Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi legyen azzal a félidióta szomszéddal, aki most este fél10-kor fellőtt 10 tűzijátékot??? Asszony már aludt, a környékbeli kutyákról-macskákról nem is beszélek...

-
-v-
addikt
Láttam ma új leaf-et. Azért nem kívántam rá erre a formára
bár mondjuk az átlag kalap szar távolkeleti vizuális környezetszennyezés hulladékok közé bőven elfér, nem lóg ki lefele.Láttam egy stelvio q4-et is, mindjárt megnézem abba milyen motorok vannak, akkorát ugrott előlem a pirostól nem hittem el

-
mekker
őstag
Fiat Firefly motorok Európában is
Hát nem kapkodták el, de történik valami. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
DefendLock-al van tapasztalat, az oké. Bár egy Pajzs/Blue16 + casco a legjobb kombó. Útóbbi már csak azért is mert ha a kalapos WagonR-es beléd tolat a parkolóban és oda lesz a LED Mátrx ő meg lelép szó nélkül, az fájni fog. Nagyon.
-
EQMontoya
veterán
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
Vihar elött

[kép] -
Declare
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Aztan ugye kerdes, ha megtörtent a baj, akkor hogy reagal a biztosito. Mert ugye ök abbol elnek, hogy nem szeretnek fizetni

Baromi erdekes kerdes ez a biztositosdi....nyilvan kerdes, hogy ki mennyire paranoias, ki mennyire szeret kockaztatni, meg kinek milyen erteket kepvisel az autoja az anyagi helyzetehez viszonyitva.
A Nemetek pl mindenre biztositast kötnek, aztan egy atfogo biztositassal a biztositasokat is bebiztositjak
. Azert az is egy erdekes kerdes, ha van 10 fele biztositasod mindenre, akkor azert 10-20-30 ev alatt egy eleg komoly összeget kipengetsz. -
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Nem nagyon van más választásod. Amit el akarnak vinni, azt el fogják vinni.
Két dolgot tehetsz: kicsit nehezebbé teszed az elvitelt, vagy bebiztosítod magad. Persze lehet a kettő együtt is.Az már más kérdés, hogy ha a védelemre költesz sokat, arra több pénzt fizetsz ki, mint ha X évig, ameddig Nálad van a kocsi, végig biztosítva lett volna lopás ellen.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Azok mennyire érvényesek külföldön?
-
bitpork
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez az hogy fogadsz minden hónapban arra hogy ellopják a kocsidat, de mikor nyersz akkor a ház viszi a tétet?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Én egy kormáynzárra akarok beruházni közelebbről - nem vészes összeg, talán van egy kis elrettentő hatása.
-
tboldi
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Blue16 inkább.
-
Declare
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Minden jo, ami megneheziti a rohadekok dolgat
. Azt mondjak, minel több ilyen olyan vedelmi bizgenytü van az autoban, annal inkabb keresnek inkabb egy masikta. Persze ha egy limitalt szerias Bugattid van es pont azt keresnek, akkor elviszek akkor is ha trezorban tartod.... de ha egy olyan amiböl 3 all minden utcaban, akkor hülye lenne a valtozarassal küzdeni.BTW egy csomo helyen csinaljak, szerintem oriasi luftot nem tudsz ezzel löni....nem egy atomfizika

-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Pedálokkal is lehet játszani, hogy ne induljon, mondjuk egy rutinos tolvaj ellen nem hiszem, hogy sokat véd, de a golfban van. Egyszer elfelejtettem és be is copatott, elvittem megtankolni és nem indult (a párom autója egy évben 2x használtam kb) mire rájöttem, hogy miért nem megy...elöször azt hittem, hogy rosszat tankoltam bele, mert nekem éppen crdi volt, még telefonáltam is

Tekert tekert, de nem indult
Aztán megvilágosodtam 
-
stickermajom
addikt
Váltózár beszerelésre van valami tuti helyetek BP-n? Értékesítő tegnap azt mondta jobban járok, ha nem náluk szereltetem.
Tudom, hogy két perc kiütni, de nincs jobb ötletem a váltózáron + cascon kívül. -
kisza25
félisten
tegnapra úgy lehűlt a levegő, hogy jelzett a TPMS, kicsit be is tojtam, hogy defektet kaptam, mert elég gagyi utakon voltam, de szerencsére csak kis levegő kellett bele. Másnál is ilyen érzékeny?
-
-
stickermajom
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Meg fogtok kövezni, de a bimmer refijében én Aldis emelt fényerejűt használtam és meglepően jó volt.
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Húha! Jól beleástatok. Köszönöm az összefoglalót!
Élettartam tényleg nem túl acélos,(most még a gyári izzók vannak benne közel négy évesen) de ennek ellenére kipróbálom,ha nem fáraszt annyira akkor bevállalom ezt a költséget. Heti 2-2500km megyek rendszerint sötétben.
Valahol olvastam,ha jól emlékszem GE márkajelzésű izzóról amit az Osram és Philips mellett említettek. Ez valami kínai cucc, vagy érdemes lehet számításba venni? -
BigBlackDog
veterán
válasz
GLOCK34
üzenetére
Egyik kollégával pont privátban értekeztünk a témában nemrég. Ott sikerült az alábbi infókat összeszednem.
"Nem egyszerű a döntés. Ha saját autómba kéne, akkor esélyes, hogy beneveznék egy két darabos csomagra "Osram Night Breaker Laser" nevű csodából. Ha minden igaz, akkor az Unlimitedhez képest kicsit fehérebb és minimálisan erősebb a fénye. Viszont ennél 10-15 hónapos élettartammal számolhatsz a saját tapasztalataim alapján (napi 2*25 km esetén).
Ha az élettartam is fontos lenne, akkor kicsit engednék és az "Osram Silverstar 2.0" mellé tenném le a voksomat. Családi Zafirában volt ilyen. Ugyan keveset volt használva a járgány, de 1.5 év alatt semmi gond nem volt és a gyári Opel izzóhoz képest érezhetően fehérebb és erősebb volt a fénye. Mások tapasztalatai alapján az élettartama is teljesen vállalható.
Kékes izzót -pl. Cool Blue Intense- nem vennék, állítólag nedves útburkolatnál eléggé tükröződik, sokat veszít a látható erejéből (ugyan saját tapasztalat még nincs).
A gyártói oldal alján le tudod tölteni a "Product data sheet" nevű doksit -oldal alja-. Ebben van néhány adat az adott izzóról. Az eddig említett három izzónál mind 1500 lm ad meg fényáramnak, lényegében csak az élettartamban van különbség a doksi szerint. (A "Lifespan B3" -a statisztikák alapján- az izzók 97%-nak a minimális élettartama, míg a "Lifespan Tc" értéket az izzók többsége -63.2% a hivatalos érték- még megéli , ha jól tudom)
Night Breaker Laser - Lifespan B3 = 150h, Lifespan Tc = 250h
SilverStart 2.0 - Lifespan B3 = 250h, Lifespan Tc = 450h
Cool Blue Intense - Lifespan B3 = 100h, Lifespan Tc = 200hPhilipset próbáltam (egész pontosan "Philips X-tremeVision +130%" nevű változatot). Viszonylag drága szerintem, fényerőben kicsit gyengébb volt az NBU-nál (=Night Breaker Unlimited) és érezhetően sárgásabb fényt adott. Viszont "elvileg" élettartamban többet tud. Ezt sajnos már nem tudom megerősíteni, mert időközben eladásra került az az autó, amiben ez az izzó volt. De három hónap alatt nem volt gond vele.
" -
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok!
Izzó témában kérnék segítséget. Jelenleg hagyományos, H7 foglalatú van a kocsiban (Passat b7)amit szeretnék valami emelt fényerejűre cserélni. Sokat vezetek éjszaka,ezért gondoltam a cserére.
Melyik márkát ajánlanátok? Ilyenkor illő teljes szettet cserélni elől? Gondolok pl.az irányfény vagy nappali menetfényre. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
rbalint88
üzenetére
Nemt'om, mi lazítani mindig a legbrutálabb békebeli IFA kerékkulcsokkal és hasonlókkal szoktunk, racsnis/nyomaték csak meghúzásra kerül elő legtöbbször (értendő mindenre, ekétől hengerfejig). Bár még a Golf kerékcsavarjait is a gyári csőkulccsal szoktam lazítani, de van rendszeresítve egy szimpatikus 3/4"-os cső toldásképp, pótkerék üregben pont elfér, téli tartalék pokrócba tekerve nem is zörög

-
bitpork
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Lehet nem láttad a szájlit a végén?

Nem is értem: ha én mondom h szerintem mi van akkor hülye vagyok, ha viccelek és ezt jelzem is, akkor is hülye vagyok csak még komolyan is veszitek. -
rbalint88
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
nekem még élénken él az emlékezetemben, amikor a negyedes kulcs "tengelye" letört a f@szba kerékcserénél. (lazításnál) azóta félcollos or gtfo. abból van egy hosszítható, az mindenre IS jó. átlag molyoláshoz meg van negyedes vagy háromnyolcados lidlis szett, toldószárak, fejek, az pon' jó minden máshoz.
-
válasz
bitpork
üzenetére
Elég félreérthető volt a kommented, mivel vezettem mindkettőt, volt dolgom más gyártó xenonjával is, egyöntetűen ki merem jelenteni, hogy az Astra led-je mindet veri. Leszarom mennyi a javítása (legyen má casco-ra pénz ha lóra meg zabra is van), ha olyat ad este, amit élvezet nézni (nem pont Te szoktad mondani, hogy carpe diem? Vegyükmegavényócatúgyiseccerélünk?)
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Haynes könyv 110-et ír rá. Gondolom csavarja válogatja.
Nekem is szimpatikusabb, mert a BGS mindennapos használatra van (még ha csak időszakosan használnám is), az Erba meg inkább hobbi célra való.Brumi˘: nem akarok szerelni, csak egy olyat szeretnék, amit az olajcseréknél, kerékcserénél használhatok. Tudom meg lehet lenni nyomaték kulcs nélkül is, de régóta vágyok egy ilyenre

-
Nyomatékkulcsból milyet vegyek? 1/2" 28-210Nm vagy 3/8" 13,6-108,5 NM?
Előbbi Erba márkájú 8990 Ft-ért, utóbbi BGS 12640 Ft-ért. Árban nem nagy a különbség, de az alacsonyabb nyomaték tartomány miatt a BGS lenne jobb. Pl. olajszűrőház, olaj leeresztő csavar meghúzási nyomatéka 25nm. A kerékhez 110 nm-t ír. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Legalább turbós, az már bíztató kezdés.

-
hurenzon
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Nagyon pörög a piac, ahogy látom.
-
bitpork
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez jusson majd eszedbe egy esetleges önhikis javításnál is

-
stickermajom
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Na akkor izgulhatok, hogy augusztusra nehogy a RAJ-t dobja nekem a gép.

Tsebacsi Köszi, a LED volt az egyetlen extra amit semmiképp nem hagytam volna ott.

-
mdani01
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
PHM gondolom meg tavalyi ilyenkori lehet.
-
Integrale
veterán
A korábbi parkolási szokásokra reagálnék ezzel a videóval. FB-s, de elvileg megtekinthető regisztráció nélkül is. Szerintem örüljünk, hogy itthon ennyire nem vészes a helyzet.

-
hurenzon
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
nem nem, az lesz a következő. Q marad ki.
-
MunezXBK
nagyúr
Parancsolsz?

Richie: én első nap 265€-ért parkoltam.

Amúgy mire a legjobb hazajönni? Arra, mikor beállok a parkolóba és egy kb. 1.6m magas kisöreg rángatja az ajtót, ( ami automatikusan zár ) hogy ő akart ott parkolni, ezért kihívja a rendőröket. Há mondom hívd, ki a gcit érdekel?
Azt még mutogat, hogy szálljá ki vazze.Kiszálltam...azóta ott pislog szerintem, mert mondtam neki, hogy még egy qwát meghallok azt szájbarúgom.
Happy end: holnap 20:00 tárgyalás a Porschéval.
Köszönjük figyelmüket, híreink következnek.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Grat, a LED iszonyat jó benne, kb. fotonágyú szint, a Focus Xenon-ja nem rossz, de a mátrix LED nyerő! Jó sokat vársz rá te is, ez valahogy ilyen, a Fókára én is 3 hónapot vártam, szintén gyárleállással.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
En sem szeretem es neha kattan egyet az enyem, felek, hogy be fog fosni

-
szőröscica
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Az elektromos kezifek nekem sem nagyon tetszik, en csak plusz egy hibaforrast latok benne, de a kulcsnelkuli nyitas szerintem jo dolog.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
5 ajtós, szintén a 125 lovas verzió, Enjoy. Ezt nem tudom hol gyártották, talán a lengyeleknél?!
-
stickermajom
addikt
A WRX álmot nem adom fel, de nem most jött el az ideje.

i-sti Nem, nyuszi vagyok.
1,4T lett végül, abból is a kisebbik.xEon1337 Kombi?
Peter.70 Végül a rosszabb ár/érték arányú Enjoy lett LED-del, vezetéstámogató csomaggal, sportülésekkel, téli és komfort 2 csomaggal. Innovation nem lett volna nagy ugrás, de az elektromos kézifék és a kulcs nélküli nyitás nem elhagyható belőle, így maradtam a "fapadnál".
-
Peter.70
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Milyen felszereltség?
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Fateromé is már a kereskedő udvarán várja csütörtök óta, hogy rendszámot kapjon, stb. Talán holnap vagy szerdán már át tudjuk venni. Február 21-én lett megrendelve.
-
i-sti
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Grat!
1.6 turbóbenya? -
Speeedfire
félisten
Nemrég volt itt szó a forensis-ről. Meg is rendeltem és ki is próbáltam. Kicsit bonyibb, mint gondoltam, de nem vészes. Havi 1x feltöltöm, aztán abból fogok tankolgatni.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát, akkor reméljük, hogy ne UFO Civic stílusú legyen az összeszerelés!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Győzött az ész a szív felett. Ne bánd, jó választás.

mod:
BBD:: Kollégám rendelt Dákó Lodgy-t, 2 hónapos szállítási időt adtak meg szerződéskötéskor. Most hívták, hogy 1 hónapot csúsznak.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Kinél?

-
stickermajom
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Köszi! Angliában gyártják a kombit, az 5 ajtós 2 hónap lett volna csak. De lesz egy nyári leállás is közben
-secret- A kérdés jogos, mert Astra J-ből még gyártanak sedant. K lett, igen.

EQMontoya

focvis
Igen, gyártásból. Az utolsó pár rendelésbe fértem bele Euro 6.2 előtt. -
válasz
stickermajom
üzenetére
Jól hangzik, grat!
Aug 31.? Akkor gyártásból jön, gondolom.A szedán az még J.
-
EQMontoya
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Sok balesetmentest!

-
gzbotii
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Hol gyártják?
Valamelyik Peugeot gyártban

[ Szerkesztve ]
(#101101) -secret- : lehet kapni még új J-t?

-
válasz
stickermajom
üzenetére
Grat, K?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 16GB 1TB FHD+
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bár mondjuk az átlag kalap szar távolkeleti vizuális környezetszennyezés hulladékok közé bőven elfér, nem lóg ki lefele.

Rendeltem Osram izzókat

. Azt mondjak, minel több ilyen olyan vedelmi bizgenytü van az autoban, annal inkabb keresnek inkabb egy masikta. Persze ha egy limitalt szerias Bugattid van es pont azt keresnek, akkor elviszek akkor is ha trezorban tartod.... de ha egy olyan amiböl 3 all minden utcaban, akkor hülye lenne a valtozarassal küzdeni.

Élettartam tényleg nem túl acélos,(most még a gyári izzók vannak benne közel négy évesen) de ennek ellenére kipróbálom,ha nem fáraszt annyira akkor bevállalom ezt a költséget. Heti 2-2500km megyek rendszerint sötétben.