Hirdetés
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Pörgetni kell, hogy menjen az biztos, aki turbóhoz szokott annak biztos, hogy lomha, de azért el lehet vele közlekedni

Qru: sedanból szerintem nem volt 1,4t csak 1,4 szívó, 1,6 diesel, meg 1,6 benzin automatával, gondolkoztam egy tipo sporton, de akkor pont nem lehetett kapni, szerintem tökre jó áron van -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás
üzenetére
1.4T-vel jo lehet az.

-
rbalint88
veterán
válasz
Paxker315
üzenetére
Meg az oket eteto neni-bacsikat is.
De a varjak se semmik, csomoszor puffogtunk mar asszonnyal, hogy akocsogturistak, meg a szemetet se kepesek kidobni, aztan egyszer lattuk, hogy a varjak kapjak szet a szemetest
Meg erik egy nyestcsapda beszerzese is, de csak elvefogo jo, mert sok a macska is. -
AMD Power
titán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Így már mindent értek!
-
pècsimunkás
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Előbb kipróbáltam jó barátom Tipoját.
1,4 szedán, mint a tiéd.
Többször is írtam, hogy nagyon jól néz ki a Tipo, főleg a szedán.
Vezetni sem rossz egyébként, de nagyon lomha.
Ezt leszámítva a kinézet, anyaghasználat, kezelőszervek rendben vannak.
Jó autó, jó ár- érték arányban
! -
bulikavagyok
nagyúr
Kb két hónapja nulláztam a számlálót, ennyi idő után így néz ki a fogyasztás:
Benzinnel jóformán csak városon kívül mentem (Miskolc-BP oda-vissza kétszer, illetve három-négy rövid "csapatás" a Bükkben), napi szinten Miskolcon csak villannyal járok. Erre a célra hibátlan egy ilyen autó. Valószínűleg egy kicsit fájó szívvel fogok visszaülni egy tisztán benzines autóba.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem gaz en anno 4.5k km-nel csereltem 1 gumit. Olyan keveset kopik ennyi ido alatt normal hasznalat eseten, hogy meg 4wd eseten sem gaz.
-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Füvet nyírtál?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Megaludtunk az osztrák-német határon, tegnap délben értünk haza.
A kerékőrkulcs átkerült mostantól a könyöklőbe.
A gumi jó, valóban pont olyan (Conti PremiumContact6 205/55 R17 Y XL) mint a mostani szett volt (márciusban vettem, 3600km volt benne, remélem ennyi futásnál még nem probléma hogy csak egyet cseréltem). A különbség csak a gyártási hét, a másik három 2021 8. hét ez 2020 48. hét.
Centír nélkül rakták föl, rázott is a pedálsor a hazaúton mint a fene, tegnap elvittem gyorsan a gumisomhoz (mielőtt elmegy ma a medvéktől való félelménél nagyobb magyarságát ápolni Erdélyországba), kicentírozni, csak a faluban tudtam kipróbálni, 100-nál gyorsabban nem mertem, de vajpuha a futás, nem ráznak a pedálok. -
válasz
kisza25
üzenetére
Egyszer-egyszer marad rajta, esetleg kijön nullára, többször bukó.
Úgy tartom, hogy havi 50 ezer mínuszig belefér.
Az elmúlt közel 8 évben a 7. saját autót használom, mindegyik frankó, szeretnivaló gép.
Megpróbáltam feleleveníteni a szaldókat, beleszámoltam az átírási költségeket, az azonnali, valamint az értéknövelő javítások költségét. Viszont a folyamatos karbantartás költségét nem vettem bele (pl. ha 2 évig megvolt, akkor a "köztes" szerviz nem tárgya a kalkulációnak), az amúgy is jelentkezne. Amennyiben a mostani autómat - amit megítélésem szerint jól vettem - 6 M-ért adnám el idén ősszel, úgy 8 év alatt mínusz 400* ezer forint az egyenleg. Idén nem tervezem eladni.* Aztán lehet, hogy 500...
-
válasz
stickermajom
üzenetére
júni 6.-án 484-ért tankoltam a 100-ast, az volt szerintem az all-time legdrágább eddig nálam
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha ügyes vagy (és szerencsés) akkor anyagilag is megérheti! De ez autóvásárlás nekem soha nem arról szólt, h "anyagilag megéri-e" vagy sem. Az utóbbi években jóval többet járok biciklivel (és gyalog) mint autóval, szval az autózás nekem inkább csak egy "költséges" hobbi. Imádom az autókat és amíg tehetem, szeretnék minél több típust kipróbálni. Van egy szám a fejemben, h mennyit vagyok hajlandó erre szánni éves szinten, e szerint próbálom két-három évre előre megtervezni, h milyen autókat vegyek majd. Az előző autómnak mondjuk majdnem 300k volt az átírási költsége, volt egy kb 100 ezres kötelező szervizen is, de a koronavírusnak köszönhetően még így is pluszban szálltam ki belőle 9 hónap után. Látva a jelenlegi helyzetet ez ennél a hármasnál sem tűnik lehetetlen küldetésnek. Ennek az autónak egyébként a zöld rendszám miatt minimális volt az átírás költsége (talán csak a forgalmi pár ezer forintos díját kellett kifizetnem átíráskor), illetve egyelőre ingyen tudom tölteni, és szervizköltsége sem lesz az elkövetkezendő másfél évben. Ha pár hete odaadtam volna az eddigi legkomolyabb érdeklődőnek, a jó beszálló miatt majdnem hét számjegyű pluszom lett volna rajta. De nem adtam, és nem fogok a kardomba dőlni ha 10-12 hónap után mínuszban fogok kiszállni belőle.

Magnum: Az autó gyönyörű, de a felni szerintem is lehetne nagyobb.

-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Én olyat hallottam már, hogy valaki pont azért csinálja ezt, hogy ne kelljen költeni a kocsira.
Egy olyan sztorit olvastam pár éve, hogy valaki mindig vesz 2 millióért egy 7 éves autót, egy fillért nem költ rá, nagyon max olajat cserél de semmi más és eladja ugyan annyiért 8 évesen majd újra 7 éves. Ez mai árakon már nem működik. -
kisza25
félisten
Hyundaira manapság egyre jobban oda kell figyelni
Megvette a robotkutyák gyártóját a Hyundai -
Magnum_
nagyúr
A _meg cumisuveg es gumislepedo kell_ kort meghosszabbitottam es jatszottam picit
Szerintem egesz turheto, felnit megprobalom jovo heten megoldani, meg a oJajcseret.
[link] -
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Ezt ugye nem az Astra zabálta fel mind?
-
kisza25
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Én 2016-tól 5db autót birtokoltam, mindegyik kb 1évet volt meg, inkább azt mondanám, hogy arra jó, hogy ki tudtam próbálni ennyi fajta autót és 1 év/ 10-12ekm alatt már kapni egy képet egy autóról, hogy az milyen. Mindegyiken buktam, mert én mindig leszervizelek mindent. Az ibizán cseréltem fékeket, kipufogót + a normál szerviz, kb 200eFt-ot költöttem rá gumival együtt, de azt annyiért adtam el, mint amennyiért vettem. Az újabb autókon főleg az értékvesztés volt.
2013- as i30sw 450eFt buktam rajta 1év alatt
2015-ös i20 350eFt buktam rajta 1év alatt
2018-as fiat tipo 450 eFt buktam rajta 1,5 év alatt
2010 seat ibiza 200eFt buktam rajta 1év alatt.
De ügyes vagy, mint focvis, akkor még nyerni is lehet a dolgon -
válasz
AMD Power
üzenetére
Ha aktívan foglalkozol vele lehet úgy csinálni, hogy az éves 5%-os hozamot röhögve vered.
Szerintem időarányos munka/haszon mutatója jobb mintha vennél egy ingatlant és kiadod.
Mindemellett járhatsz normális autóval és nem terhel az értékvesztés.
Ha így nézzük nagyon-nagyon megéri. -
AMD Power
titán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
"Megéri"megvenni és csak pár hónalig használni egy autót? Átírás, kötelező szervíz szb, azt pár hónap múlva eladni!? Tényleg nem tudom, azért kérdezem.
-
fant0mi
őstag
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
A topikhoz meltoan, egy tolatokamera.
-
-
fogyi volt mar ma vagy csak szemetelitek tele a topikot?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ma majdnem beleszaladt egy ketszazas az autoba: bp-szomor-bp-dunakeszi-urom-ikea az orson majd haza, nyilvan vegig klimazva 5.8, rohadt jo. mar csak azt remelem, hogy ma meg volt ervenyes palyamatrica a kocsin
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
De a jarvanyugyi keszultseget december 18-ig hosszabbitottak meg, ugyhogy szerintem varhato, hogy a veszelyhelyzetet is meg fogjak meg.

Meg mindig fura az amcsi kiosztasu X230-cal gepelni, foleg a z es az y nem a baratom.

-
-
Skacok, a vészhelyzet most hosszabbítva lett? Most nézem, hogy asszonynak 06.03-kor lejárt a műszakija.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Tiéd hűti az akkut? Ha igen, klímát használja hozzá? Egy ellenőrzést lehet megér, ha mások nem tapasztalnak ilyesmit

-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszi! Három hónapja vettem, igazából nagyon szeretem, de mivel max egy évre tervezek vele ezért folyamatosan hirdetem. Pár hete majdnem elvitték tőlem (minimális alkuval), de végül nem adtam oda.
-
szőröscica
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Hu, nagyon szep az autod, most latom a hirdetest. Miert adod el?
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Az én hármasom sem érzékeny a magas külső hőmérsékletre. A legnagyobb hőségben is maxon végigmegy a töltés.
A klíma távoli vezérlése tényleg a legnagyobb királyság! Soha nem volt még olyan autóm ami tudta volna ezt a funkciót, pár hónapja használom csak, de most úgy érzem, h alig tudnék élni nélküle.
Pedig szinte kizárt, h a következő autómban is benne legyen ez az extra.
-
szőröscica
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Erdekes, hogy ez a BMW-nel ilyen rosszul van megcsinalva. Az Ampera a legnagyobb melegben is siman tolt, max. bekapcsolja a klimat (sot azt feltoltott allapotban is csinalja, ha be van dugva es nagyon meleg van, huti magat).
Nekem igy mindig be van dugva, csak ha vihar jon, olyankor huzom ki.
Es a taviranyitos klimazas is nagy kiralysag, a heten kellett rohangalnom kicsit ugyet intezni, mindig huvos autoba ertem vissza. Meg a vegen megtartom.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A bánat tudja.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az szep!
De meg idoben eszrevetted az a lenyeg. Meg hogy sikerult csereltetni a gumit. -
Munez és Qru:
Az irídiumost írta elő a Lexus ehhez a motorhoz, sima gyertyát nem is enged beletenni. Gondolom a benzineshez képest magas (12:1) kompresszió miatt, vagy a fene tudja
-
kisza25
félisten
Úgy tűnik megúszta az autó a tegnapi jeget

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az, lepattant a festék.

Nálam semmi sem fakul, 17 éve polírozok.

-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Jobb mintha az autópályán ereszt le. (A kerékőröket inkább szedd le.)
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szép kis kálvária :(
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Welcome home

-
kisza25
félisten
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az szép, de minden jó, ha jó a vége

-
T0mBd1gg3R
veterán
Tegnap 5 körül elindultunk végleg Magyarországra, bementünk még Ludwigsburgba a börgibe mert már rohadt éhesek voltunk, dél helyett fél4-re jöttek a szállítók. Odafele mondom álljunk meg egy benzinkúton felfújom a gumit, ne fogyasszon már 1000 kilométeren sokat ha puha. Pont végeztem 3-mal, a negyediket fújom kátom egy kurvanagy csavar mintha belecsavarták volna, pont az oldalfal meg a futófelület élénél. Kopott már, biztos benne van pár napja, nyomás megvolt. Tetőig pakolt csomagtartóval és bal hátsó üléssel, elindulva Magyarországra, visszaút nincs, a lakáskulcsot az asztalon hagytuk a főbérlőnek, az ajtót rácsuktuk. Bemegyek az ATU-hoz, nézi, ő ezt nem javítja túl szélen van. Gumija 205/50 R17 nincs. Átmegyek szembe az ATZ-hez, ott sincs ilyen méret. Pótkerék van (egy téli) de tömve a csomagtartó. Elindultunk szép lassan, péntek 18 óra. Csak bemegyünk a reptérnél egy másik ATU-hoz. 18:25, 7kor zárnak, utolsó esély. És van nekik méretben ugyan ilyen Conti PremiumContact 6! Meg volt valami sajátmárkás is. Beállok, fölemelik a kocsit. Nézi. Kerékőrkulcs? A szájbatekert nyavaja egye meg, csak van valami célszerszámotok, vágd le a picsába. Kipakoltunk az udvarra mindent, kivettem. 5 perc alatt megcsinálták 132,6 euró, ami otthon 3 óra volt bepuzzlizni stresszhelyzetben 3 perc volt ki 5 perc be.
-
Ez a hónap erős volt hétvégi utazásokban, majd' 200L üzemanyag elfogyott

Pont ahogy hazaérek, időszerű is lesz az olajcsere (155-nél volt, 164,5-nél járok most). Ezzel együtt gyertyákat is cserélek, 120-nál voltak legutóbb és múltkor elég jó áron tudtam venni gyári Toyota (Denso) irídiumosakat. Reméltem, hogy az EBC szettek is megjönnek előre-hátra és a féknyergek festésével egybekötve azt is megcsináljuk, de úgy néz ki csak olajcsere lesz a program így. Lassan egy hónapja úton vannak a fékek
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Itt semmi se volt, kis szellőcske, azt szevasz. Még a locsolót is lejjebb vettem, mondom nem kell majd annyi lé a fűnek ha kiszáradna reggelre az érzékelő... Az autó ül a krvameleg garázsban és be se dugom tölteni, mert fix hogy túlmelegszik és leállítja a töltést
Kint nem hagyom mert jön a nyest és megrágja a 16A kábelt, nem csak ő sül meg de az autó is.
Imádom a nyarat... -
stickermajom
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Igen, látszólag megússzuk. Google 20mm esőt jósolt, de már korrigálta magát.
Gratulálok Magnum_!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Én úgy látom, hogy a nyugati aggló egyelőre nincs annyira veszélyben.
-
MC Pite
veterán
Kb három hete meggy és ropogós cseresznye méretű jég esett, szerencsére a 208on meg maradt nyoma. [kép]
-
kisza25
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Majd csak reggel, de remélem, hogy nem lesz mit, ahogy meghallottam a kopogást rohantam ki, elő volt készítve még a munkavédelmi sisak is

Tudtam, hogy lesz jég, de olyan szél volt előtte szárazon nem maradt meg a takaró rajta, amúgy rongyá áztam 2perc alatt, nem semmi hogy esett -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Projektor topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GLS
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eladó Abit Radeon 128MB videokártya
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest