Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
Napi miértnevegyélpróbaautót: R rendszámú Mercedes GLE, felmatricázva az egyik nagy kereskedő emblémájával, ergo valszeg próbaautó, pár ezer km erejéig a szalon vezetői járnak vele, napközben pedig ezekkel mennek próbautakra, a pár ezer km letelte után pedig eladják ezeket 1-3 milliós kedvezménnyel “kvázi újként” (legalábbis az Audi BMW így működik). A sztori alanya tehát az említett GLE, melyben a sofőr a Békásmegyer-Nyugati pu-Margit híd budai hídfő útvonalon bőszen dohányzott...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Ha már szóba került a Bugatti...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
máyköl
üzenetére
Defend Car Protect-et nézted? Váratlanul és előre nem látható esetben... hát ezt jó lenne ha részleteznék, hogy pontosan mit takar.
mod:
Amúgy a SmartCasco is jó kis szolgáltatás.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Casco és kgfb topik van, de ez nem teljesen az:
Valakinek van esetleg tapasztalata kiegészítő biztosításokkal?
Szemezek eggyel (Defend Insurance Group), ha minden igaz kb. 80-90k mátyás egy évre, kopó dolgok és kötelező alapszervizek a tulajdonos költségei, minden mást számla ellenében fizet a biztosító (motor, kuplung, hajtás, üzemanyag rendszer, kormánymű, hűtőrendszer, váltó, fékrendszer, elektromos alkatrészek, stb.). -
EQMontoya
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Ezt honnan? Kell!
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_
üzenetére
Látod ő is tudja mi a jó és rendel egy új autót, egy olyat, amit szeretett volna
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak Ő nem 3,8M ért, hanem, 3,5 milliárdért vette
-
válasz
stickermajom
üzenetére
A zsírkréta nem jön le "semmivel", meg kell vele küzdeni rendesen.
Ami biztos van otthon: alkoholos filc, ez persze lejön oldószerrel, de normál mosással nem, írd a felni belső oldalára, vagy ha dísztárcsa takarja, bárhová. Gumira inkább zsírkréta. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok
Octavia 3 fl, 1,6 cr tdi van valakinek? Fogyasztás pályán 100-130 között hogyan alakul?
köszi -
EQMontoya
veterán
válasz
bbubby00
üzenetére
Ja, de nem vonod ki fel evre...
Novemberben meg siman cabrioztam 15+ fokban, most meg mar siman eloveheto. Szoval 3-4 havi biztositast + sulyadot lehet sporolni, az inkabb csak 10-15k, amibol meg lejon a kivonas dija es az utana rohangalas.
Raadasul en eves szinten fizetem a biztit, tehat rugdoshattam volna a biztositot, hogy erdekmulas okan szuntesse meg a szerzodest, kuldje vissza a fennmarado osszeget, majd szezon elejen kothettem volna ujra... Felesleges macera.
-
bbubby00
őstag
Amúgy most gondolkoztam, h télire kivonathattam volna a kocsit a forgalomból... És most meg vissza, mikor kihozom. Na már mind1

-
EQMontoya
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
Hat az 2019-es MX5-ot (184 lovas) szivesen megvennem ujonnan, meg is tudnam, de itthoni fizetesbol 9M-ert autot venni, az szerintem irracionalis.
A modern also-kozepkategoriaban (Ceed, ilyesmi) meg annyit latok, hogy 1-2 literrel kevesebbel elmenne egy 1.4 turbo, mint a mostani IS-em, de kenyelemben nem adna sokkal tobbet (ok, kicsit tobb fedelzeti elektronika lenne), elmenyben viszont kevesebbet. Nyilvan az aktiv biztosaga jobb (tobb lufi, merevebb), a passziv (fek, futomu ura a helyzetnek) mar nem biztos. Viszont ra kellene dobnom vagy 3 millat, ennel azert sok jobb otletem van.
-
kisza25
félisten
válasz
Magnum_
üzenetére
neki valószínűleg egy tipo nem okozna örömet, olyan új autóra gondoltam amit tényleg szívesen birtokolna.
Én egy tiponak is örülni tudok, semmivel sem érzem rosszabbnak, mint a kia pro ceedem, csak sokkal praktikusabb az 5 ajtós mivolta miatt, meg attól azért többet tud mindenben, kivéve a belső anyagminőség az kb ott van a 2011-es kia szintjén, van amiben alatta. Hangszigetelése viszont jobb, meg a 6-os váltó, meg ugy +4 lufi ahhoz képest + merevebb karosszéria és azonos súly.
veyron nem kellene, nem tudnám mire használni, azt eladnám és vennék belőle valami értelmeset
, mondjuk egy apartmanházat a parton, tudom is, hogy melyiket érné meg
-
Magnum_
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
Nem lehet ezt elmondani, ezt meg kell tapasztalni, kívánom neked, hogy legalább 1x az életben átélhesd az új autó feelinget
van egy olyan sanda gyanúm, hogy EQM tudna venni egy új Tipo-t, ha akarna

nekem gyártották, olyannak amilyennek én akartam
mintha egy sorszámozott, limitált szériás Veyron-ról írnál...

-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Én egyébként a gumi belső oldalára szoktam írni krétával
-
stickermajom
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Nekem az adja a pluszt, hogy ismert az "előélete", nem kell aggódnom, hogy valami kibukik rajta. Kivéve persze, ha a trélerről leállás közben nyomták vele az ürespadlót, de mindent nem lehet kivédeni.

Többieknek köszi a felni feliratozásra a tippeket, igazából Saint_ megoldása lenne talán a legjobb. A címke, kréta, stb. lejön mosás közben.
-
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Pedig nagyon jó érzés, mikor neked gyártanak le egy autót rendelésre

Az a baj vele, hogy függő leszel, kerestem ugyanazt az érzést, vettem a 3 éves i30-at, meg a 2 éves i20-at, de nagyobb örömet okozott a megfelelő autó keresése, mint maga az autó amikor megvettem, napi szinten hibákat fedeztem fel rajtuk és egyre kevésbé tetszettek, pedig nem volt velük komolyabb baj.
Nem mondom, hogy a tipo tökéletes, de ez az én autóm, nekem gyártották, olyannak amilyennek én akartam, a rendelés utáni várakozás, tisztára mint gyerekkorban a karácsony, én járattam be, pontosan tudom hogyan lett/van használva, sosincs pörgetve hidegen...
Nem lehet ezt elmondani, ezt meg kell tapasztalni, kívánom neked, hogy legalább 1x az életben átélhesd az új autó feelinget
-
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ha adnak is ajándék télit, biztos, hogy nem felnire szerelve.

Mikre gondolsz, mikor a szőnyeg nem jár alapból az autóba, meg a láthatósági mellény, meg elakadásjelző háromszög, meg eü csomag, hanem ezeket jobb esetben ajándékba adják (én kaptam), rosszabb esetben még azt is bele kell rendelned, vagy utólag venned, ha átvételkor szembesülsz vele, hogy nincs benne.
Nem sok új autót vettél még igaz?
Vater meg én eddig 11-et, ebből 7-nél voltam ott a teljes procedúra alatt.
Nekem az 5 év ingyen szerviz volt ajándékba, meg vittem télit azt ingyen átrakták, meg kaptam bele szőnyeget (választhattam szövet, vagy gumi) meg adtak egy csomagot amiben volt eü csomag, háromszög, meg láthatósági, persze kiemelve, hogy ajándék. Amúgy nem jótékonysági intézmény, a köztes olajcsere sem lesz ingyen, mert az nem előírás.Saint_: ja, i20 15" 55eFt/db, 16" 65eFt/db
A topora olcsó volt 140eFt a 16" és 215 a 17" -
footy
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
2 hónapja vettem az autót+ egyből téligumit rá, neharagudj, de még nem vettem hozzá mégegy garnitúra felnit, én kérek elnézést
de ha vettem volna hozzá akkor is gumishoz kellene mennem, hogy rárakja a nyárit.
Amúgy meg nem fogok venni hozzá, nincsen benne TPMS szenzor így 6 eFt megvan a csere, hozok egy kávét addig magamnak, meg a szerelő havernak és dumálunk, tudod emberi kapcsolatok
Egyébként te hogyan centírozod ki a kereket?
-
kisza25
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Holnap nem jó az embernek, csütörtökön megyek olajat+szűrőt cseréltetni Siófokra, utána meló.
Pénteken meg a kedvencem: valamikor ideér a gázszerelő (ezek akkora kiskirályok, a környéken az egyetlen aki vaillantot szerel/szervizel)
Szóval maradt a hétfő
EQMontoya: mert nincs felnin? Ja meg emelőm sincs, mert ehhez javító készlet+ kompresszor van.
Jó mondjuk a golfban van, de átgumizni akkor sem fogom. -
Magnum_
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
vannak annál jobb megoldások.[link] pl.
nekem a fenire ragaszottak pici matricát Németo.-ban (majd le kell kaparnom sebbenzinnel)
-
bbubby00
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Gyereknek elkoboztam a krétáját, amivel az aszfaltot szokta firkálni. Teljesen optimális erre a célra
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Tegnap feldobtam a nagy tavaszi mosással egybekötve. 20Fokban már túlzás volt a téli. Este is 11be jöttem haza.
Tudom lesz még hideg de kevesebbet. -
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Én is agyalok rajta.
De: 15-én megyünk Bécsbe, osztrákoknál mintha rémlene, hogy van olyan, hogy kötelező téligumi?! Ez igaz, létezik? Vagy már nem kell mert március van?
Update: Van ilyen, április 15-ig... Akkor fenthagyom

-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem autós boltban tudsz venni
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ragacsos cetli?

-
stickermajom
addikt
Asszem' a héten valamelyik este fel kell dobnom a nyári kerekeket, nagyon jó az idő. Azóta se vettem viszont jelölőkrétát, a gumis meg nem akart adni a múltkor.

-
outsiders
aktív tag
válasz
üzenetére
PiciPeti fórumtársat keresd meg autóhifis szekcióban, bedobja gyorsan szakszerűen. Antenna adapter is kell majd még emellé, plusz egy ISO átalakító kábel. Innen rendelj esetleg , elég baráti árak vannak.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
A link meg jól lemaradt

Kia rio gt line -
kisza25
félisten
Azt nem értem miért nem kapja meg a kia rio gt line az 1,6t-t, de legalább az 1,4t-t, aztán a line-t el is lehet hagyni

-
gaborbol
őstag
Az S80 ba en is megcsinaltam magamnak a sajat pumpajaval, de az enyembe pont az olcso olaj kellett. Viszont az atmosas miatt rengeteg olajat kellett vennem.
Az itteni Volvo markaszerviz is csak a felet cserelte volna, meg a szurot se akartak cserelni, szoval nem volt nagyon mas valasztasom.
Megeri a gepes ar hidd el. Meg lehet otthon is csinalnal, de nem erdemes.
-
válasz
orosziem81
üzenetére
Az ott egy sima csappantyú, nem zár hermetikusan semmit, csak azt hivatott megakadályozni, hogy belehulljanak dolgok a tankba, ha be van zárva, akkor is érezni üzemanyag szagot. Rá kell rakni a kupakot, az zárja.
Amikor felborul az autó, ez kellene, hogy bezárjon, de ilyen idős korukra csak annyi történik, hogy lassabban folyik ki a benzin. Nem kell vele felborulni, amúgy sem tanácsos. 
[link] Közben kerestem, de a 2-es cső része, nincs róla robbantott ábra.
Szívesen segítünk, ha van mibe kapaszkodni.
Néha nem tudnak kérdezni az emberek. 
-
válasz
orosziem81
üzenetére
Benzin, vagy dízel? Szivatni akarod magad, vagy leírod rendesen, hogy milyen autó, mikori, milyen motor...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[link] [link]](https://i.lensdump.com/i/W0xH9a.md.jpg)
![[link] [link]](https://i.lensdump.com/i/W0xlLe.md.jpg)

2 hónapja vettem az autót+ egyből téligumit rá, neharagudj, de még nem vettem hozzá mégegy garnitúra felnit, én kérek elnézést
de ha vettem volna hozzá akkor is gumishoz kellene mennem, hogy rárakja a nyárit.