et néz hanem Play Integrity-t amit egyelőre nem lehet átverni.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz niklebi #2445 üzenetére
Azért tettem itt fel a kérdést, mert az említett TWRP a Magisk felrakása után tette nem-bootolóvá a rendszert. De közben kiderült egy privátozás révén, hogy másnál ugyanez a felállás hiba nélkül teszi a dolgát. Úgyhogy igazán lövésem sincs már, mi kuszálja össze így a dolgokat...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2441 üzenetére
Ez vastagon nem Magisk kérdés, miért itt teszed fel?
Készüléked topikjában nem lenne több értelme?
Nincs olyan hogy megmarad egy recovery - max. ha AB rendszernél szórakozol a slot-okkal és nem oda boot-olsz ahova telepítettél.Milyen ROM-ról és milyen Android verzióról váltottál a Xiaomi.EU ROM-ra (ha erre gondoldál EU alatt)? Vagy csak frissítenél most? Persze hogy nem látszik a /sdcart (a belső tár) tartalma ha nem tudta feloldani, ezt is mondja a hibaüzenet. Ha a TWRP nem tudja decrypt-elni a belső memóriát a default_password (alapértelmezett) jelszóval akkor a TWRP még meg kellene kérdezze hogy adj meg akkor jelszót (amit a mintából kell "számolni") / más recovery-kben már a mintát (pl. OrangeFox* és visszaszámolja) de ha ilyet nem kér.. akkor az a TWRP nem valami megbízható. Flash-elni még lehet akár jó is, mondjuk egy USB OTG Pendrive-ról vagy egy kártyaolvasóról. De csak itt a fórumon is eléget látok ebből az skkk-ból hogy ne érezzem jónak..
* Itt az alioth ajánlott recovery gyűjtőkönyvtára amit a Xiaomi.EU fórumon szednek össze minden támogatott készülékhez. Ott van egy tegnap előtti skkk verzió, egy nem túl régi OrangeFox meg a hivatalos TWRP is, az miért nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2388 üzenetére
Dehogy kell. Ha a hivatalos forrásból származó Magisk van fent akkor dehogy kell törölni bármit vagy mókolni.. annyi kell(het) hogy a Magisk app-et kiveszed a rejtésből, frissíted majd rejted megint. Ennyi. Nem-Canary verziókkal utoljára majdnem másfél éve volt ilyen eset (a V22-vel, mikor kivezették a külön Magisk és Magisk Manager dolgot és csak egy Magisk app lett). De ez is csak egy párszor fordult még elő hogy kellett ilyesmit csinálni (Canary-n és|vagy különböző verziók közti átjáráskor (beta->stable; stable->beta)) és általában még erre sincs szükség. A Magisk app-ben ha frissítést látsz akkor frissítés gomb és követed az utasításokat (Direct install a preferált) és ennyi, profit. Ahogy visszanézem neked most Xiaomi.EU ROM lehet fent, abban annyi van hogy nincs addon.d, így neked kell gondoskodni arról hogy patch-eld a boot.img-t vagy flash-eld a zip-re átnevezett apk-t mert magától a ROM frissítés nem fogja megcsinálni. Szóval ROM zip leszed aztán a, kiveszed belőle a boot.img-t, megpatkolod, majd mész a recovery-be és ROM-ot felteszed majd install megint és img-t választasz, betallózod a patkolt boot.img-t és a /boot-ra flash-eled majd restart vagy b, flash-eled a ROM-ot és flash-eled a Magisk apk-t mint zip. Ennyi. Ha lesz teendőd azt a rendszer boot után a Magisk app majd mondja / írja.
-
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2213 üzenetére
Mar nem emlekszem (megkeresni meg nincs kedvem mert mar linkeltem, keresd vissza idopontra ha kell a release-ek kozt) hogy miota van ez a mukodes. USNF hasznalata mellett Denylist-re csak azt a nem rendszer app-et tedd amit MagiskHide-ra is tettel volna (banki app-et, ilyesmit). Az Enforce pedig legyen kikapcsolva. Es a Magisk azert frissult mert ezek szerint Canary-t hasznalsz.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2211 üzenetére
Nem, sajnos nem beszelunk el es a video is "regi" sajnos :/ Azert linkeltem es irtam amit irtam - frissult az USNF es a mukodesi modja. Azt a ket tetelt nem szabad listara tenni. Mindent intez az USNF de ha te a listaban BEkapcsoltad akkor pont ellehetetlenitetted az USNF mukodeset pont azokra a csomagokra. Magadat szivatod.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2209 üzenetére
Mondom, erre nem megoldas kell, ez az USNF miatt kell, irtam es linkeltem is miert. Szerint ez nem Magisk gond.
Ha kapcsolgattad a DenyList-ben a Google dolgokat es amellett hasznaltad a GPay-t az sjman okozhatja ezt, akkor viszont a GPay adattorles es ujra beallitas segithet.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2207 üzenetére
Használsz Universal SafetyNet Fix-et? Mert ez akkor nem probléma hanem "megoldás" - ha DenyList-re tennéd akkor -mivel mindent kilő vele kapcsolatban ami Magisk, modult, beállítást, mindent IS- így a Universal SafetyNet Fix "fix" se lenne rá érvényes, ez elvárt és helyes működés. Ha a GPay nem megy az nem emiatt van. SafetyNet-ed OK? Google Play Store cert OK? Ha mókáztál a DenyList-el meg az Enforce DenyList-el akkor lehet simán csak az a baja.. amíg az a cert nem OK addig a GPay se megy, viszont ha a SafetyNet-et megoldod akkor egy Play Store adattörlés + restart megoldja a cert-et. De.. Amúgy mi a GPay pontos hibája / hibaleírása? Mit csinál de nem kéne vagy nem csinál de kéne?
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2102 üzenetére
"Tehát ha telepítem a Shamiko modult akkor kicsit több mindent rejt el mintha csak a Zygisk lenne" -- így van, igazából elég sokmindent és konfiguálni se kell / nem is lehet.
"Az miért probléma, hogy félig-meddig zárt forrású?" -- egészséges szkepticizmus hogy valóban nincs benne ártalmas kód pl. Ha már root-ot bazirgálsz (amivel kb. mindent is lehet..) nem-e akar mondjuk "hazatelefonálni" (call-home, adatot kiszivárogtatni).. És mivel zárt forrású igazából nem tudod mit hogy csinál meg nincs is leírva se sehol. Ez nem igazán bizalomgerjesztő manapság.
"MHPC-ig meg csak Terminál szerkesztéssel lehet tökéletes." -- van, hogy nem nagyon van más út, vagy MHPC vagy a build.prop vagy valamelyik prop file szerkesztése kell.. de hidd el nem kell tőle tartani sem, pofon egyszerű nullázni is sőt magát a modult törölni és újra kezdeni ha még annyira se akarsz foglalkozni vele. Nem tudsz vele mit elcseszni igazából és nem is mindig van rá szükség.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2095 üzenetére
@Shamiko és az LSPosed:
LSPosed & LSPosed manager (shortcut):
Ha Xposed modulokat akarsz használni, pl. XPrivacyLua, Hide My Applist.. Igazából nem Magisk téma alapvetően csak egyes "rejtést segítő" dolgok igényelhetik a működéshez. Ezt nem tenném ide mert XPosed modul annyi van mint égen csillag..Shamiko:
A csapat aki az LSPosed-t csinálja (és jegyzi pl. a YASNAC SafetyNet ellenőrzőt is) előállt egy félig zárt forrású "MagiskHide" pótlékkal. Ez NEM arra való, hogy átrugdossa a készüléket a SafetyNet-en (arra ott van az USNF) hanem arra jó, hogy eltakarítsa a nyomait egyes app-ek elől magának a Magisk-nek, a MagiskSU-nak, libsu-nak, etc.. és kb. kitöltse azt az űrt ami a MagiskHide kivétele és a Zygisk bevezetése közt van, sőt, ki is egészítse újabb rejtésekkel az app oldali unorthodox, indirekt felderítések ellen. Csak hát félig-meddig zárt forrású. Az összefoglaló végén van egy összehasonlító táblázat amit még a héten tettem be hogy mi az amit a MagiskHide tudott és mi az amit a Zygisk - na, a kettő közti részt tölti ki az USNF + általában a Magisk app jegelése elég szokott lenni, azért az ritka hogy nem.. na de ha nem.. akkor jöhet a MagiskHidePropsConfig ha be kell hazudni egy készüléket (egy gyári ROM-ot) mert a ROM nem csinálja vagy nem csinálja jól.. vagy jöhet pl. a Shamiko.. és|vagy az LSPosed és a Hide My Applist LSPosed modul hogy el tudd rejteni az app listát (és ezáltal a telepített Magisk-et) egy-egy app elől.. Az összefoglalóból egyelőre azért hagytam ki pl. a Shamiko-t mert nem nyílt, a Riru-MomoHider meg 100% nyílt volt de csak Riru-val ment, dehát ugye tulképp' ebből lett a Shamiko.. és le is írja miért lett félig-meddig zárt (visszaéltek a kóddal, cheater app-ben lett felhasználva a kódja a megkérdezése / engedélye / említése nélkül, 100% kang-elte másik "fejlesztő", etc..). Nem tudom van-e így értelme betenni - mert amúgy power kis dolog ám - de végül akkor sem lett nyílt a forrása. A Hide My Applist meg LSPosed-al megy csak, így ezt se tudom lenne-e értelme betenni.Sőt.. vannak eleve alternatív Magisk build-ek is, pl.:
Magisk Alpha - ezt az LSPosed-osok csinálják:
Telegramon @magiskalpha
https://t.me/s/magiskalphaCustom Magisk - ezt a BitGApps készítője (TheHitMan) csinálja:
https://github.com/TheHitMan7/Magisk
https://github.com/TheHitMan7/Magisk-Files
Telegramon @magiskcustom
https://t.me/s/magiskcustom
- Van benne Zygisk
- Meghagyta benne a MagiskHide-t (csak bekapcsolt Zygisk mellett működik)
- Meghagyta benne a SafetyNet Checker-t
- Az eredeti Module Repo-t viszont ugyanúgy kivette (hiszen úgyis bezárt, a bot is halott vagy az lesz..)
+ a saját okosításai.. viszont a kód ott van GitHub-on.Aztán pl. a Fox's Magisk Module Manager (köszi JoHn123 #1917) ami szintén érdekes lehet mivel ugye a Magisk V24-ból kikerült a repo (mert be is zárt..) és ezt egészen szépen visszavezethetné: nemcsak az eredeti repo hanem a Magisk Modules Alternative Repository néven futó repo-ját is nézi + az Androidacy Magisk Modules Repository-t is, csak mivel mégegy olyan app amire minek lenne szükséged ha nincs Magisk/root így ez előbb-utóbb megint majd valamilyen rejtést fog igényelni.. csak hát minek rejteni ha egy-egy modul zip install után ha ott van a modulban az updateJson akkor maga a Magisk app is meg tudja nézni van-e frissítés.. szóval imho repo-nak elég egy honlap is.. esetleg a Manager-t is jegelni, hetente indítani hogy van-e frissítés..
-
Digitalpimp
senior tag
válasz niklebi #2051 üzenetére
Mint ahogy a TG egyszer nekem javasolta, ami működik nem javítjuk meg. Én még mindig 22.1-en vagyok, amit használok (Revolut, UC banki app, Telekom app) megy minden, addig nem is nyúlok hozzá, amíg nem lesz muszáj.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #2057 üzenetére
Ugyan off de van pár módszer hogy lehet előszedni a gyári Android app kezelőt, akár külön app nélkül is, relatív egyszerűen:
Google Play > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re -> lent a menüben kapcsold be a rendszerapp-ek megjelenítését
- vagy -
Google Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher > All activities > Settings > Installed apps nevű activity
Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat.
Meg megoldja az SD Maid is (ahogy írtad), Titanium Backup, Swift Backup, etc..
Van még két app amit tudok ajánlani:
Redmi System manager - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelője
Hidden Settings for MIUI - ezzel elérhető a "sima" Android rendszer app kezelőjén kívül a teljesség igénye nélkül pl: értesítéstörténet, app akku optimalizálás menü.. meg még vagy 10+ menü ami alapból a MIUI féle Beállítások app-ban nem érhető el (mert kigyomlálták). -
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1998 üzenetére
Igen, a Xiaomi.EU-nal ugy kell eljarni ebbol a szempontbol, mintha gyari lenne (nincs benne addon.d). En megcsinaltam a frissitest, lement, megcsinalta maganak az app es a Magisk frissitest is a direkt modszerrel (patch-eli es fel is teszi maganak + reboot), minden maradt es mukodik tovabbra is.
Meg ha mar van custom recovery.. elotte csinalsz backup-ot a boot-rol, megcsinalod a frissitest aztan ha gebasz van visszarakod.. vagy eleve azt a patkolt boot img-t amit elotte felraktal legutobb.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1923 üzenetére
Rosszul. Az eszközvédelmi funkció itt nem a bootloader zártsága hanem a lehetőség a nyitásra. Nem tudod úgy nyitni hogy az nincs bekapcsolva, bekapcsolni meg csak úgy tudod ha be tudtad magad verekedni a fejlesztői menüig (vagyis be tudtad boot-olni a készüléket és fel is tudtad oldani tehát ismered a kódot/egyezik az ujjlenyomatod/arcfelismerés..).
Ha kikapcsolod akkor pl. nem tudsz fastboot-ba boot-olni - gyári ROM-on, legalábbis régen. Ha a Xiaomi Security app optimalizációt választod akkor az pl. kikapcsolja a fejlesztői menüt és azon belül is visszaállítja (alapértelmezettre az összes értéket, vagyis) kikapcsoltra az OEM unlock-ot (is). Ez egy engedély arra hogy nyitni lehessen, semmi más. Xiaomi.EU-n meg már amúgy is teljesen mindegy milyen állapotban van és ahogy linkeltem is a Xiaomi.EU dev. is azt írta hogy nincs semmi funkciója. -
szlaci888
aktív tag
válasz niklebi #1912 üzenetére
Igazából, illett volna azonnal írnom a probléma megoldódádáról, de kicsit elúsztam a melóval meg otthoni dolgokkal, 3 napja a Pixelt se volt időm a kezembe venni...
De igen megoldódott a problémám és köszönöm szépen mind a kettőtőknek a segítséget.
Nem csináltam rosszul, ami a videóban volt, de a fő probléma ahogy én látom az USNF 2.2.0 verzió használata volt, amit írtál is leírásodban [link] és persze megcsináltam a deny listes dolgokat is, de ezekután nem néztem utána, hogy van-e ebből frissebb verzió, na erre hívta fel figyelememet crok, azt feltettem, újra beállítottam a deny listet és már ment is!
A nagy tanulság, amire crok erőteljesen fel is hívta a figyelmemet, hogy ha megnézünk egy videót vagy egy leírást (amikből többet is megtettem) akkor meg kell nézni, hogy az ott ajánlott szofverekből van-e frissebb verzió, főleg a legfrissebb A12 használatakor!
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Laci[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1901 üzenetére
Sose a videók meg leírások alatt levő összevisszalinkeltfeltöltött modulokat kell használni hanem a friss modulokat és friss verziókat (Magisk Canary + USNF), aktív Magisk-ben Zygisk bekapcsolása + Enforce DenyList és a DenyList-ben kellett DenyList-re tenni a Google Play Services alatt a
com.google.android.gms
éscom.google.android.gms.unstable
tételeket majd törölni a Play Services (opcionálisan Play Store) adatait teljesen és restart, majd a kártyát hozzá kellett adni és ment. Gyak. csak annyi hogy az összefoglaló gyorstalpaló 10. pont és a benne levő video. -
-
szlaci888
aktív tag
válasz niklebi #1891 üzenetére
Kösz a videót, megnézem majd, annyira tudok, hogy meg fogom érteni.
Igen, felveszi a kapcsolatot a bankkal és megérkezik az SMS is, beütöm és elfogadja, eddig működik. A Gpay teljesen kék a Deny listben, engedélyeztem mindent.
Megpróbáltam azt is, hogy a George appban kitöröltem a kártyás a GPay-ből és onnan újra hozzáadtam, mint akapértelmezett kártyát a fizetéshez, minden szépen végig megy és a végeredmény ugyanaz!
Meglátjuk mit csinálnak máshogy a videóban, megpróbálom majd aszerint is.
Kösz!
Laci -
-
szlaci888
aktív tag
válasz niklebi #1888 üzenetére
És nem!
Ugyanaz a végeredmény!
Végig csinálom, de nem változik.
De vannak furcsaságok számomra: a Magisk Deny listjéből eltűnik a google play services és a framenetwork is egy újraindítás után, már 2x tettem vissza.
Két féle Safetynet checker is elfogadja, de a GPay ezt adja:
Mi a jó fenét csinálhatok rosszul?
Help me!!! -
szlaci888
aktív tag
válasz niklebi #1884 üzenetére
Szia,
Magisk 23016 van rajta.
Csak azzal volt hajlandó megcsinálni a boot.img patchelését, lehet a gyári állapottal kellene kezdenem?
De megnézem majd a videókat, köszönöm szépen.
Egy kérdés előre, kezdjem ezek után megint egy hardver reset után, hogy tuti legyen?
Laci[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1859 üzenetére
És ez így teljesen rendben is van! Mert ezer féle rendszer és ROM van, nyilván nem tudom hasra megmondani kinek mi van és mi lehet. De jó ha tudod, hogy ha megint billen majd a vödör akkor lehet a te rendszered se megy majd át. Inkább előre mutatok mint visszafelé. Valamint nálad is fent van az MHPC - de pl. azt nem mondod mi van benne beállítva, a te készüléked is Nougat-os volt valaha és custom Android 8, 9, 10, 11 és 12-n is el tudom indítani a Telekom alkalmazást a mido-mon pl. ami ugyanúgy Nougat volt valamikor (meg említeném a linkelt hsz-t az OTP-ről ami A12). Viszont se abban se a mido-ban sincs még gyárilag Treble miatt külön Vendor partíció, se gyárilag az újabb fajta Trusted Execution Environment (TEE), ezeket rém egyszerű átverni és basic attestation-re kényszeríteni (arra egy jól megírt ROM-ban simán elég a Magisk V23, az MHPC force-basic-el, a MagiskHide meg a Magisk app elrejtése, mármint hogy SafetyNet-en átmenjen basic-el), de pl. a TEE változtatást az Oreo és a gyárilag Oreo vagy feletti készülékek és gyári ROM-ok hozták meg (vagyis pontosabban az, hogy a Google bizonyos elvárásoknak megfeleltetés után mondta rá az áment a készülékekre és csak úgy kerülhetett rá gyárilag Google alkalmazáscsomag (pl. új TEE, új keystore..)). Úgyhogy nagyon nem ugyanaz a káposzta a Mi Mix 2 Pie-al meg egy mai modern készülék ami gyárilag A10 vagy felett jött ki.
Plusz neked pl. szerencséd van a BusyBox miatt hogy azt egy root kereső app-ed se keresi. Mihez kell egyébként ha megkérdezhetem? -
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1796 üzenetére
Nem lehet maskepp, a kernelt (es benne a ramdisk-et) meg kell patkolni. Ha van custom recovery akkor flashelheted is a patkolt img-t vagy flashelheted a Magisk-et "siman". Milyen telefon meg ROM ez pontosan? Ha custom.. es van addon.d tamogatas.. akkor a ROM frissites megoldja hogy maradjon a Magisk.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1793 üzenetére
Ha A12-re kell akkor amúgy is Magisk Canary kell majd a Zygisk miatt már, ha gyári ROM akkor elég a Zygisk verziós USNF és nemigen fog kelleni az MHPC. Custom A12 ROM esetén minden is lehetséges.. pontosabban akkor MHPC-vel igencsak be kell majd hazudi egy készüléket a megfelelő prop értékekkel, de ezt ROM-ja válogatja.
De.. Az a Busybox.. az mire kell egész pontosan, valami amit használsz root-al kifejezetten igényli hogy modulban legyen fent? Azért kérdezem mert nagyon régóta (cca. 1.5 éve) van a Magisk mellett gyárilag "rendes, teljes" busybox (Magisk V20.4 óta (>1.5 éve) ugyanaz az osm0sys féle busybox van a Magisk mellett mint ami a busybox-ndk modulban is van) és a modulok is azt kellene használják alapból. Ha felteszed a busybox modult azt egész könnyen kiszúrja majd jópár app alapból. Vagy az nem gond?
-
lovi27
addikt
válasz niklebi #1736 üzenetére
Google Mobile System (gms) amit itt említett crock, de a yt videóban is azt állítgatja a gyerek.
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1712 üzenetére
A Xiaomi.EU AFH recovery tárhelyén van az Alioth-nak TWRP-je.
Úgy értettem hogy nem takarít ki rendesen hogy az uninstaller-el törlődik pl. a /data/adb vagyis a Magisk adatai modulostól mindenestől és a modulok uninstall script-jei is lefutnak ("eltakarít"). Ha csak a boot.img-t teszed fel akkor attól még a Magisk könyvtára fent marad a /data/adb-ben - na ezt pl. TWRP-ből törölheted ha mount-olni tudod a /data-t. Nekem az a fura, hogy szerintem a ROM egyébként is tudja magától is átverni amúgy a SafetyNet-et, itt is még Magisk mellett is azt írtad hogy cts OK, akkor nem hiszem hogy Magisk volt a baja. Most nyilván valami már nem jó mert meg is bukik SafetyNet-en (gondolom, mert nem írtad, azt se hogy a Play szerint certified vagy nem). Külön is telepítettél Google Pay-t amúgy, Play-ből?A hosts használat meg a mentések miatt még megértem a root-ot de a Titanium Backup-ot már nem. Android 12-re meg főleg. 2019 Novemberben volt utoljára frissítve, azóta min. 2 Android főverzió jött ki és már az Android 10-el is meggyűlt a baja, nameg a split APK-kkal (nem is tud menteni, se visszaállítani APK-t.. max installálod az app-et és visszaállítod külön az adatot). Ha jobb kell akkor Swift Backup, ha zavar hogy kell hozzá Google account akkor OAndXbackup (letöltés GitHub-ról).
-
-
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1708 üzenetére
Torolni ugy tudod hogy a MIUI ROM-bol keszeded a boot.img-t es flash-eled a /boot particiora vagy siman flash-eled a teljes ROM-ot.. de az nem takarit fel, de ha az APK-t atnevezed uninstall.zip-re es azt flash-eled az fel is takarit (osszefoglaloban le van irval).
A Play Store-ban jobb felul van a fiokod ikonja, ott pedig Settings esigytovabb'.
[ Szerkesztve ]
-
-
lovi27
addikt
válasz niklebi #1702 üzenetére
Szerintem a stabil Magisk nem megfelelő az Android 12-höz. Még májusban adták ki amikor talán béta volt. Leírva jelenleg a Canary változat támogatja. Bátran próbáld ki.
A Download résznél kattints a Magisk Canary feliratra és megkapod a 23014-et. -
crok
Topikgazda
válasz niklebi #1696 üzenetére
cts OK, SafetyNet OK -> ez szerintem nem Magisk gond lesz, a GPay nem nez semmi mast.
Uj a ROM, ez meg lenyeges lehet: Settings - Connection and sharing - NFC - Secure elements - ez itt HCE? Aztan a Contactless payment - Payment default - ez a Google Pay? Meg a Use default - az Always use default vagy Replace default? (Alahuzottal szerintem mennie kellene).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest